Dudek89 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 A patrzyles czy są tam dost. te nagrywarki :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Naped LG napewno jest cichy :) - wiem bo mam :] ale czy ktos sie pokusi o porownanie tych dwoch to nie wiem bo musialby obydwie miec, a kto kupuje dwie nowe nagrywarki? ;) Ja mojego LG ( BIOS - 105 ) polecam, ale ostatnio nie chcial mi czytac plyty TDK DVD-R 8x nagranej na SAMSUNGu i teraz nie wiem co o tym myslec :/ 1544010[/snapback] Wielkie dzięki za podpowiedź. Myślę że niedługo ta nagrwarka zagości w moim "kompie"... Chociaż poczekam jeszcze chwile na opinie o tym BenQ. Ale skoro tyle osób chwali LG-ka to przypuszczam, że dla moich zastosowań w zupełności wystarczy. Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Skad wy bierzecie BIOS A105 do LGka 4163B? Na stronie porducenta widze ze max to A104 (i taki wlasnie mam). Czy to jest jaka swersja beta??? Jakie wnosi zmiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 ktr.pl , cirius , proline i jeszcze pare innych :] - sprzedaja tez wysylkowo :] 1545211[/snapback] W Proline napewno tego Benqua nie dostaniesz Oferta nagrywarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 koparka, http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54033 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ok, juz mam ten bios na dysku. ALe czemu go nie ma na stronie LG? To jest jakis nieoryginalny czy co? Czy tjest bezpieczne wgrywanie go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ok, juz mam ten bios na dysku. ALe czemu go nie ma na stronie LG? To jest jakis nieoryginalny czy co? Czy tjest bezpieczne wgrywanie go? 1546127[/snapback] Poczytaj TO sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ktore DVD (+R -R) wg was z tej oferty http://sklep.proline.pl/shop.php?kat=No%B6niki+danych sa najlepsze do kupienia? Jutro jade wlasnie do prolinu i chce sobie kupic jakis cake 10szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ktore DVD (+R -R) wg was z tej oferty 1546255[/snapback] Hawków nie ma :), co to za sklep :) P.S sory za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 ej a co jest lepszym wyborem? pioneer 109XL czy ten benq o ktorym teraz gadacie... chodzi mi o to czy da sie nimi nagrywac wszystkie dvd i te tansze i te drozsze.... oraz o to zeby sie nie zepsula sie po 1 miesiacu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ktore DVD (+R -R) wg was z tej oferty 1546255[/snapback] Z tego co widzę :blink: to w tym prolinie to lipa jest normalna. :mur: Zadużego wyboru raczej nie masz z cakeów pakowanych po 10szt to tylko są Verbatimy DVD+R i DVD-R 8X z drugiej strony dobre płyty jakies miesiąc temu kupiłem w http://www.komputronik.pl cake 25szt i nie mam z nimi problemów . Kupuj DVD+R podobno mniej awaryjne (ale to temat rzeka). Jak chcesz miec wybór to lepiej kup gdzies indziej bo tu to porażka :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 1. Teamt jest o nagrywarkach DVD, nie nośnikach, gdzieś takowy temat był, załóż nowy jak już nie zaśmiecaj tego 2. Kupowanie nośników w Komputroniku (25 szt) jest dla mnie conajmniej śmieszne, tak jak by nie było możliwości ich kupić gdzie indziej, praktycznie każdy większy market ma dośc spory wybór, od najbardziej badziewiatych po te lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 1. Teamt jest o nagrywarkach DVD, nie nośnikach, gdzieś takowy temat był, załóż nowy jak już nie zaśmiecaj tego 2. Kupowanie nośników w Komputroniku (25 szt) jest dla mnie conajmniej śmieszne, tak jak by nie było możliwości ich kupić gdzie indziej, praktycznie każdy większy market ma dośc spory wybór, od najbardziej badziewiatych po te lepsze 1547488[/snapback] 1.Gość chciał wiedzieć więc mu odpowiedziałem 2. Co do kupowania w komputroniku nośników kupowałem też inne rzeczy więc skorzystałem z możliwości i kupiłem też płyty normalnie kupuje w m-housie ale chodzę na piechotę a tu pod nos mi przywieżli razem z innymi rzeczami. Dla mnie natomiast śmieszne jest kupowanie płyt Hawka :lol: sprawdż po nagraniu płytki w Nero tools ile błędów na nich wyskakuje ale twoja sprawa. (peace) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Dla mnie natomiast śmieszne jest kupowanie płyt Hawka :lol: sprawdż po nagraniu płytki w Nero tools ile błędów na nich wyskakuje ale twoja sprawa. (peace) :wink: 1547536[/snapback] Ten text EsiuWWW o hawkach to był sarkazm. A z płyt DVD i CD to tylko TDK świetna jakość za dobrą cenę (Cholera jak reklama Dosi zabrzmiało) A żeby nie było OT to w BPsystemie mają BenQ 1620 http://www.bpsystem.pl/?mp=podzespoly&CA=1...6.61.30&tree=10 Edytowane 15 Lipca 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Dostać BenQ 1620 nie ma problemu, w hurtowniach jest, na komputroniku wszędzie nawet Allego, problem to dostać BenQ 1640 albo raczej nie mozna go dostać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Czy ja wiem czy trudno wystarczy wejść na tutaj: http://www.skapiec.pl/site/cat/3/comp/57768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Dostać BenQ 1620 nie ma problemu, w hurtowniach jest, na komputroniku wszędzie nawet Allego, problem to dostać BenQ 1640 albo raczej nie mozna go dostać :( 1547875[/snapback] No tak, masz całkowitą racje, to z 1640 jest problem. Mój błąd. :mur: @Koowi no właśnie tylko w siriusie i komputroniku mają w całej Posce, a LG czy NECa to nawet w kiosku z warzywami można kupić. Edytowane 15 Lipca 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 @Koowi są w tych sklepach ale... jak zamówisz to musisz czekac bo ich hurtownia nie ma... cfaniaki wstrętne...tak samo jak było z GTA:SA ze sprzedają ale po tym jak dostaną :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 @Tomcool Działa ci overburning dla DVD na Nero? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 BENQ 1640!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57790892 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Jak dla mnie szkoda, że BenQ 1640 nie obsługuje trybu RAW-DAO i wizualnie nie podpadł mi do gustu. To są jest moim zdaniem minusy. Reszta parametrów zaś super. Zastanawiam się jednak nad Pioneer 109XL Co wy na to? Trudny to wybór BenQ 1640 czy Pioneer 109XL ! Pomózcie :) Pozdro, Edytowane 16 Lipca 2005 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 bierz PIONKA :). Mam i jestem bardzo zadowolony. Ja jakos nie mam zaufania do LG i innego chlamu. Co z tego ze teraz dobrze nagrywaja skoro po roku potrafia pasc. Mialem juz duzo napedow pioneera i nie bylo z nimi problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 bierz PIONKA :). Mam i jestem bardzo zadowolony. Ja jakos nie mam zaufania do LG i innego chlamu. Co z tego ze teraz dobrze nagrywaja skoro po roku potrafia pasc. Mialem juz duzo napedow pioneera i nie bylo z nimi problemow. 1553282[/snapback] LG to dobra marka mam już drugą nagrywarkę i zero problemów. A awaria po roku może sie przytrafić każdej nagrywarce. Zresztą 2 lata gwarancji to kupa czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anastol Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Ja skapitulowalem i po powaznych przejsciach mam 1620... Poczekam jakis czas i kupie druga 1640... I jestem bardzo zadowolony. Edytowane 22 Lipca 2005 przez Anastol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Poczytałem to forum - i wybrałem LG 4163b. I teraz mam dziwny problem: Płyty Platinium DVD+R (Ritek R03) palone w LiteOn 2S81@832S mają trochę błędów, ale czytają się w moim LG 100% dobrze. Natomiast jak wypalę takiego Platinium na mojej spawarce, to w niej go nie przeczytam - sypie błędami jak św. Mikołaj prezentami. Co dziwne, płyta ta czyta się bez problemów w DVD-ROM liteona. (Nie mam juz tego 832s, więc nie mam jak zrobić wiarygodnych winikó PI/PIF). Miał ktoś coś podobnego? Bios A105. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Może trafiła ci sie trefna partia płytek. A na płytach innej firmy jest to samo :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Może trafiła ci sie trefna partia płytek. A na płytach innej firmy jest to samo :?: 1559062[/snapback] Płytka właśnie została sprawdzona w innej LG - działa dobrze... Sprawdzimy, jak serwis gwarancyjny LG się sprawdza... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Właśnie dzisiaj dostałem wypłate, i zamierzam kupić sobie nagrywarke DVD porządną, ale jednocześnie nie za drogą (Plextor). Myślicie że Pioneer DVR 109XL sprawdzi się ?? Czy jest to dobra nagrywarka ?? Napewno nie będę wypalał dużo, raz kiedyś coś wypale, ale sprzęt musi być porządny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Właśnie dzisiaj dostałem wypłate, i zamierzam kupić sobie nagrywarke DVD porządną, ale jednocześnie nie za drogą (Plextor). Myślicie że Pioneer DVR 109XL sprawdzi się ?? Czy jest to dobra nagrywarka ?? Napewno nie będę wypalał dużo, raz kiedyś coś wypale, ale sprzęt musi być porządny. 1561419[/snapback] ten pioneer to sredniak - dobra ale niczym spoecjalnym na + sie nie wyróznia, ale powaznych wad tez nie ma znacznie lepszy bedzie lg/hitachi 4163B lub benq DW 1620/1640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 LG odpada, nie mam zaufania do tej firmy. Benq też bo to jakaś lipa pewnie, pierwsze słysze o tej firmie. Zainwestuje w Pioneera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...