Vadeer Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 jak dla mnie to nagrywanie w tym formacie jest malo znaczace a co do panelu to pamietaj ze wersja oem jest bez napiso BenQ z przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Nie chodzi o wyglad, oczywiscie ze wole zeby nagrywala lepiej i szybciej, o wygladzie wspomnialem bo wszystkie wygladaja prawie tak samo ;). Chyba tez poczekam na 1650. Czy te nagrywarki "przebiją" BenQ 1640??: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24354 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22695 - ta wynika z testow ze jest gorsza, czy to prawda? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24098 Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Patryk555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzey83 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A słyszał ktoś z was jakieś opinie o TEJ nagrywarce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 A słyszał ktoś z was jakieś opinie o TEJ nagrywarce? Tania jak na palnik z czyms ala Light Scribe/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Tez tak mysle.. A jakie plyty do tego, light scribe? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Tez tak mysle.. A jakie plyty do tego, light scribe? :) Pozdrawiam Niestety płyty trzeba miec LabelFlash, w lightscribe płyty były wypalane na w odcienich sepii (taki brązawy jak by ktos nie wiedział), a labelflash w kolorku niebieskim. Opis LabelFlash Test NEC'a ND-4551A - ogólnie nagrywarka ok, dobra korekcja DVD, zreszta w tescie wszystko jest opisane. Pozdro Edytowane 4 Stycznia 2006 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 a ja mysle że Benq wycofa ze sprzedaży 1640 jak wejdzie 1650. Juz teraz w Krakowie bardzo cięzko ja dostać (1 sklep na 10 ma) , a co dopiero będzie jak wejdzie 1650. Benq 1640 kosztował juz 157zł OEM + soft co było świetna ceną. Ci którzy będą kupować teraz zapłacą pewnie 175 za 1650 Oem a nie jest powiedziane że napęd będzie tak samo dobry jak 1640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 test jeden juz byl zrobiony i 1650 wypada tak samo jak 1640 tylko ze radzi sobie z zabezpieczeniami. jesli ktos jest piratem komputerowym i mu na tym zalezy to niech kupuje 1650 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 test jeden juz byl zrobiony i 1650 wypada tak samo jak 1640 tylko ze radzi sobie z zabezpieczeniami. jesli ktos jest piratem komputerowym i mu na tym zalezy to niech kupuje 1650 :blink: Moze niekoniecznie dla pirata. Co niektorzy robia sobie kopie z orginalow. Graja na kopiach a orginaly leza w pudelkach. Tak wiec nie wkladajmy wszystkich, do jednego worka. Jesli 1650 wypadnie lepiej w nastepnym testach, to oczywiscie biore wlasnie ja. Cenowo nie powinno byc roznicy a zyskam duzo lepsza nagrywarke lub minimalnie lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 czyli podsumowujac - na zien dzisiejszy jaka jest najlepsza nagryarka DVD ( Benq, Liteon, Nec czy LG) oraz ktory model ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Benq. Jaki model? 1650 jest nadal w testach wiec jeszcze nie wiadomo jak wypadly testy jakosci. Obecnie radzi sobie rownie dobrze a czasem nawet lepiej niz 1640. No jednak testy nie sa zakonczone wiec na dzien dzisiejszy 1640. W poniedzialek wieczorem zapewne cdrlab zamiesci koncowe podsumowanie i bedzie wiadomo ktora lepsza :) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez ralph03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Moze niekoniecznie dla pirata. Co niektorzy robia sobie kopie z orginalow. Graja na kopiach a orginaly leza w pudelkach. Tak wiec nie wkladajmy wszystkich, do jednego worka. Jesli 1650 wypadnie lepiej w nastepnym testach, to oczywiscie biore wlasnie ja. Cenowo nie powinno byc roznicy a zyskam duzo lepsza nagrywarke lub minimalnie lepsza. a daj spokoj. dzisiaj praktycznie zadna gra nie wymaga zaglowania plytakami jak to bylo kiedys. instalujesz i chowasz do pudelka a zostawiasz tylko jedna plytke. z takim czyms jak ty tu mowisz NIGDY sie nie spotkalem i jestem na 100% pewny ze NIGDY sie nie spotkam wsrod ludzi. taka sytuacja sie zdarza raz na 100tys plyt z grami i to mowie serio bo tak wedlug mnie powinnismy to szacowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Benq. Jaki model? 1650 jest nadal w testach wiec jeszcze nie wiadomo jak wypadly testy jakosci. Obecnie radzi sobie rownie dobrze a czasem nawet lepiej niz 1640. No jednak testy nie sa zakonczone wiec na dzien dzisiejszy 1640. W poniedzialek wieczorem zapewne cdrlab zamiesci koncowe podsumowanie i bedzie wiadomo ktora lepsza :) tylko nigdzie nie ma wersji 1650 w sprzedazy chociaz na stronie polskiej Benq jest juz wersja 1655 A jak to jest z serwisem Benq - bo np w komputroniku pisze "serwis zewnetrzny" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 1650 i 1655 maja wyjsc razem i chyba cos po 12 stycznia jesli dobrze pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) I cena 199zł ale jeszcze nie wiadomo czy za OEM czy za BOX http://www.pricewatch.info/item/17170/?&pr...celist_limit=15 ale to w niemczech Edytowane 5 Stycznia 2006 przez raffal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zapewne cena dotyczy BOXa, troche dziwne jakby Benq podawal cene OEMa :) Co do gwarancji: 2 lata w systemie door-to-door. Kurier przyjezdza do Ciebie zabiera nagrywarke, pozniej znowu przyjezdza i przywozi nagrywarke (naprawiona lub nową). Kuriera oczywiscie oplaca producent/serwis w tym przypadku BenQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ja miałem Nec-a tego, co w podpisie padł po tym jak na płytce CD nagranej u kumpla chciałem dograć jakiś projekt, za którymś razem wkońcu dograł, ale zaczął mieć problemy ze sprawdzeniem tej płytki i tak jakoś dopiero za 5 razem ją sprawdził. Potem przestał czytać CD a dvd to 3 razy tackę musiałem wsuwać i wysuwać, pojechałem do sklepu i wziąłem pieniądze, bo sprzęt miał 2 miesiące. Teraz trzeba będzie kupić coś nowego. A najlepsze jest to, że mój Lite-on ltr52327s kupiony ho ho temu żyje ma się dobrze a nagrał chyba z 450 płyt. Gdyby nowe nagrywarki Lite on trzymały taki poziom to bym się nawet nie zastanawiał, ale niestety tak nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 to sie nie zastanawiaj tylko bierz jakiegoś Benq:) 1640 lub jeśli już są (a raczej tak- tylko gdzie:) ) 1650. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 a moze w skrocie powie mi czy tak zla jest nagrywarka LG 4167B ? (lub 4166) ? czy naprawde nie oplaca sie jej kupowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ona jest Ok. Ale powiedz, skoro lepszy wybór jest w zasięgu ręki? Wystarczy poczytać cdrinfo:) Ja tak robiłem wybierając moją, wtedy jeszcze tak o benq nie było jak teraz. Dzisiaj bym kupił benq:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ona jest Ok. Ale powiedz, skoro lepszy wybór jest w zasięgu ręki? Wystarczy poczytać cdrinfo:) Ja tak robiłem wybierając moją, wtedy jeszcze tak o benq nie było jak teraz. Dzisiaj bym kupił benq:) ale slyszalem ze z kazdym nowym wyjsciu biosu do Lg 4167B nagrywarka ta staje sie jak zyleta - a po drugie jakos od poczatku jechalem na LG ( cdrom , CDRW ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 jejciu to kup lg. po co zadajesz dziwne pytania. kupujesz albo nie. przeciesz my ci nie kazemy nic kupowac. wydajemy nasz opinie do tego masz recenzje na innych stronach. jak kobieta normalnie. wchodzi do sklepu i 5 godzin chodzi, szuka i sie pyta nim kupi. to jak z jazda samochodem: musisz byc zdecydowany za kolkiem albo wszyscy na ciebie beda trabic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 jejciu to kup lg. po co zadajesz dziwne pytania. kupujesz albo nie. przeciesz my ci nie kazemy nic kupowac. wydajemy nasz opinie do tego masz recenzje na innych stronach. jak kobieta normalnie. wchodzi do sklepu i 5 godzin chodzi, szuka i sie pyta nim kupi. to jak z jazda samochodem: musisz byc zdecydowany za kolkiem albo wszyscy na ciebie beda trabic. zle mnie zrozumieliscie - ja wcale nie kaze wam wybierac za mnie tylko naprowadzic mnie na dobra droge Kiedys jak wyszly Liteony byl krzyk ze sa super , potem ze szajs , potem jak wyszly LG to krzyczano odwrotnie ze to szajs , jak zaczely wychodzic nowe modele LG ( 4167) i nowe biosy ludzie zaczeli pisac ze te napedy sa coraz bardziej dopracowane Dlatego tez nigdy Benq - dla mnie ta firma to nowowsc ) wiec chcialbym sie dowiedziec czy LG ktora wymienilem jest duzo gorsza od proponowanego Benq ? Jak byscie ustawili wzgledem najlepszy owe napedy : Lg 4167, LG 4166, Liteon 1933 , Benq 1640 (1650), NEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) ja dalej sklaniam sie do tego abys poczytal cdrinfo lub ostatnie 5-10 stron tego topicu. to ci zajmie 30min i bedziesz wiedzial co chcesz wiedziec. PS Benq to zadna nowosc bo jest na rynku komputerowym od kilku lat. Tylko inna sprawa ze sklepy komputerowe nie lubi nowosci. Sprzedaja to na czym sie znaja a poniewaz czasami sie nie znaja wiec nie sprowadzaja czesci hehe :lol: bo najlepiej miec jedna gadke i wciskac ciagle ludziom ten sam kit Edytowane 6 Stycznia 2006 przez Vadeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 PS Benq to zadna nowosc bo jest na rynku komputerowym od kilku lat. Tylko inna sprawa ze sklepy komputerowe nie lubi nowosci. Sprzedaja to na czym sie znaja a poniewaz czasami sie nie znaja wiec nie sprowadzaja czesci hehe :lol: bo najlepiej miec jedna gadke i wciskac ciagle ludziom ten sam kit o wlasnie jest to wprowadzanie malo znajacego sie ( malo sledzacego) klienta na dobra droge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 chcialem juz zamawiac BenQ 1640, ale chyba poczekam na 1650 do 12 stycznia, bo wtedy ma sie chyba pojawic w sprzedazy. Jak myslicie warto czekac??Ta nowsza lepiej poradzi sobie z zabezpieczeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A mnie dzis zadziwil moj nec, ktory nagral prawie pelna esperanze 8x z predkoscia 12x. Jakim cudem nie wiem, ale zrobil to naprawde szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ciekawe ile razy odczytasz ta plyte bo ja jakos nie wierze w cuda nigdy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 poczytalem ten dosc spory poscik a takze troche na cdrinfo - opienie roznia sie co do roznych nagrywarek Czy ktos z Was moze poustawiac w kolejnosci od najlepszej do najgorszej ( ktore warto kupowac) nastepujace nagrywarki : Liteon 1693 Liteon 165P6S Liteon 16H5S LG 4167B LG 4166 Nec 455x Nec 355x BenQ 1640 ( X- oznacza jakas ostatnia liczbe - kolejny model) Bylbym wdzieczny jak osoby na tym forum ksztaltuja owe nagrywarki na ktorym miejscu - mysle ze nie tylko mi to sie przyda ale wielu uzytkownikom - wiec doswiadczeni znawy siedzacy w tym temacie popiszcie sie i ustawcie je od najlepszej do najgorszej ktorej nigdy nie warto kupywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Na pierwszych pozycjach mysle ze beda: Benq 1650 Nec 455x Benq 1640 Lg 416 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...