Raptor Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Mam dwa proce AGOIA 1700+ zielony i AROIA 1600+ brązowy. Podobno AGOIA jest najlepszą serią do podkręcania, ale u mnie udało mi się wycisnąć 1720MHz (11x156)@1.85v i to nie do końca stabilnie, natomiast z 1600+ wycisnąłem 1745MHz (10.5x166)@1.85V i 1795@1.95V. Ponieważ podejzewałem mobo (8KHA+) wsadzilem procka do MSI KT3-Ultra. Tam to już była tragedia. O ile AGOIA w 8KHA+ posty miałem 1825 (11x166) to na KT3 nie chciał się w ogóle uruchomić na 1705 (11x155) poszedł dopiero na fsb 148. W związku z tym pytania: - czy trafiłem na słaby egzemplaż AGOIA, czy mój 1600+ tak dobrze się kręci? - czyżby Epox 8KHA+ był lepszy do o/c od KT3 Ultra (KT333)?? - może to ma związek ze stabilizatorami napięcia - 8KHA+ - 6; KT3 Ultra - 4?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 To nie stabilizatory napiecia tylko tranzystory kluczujace przetwornicy. Skoro jest ich szesc to jest to przetwornica "trojfazowa" teoretycznie powinna byc lepsza od "dwufazowej" (4 tranzystory) U mnie na MSI owszem sa 4 tranzystory ale doczepili do nich calkiem spore radiatory. I co mnie zdziwilo jest gniazdo takie jak na plytach pod P4 do zasilania procka. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 .. ale doczepili do nich calkiem spore radiatory..Ja dołożyłem radiatorki na tranzystory, generator częstotliwości i regulator napięcia. Ale dalej nie mam odpowiedzi na moje pytania :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Według mnie pravda stoi po środku: masz kiepskiego AGOIA i dobrego AROIA. Ja posiadam brazowego Athlona XP 1700+ AGOIA i chodzi stabilnie na 157FSB przy standardowym napięciu. Dalszy O/C uniemożliwiają tylko i wyłacznie pamięci (266MHz). Niedługo powinienem dostać 333MHz to zobacze jak będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...