99tomcat Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 faktycznie jakis nie teges jestes :mur: :mur: 1705417[/snapback] fakt -mój chomik większą inteligencje przejawiał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamdziok Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Dobra dziewczyny nie sprzeczajcie sie, tylko napiszcie cos o nagrywarkach bo sie wacham.Odpiszcie na pytanie userowi pięc jedynek jaką wybrac wypalarke. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej99 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Witam. Przymierzam się do kupienia jutro lub pojutrze BenQ DW1640. I mam pytanko: jakie płytki tanie lub w "rozsądnej" cenie poleciacie do niego :) ? I takie zeby dalo sie je odtworzyc w czyms tego pokroju http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66968783 (chyba ze polecacie cos lepszego w tej cenie) . Bo nagrywarke zamierzam kupic dla siebie a dvd-rom do domu w innym miescie (tam mam dosc stary komp takze nie ma sensu kupowac nagrywarki) zeby sobie czasem wypalone filmy poogladac itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 A ja mam z goła inne pytanie odnośnie nagrywarek. Wszyscy chwalą Benq, to już wiem, ale mnie interesuje, która z obecnych nagrywarek charakteryzuje się najcichszą pracą? Chodzi zarówno o głośność podczas pracy (rozpędzanie/ nagrywanie) jak i głośność wysuwania się tacki. Biorę pod uwagę: Sony, Samsung, LG, Benq i Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveuser Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Mam troszkę mało czasu więc od razu uderzam tutaj. Jestem (a właściwie byłem) zdecydowany na LG 4163B (dużo przeczytanych opinii, kilka osób w najbliższym otoczeniu jest zadowolonych), ale dziś w sklepie przedstawiono mi propozycję LG 4167 (zgaduję, że "b"), za praktycznie tą samą cenę (nie wiem czy czarny model nie jest nawet tańszy od 4163black). Czy ktoś ma porównanie? Może ktoś czytał już troszkę odnośnie niezawodności 4167 (o 4163 sam już wcześniej sporo się naczytałem), mam trochę za mało czasu żeby się sam przez to przegryźć (jakieś 2dni, ale muszę zająć się czymś innym), stąd prośba o porcję wiedzy w pigułce. Z góry bardzo dziękuję! Edytowane 16 Listopada 2005 przez Aveuser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 juz jest Lg Gsa-4166 nie wiem czy ta nie lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostatni Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Ja juz wybrałem nagrywarkę i w tym tkwi mój problem. Mam NECa 3540A. Po kilku tygodniach Użytkowania zaczeły sie problemy. Na poczatek system przestał widzieć nagrywarkę. Pomógł format, ale gdy po kilku dniach komp sie wieszał gdy gdy tylko włozyłem (jakakolwiek) płyte do napędu. NEC pojechał do serwisu. Wrócił z opisem "100% sprawny". Podpinam i od razu zero reakcji czegokolwiek. Pojechałem z nim do sklepu i sprawdziliśmy na ich sprzęcie. Chodzi bez zarzutu. wracam do domu i jak zwykle pomaga formatowanie partycji systemowej (na kilka dni). Problem tkwi w tym, że mój stary Lite-on działa normalnie. Pozyczyłem nagrywarkę LG, chodzi bez zarzutu. Wgrałem najnowszy bios, sterowniki ASPI (dla pewności) i nic. Gdy podpinam NECA cały system dostaje chwilowego paraliżu. wystarczy zmienić napęd i wszystko jest ok. W sklepie nie mają pomysłu. Mam nadzieję,że ktoś wpadnie na pomysł jak rozwiazać ten mój problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamdziok Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 A z biosem coś robiłeś? Bo jeśli nie to może aktualizacja by pomogła, ale bios płyty głównej. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostatni Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Bios najnowszy. Płyta Asusa P4P800. Mam już serdecznie dość tej nagrywarki. Jeżeli nawet to tylko konkretnie ten egzemplarz nie lubi pozostałych części mojego kompa to będę omijał wszystkiego firmowanego przez NECa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamdziok Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 To może po kolesiach posprawdzaj tą nagrywarke, ale ok, koniec spamu. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ja juz wybrałem nagrywarkę i w tym tkwi mój problem. Mam NECa 3540A. Po kilku tygodniach Użytkowania zaczeły sie problemy. Na poczatek system przestał widzieć nagrywarkę. Pomógł format, ale gdy po kilku dniach komp sie wieszał gdy gdy tylko włozyłem (jakakolwiek) płyte do napędu. NEC pojechał do serwisu. Wrócił z opisem "100% sprawny". Podpinam i od razu zero reakcji czegokolwiek. Pojechałem z nim do sklepu i sprawdziliśmy na ich sprzęcie. Chodzi bez zarzutu. wracam do domu i jak zwykle pomaga formatowanie partycji systemowej (na kilka dni). Problem tkwi w tym, że mój stary Lite-on działa normalnie. Pozyczyłem nagrywarkę LG, chodzi bez zarzutu. Wgrałem najnowszy bios, sterowniki ASPI (dla pewności) i nic. Gdy podpinam NECA cały system dostaje chwilowego paraliżu. wystarczy zmienić napęd i wszystko jest ok. W sklepie nie mają pomysłu. Mam nadzieję,że ktoś wpadnie na pomysł jak rozwiazać ten mój problemjeśli da rade zamień ją na LG, sam mam LG i nie narzekam ( no może poza paroma mankamentami, mi sie rzuca w oczy jedynie dlugi rozruch płyty, może nawet wiecej niz 10 sekund :mur: , i to że miała problemy z odczytaniem płyt nagranych na samsungu ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 kurde, zaczalem czytac topica i znowu tweakowcy troche zamotali mi w glowie:) (moze i dobrze?) przymierzalem sie do kupna LG4167b, ale tu kazdy tego benqa chwali wiec zwatpilem:) ma ktos jakies dosiwadczenia z obiema nagrywarkami? chodzi mi o to co lepsze ofkoz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Kupilem nagrywarke BENQ 1640 OF3 bulk BLACK i polecam !!! mam dwie nagrywarki LG 4163 i Benq Benq jest cichcszy i ma lepsze czasy dostepu. Tacka jest koloru czarnego Dzieki bartezjusz za pomoc :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Kupilem nagrywarke BENQ 1640 OF3 bulk BLACK i polecam !!! mam dwie nagrywarki LG 4163 i Benq Benq jest cichcszy i ma lepsze czasy dostepu. Tacka jest koloru czarnego Dzieki bartezjusz za pomoc :razz: ciesze sie ze mogłem pomóc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Dzisiaj kupilismy z kumplem dla niego BenQ 1640... wszytko OK, tylko jak juz ja podpielismy to po otwarciu tacki okazalo sie ze lata ona na prawo/lewo dosyc konkretnie... czy to normalne? czy leciec z tym i wymienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 leciec i wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciosb Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam!Ja mam nagrywarke Samsung TSH-552U http://www6.reprint.nl/catalog/images/TSH5...16x4x-black.jpg (tak wygląda). Kosztuje około 160 zł ja jestem zadowolony dobrze odczytuje płytki dvd nagrywa w miare sprawnie. Uważam, że jeśli ktoś potrzebuje do potrzeb domowych nagrywarke DVD to za te pieniądze jest naprawde gicio :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 porównywanie liteona do 1640 to jakies nieporozumienie Bartezjusz czy możesz rozwinąć swoją opinie w trzech zdaniach? Mam LiteON'a 1693S i póki co nagrywarka mnie nie zawiodła, używam jej od 5 m-cy choć za wiele nie spaliłem, może z 30 płyt głównie DVD-R. Mam okazje odsprzedać ją i musiałbym dołożyć jakieś 40 zeta do Benq DW1640, czy warto? Jedyne co mnie drażni w Lajtonie to to, że muli troche przy rozkręcaniu jak wkładam płytke. I jeszcze pytanko czy różnią się czymś nagrywarki z fotki którą zamieszczam poniżej (z logo BENQ i bez logo) ostatnio znajomy kupował w Gdańsku białą i była bez logo jak ta dolna na fotce. THX za ewentualne porady!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Bartezjusz czy możesz rozwinąć swoją opinie w trzech zdaniach? Mam LiteON'a 1693S i póki co nagrywarka mnie nie zawiodła, używam jej od 5 m-cy choć za wiele nie spaliłem, może z 30 płyt głównie DVD-R. Mam okazje odsprzedać ją i musiałbym dołożyć jakieś 40 zeta do Benq DW1640, czy warto? Jedyne co mnie drażni w Lajtonie to to, że muli troche przy rozkręcaniu jak wkładam płytke. I jeszcze pytanko czy różnią się czymś nagrywarki z fotki którą zamieszczam poniżej (z logo BENQ i bez logo) ostatnio znajomy kupował w Gdańsku białą i była bez logo jak ta dolna na fotce. THX za ewentualne porady!! wystarczy porównac wszystkie najwazniejsze cechy: od szybkosci rozpoznawania plyty po (imo najwaznijsze) jakosc zapisu -benq oferuję taką , jakiej nie da Ci zadna inna spawarka spawarki oem a box nie róznią sie niczym oprócz wygladu przedniego panelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) wystarczy porównac wszystkie najwazniejsze cechy: od szybkosci rozpoznawania plyty po (imo najwaznijsze) jakosc zapisu -benq oferuję taką , jakiej nie da Ci zadna inna spawarka spawarki oem a box nie róznią sie niczym oprócz wygladu przedniego panelu krótko i na temat, wielkie dzięki za szybką odpowiedź :) poszukam w Trójmieście czarnych bo ostatnio widziałem tylko kremowe (białe), w cenniku mają w ESC po 179zł czarna OEM, czytałem testy na zachodnich stronach już wiem że dołożę te 4 dyszki. THX!! Edytowane 28 Listopada 2005 przez Shexbeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Dzisiaj kupilismy z kumplem dla niego BenQ 1640... wszytko OK, tylko jak juz ja podpielismy to po otwarciu tacki okazalo sie ze lata ona na prawo/lewo dosyc konkretnie... czy to normalne? czy leciec z tym i wymienic? Zależy co znaczy konkretnie- moja też jak złapie to lata an boki nieco..ale odpukać wsio działa, wysuwa sie cicho itp...ten model ma chyba takie luzy i tyle... Zreszą sprawdziłwem swojego asusa i też ma luzy fakt ciut mniejsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobanr Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A jakie sa Wasze opinie na temat tej nagrywarki: Samsung SH-W162C. Jest tania (~160zl) co czyni ja atrakcyjna. Czy ktos juz takowa posiada i ma jakies spostrzezenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A jakie sa Wasze opinie na temat tej nagrywarki: Samsung SH-W162C. Jest tania (~160zl) co czyni ja atrakcyjna. Czy ktos juz takowa posiada i ma jakies spostrzezenia? jak kazdy naped samsunga - niewiele wart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 miałem nagrywarki samsunga i sony. wiecej juz nie kupie nagywarek tych firm. mialem teac'a i sprawowal sie dobrze chociaz byl glosna. mialem chwile plextora ale nie dosc dlugo aby cos o niej powiedziec poza tym ze wypalila wszystkie plytki bezblednie. jednak najlepsza nagrywarka jaka mialem kiedykolwiek to bylo mitsumi (na czesciach plextora i pioneera chyba) i szkoda ze ta firma sie juz tym nie zajmuje bo po sobie i po znajomych wiem ze to byly nagrywarki nie do zajechania i do tego dlugowieczne (czytalem kiedys testy na bledy w stosunku do ilosci roboczogodzin). szkoda. aktualnie przymierzam sie do kolejnej nagrywarki i wychodzi ze tym razem bedzie to Benq. mysle ze do konca tygodnia bede juz mial wiec podziele sie ze spostrzezeniami jak wypale kilka plyt... p.s mialem tez dvd pioneera i tez nie narzekalem na odczyt. jedyny mankament to glosnosc. nie wiem jak teraz sprawuja sie te nagrywarki ale podejzewam ze dobrze. z tym ze ich cena to tak 195-200zl czyli sporo wiecej niz Benq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) szybkie pytanie mam - nie mam wogole czasu:( jutro musze kupic nagrywarke DVD - glownie pod katatem zarchiwizowania moich gier na PS2:) - mam pare porysowanych oryginalow a konsola juz tez nowa nie jest max 200zl no 220 pomozcie cos wybrac - ja nie mam za wiele czasu dzisiaj zeby szukac i czytac:( Edytowane 28 Listopada 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 BenQ 1640 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 pioneer 110 ... benq 1640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 A co sadzicie o NEC ND-4550A? Dobre to je? Bo wlasnie slyszalem ze LG szybko padaja, LiteOny sa glosne, a te NEC sa ok... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) kupilem jednak NEC'a 4550A narazie jest gitt a o tych benq to sprzedawczy mowili ze na 10 sprzedanych 8 wraca na serwis i to nie w jednym sklepie slyszalem taka opinie:( wiec wolalem nie ryzykowac choc nie wiem ile w tym prawdy Edytowane 30 Listopada 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 wiec wolalem nie ryzykowac choc nie wiem ile w tym prawdy prawdy w tym 0 pewnie na necu miała wiekszy zysk badz jej zalegał na półce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...