Martinii Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jakie problemy mialyby byc z najnowszym biosem? Wgralem go od razu jak kupilem naped i jest ok. Nie zauwazylem zadnych problemow... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jakie problemy mialyby byc z najnowszym biosem? Wgralem go od razu jak kupilem naped i jest ok. Nie zauwazylem zadnych problemow... Pozdrawiam Najnowszy czyli BSNB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Wiem, że ostatnie x stron jest na ten temat ale po przeczytaniu ostatnich 3 stron zgłupiałem. Otóż zamierzam kupić dvd-rw (dziwnym trafem oba stare napędy (cd-rw litka i afree dvd przestały czytać płyty, chyba że w bdb stanie), i zastanawiam się nad Benq DW 1640 lub Nec ND-4550, którą wybrać?? (Benq brany byłby z apollo.pl, Nec własnoręcznie w katowice proline) Po przeczytaniu większości opinii skłaniam się ku Benqowi, ale chce przeczytać Wasze opinie. Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Szczerze? Jesli nie wiesz, to rzuć monetą... Obie są bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mnie do NECa tylko przekonuje obsluga DVD-RAM. Reszta na korzysc Benq i dlatego juz niedlugo kupie sobie Benq. Pisalem do znak.pl w sprawie gwarancji i: W przypadku kupna nagrywarki LG, BENQ, NEC otrzymuje Pan 24 mies gwarancje producenta. Wysylka odbywa sie na koszt producenta w dwie strony. Nie placi Pan za transport. Naped wysyla Pan bezposrednio do producenta Tak wiec i NEC i Benq maja remis jesli chodzi o gwarancje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ale jest ale... LG Nie bawi sie w naprawianie napedow i dostajesz noweczke jak cos ci siadzie... A NEC proboje naprawiac i czasem oddaje naprawiane... Chyba ze nie daja rady to dadza nowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ale jest ale... LG Nie bawi sie w naprawianie napedow i dostajesz noweczke jak cos ci siadzie... fakt nie lubie napędów LG (uraz z dzieciństwa) ale serwis jest boski - zawsze nówki dostawałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzey83 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 A co myślicie o tej: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LITEON+16H5S+O+W Chce kupić nagrywarke, ale nie moge sie zdecydowac. Nejlepiej wzialbym cos z Proline bo to najtanszy sklep w moim miescie. Jesli nie ten Liteon to moze jakos inna z Proline mi polecicie. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 andrzey83 poczytaj testy z CDRLab.pl bedziesz wiedzial, jak sprawuja sie NEC, LG czy tez LiteOn. Mialem brac LiteOna moze dlatego, ze ma LS. Ale jak przemyslalem sprawe, to mysle, ze to tylko gadzet, ktory nie powinien mi zamydlac wad tej nagrywarki. Choc jak przeczytalem wszystkie test to widze wyraznie, ze nie ma zadnej doskonalej spawarki :( Tez mialem brac z Proline, bo dodatkowo chcialem w jednym zamowieniu kupic rowniez myszke, bo u mnie w miescie nie ma, to raz a dwa ze tam jest najtaniej :) Ale Proline nie ma Benq wiec inny sklep zarobi. A myszke kupi mi kolega, bo jutro wybiera sie do Katowic do Proline z zepsutym dyskiem. ma1y ja wlasnie mialem szczescie do napedow LG. 4-letni cdrom do dzis dziala, choc czasem marudzi. Nagrywarka CDRW smiga jak nowa mimo, ze ma juz swoje lata. Tego LG GSA-4167B na pewno nie wezme, bo slabej jakosci nagrania robi na niskobudzetowych plytkach :) A ja wyznaje zasade tanie nagrywanie czy tez tanie palenie [oczywiscie moj stosunek do tytoniu czy innych uzywek jest negatywny ;)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 A NEC proboje naprawiac i czasem oddaje naprawiane... Chyba ze nie daja rady to dadza nowy ;)Benek też :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 panowie to być nie może przeszedłem pół miasta w poszukiwaniu benq 1640 w jednym sklepie pan zrobił taką mine jakby pierwszy raz słyszał taką nazwe w drugim powiedzieli że nie mają aktualnie ale LG i Sonego mają na sklepie jakbym chciał szybko w trzecim że sprowadzi mi pan wyjątkowo jeśli mi bardzo zależy na sobote, ale poleca LG w czwartym(vobis) pan był uprzejmy poinformować mnie że tej nagrywarki też nie mają, kiedy spokojnie dziękując mu za informacje wychodziłem zatrzymał mnie i powiedział że nie poleca bo 90% tych nagrywarek wraca do serwisu :mur: :mur: :mur: Więc ja się pytam o co chodzi, z jednej strony setki userów którzy chwalą testy w necie które jednoznacznie określają że w tych granicach cenowych benq wymiata, z drugiej natomiast sprzedawcy którzy mówią to co mówią byłem zdecydowany na tego benq ale teraz się zastanawiam :? niech mnie ktoś oświeci i wyjaśni co tu jest grane bo to nie jest normalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 jak juz bylo tutaj omawiane. Sprzedawcy chcą sprzedac to co mają na stanie.. i tyle.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ok zamawiam Benq'a, oby mi dobrze służył :D Btw. przekonałem kolegę do niego, bo też chciał kupić NEC'a ale zmienił zdanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ale jest ale... LG Nie bawi sie w naprawianie napedow i dostajesz noweczke jak cos ci siadzie... A NEC proboje naprawiac i czasem oddaje naprawiane... Chyba ze nie daja rady to dadza nowy ;) Niestety nie zawsze tak jest. Ja w czerwcu dostałem nagrywarkę z serwisu LG z adnotacją "naprawa mechaniki napędu" Teraz jest juz po gwarancji, ale na razie działa bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Kupilem LiteOn DVDRW+- 16H5S LightScribe OEM czarna i jest ok jak na razie , dosc cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Osobiscie chcialem kupic Benq'a, ale niestety byl ciezko dostepny - nawet w hurtowniach go nie mieli. Tak wiec chcac - niechcac kupilem NEC'a 3540a poniewaz byl numer 2 po Benq'u. Mam go od paru miechow i nagrywa oraz odtwarza bez wiekszych zarzutow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marewel Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mi tez w moim zacofanym miescie odradzli Benq,zreszta odradzali mi tez dyski samsunga itp pacany jakich malo,ale sie uparlem i kupilem.Ale najlepszy text to byl taki: Ja:ma pan nagrywarke Benq? On:Benqu?to byly jedne z najgorszych nagrywarek na rynku Ja:Ale teraz sa juz dobre On:Benq nigdy nie zrobi dabrego napedu.A ile ona kosztuje? Ja: Jakies 170 zeta On:To nie lepiej dolozyc 50 i kupis poządnego LG... Ja:Do wi dze nia! Chcial zedrzec ze mnie 220zeta za LG ktorego w sklepie obok moglem miec za max 180. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 po co bylo uciekac? ja bym sie usmiechnal mu w twarz i powiedzial: ale sie pan zna. ja bym na pana miejscu zaczal czytac bardziej profesjonalne testy niz te w komputer swiecie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 po co bylo uciekac? ja bym sie usmiechnal mu w twarz i powiedzial: ale sie pan zna. ja bym na pana miejscu zaczal czytac bardziej profesjonalne testy niz te w komputer swiecie :lol2: Kiedys mialem zamiar kupic odtwarzacz dvd - dzien przed zakupem oweg napedu kupilem Komputer Swiat z testami napedow dvd. Zwyciezca byla Toshiba. Glupi i naiwny pomyslalem, ze ja kupie. Tak tez zrobilem. Sprzet pochodzil moze z dwa miechy i padl, nie odczytywal nic ani dvd ani cd. W KS nawet nie wspomnieli, ze teraz napedy toshiby produje samsung :/. Dlatego tez nie radze sie sugerowac tamtejszymi testami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha18 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 benq obsuguje dvd ram czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Jakie macie problemy z dostepnoscia Benq?? Ja w jednym sklepiku zakupilem juz kilka sztuk w przeciagu kilku ostatnich nmiesiecy i nigdy nie bylo z nimi problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 benq obsuguje dvd ram czy nie? Benq DW1640 niestety nie obsluguje DVD-RAM. To jest chyba jedyny powazny minus tej nagrywarki jonathan wszystko zalezy w jakim, kto miescie mieszka. U mnie mozna znalezc Benq ale ceny są conajmniej zaporowe. Wersja oem kosztuje 190 zl. Za 190 zl to ja moge kupic wersje box w jakims innym sklepie, oczywiscie nie na terenie mojego miasta... niestety. Dlatego pozostaje kupic w sklepie internetowym. Gwarancja jest door to door wiec, to nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 CZe mam pytanie czy ta nagrywarka będzie dobra LG GSA 4166 209 zł dobry wybór bo chcę sobie kupić a nie wiem jaką Czytalem forum CDRLab.com, ze LG GSA 4166 wypala tak samo jak GSA-4167B. Czyli na tanszych nosnikach jakość nagrania jest mizerna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Czytalem forum CDRLab.com, ze LG GSA 4166 wypala tak samo jak GSA-4167B. Czyli na tanszych nosnikach jakość nagrania jest mizerna.A jak do nich ma się GSA-4163B?? Widziałem, że miała bardzo dobre opinie (również użytkowników piszących w tym topic'u) a GSA-4167B już nie bardzo. Czy GSA-4167B jest gorsza, czy jedynie trochę szybsza od GSA-4163B, podczas gdy konkurencja (np. Benq) w tym samym czasie poszła znacznie mocniej do przodu?? Proszę o Wasze opinie, zwłaszcza tych, którzy mieli okazję porównywać oba te modele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A jak do nich ma się GSA-4163B?? Widziałem, że miała bardzo dobre opinie (również użytkowników piszących w tym topic'u) a GSA-4167B już nie bardzo. Czy GSA-4167B jest gorsza, czy jedynie trochę szybsza od GSA-4163B, podczas gdy konkurencja (np. Benq) w tym samym czasie poszła znacznie mocniej do przodu?? Proszę o Wasze opinie, zwłaszcza tych, którzy mieli okazję porównywać oba te modele wg testów w necie LG się cofnęło w rozwoju z ta nagrywarka. jest po prostu gorsza od GSA-4163B (tak czytałem); pozatym konkurencja sie rozwineła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 co do dostępności Benq'a dw1640, zamówiłem go w apollo.pl i trochę na niego poczekam, pytałem się e-mailowo kiedy będe mieli je i w e-mailu zwrotnym dostałem info że nie wiadomo kiedy bo dystrybutor na polske też już ich nie ma :/ Już się nastawiłem na czekanie do stycznia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 zajrzyj tutaj: Arest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 zajrzyj tutaj: Arest Na magazynie maja tylko białe BOXy, reszta na zamowienie lub dostawa w drodze. Jeszcze mozna sprawdzic w sklepie znak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ciekawe. znaczy sie ze schodza te nagrywarki jak cieple buleczki bo jak kupowalem swoja w kolorze czarnym to widzialem ze miali ich z 10 czarnych i jeszcze wiecej bialych (z 15). a kiedy ja kupilem? niecale 2 tygodnie temu. sluchajcie mam pytanie. bawil sie ktos progreamem narzedziowym do nagrywarki benq? jest tam opcja uczenia sie nagrywania gorszych plyt aby potem lepiej sobie nagrywarka radzila. ale czy program sie laduje automatycznie czy poprostu trzeba go uruchamiac przed nagrywaniem i w odpowiedniej zakladce dawac nauke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 @Vadeer z tego co wiem, odpalasz 1 i to sie w biosie wszystko zapisuje. Jesli jeszcze nie czytales to polecam zapoznac sie z recka 1640 gdzie jest dokladnie opisany QSuite :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...