Gość pawel555 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Testy Komputer Swiat sa do bani. Wg ich testow Benq 1650 zajal ostatnie miejsce za Samsungami i innym badziewiem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Wszystko tylko nie liteon!!!!!!!! Naprawde bardzo awaryjne palniki - nagrywary CD byly OK ale DVD sa do bani :-| Wez NEC-a albo Pioneer-a Edytowane 26 Marca 2006 przez Mi0deK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Fakt, jakis czas temu gdy byłem w sklepie jakis facet opieprzał sprzedawce poniewaz dostał z serwisu wciaz uszkodzona nagrywarke.. liteona. Jak sie okazało prawdopodobnie producent sprawdził tylko czy cyta płytki i ja odeslał ;p Sam sprzedawca przyznał zeby nie brac tych nagrywarek bo sa do [gluteus maximus] :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Mamy tu fanclub liteona :) Ja odesłałem moją LG-GSA4163B i mi za półtorej tygodnia przysłali nową i nowszy model GSA-4167B. Jestem z niej bardzo zadowolony. Pierwsze modele były jakieś awaryjne (niektóre nie czytały płyt TDK itp). Ale nowe już są bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 witam chcialem kupic nagrywarke dvd tak do 150zl (dwuwarstwowa) jakies propozycje? (przyznam ze nie chce wertowac tych 41 stron) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Co do testow Komputer Swiata to ten emot mowi wszystko - :mur: Taaaa, jasne, ze samsung jest najlepszy, a to ze sie sypie jak choinka na Trzech Kroli, to malo znaczacy szczegol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 witam chcialem kupic nagrywarke dvd tak do 150zl (dwuwarstwowa) jakies propozycje?W tej kasie to tylko liteon albo samsung - a to nie sa zbyt szczesliwe nagrywarki. Lepiej dolozyc 30 zl i masz juz np. NEC-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) W tej kasie to tylko liteon albo samsung - a to nie sa zbyt szczesliwe nagrywarki. Lepiej dolozyc 30 zl i masz juz np. NEC-aPozwole sobie zanegowac to co napisales :D W tej cenie (150zl) to BenQ 1650 mozna juz kupic, a na pewno jest ona lepsza od lite-on'a i samsung'a. Edytowane 26 Marca 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam. Obecnie sam stanołem przed wyborem nagrywarki dvd :mur: , ciagle szukam w necie jakiegoś miarodajnego testu lecz w każdym pisze co innego. Proszę o pomoc w wyboże nagrywarki dvd do 180zł. Obecnie moją uwagę przyciągną model Dw1650 od BenQ. Gdzieś na forum przeczytałem, że obok Plextora to jeden z najlepszych napędów obtycznych. Czy to jest prawda? Za każdą pomoc będe bardzo wdzięczny:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam !! Zamierzam zakupic jakas wypalare DVD i patrze na oferte np samsunga i spodobal mi sie jeden modelik z light scrible, mianowicie ten http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...&TowarId=20837# co o niej sadzicie ? chodzi mi o jakis konkretne opinie tej nagrywarki np osob ktore ja maja/mialy :] Jesli jest zla to czemu :) i co ewentualnie bedzie lepsze w tej cenie ? :) a moze to http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...1&TowarId=23939 :> cena w okolicach 170zl zeby byla pozdrawiam !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Benq to robi w miare dobre LCD'eki !!! ale nagrywark i podłe Liteon cała seria SOHW xx SHM xx to nagrywarki robione dla SONY ! ! bardzo dobre ,mam juz drugiego Liteona ( poprzedni SOHW sprzedany z kompem ) obecny SHM 165P6S chodzi cacy , niektore plyty 8x wypalam x16 zero problemow ! Cena / jakosc Liteon 8/10 !! Nie mylic z kiepskimi oniegdys nagrywarkami CDRW ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Nie mylic z kiepskimi oniegdys nagrywarkami CDRW ! ! Kiedys fanatycy liteona twierdzili ze robi on najlepsze wypalarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Benq to robi w miare dobre LCD'eki !!! ale nagrywark i podłe Liteon cała seria SOHW xx SHM xx to nagrywarki robione dla SONY ! ! bardzo dobre ,mam juz drugiego Liteona ( poprzedni SOHW sprzedany z kompem ) obecny SHM 165P6S chodzi cacy , niektore plyty 8x wypalam x16 zero problemow ! Cena / jakosc Liteon 8/10 !! Nie mylic z kiepskimi oniegdys nagrywarkami CDRW ! ! To chyba powinno trafic do topicu smiechu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Benq to robi w miare dobre LCD'eki !!! ale nagrywark i podłe Liteon cała seria SOHW xx SHM xx to nagrywarki robione dla SONY ! ! bardzo dobre ,mam juz drugiego Liteona ( poprzedni SOHW sprzedany z kompem ) obecny SHM 165P6S chodzi cacy , niektore plyty 8x wypalam x16 zero problemow ! Cena / jakosc Liteon 8/10 !! Nie mylic z kiepskimi oniegdys nagrywarkami CDRW ! ! Oj! Az mnie cos zakulo w odbycie :unsure: :lol: Nie .. to był zart. Ale on chyba pisał swoje prawdziwe spostrzezenia dotyczące tych marek :) Coz, tacy jak oni daja jeszcze szanse dla lite-on'a, a kto wie... moze bedzie produkowac tak samo dobre palniki dvd czy tez blue ray co niegdys cd -rw? :) Wiec lepiej przeczekac ten okres zakupujac benq itp... CHoc moza to uznac za jakas prowokacje .. eh bez sensu :) To po prostu było głupie... Edytowane 29 Marca 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Benq to robi w miare dobre LCD'eki !!! ale nagrywark i podłe Liteon cała seria SOHW xx SHM xx to nagrywarki robione dla SONY ! ! bardzo dobre ,mam juz drugiego Liteona ( poprzedni SOHW sprzedany z kompem ) obecny SHM 165P6S chodzi cacy , niektore plyty 8x wypalam x16 zero problemow ! Cena / jakosc Liteon 8/10 !! I co z tego, że robione dla Sony? "Przerabiałem" Litka 1653S (zdechł po pół roku - przestał czytać płytki, żeby było śmieszniej w tym samym czasie to samo spotkało identyczny model u mojego sąsiada), dostałem z serwisu nowego Litka 1635S i było dobrze przez... miesiąc :? a potem znowy problemy z odczytem nagranych przez nią płyt... i żeby nie było - nagrywam na markowych nośnikach (Verbatim, Sony) bo rożnica w cenie 30-50gr za płytke to dla mnie żadna róznica... Nie mylic z kiepskimi oniegdys nagrywarkami CDRW ! ! Widać, że nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz - akurat nagrywarki CDRW LiteOn robił bardzo porządne, sam mam jego wypalarkę 52327S kupioną jakieś 3 lata temu i jak do tej pory sprawuje się bez zarzutu... To chyba powinno trafic do topicu smiechu... Dokładnie... ;) Edytowane 29 Marca 2006 przez Tommo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vice Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Podajcie prosze 3 najlepsze obecnie nagrywarki : marka + model (jak czytam niektore posty to bzika moge dostac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Pioneer DVR-111DBK Benq 1640 Benq 165x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 a jak z nec'ami nd4551a i nd4571a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 qrcze zmartwiliscie mnie troszke tym, ze Litek sie tak oposcil, bo mialem bardzo pozytywne odczucie co do tej firmy.... ale skoro piszecie, ze nagrywarki DVD tej firmy sa kiepskie to sobie chyba ja daruje, bo mialem juz podobna sytuacje z plyta glowna. (mialem dawniej asusa a7v333 ktory sprawowal sie swietnie, ale chcialem wymienic na nowsza. zachwysony sprzetem asusa nie posluchalem porad, ze firma sie opuscila i wpakowalem sie w a7v880 mimo odradzen). Czy moze mi ktos wyjasnic czym sie roznia modele ze stajni NEC , ND-3551A, ND-4551A i 4571? Czy warto dokladac do najdrozszego modelu, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurusam Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Dorzucę też coś od siebie. Mam Benqa 1650 miałem małe problemy z odczytem płyt, ale po aktualizacji firmware problemy zniknęły. Kolega przyniósł mi kiedyś Neca 3540A - nie czytał mu jakichś plyt, mój benq dawał sobie z nimi rade. Jeśli chodzi o nagrywanie to rzeczywiście Benq słabo sobie radzi z tanimi płytkami, za to jak nagrywa verbatimy... Posumowując swoje przygody i to co znajduje się w tym topicu, to uważam, że najlepszym wyjściem na obecną chwilę jest zakup Benqa. Oddaję głos innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 najbardziej mnie rozbawiło: LitEON robi nagrywarki dla Sony (wiec jest cool). to jeszcze gorzej bo soniaki padaja jak muchy. Mi tez jedna padla kiedys hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 czy mogl by ktos mi sensownie odpowiedziec na pytanie, ktore zadalem 3 posty wyzej? bo na tygodniu planuje zamowic wypalarke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Czy moze mi ktos wyjasnic czym sie roznia modele ze stajni NEC , ND-3551A, ND-4551A i 4571? Czy warto dokladac do najdrozszego modelu, czy nie?Różnią się obsługiwanymi formatami (35xx nie obsługują DVD RAM) i prędkosciami zapisu (4551 nagrywa wolniej niz 4571), choć szybciej nie zawsze znaczy lepiej. Co do ceny to różnica 20zł w tą czy tą ma marginalne znaczenie. Z tego co czytałem to z NECów chyba 4151 ma najlepszą opinię. Ja jednak brałbym BenQ1650 lub Pioneer'a 111DBK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ja odam troche od siebie - zakupilem nagrywarke Benq 1650 okolo dwa miesiace temu i jeszcze zadnej plytki nie zwalilem - nie moge slowa zlego powiedziec o mojej nagrywareczce. Zawsze nagrywale na plytkach Verbatim x8 (DVD+R) a teraz ostnio kupilem plytki Verbatim x16 (DVD+R) - najpierw balem sie nagrywac ta redkoscia (x16) ale sprobwalem i nagrywam ja caly czas x16 - zadnej plytki nie zchrzanilem , scandisk z nero nie pokazal nigdy zoltego pola ( nie mowiac o czerwonym sektorze) , a jak testuje jakosc nagranego dysku to jest on w granicach 93 -97% - wiec uwazam ze przy tak duzej predkosci nagrywania ta nagrywarka spelnia sie super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidb Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Potrzebuje szybkiej porady, chodzi mi o nagrywarke, ktora spelni ponizsze wymagania: - Odczyt i zapis DVD-RAM - Bardzo dobra lub conajmniej dobra korekcja bledow - Light Scribe albo LabelFlash - Bardzo dobra lub conajmniej dobra jakosc nagrywania plyt DVD Przegladnalem juz kilkanascie polecanych modeli ale kazdy spelnial najwyzej 3 z 4 wymagan... Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez dawidb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Szukasz idealnej rzeczy, a przeciez takie nie istnieją;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 najlepsza odpowiedź jaka mogła być. gratki hehe :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A powiedzcie co o takiej sadzicie: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=2311 Plextor PX-740A Wiem, ze troche kosztuje, ale wole dolozyc to 100zl i kupic sprzet na kilka lat, czy ona dobrze nagrywa, Plextor to chyba jedna z najlepszych firm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Plextor PX-740A to ostatnia dobra spawarka plexa -a to dlatego ze jest to oem benq1640 (dokładnie te same bebechy) Plextor to chyba jedna z najlepszych firm? kiedys tak - dzis napędy plextora są juz zupełnie przeciętne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Wiec chyba bedzie sporo lepszy od Liteona 1633s ? A jak jest z awaryjnoscia tych napedow? Moze jednak lepiej Neca? Dodam, ze wypalam tylko na markowych plytkach: TDK, Verbatim czasem Platinium +R... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...