redbox Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 :) Mam parę pytań: 1.Czy DW1650-0B1 i DW1650-0B3 róźnią się czymś, czy tylko kolorem (ta druga czarna) ? 2.W komputroniku kosztuje 196 zł, a w takim esc.pl 170 zł.Gdzie kupić ? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 :) Mam parę pytań: 1.Czy DW1650-0B1 i DW1650-0B3 róźnią się czymś, czy tylko kolorem (ta druga czarna) ? 2.W komputroniku kosztuje 196 zł, a w takim esc.pl 170 zł.Gdzie kupić ? ... tam gdzie taniej - gdyz gwarancja i tak jest zewnetrzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redbox Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Btw.Czy może ktoś potwierdzić, że 1650 nagrywa w dużo lepszej jakości niż Liteon 1653S i ma lepszą korekcję błędów ;P ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Btw.Czy może ktoś potwierdzić, że 1650 nagrywa w dużo lepszej jakości niż Liteon 1653S i ma lepszą korekcję błędów ;P ?? pocztaj na stronie cdrlab.pl albo na cdrinfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redbox Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Jedno jest pewne, że DW 1650 wypala lepiej DVD+R niż jego poprzednik.Tylko, że niestety ma kłopoty z DVD-R oraz DL :( Na dodatek korekcja błędów również gorsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Ostatnio mialem problem z czytaniem pewnych dvd 9. Po wgraniu nowego firmware'u wszystko teraz smiga. Nie wiem czy tylko NEC ma takie proste oprogramowanie do zmiany biosu, ale poprostu bylem w szoku(na plus oczywiscie) Edytowane 15 Stycznia 2006 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Wiecie , przecież skoro lepiej nagrywa na plusach a plusy są w tej samej cenie co minusy to tu nie ma problemu. DL nikt z was nie wykorzysta bo płytki kosztują po 10zł. A z tą korekcją błędów to też bym nie przesadzał. Jeżeli płytka będzie strasznie słabo nagrana to żaden sprzęt nie pomorze. Kwestia zabezpieczeń - i tak każdy z was będzie nagrywał obrazy które gdzieś znajdzie a nie będzie sam ich robił, do tego można nagrać obraz na płytke i jechać na demonie. Jak cena będzie dobra na 1650 ( tak 169zł za Oem ) to ja bym się nawet nie zastanawiał. No chyba że wywalą za oem 199zł a za box 225 a 1640 będzie można kupić za 159zł . Wtedy kupiłbym 1640 bo za 40 zł to można troche płytek kupić. Ja nadal myśle że 1) benq 1640 (1650 jak się pojawi ) 2)Nec 4550 3)LG 4167B 4)Lite on ale jak ktoś kupuje Verbatimki i zawsze będzie to robił to niech kupuje Liteona za 150 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Cena 1650 nie jest wygórowana. W roznych sklepach roznie sie to prezentuje, od 165 zl (apollo) do 196 zl (komputronik). W srodku stawki allegro od 177 zl do 182 zl Edytowane 16 Stycznia 2006 przez ralph03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Porównanie cen 1650-jak ktoś chce poczekać na spadek cen-warto tu zaglądać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER3 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 1.Czy DW1650-0B1 i DW1650-0B3 róźnią się czymś, czy tylko kolorem (ta druga czarna) ? Mnie też nurtuje to pytanie. Jest jakaś różnica pomiedzy nimi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Takie oznaczenia miala 1640 0f1 - biała OEM 0f2 - biala BOX 0f3 - czarna OEM 1650 ma literke b zamiast f 0B1 od 0B3 rozni sie tylko kolorem. 0B2 to bialy BOX czarny to chyba 0B4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER3 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Takie oznaczenia miala 1640 0f1 - biała OEM 0f2 - biala BOX 0f3 - czarna OEM 1650 ma literke b zamiast f 0B1 od 0B3 rozni sie tylko kolorem. 0B2 to bialy BOX czarny to chyba 0B4. Zamawiam wiec 0B1. Myslalem ze sa to moze jakies wersje albo cos podobobnego, ale skoro tylko kolory to nie ma sie nad czym zastanawiac. Dzieki za pomoc i pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Takie oznaczenia miala 1640 0f1 - biała OEM 0f2 - biala BOX 0f3 - czarna OEM 1650 ma literke b zamiast f 0B1 od 0B3 rozni sie tylko kolorem. 0B2 to bialy BOX czarny to chyba 0B4. Ekhmm.... chyba się mylisz bo właśnie odebrałem swojego Benq'a Dw-1640 black OEM i mam oznaczenie na nim 0B3 a pisze obok 1640 a data proddukcji 2005 :) http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=150129 0B3 http://shop.q-x-a.com/product.php?productid=34024 tyle że mam cały czarny panel i 3 ikonki fakt 1650 ma B zamiast F ale 1640 też mają B widocznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redbox Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Porównanie cen 1650-jak ktoś chce poczekać na spadek cen-warto tu zaglądać Ja chyba bym zamawiał jednak w komputroniku mimo tego, że cena jest nieco wyższa niż w pozostałych sklepach.Po prostu nie mam zaufania do nieznanych mi sklepów ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 serwal4 to pewnie starsze modele mialy f, a pozniejsze partie mialy b. Ale to tylko domysly. Pewnie mail do BenQ wyjasnilby to kwestie ale nie chce mi znowu wypelniac formularza na ich stronie :) redbox Jak ktos lubi przeplacac, to bardzo prosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Cena 1650 nie jest wygórowana. W roznych sklepach roznie sie to prezentuje, od 165 zl (apollo) do 196 zl (komputronik). W srodku stawki allegro od 177 zl do 182 zl w moim miescie w jednym ze sklepow owa nagrywareczke 1650 Black mozna kupic juz za 173zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) to ktora nagrywarka teraz jest warta uwagi??? Mysle nad jakims LG ale moze poradzicie cos innego. pozdrawiam :) Edytowane 16 Stycznia 2006 przez daniel_konio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 to ktora nagrywarka teraz jest warta uwagi??? Mysle nad jakims LG ale moze poradzicie cos innego. pozdrawiam :) powiem ci tak - ja tez bylem napalony na LG , naet kilku mnie skrzyczalo o to :) ale po przeczytaniu postow , testow na temat Benq i zawartych w niej technologii wlasnie bede kupowal 1650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja rowniez, moze nie bylem napalony na LG ale mialem w planach zakup LG. Tylko dlatego, ze nie mialem nigdy problemow z cdromem czy nagrywarka CDR. Po lekturze testów zdecydowalem sie, ze nie mam zamiaru wypalac plyt, ktorych nie da sie odtworzyc. Dlatego wlasnie moj wybor padl na BenQ. Teraz tylko zastanawiam sie gdzie kupic by wyszlo jak najtaniej wlacznie kosztami przesylki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 no to juz wiem co chce kupic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Orientuje się ktoś kiedy będzie dostępny Benek DW-1655? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ralph03 to Jastrzębie Zdrój to taka mała miejscowość. Wpisałem w googlu i dostałem to http://www.jastrzebie.pl/mapka/ + to http://www.jastrzebie.pl/index.dqe . Naprawde nie ma tam sklepu gdzie dostałbys Benqa. Ja jestem z Krakowa i tu mamy wysyp Benqów 1640 i 1650. Już za 158zł mozna dostać w www.Apollo.pl (co dziwne jest tam w cenniku 1640 ale w opisie jest 1650 --- można by sprawdzić o co w tym chodzi) Polecam też ten sklep, połowa Krakowa tam kupuje http://www.bitcomputer.pl wszyscy mówią że najtanszy. Cenik sieciowy nie jest aktualizowany na bieżąco, najlepiej wysłać pytanie na poczte po ile mają daną rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Mała miejscowosc? Powiedziałbym 100-tysięczne miasto. Jest jeden sklep gdzie mają BenQ, ale w tym sklepie nie mam zamiaru kupowac, bo polityka cenowe jest identyczna jak w Komputroniku. Czyli wersje OEMowe kosztuja tyle samo co BOXy w innych sklepach. Dodatkowo czterej pseudofachowcy ze sklepu nie wiedzieli jak w Nero wlaczyc overburning. Na szczescie kupowalem czyste plyty i gosciowi wytlumaczylem, to co bylo czarna magią dla sprzedawców. W innych sklepach krolują LiteOny i LG. Mi sie nie spieszy z zakupem. To bedzie moj pierwszy naped DVD :) Wiec nawet nie mam na staniu plut DVD, no nie liczac filmow ktore dodawali do Auto+ :) Do konca miesiaca na pewno kupie, bo kasa na koncie lezy od polowy grudnia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamdziok Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam, widze że co niektórzy są w temacie :), więc chciałem się zapytac, czy czekac na benka 1650 czy kupowac 1640? Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie, w jakiem sklepie w sieci moge dostac tanio benka i żeby serwis był porządny na wypadek sypnięcia się nagrywarki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Widze, ze niektorzy nie sa w temacie :) Serwis gwarancyjny jest zewnetrzny (Door-To-Door), wiec gdzie kupisz, to juz Twoja sprawa. Jak nagrywarka sie sypnie (odpukac), to wysylasz ja do serwisu i pozniej serwis odsyla ja do Ciebie. Koszty przesylki ponosi serwisant a nie Ty. skapiec.pl - tam znajdziesz zestawienia Na benka 1650 nie muszisz czekac, bo mozna go kupic od 12 stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Widze, ze niektorzy nie sa w temacie :) Serwis gwarancyjny jest zewnetrzny (Door-To-Door), wiec gdzie kupisz, to juz Twoja sprawa. Jak nagrywarka sie sypnie (odpukac), to wysylasz ja do serwisu i pozniej serwis odsyla ja do Ciebie. Koszty przesylki ponosi serwisant a nie Ty. skapiec.pl - tam znajdziesz zestawienia Na benka 1650 nie muszisz czekac, bo mozna go kupic od 12 stycznia. Od kiedy jest u BenQ'a door to door??? Gdy kupowałem 1640 były opinie na temat tej firmy, że ma najgorsze warunki gwarancji (gorsze od LG, czy Pioneera), zmieniło się coś w tej kwestii??? I pytanie do posiadaczy. Najnowszy bios jest z 23 grudnia na cdrinfo http://www.cdrinfo.pl/biosy - czy będzie najlepszy??? (póki co na taki zupgradowałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Opinie najgorszej moze wziely sie z tego wzgledu, ze LG wymienia od reki, nie bawią sie w naprawianie. BenQ natomiast probuje naprawic i odsyla naprawiany naped, jesli nie potrafia naprawic, to wysylaja nowy lub jakis inny naprawiany model. Taki opinie wyczytalem na temat serwisu BenQ. Moze dlatego takie sa opinie. Zawsze mozesz zasiegnac informacji u zrodla, czyli skorzystac z formularza na stronie i dowiedziec sie osobiscie w jaki sposob przeprowadzana jest reklamacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam, widze że co niektórzy są w temacie :), więc chciałem się zapytac, czy czekac na benka 1650 czy kupowac 1640? Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie, w jakiem sklepie w sieci moge dostac tanio benka i żeby serwis był porządny na wypadek sypnięcia się nagrywarki. Pozdrawiam. Ja radzę zakup Dw-1640 czyli starszy, wczoraj go testowałem i muszę stwierdzić że jest bardzo dobry. Sam chciałem anulować zamówienie i kupić 1650 ale po przeczytaniu testu na cdrlab.pl zapomniałem o tym pomyślę, wolę coś starszego ale sprawdzonego. a co do ceny to skąpiec.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subox Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 OK to mam teraz ostateczne pytanie: Którą nagrywarke Benq DW 1650 czy LiteOn SHW-16H5S byście wybrali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 OK to mam teraz ostateczne pytanie: Którą nagrywarke Benq DW 1650 czy LiteOn SHW-16H5S byście wybrali? BENQ - poczytaj chociazby jakie ma zastosowane technologie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...