bartezjusz Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Benq też bo to jakaś lipa pewnie 1562399[/snapback] o dzisas - straszna lamka z Ciebie ale rób jak chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 LG odpada, nie mam zaufania do tej firmy. Benq też bo to jakaś lipa pewnie, pierwsze słysze o tej firmie. Zainwestuje w Pioneera ;) 1562399[/snapback] Tą wypowiedzią troszke przylamiles ;) Po pierwsze... LG DVD to co innego niż CD ;) po drugie, Benq ceni się dobrze, jest elegancka.. a po trzecie, zrobisz sam sobie źle tak wywyższając pioniera (jak odbieram za samą nazwe ;) pozdro:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Tą wypowiedzią troszke przylamiles ;) Po pierwsze... LG DVD to co innego niż CD ;) po drugie, Benq ceni się dobrze, jest elegancka.. a po trzecie, zrobisz sam sobie źle tak wywyższając pioniera (jak odbieram za samą nazwe ;) pozdro:> 1563101[/snapback] Niekoniecznie!!! Jeżeli chodzi o LG też do tej firmy zaufania nie mam, chociaż niektóre jej produkty są dobre, to jednak ich jakośc jest loteryjna Co do Benq, heh firma nie jest zła, ale na dzień dzisiejszy stosunkowo mało znana, pozatym jeden serwis na cała Polske eeeeeeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja moze wkoncu dostane swoją już jutro a jak nie to kupuje na komputroniku i po sprawie oczywiscie BenQ 1640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 A ja polecam wszystkim NEC'a 3540A - mam, używam i jestem cholernie zadowolony a do tego ta cisza :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja zamówiłem wczoraj Benq 1640 za 167 zł w morele.net :D Myślę, że będę zadowolony, jakie płytki DVD+R polecacie w rozsądnej cenie i dobre jakościowo? TDK mogą być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja zamówiłem wczoraj Benq 1640 za 167 zł w morele.net :D Myślę, że będę zadowolony, jakie płytki DVD+R polecacie w rozsądnej cenie i dobre jakościowo? TDK mogą być? 1565856[/snapback] Bierz TDK albo PLATINUMy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 TDK... w media marktach 17zł za Cake 10szt. a u mnie w sklepie widziałem anwet po 15zł ale sie już skończyły ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam. Czy ktoś ma już w domu benq 1640? Dla mnie duże znaczenie ma cisza. Proszę o jakieś wrażenia dotyczące hałasu wydobywającego się z tego modelu. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo777 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Witam Jestem posiadaczem tej nagrywarki nec 3520 a juz od poczatku roku i mam problem nie moge przegrac filmu nie zabezpieczonego kolega ma palnik liteona i spoko przepala to co ja nie moge plyty sa nowe nie porysowane nie zabezpieczone a ja nie moge bo wyskakuje np: w 78% blad jakis i to juz 6 godzin i nic probowalem :alkohol / clone dvd / nero / dvd ripper / dvd fab i nic niektore nie odcztuja ze to jest krazek z filmem z innymi filmami nie mam problemu lecz zdarza sie czesto ze nie moge zkopiowac lub zrobic obrazu i musze prosic kolesia z palnikiem liteona i co mam powiedziec ze zrobilem zly zakup biosy zmienialem i nic nie dalo pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 To dziwne.... <_< Spróbuj przed przegraniem odpalić w tle AnyDVD. Polecam wersje shareware programu LG 1 Click DVD Copy (z wbudowaną korekcją błędów) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Hah! zdążyłem kupić BenQ'a w morele.net przed podwyżką ceny, tym samym zaoszczędziłem 20 zł :D A co do płytek to polegam na Was i wezmę TDK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 A ja jednak kupuje NEC 3540A bo tego BenQ nigdzie nie moge dostać :/ a do tego ponoc strasznie ciężko z serwisem Benka...i jak sie cos zdupcy to kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Może ktoś powiedzieć jak działają nagrywarki DVD po dłuższym okresie czasu np. po roku ? Ile razy serwis, czy są błędy zapisu, czy zapis z maxymalną prędkością wychodzi ok? Może ktoś rozbierał jakąś nagrywarke DVD i moze powiedzieć coś o jakości wykonania, czy dużo kiepskich plastików, jakość optyki itp. Potrzebuje takiej nagywarki która by mogła pracować wypalając ok 5 płyt tygodniowo, przez co najmniej 2 - 3 lata bezawaryjnie. Nie ważna jest szybkość, nie ważne bajery, ważne zeby wypalała zwykłe płyty DVD, tak 4x by nie zaszkodziło, zeby była solidna, dobrze wypalała na płytach DVD za 1zł albo i tańszych i miała 2 lata gwarancji. Co polecicie bo kompletnie sie nie znam na DVD. Wiem tylko, ze NECa nie chce. Kumpel na gwiazdke w zeszłym roku sobie kupił i są problemy z tańszymi płytkami i np. stacjonarnymi odtwarzaczami DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Wiem tylko, ze NECa nie chce. Kumpel na gwiazdke w zeszłym roku sobie kupił i są problemy z tańszymi płytkami i np. stacjonarnymi odtwarzaczami DVD. 1568172[/snapback] hmmm ja nagrywam czesto na najgorszym koksie i moj stacjonarny cyberhome czyta to bez zaciec, na jakich plytkach ona ma takie problemy noi jaki to model neca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Ja chciałem kupić Pioneera 109XL na allegro od jakiejś firmy, i typ mi powiedział że w sierpniu wychodzi model Pioneer Dvr 110 !! Więc ja jeszcze poczekam , i zobacze co to będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 A ja polecam wszystkim NEC'a 3540A - mam, używam i jestem cholernie zadowolony a do tego ta cisza :)) 1565847[/snapback] imo cisza to jest przy moim plextorze px 716a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cradle Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 imo cisza to jest przy moim plextorze px 716a ;] 1569069[/snapback] Wychodzę z założenia że nie odzywam się na teamt na któreym się nie znam - więc testowałeś tego NECa że piszesz takie rzeczy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Właśnie dostałem BenQ 1640 - jak na razie rewelacja - cicha, szybka, ładna :), CD-R ładnie wypala, nawet tanie siano, DVD+R sprawdzę później bo jeszcze płytki nie doszły, a u mnie w mieście droooogo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Wychodzę z założenia że nie odzywam się na teamt na któreym się nie znam - więc testowałeś tego NECa że piszesz takie rzeczy ??? 1570040[/snapback] NIE TESTOWALEM, ale widzialem u kumpla :) pozatym w sumie prawie azda nagrywarka jest cicha jak jest nowa ;] a ja juz na swojej troche plyt wypalilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 widze kolejna mania na cisze to jest takie pro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Nikt więcej nie ma tego BenQ DW1640? Napiszcie koniecznie jakie odczucia macie. Testy przerobiłem, wygląda, że taką bym właśnie sobie chciał sprawić. Ale waham się jeszcze pomiędzy nią a LG GSA-4163B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Toshiba, NEC i Pioneer wg. mnie są najlpsze. Szczególnie, że NEC'i można już za 180 dostać nowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Ale waham się jeszcze pomiędzy nią a LG GSA-4163B... 1574894[/snapback] która nie kupisz -lepiej nie kupisz i z obu bedziesz max zadowolony teraz LG wprowadziło doskonałe warunki gwarancji-wez to pod uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @bartezjusz - tak biorę to pod uwagę właśnie :) Tyle, że technicznie BenQ wypada nieco lepiej (przynajmniej wg testów i "na papierze") i szala lekko przechyla się na stronę BenQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muranox Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) no dobrze tak czytam i czytam i wychodzi ze z nizszej polki cenowej pozostaje ten NEC ND-3540A , bądz BENQ DW1640 . którą wybrać, bo mam 200 pln i chcialbym kupić nagrywarke? pozdro czy może za 222 pln Pioneer DVD+/-RW DVR-109 bulk....? Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez muranox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Byłem popytać w sklepach, tego DW1640 jeszcze nigdzie nie ma teoretycznie, więc i opinii o nim obiektywnych nie ma. Natomiast ogólnie o BenQ nasłuchałem się samych niemiłych rzeczy, głównie na temat słabego, poniżej krytyki serwisu :/ A tutaj LG bije go na głowę, bo dają nowy sprzęt wzamian za popsuty. Poza tym w jednym sklepie facet twierdził jakoby sprzedawał BenQ nagrywarki (oczywiście nie tą 1640 bo jej jeszcze nie ma u niego) i sypały się nieźle, a potem były problemy z tym ich serwisem :( Tylko powtarzam to co usłyszałem, nie sugerujcie się też zbyt mocno tym. No bo w sumie na papierze BenQ wychodzi lepiej. Teoretycznie bebechy Plextora powinny zrobić z niego super żyletę, ale.... Dlaczego one są w dawnym "Acerze"? Może to tak jak z Asus i AsRock? Nie wiem, ale teraz obstawiam LG'ka. Jeszcze poczekam jakiś czas, pozastanawiam się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muranox Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 a co sadzicie o tym Pioneer DVD+/-RW DVR-109 za 222pln, czy bardziej sie oplaca niz wyzej wymieniany NEC? bo ten pioneer to chyba starsza konstrukcja....co sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Mam problem, która nagrywarke wybrać? - LG GSA-4163B - BENQ DW1640 - NEC ND-3540A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Bierz BenQ - wypada najlepiej w testach, ja za swoją dałem 167 zł :D Wypaliłem już ok. 20 płyt i na razie jestem w 100% zadowolony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...