Gość doc Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 (wrzucilem to na te forum, bo chciabym przeczytaj jak nawieksza ilosc opinii). Witam Dwa miesiace wystawilem na Allegro karte graficzna Radeon 9100. Zostala ona sprzedana. Gosciu wplacil pieniadze na konto i podal adres do wyslania. Poszedlem na poczte i 12 listopada wyslalem karte jako list priorytetowy... Tak, wiem i tu zrobilem blad. Po dwoch tygodniach napisalem do kupujacego, dlaczego nie wystawia mi komentarza. Ten z kolei odpowiedzial, ze karty nie dostal!!! Co kilka dni otrzymywalem odpowiedz ze karta nie doszla. Zaznaczam, ze karte wyslalem listem priorytetowym. Wczoraj, po bezowocnych negocjacjach, dostalem list od kupujacego, ze jesli w ciagu 48 godzin nie oddam mu pieniedzy, to On kieruje sprawe na policje. Najlepsze jest to, ze na poczatku grudnia chcialem zlozyc wniosek o wyjasnienie sprawy, ale naczenik poczty odpowiedzial, ze 'szkoda Panskiego czasu i papieru'. Powiedzcie mi co mam teraz zrobic? Karte wyslalem i to przeciez nie moja wina ze zaginela gdzies na poczcie. Bledem bylo, ze wyslalem ja jako list priorytetowy, bo nie mam teraz potwierdzenia nadania. Chociaz z drugiej strony, to (teoretyczne!) moglo byc tak, ze gosciu odebral list i chce mnie po prostu oszukac, bo ja znowu nie mam potwierdzenia odebrania. Jestem juz na allegro od ladnych paru lat i mam 91 pozytywow i nie pozwolilbym sobie na jakies oszustwo. Kupujacy tylko 6. Poradzcie, co mam robic? Czy mam wogole jakas szanse, zeby sprawa nie dotarla na policje? Dlaczego mam placic, za czyjes bledy? A moze ktos inny mial juz podobny problem? Pzdr, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Przerąbane... w sumie gościu wpłacił kase na konto, czyli on ma niepodwazalny dowód. A Ty nie masz nic, zadnego papierka poswiadczającego ze wysłałeś karte, czyli dla policji to juz będzie obojętne kto kłamie a oberwie się Tobie. Walcz z pocztą polską moze mają jakiś spis wysyłanych listów, paczek itp. musisz mieć dowód ze wysłałeś inaczej to cienko widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 na osla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Walka z PP to przysłowiowa "walka z wiatrakami". Jeżeli tak bardzo Ci zależy na dobrym imieniu na allegro to oddaj pieniądze kupującemu ( stracisz pieniądze i karte ale będziesz czysty i będziesz miał nauczke na przyszłość ). Albo jeżeli koniecznie chcesz zatrzymać pieniądze przy sobie to niech wystawi CI negatywa a ty w odpowiedzi sprostujesz że zawiniła poczta polska. Prędzej czy później i tak by sie znalazł frajer którego jedynym celem byłoby zszarganie twojej opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Dodam jeszcze, ze wysylanie listu priorytetowego wcale nie bylo bledem... Tylko, ze dodatkowo trzeba go bylo wysylac jako polecony (to sie nawzajem nie wyklucza), wtedy placisz troche wiecej, ok 4.20, ale masz potwierdzenie nadania i tu juz poczta sie tak latwo nie wywinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Dzisiaj tez wysylalem procka poleconym ... 4,20 dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 to lepiej już dopłacić 1,80 do tego i wysłać jako paczkę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...