Skocz do zawartości
lordmistrzbobek

Jaka nagrywarka DVD z obecnych na rynku jest najlepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm może ktoś by założył osobny temat o nagrywarkach firmy benq 16xx? Gdzie można by było zadawać pytania co do biosów, płyt, reklamacji, itp. związanych z tymi napędami? Ja sam mam co jakiś czas pytania* odnośnie tego napędu i tak troszkę dziwnie mi, jak zadaje je w temacie „Jaka nagrywarka DVD z obecnych....."

A ten temat „wysprzątać” bądź zamknąć i zrobić jego czysta kontynuacje (na pierwszej stronie można by zamieścić mały ranking napdów z obecnymi cenami i ewentualnym opisem) Bo tak prawdę mówiąc ostatnie strony to w 95% pytania odnośnie benqa a 5% co kupić…

Jak ktoś ma dobre kontakty z modkami mógłby o tym pomyśleć :wink:

* Mój napęd jedzie do serwisu, co będzie jeśli stwierdzi on że z napędem jest wszystko ok.?!? mam się nastawiać na ewentualne pokrycie kosztów transportu drogą kurierską :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nie bede zakladal osobnego watku tylko zapytam tutaj :)

Powiedcie dokladnie jak odbywa sie reklamacja -wysylka uszkodzonej nagrywarki do serwisu ( tak na wszelki wypadek)

- czy trzeba dzwonic , czy emailowo ?

- czy serwis nadaje jakis numer reklamacyjny

- kto wzywa kuriera - serwis czy samemu ? ( jaka firma kurierska)

- itp

Podsumowujac co sie dzieje i co nalezy robic gdy nagrywarka sie popsuje - prosze o dokladny opis drogi reklamacji ( dokladny - zeby nie bylo zbyecznych pytan w kilkunastu nowych postach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mr.Matrin, jestem w trakcie takiej reklamacji, wiec jak ja zakoncze, postaram sie wszystko tu opisac.

Moze ktos odpowiedziec na zadane przeze mnie wczesniej pytanie..? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko dodam od siebie, że tak zachwalany przeze mnie zakup (x stron wcześniej) LG GSA 4163B nie był zły pomimo że po pół roku nagrywara przestała czytać płyty (nie rozkręcała sie wogóle).

We środe do serwisu a dzisiaj kurier mnie odwiedził. I zgodnie z polityką LG dostałem nowiutką GSA4167B. Tak więc pomimo awarii serwis na wypasie.

A tak dodatkowo się dowiedziałem że do komputerowych napędów optycznych wzywa się kuriera na ich koszt :)

PS: Oczywiście chodziło mi o LG, a kurier to Stolica. Należy dołączyć kartę gwarancyjną z zakupem, swój adres i opis usterki/

Edytowane przez kazik2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopcy i dziewczeta (o ile sie pojawiają :P), dzisiaj zamowilem sobie DW1655 :D, przy okazji do zamowienia dorzucilem 2 sztuki okraglych kabli ATA oraz pudelko plytek DVD. Zamawialem na esc.pl

Maja konto w mbanku, ja zreszta rowniez, wiec zdziwilbym sie jakby nagrywarka + dodatki jutro do mnie nie dotarly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie licze na szybka odpowiedz...Otoz z braku czasu i ogramy wyboru nie moge zdecydowac sie na jakokolwiek nagrywarke:((

Tym bardziej moje fundusze wnosza lekko ponad 200zl:( ale nagrywarke chcem miec i to jutro jade po nia, wiec prosze jaka kupic?? Wiem, ze powinnienem sam poczytac i poszukac ale jesli chodzi o tego rodzaju sprzet jestem ciemny..

Dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie licze na szybka odpowiedz...Otoz z braku czasu i ogramy wyboru nie moge zdecydowac sie na jakokolwiek nagrywarke:((

Tym bardziej moje fundusze wnosza lekko ponad 200zl:( ale nagrywarke chcem miec i to jutro jade po nia, wiec prosze jaka kupic?? Wiem, ze powinnienem sam poczytac i poszukac ale jesli chodzi o tego rodzaju sprzet jestem ciemny..

Dziekuje

Az sie dziwie, ze znalazles czas zeby tego posta napisac i kilka innych. Kolejny, ktory chce aby wszystko podawac mu na zlotej tacy. Otoz informuje Cie, ze wszystko jest podane, tylko trzeba ruszyc d... i przeczytac kilka stron.

Dzisiaj dopiero kurier wyruszyl do mnie z nagrywarka (DW1655), plytami i kablami. Szkoda, ze wczoraj nie wyslali :( Jutro nie ma mnie w domu, wiec bede musial uprzedzic rodzinke, ze bedzie kurier do mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzis dzwonilem do serwisu w sprawie mojej 1640 i... Pani poinformowala mnie iz wszystkie nagrywarki benq jakie dostali na serwis nie sa nawet sprawdzane, tylko beda odrazu wymieniane na nowe, obecnie czekaja na dostawe z Holandii. Mam sie spodziewac takiego samego modelu, badz lepszego :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wiemy juz ze wiele poleca benq.. ok ;)

A co myslicie o nagrywarkach asusa, mam na mysli ta ktora jest obecnie w sprzedarzt(np w koputroniku ejst to jedyny model..). Pytam sie bo mysle o kupieniu najnowszego ich produktu( http://www.cdrinfo.pl/news/9371 ) ktory dopiero wchodzi na rynek.. badz jakims lg ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie. W tym tescie jest (chyba..) obecnie sprzedawany model asusa, nowy moze byc nieco lepszy ale porownanie jako takie juz jest ;) faktycznie ten benq to nieprzecietniak.. choc jeszcze musze sie doszukac informacji ktora z tych lepszych nagrywarek najlepiej czyta porysowane płytki i bedzie wybor dosc jasny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglby ktos rozpisac aktualne Top5 w nagrywarkach dvd? Albo odeslac mnie do konkretow? Mowie o modelach srednio dostepnych na polskim rynku. Zadne perelki czy wersje limitowane :wink:

Odeslac do konkretów, bardzo prosze: http://cdrlab.pl/article_lista_1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święte słowa są www.cdrlab. dotyczące Plextora Px 755a .Jezeli masz więcej kasy i chcesz mieć pełna kontrole nad napędem to Plextor bedzie najlepszym zakupem. Firmware poprawia błedy wytkniete w testach cdrlab.Nagrywara zaszokowała mnie iloscią dostępnych funkcji, można regulowac nawet prędkosć wysuwania tacki !!! regulowana moc lasera, autostrategy. Czuje się Panem wypalania płyt z tym napędem, nic nie dzieje się przypadkowo. Naprawde polecam obiema rękami ten napęd!!!!! Po ostatnich przejsciach z lite onami zadziałał na mnei balsamicznie, wypala płytki zankomicie , nawet te najch ... Plextools to potężne oprogramowanie i w zasadzie nie potrzeba zadnego innego menadżera wypałek. Szkoda że autostraetgy działa tylko na dvd ..ale cóż nei można mieć wszystkiego.Narzedzie plex erase czyli gwóźdz hardwarowy to wodotrysk, ale opcja silence mode -regulowania głośności napędu przydaje się jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie zakonczyłem czytanie co wazniejszych informacji na temat nagrywarek ze wspomnianego forum crtlabu.. Na dnaich sam zamierzam kupić nagrywarke i teraz jestem niemalze pewien ze wybor padnie na Benq DW1650.

ciekawy temat http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=2391

Bardzo dobry zakup to 1640 dodajac fakt ze mzoe pracowac w trybie udma 66 ale i tak sie skusze na nieco nwoszy model, a nuz cos wymysla ;)

Nie ma sensu kupowac plextora, za droga... Chyba ze jak wspominasz ktos jest riperem, ale i tak nie przemawia dto do mnie ;) Kiedy nie było dvd to fakt, moz ei dał bym si eprzekonac .. ale tamte czasy mineły i weszły nowe standardy, konkurencja czesto jest wyrownana i stoi na bardzo wysokim poziomie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu kupowac plextora, za droga... Chyba ze jak wspominasz ktos jest riperem, ale i tak nie przemawia dto do mnie ;) Kiedy nie było dvd to fakt, moz ei dał bym si eprzekonac .. ale tamte czasy mineły i weszły nowe standardy, konkurencja czesto jest wyrownana i stoi na bardzo wysokim poziomie ;)

Ja bynajmniej nikogo nie namawiam na Plextora. Po prostu dziele się wrazeniami, kiedy ja przmierzałem sie do zakupu, na sieci nie mogłem znaleźc zadnych opini użytkowników na temat PX 755 A, jedynie testy, które siła rzeczy nie sa w stanie skupic się na wszystkich mozliwościach urzadzenia.. Gdyby każdy dzielił się swoimi wrazeniami, byłoby o wiele prościej wybrac napęd najbardziej odpowiedni dla siebie. Zachęcam raz jeszcze do dzielenia sie fajnymi rozwiazaniami w posiadanych przez Was nagrywarkach itd.PZdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jutro smigam po sklepahc u mnie w miescie i sprobuje kupic/zamowic benq 1650 (mozliwosci 1655 i tak raczej nie bede wykozystywal wiec szkoda kasy). Pytanie ktore teraz zadam wydac sie wam moze glupie ale bedzie to moja 1 nagrywarka (CD DVD) czym sie rozni wersja BOX od OEM ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi