ma1y Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 jakbys przeczytal ostatnie 2 strony tematu to bys wiedzialmasz racje! znalazlem ze jest ciche :wink: benq jest ciche , ale nie wiem jak ciche ???? raz tylko ktoś pisze ze cichszy od liteona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 kilka osob pisze ze jest ciche. ja napisalem ze jest glosne i na potwierdzenie mam juz 2 opinie uzytkownikow, bo jak sie okazalo moj kolega ze studiow od miesiaca tez ma ta nagrywarke i tez mowi ze jest glosna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 kilka osob pisze ze jest ciche. ja napisalem ze jest glosne i na potwierdzenie mam juz 2 opinie uzytkownikow, bo jak sie okazalo moj kolega ze studiow od miesiaca tez ma ta nagrywarke i tez mowi ze jest glosna. a znasz coś cichszego i w miare podobne jakościowo? (bo nie wierze ze NEC, możę LG? (choc ja LG nie darze zaufaniem ... ) jest cos jeszcze innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Panowie mam problem szukam czegoś (nagrywara dvd) do 300zł i ma (powinna) ona być lepsze od benq1640(różnica ma być odczuwana przez zwykłego usera, a nie jakiegoś maniaka napędów.Jest wogole sens brać coś droższego do tych 300zł czy tak naprawde nie ma tak dużej różnicy pomiedzy tymi 165zł zapłaconymi za benq niz jakbym kupił cos droższego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 tylko nie benq... jest juz tyle nagrywarek na rynku ktore są lepsze od samsunga czy tez benq(totalne dno), ja osobiscie polecam LG(Hitachi...jakos tak sie pisze)...owszem pierwsze Lg padały jak szkoda gadać ale odkad współpracuje z Hitachi poprostu miodzio mam juz jedna od 3 lat i dodtej pory pali płyty jak głupia......polecam LG bardzo sie zmieniło na pozytywna Strone tego producenta wkońcu to stary GOLDSTAR:) nic dodać tylko polecać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 tylko nie benq... jest juz tyle nagrywarek na rynku ktore są lepsze od samsunga czy tez benq(totalne dno) nazwa usera dobrze oddaje to co masz we łbie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 powidz mi co Miałeś na mysli ??? ja tu nikomu i nikogo nie chce obrazać to jest poprostu moja opinia...... i kazdy ma swoje zdanie i doświadczenia odnośnie nagrywarek ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 to ze nie masz pojecia o czym piszesz twierdzac ze benq to dno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) powiedziałem to jest moja opinia...kazy z Was ma swoje zdanie i sie tego trzymam (nikomu nie ulizając) kazy ma prawo lubieć to co ma i co mu działa dobrze :> przepraszam ze nie noge cytować ale mam problemy z przeglądarka neta i komp pełen wirusow czekam na 2 dysk az wruci z serwisu :) Edytowane 7 Grudnia 2005 przez Kaffar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 jak mozna miec zdanie bez podstawy!!! udowodnij to jakos...miales te nagrywary?? benq padl Ci po 2 dniach??... to ze tak sadzisz... tfuuu wiesz co ja sadze??... benq jest zaj.... a cisza jest pojeciem wzglednym... jednym przeszkadza wc, jednym spluczka w toalecie a trzecim sasiedzi jak uprawiaja sex... a innym mikrowela ani odkurzacz nie przeszkadza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam ponownie, A zatem kupno NECa sie oddala. Zwrocilem natomiast uwage na naped Pioneer DVR-110DBK. Wypada w tescie niezle. Ktos powie cos wiecej na temat tej wypalarki? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 slusznie. cisza to pojecie wzgledne. bylem dzisiaj u znajomego i chodzi mu ten sam model ciut ciszej od mojej nagrywarki ale i tak jest glosna. ja nie jestem pewien ale wam chodzi chyba ciszej. kolega ma starego lg chyba 4x i jemu wydawalo sie ze chodzi glosno ale z doswiadczenia musze powiedziec ze tamten lg jest cichy. mam doswiadczenie z nagrywarkami i ta jest jedna z najglosniejszych jak sie rozpedza. normalnie odkurzacz. mialem pewna teorie i wyciagnalem nagrywarke z obudowy i jest lekko ciszej (obudowa musi wpadac w jakis rezonans) ale i tak glosn. jak dla mnie za glosno bo tak mogly pracowac modele sprzed 8 lat (moj pierwszy) ale nie teraz :mur: musze jeszcze sprawdzic czy predkosc nagrywania ma wplyw na glosnosc, bo moze przy mniejszej nie bedzie sie tak rozpedzal i halasowal tylko od razu zwolni i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marewel Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Moim zdaniem gadanie ze "LG taka sobie,LiteOn padaka,Benq siada laser" jest troche nie teges. Czy nie lepiej wygladalo by to tak: Benqu 1640-siada laser LiteOn 1693s cos tam cos tam Samsung bleble Mnie interesuje konkretny model a nie firma ktora produkuje 20 różnych napedow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 wszyscy maja takie chore wymagania... to ze mu za glosno, to ze za wolno wypala, to ze nie podaje kawy, itd.... kupcie sobie plextora to bedziecie mieli looz.... i pamietajcie ze jezeli chce sie miec wymagania, to trzeba miec kase... ps. plextor 740 to benq 1640... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 slusznie. cisza to pojecie wzgledne. bylem dzisiaj u znajomego i chodzi mu ten sam model ciut ciszej od mojej nagrywarki ale i tak jest glosna. ja nie jestem pewien ale wam chodzi chyba ciszej. kolega ma starego lg chyba 4x i jemu wydawalo sie ze chodzi glosno ale z doswiadczenia musze powiedziec ze tamten lg jest cichy. mam doswiadczenie z nagrywarkami i ta jest jedna z najglosniejszych jak sie rozpedza. normalnie odkurzacz. mialem pewna teorie i wyciagnalem nagrywarke z obudowy i jest lekko ciszej (obudowa musi wpadac w jakis rezonans) ale i tak glosn. jak dla mnie za glosno bo tak mogly pracowac modele sprzed 8 lat (moj pierwszy) ale nie teraz :mur: musze jeszcze sprawdzic czy predkosc nagrywania ma wplyw na glosnosc, bo moze przy mniejszej nie bedzie sie tak rozpedzal i halasowal tylko od razu zwolni i bedzie ok. tez sie mylisz. ktos gada ze dany producent to bleble ble ale przeciez ten sam model u jednych chodzi ok a u drugich nie. i co ty na to? chodzi wlasnie o to aby kazdy sie wypowiedzial TYLKO na temat tego co posiada i wtedy bedzie wiadomo jakie sa opinie p.s. jesli plextor jest na podzespolach benq to dlaczego mialbybyc gorszy? moze to kwestia biosu hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 tylko nie benq... jest juz tyle nagrywarek na rynku ktore są lepsze od samsunga czy tez benq(totalne dno), ja osobiscie polecam LG(Hitachi...jakos tak sie pisze)...owszem pierwsze Lg padały jak szkoda gadać ale odkad współpracuje z Hitachi poprostu miodzio mam juz jedna od 3 lat i dodtej pory pali płyty jak głupia......polecam LG bardzo sie zmieniło na pozytywna Strone tego producenta wkońcu to stary GOLDSTAR:) nic dodać tylko polecać :) kafarem to ty dostałeś w łeb..nazywać na razie najlepszą nagrywarke na rynku dnem.... zresztą plextor, philips i pare innych firm zidiociało kompletnie biorąc oemy od benqa... ale cóż życze dalej czytać tą prawie fachową gazete-prawie robi różnicę... dla niewiedzących pisze o komputer świecie-to jedyne pismo, w którego teście benq nie wygrał tylko uwaga BYŁ NAJGORSZY :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 dla niewiedzących pisze o komputer świecie-to jedyne pismo, w którego teście benq nie wygrał tylko uwaga BYŁ NAJGORSZY :lol:hehe zawsze wiedziałem ze super gazeta jest !! :wink: :rolleyes: ps mam juz benq, czy cihca napisze jak dziś CPU dojdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 kafarem to ty dostałeś w łeb..nazywać na razie najlepszą nagrywarke na rynku dnem.... zresztą plextor, philips i pare innych firm zidiociało kompletnie biorąc oemy od benqa... ale cóż życze dalej czytać tą prawie fachową gazete-prawie robi różnicę... dla niewiedzących pisze o komputer świecie-to jedyne pismo, w którego teście benq nie wygrał tylko uwaga BYŁ NAJGORSZY :lol: Generalnie zawsze wiedziałem, że testy w KŚ to totalna lipa, ale z tym BenQ to już przegięli na maksa... I pomyśleć, że kiedyś kupowałem ten syf :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 komputer swiat przegina to fakt ale inne gazety tez sa stronnicze. pamietam jak rok temu czy dwa lata temu czytalem w Chip'ie o najlepszych produktach roku - 60% asus :-) (albo gigabyte nie pamietam) nie abym mial cos przeciwko ale cos mi tam nie gralo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 W Chipie wygrywał Gigabyte ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Miałem ostatnio w rękach Benq 1640 i potwierdzam, że jest głośne. Aż się zdziwiłem jak płytę włożyłem... :huh: LG 4163, którą mam przyjemność użytkować, jest dużo cichsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Miałem ostatnio w rękach Benq 1640 i potwierdzam, że jest głośne. Aż się zdziwiłem jak płytę włożyłem... :huh: LG 4163, którą mam przyjemność użytkować, jest dużo cichsza. to tak podsumowując - nie ma napedu o którym można powiedzieć ze jest ciche ... (wnioskując z wypowiedzi użytkowników) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 A mi nie zalezy na ciszy... Priorytetami sa dla mnie: 1. Jakosc nagrywania 2. Korekcja bledow 3. Mozliwosc skopiowania dysku z zabezpieczeniami I co wiec wybrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 A mi nie zalezy na ciszy... Priorytetami sa dla mnie: 1. Jakosc nagrywania 2. Korekcja bledow BenQ 1640 3. Mozliwosc skopiowania dysku z zabezpieczeniamiSamsung SHC162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 A mi zalezy na niezawodnosci. Nagrywam malo, raz na miesiac moze pare plytek, napedu na codzien do odczytu nie zuywam wiec moze byc nawet ekstremalnie glosny. Ale nie ma pasc :wink: Wiec benq? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marewel Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Nie rozumiem jak coc moze bys extremalnie szybkie i zarazem ciche.Albo rybki albo akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 dales bardzo dobry przyklad i sam nawet o tym nie wiesz p.s jesli dalej nie wiesz o czym mowie to mowie o rybach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 no i faktyczne koedzy racje mieli - nie jest ciche to BenQ :) powiedziałbym ze jest standardowo, bez rewelacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 no i faktyczne koedzy racje mieli - nie jest ciche to BenQ :) powiedziałbym ze jest standardowo, bez rewelacji skoro jest 2x szybszy np w ripie dvd od 4163 to musi tez byc glosniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...