Skocz do zawartości
beavisek

co lepsze :rambus pc800 vs 333 vs 400?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić 512 MB pamięci na potrzeby związane z obrobka wideo na pinnaclu. W jaki pamiec lepiej zaiwstować rambusy kt333 czy 400? W sumie ceny są podobne ale od tego zależy jaką płytę musze kupić. Aha ma to byc płyat po P4 2,6-2,7 GHz. czy rambus ma przyszłość? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz proca na FSB 533 wiec musisz kupic tez pamieci Rambusa 1066.Chyba ze jestes ryzykant i wykrecisz te osiemsetki. Ceny 1066 juz nie sa porownywalne w zaden sposob z DDR333. Kup dobre DDR333 np. Kingston, Samsung. Wydasz mniej a roznicy ogromnej nie bedzie.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ostatnio podawał INTEL to wycofuje się on ze wparciemdla RIMM

ile wtym przwdy to nie wiem ale chyba jednak dąży do popierania DDR2

Osobiście mam DDR 333 Kingstona ,podkrecone z Prockiem na 2x200MHz

i mam przepustowośc w SiSandrze ponad 3000GB/s ustępuje tylko RIMM 1066.Wszystko na płytce MSI I 845E Max.A poczekaj kilka dni,juz są pierwsze Płyty na i845PE(albatron i GIGabyte)

http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload...order=0&thold=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz proca na FSB 533 wiec musisz kupic tez pamieci Rambusa 1066.Chyba ze jestes ryzykant i wykrecisz te osiemsetki. Ceny 1066 juz nie sa porownywalne w zaden sposob z DDR333. Kup dobre DDR333 np. Kingston, Samsung. Wydasz mniej a roznicy ogromnej nie bedzie.

Pozdro

Dexter

dziki. Nawet nie wiedzialem ze kupujac p4 na 533 musze zapodać rimm 1066. Dobrze ze teraz wiem bobym sie zdziwil. Na dniach juz kupuje :lol:

A warto bawid sie w ddr400?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

dziki. Nawet nie wiedzialem ze kupujac p4 na 533 musze zapodać rimm 1066. Dobrze ze teraz wiem bobym sie zdziwil. Na dniach juz kupuje :lol:

Zakup dobre pamieci DDR 333, ktore i tak pojda na 400 i wiecej, na przyklad 'legendarne' Samsungi PC2700 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

Wcale nie musisz! Co więcej chipsety intela oficjalnie nie obsługują PC1066 (co nie znaczy, ze to nie działa ze sobą). Poza tym chyba jednak szkoda kasy na przyrost wydajności rzędu kilku procent. Sensowniejsze wydaje mi się kupienie 2xDDR 333 i jak pokażę się płytyt Dual DDR zmiana płty głównej. Powinno to dać o wiele lepsze rezultaty niż PC1066 RDRAM. Tak jak ktoś już tu wspomniał intel wycofuje się z RDRAM, bo ta pamięć jest po ptostu cienka. Tylko dlatego obecnie ma najlepsze wyniki iż intel blokuje chipsety Dual DDR (natomiast RDRAM pracuje od samego początku w trybie Dual)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...