durczyn Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Moje doswiadczenia z napędami. Jak maiłem CDRW LiteOna, to zdażało się nagrywać pod rząd 40 płyt CDR. Byłem bardzo zadowolony z niej. Obecnie oddałem siostrze, dalej nagrywarka nagrywa jak nowa, natomiast sobie kupiłem DVDRW DL LiteOna bo wczesniej nabrałem zaufania do marki i sie niezawiodłem. Jeszcze płyt DL nienagrywałem ale dvdr+/- dosć szybko, bez zwiech, i wmiare cicho. Ogólnie marka mi przypasowala i jeszcze sie niezawiodłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Moje doswiadczenia z napędami. Jak maiłem CDRW LiteOna, to zdażało się nagrywać pod rząd 40 płyt CDR. Byłem bardzo zadowolony z niej. Obecnie oddałem siostrze, dalej nagrywarka nagrywa jak nowa, natomiast sobie kupiłem DVDRW DL LiteOna bo wczesniej nabrałem zaufania do marki i sie niezawiodłem. Jeszcze płyt DL nienagrywałem ale dvdr+/- dosć szybko, bez zwiech, i wmiare cicho. Ogólnie marka mi przypasowala i jeszcze sie niezawiodłem. zgodze sie z tym ze z nagrywarek CD to gurował Liteon. ale z nagrywarek DVD niestety liteon upadł!!! teraz to tylko kupować LG GSA4167B. no chyba że ktoś ma kase to plextor :wink: Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Szczecin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 a Nec'i co wartaja? mogą konkurować z benqiem ? sa dużo tańsze a wersja chyba 4571 jest z labelflashem, na dodatek tansza od benqa bez lightscribe'a i co lepiej wybrać ? Ja mam i chwale. Ale nie chwale bo mam, tylko dlatego, że przed zakupem tak uważałem i wtedy była jedną z najlepszych. Ponad rok temu kupiony NEC3520 działa bez zarzutu. A na plus jest to że NEC bardzo szybko i często wydaje nowy firmware. Do tego jest wiele modowanych. Znam też b.dobrze modele 3540 i też są równie dobre, więc i nowszy 3550 nie jest na pewno gorszy choć nie wiem jak wypada w porównaniu do BenQ. 4571 jest chyba taki sam jak 3550 tylko z LabelFlash. Z tymi NEC-ami to jest róznie dzisiaj otrzymałem nowego ND 3540a po padace poprzedniego na którym nagrałem zawrotną ilość 30 płyt <_< Oby ten egzemplarz był lepszy Aha Kilku znajomych też miało problemy z NEC-ami, a kupel pracujący w serwisie twierdzi iż dobre NEC-i skończyły się wraz z modelem 3520a Chmmmmm, nie mnie to oceniać ale coś chyba w tym jest :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Cos dla chetnych na sata w napedach optycznych Samsung SH-W163A SATA + TEST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Co myslicie o LG GSA-H10N?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jest jakas nagrywara na sata z lightscribe lub czyms w tym stylu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Koledzy ma ktoś z was może LG GSA-H20 lub GSA-H10. Brat chce nabyć nagryware DVD. Czy możel lepiej brać GSA-4167B bo najtaniej wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja polecam H10N. Bardzo dobra wypalarka. Mam ja od 3 dni i zadnych problemow, pomimo tego ze wypalilem juz w sumie jakies 100 plyt roznwgo typu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jest jakas nagrywara na sata z lightscribe lub czyms w tym stylu?? Dwa posty wyżej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 to nie za bardzo lightscribe??chyba ze sie myle bo nigdzie nie jest napisane,ze ta nagrywara posiada te technologie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 to nie za bardzo lightscribe??chyba ze sie myle bo nigdzie nie jest napisane,ze ta nagrywara posiada te technologie ;) Na SATA na razie jest tylko ten Samsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Witam dziś musiałem oddać pożyczoną od brata nagrywarke DVD benq dw 1650 i jestem teraz bez nagrywary :-| :) postanowiłem sobie kupić własną byłem dziś u siebie w mieście w takim jednym sklepie komputerowym kupić nagrywarke DVD do 160zł i mam tam 1 z 2 do wyboru czy mam brać: Lite-ON DVD+/-RW SHW-16H5S LightScribe 154 zł czy Benq DW1655 cena niepamietam ale coś koło 160 zł Poczatkowo nastawiłem sie na Benq'a że jak bedzie w sklepie to go kupie, okazało się że był, juz go chciałem brać ale sprzedawca mówi że lepszy jest Lite-on i w ogóle polecał Lite-on'a że sie w ogóle nie psują, że oni mają w swoich kompach te nagrywarki i chodzą pieknie, powiedziałem że sie zastanowie i przyjde jutro, nie mówił że Benq jest zły ale że bardziej woli Liteony i że ogólnie mi poleca tą nagrywarke. Więc pytam sie was którą <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> bo juz sam nie wiem mam mętlik w głowie???????? THX za pomoc. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Lite-on'a sobie daruj, te spawarki są cienkie jak du.pa węża. Dwa miesiące temu obstawiał bym BenQ (który jest dość wybredny jeżeli chodzi o płytki), teraz zdecydowanie jestem za Pioneer'em DVR-111(BK), świetna jakość nagrywania, dobrze radzi sobie z zabezpieczonymi płytami i można bez problemu odblokować LabelFlash'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Ten Pionner jest w apollo za 154zł + przesyłka wyjdzie troche poza 160zł ale tyle moge dopłacić :) Z tego co piszesz to chyba masz tą nagrywarke mozesz napisać jak z odczytem płyt, czy jest głośna itp? nie chce brać w ciemno tej nagrywarki bo coś cicho o niej jest, prawie wszyscy polecają nagrywarki Benq. Więc co brać? Benq DW1655 czy tego Pionner'a DVR-111BK ? aha i jeszcze takie pytanie czym sie rózni wersja nagrywarki np benq dw1655 OEM od BOX bo słyszałem że w OEM jest zablokowana ta technologia LichtScribe??? Edytowane 13 Czerwca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) zgodze sie z tym ze z nagrywarek CD to gurował Liteon. ale z nagrywarek DVD niestety liteon upadł!!! teraz to tylko kupować LG GSA4167B. no chyba że ktoś ma kase to plextor :wink:Mam tego LGka, jedną DVD-R nagrywa 9-10minut. Odczyt płyt...echh...CD za 1zł ok 15sekund! Z dvd już trochę lepiej, ale i tak odczyt ogólnie bardzo wolny. Chociaż płytek nie psuje i nagrywa na wszystkich (których używałem) bez problemu. Co do taniej nagrywarki to Samsung wysuwa bardzo ciekawą propozycje: http://pccentre.pl/Article14107.htm Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Z tego co piszesz to chyba masz tą nagrywarke mozesz napisać jak z odczytem płyt, czy jest głośna itp? nie chce brać w ciemno tej nagrywarki bo coś cicho o niej jest, prawie wszyscy polecają nagrywarki Benq. Więc co brać? Benq DW1655 czy tego Pionner'a DVR-111BK ? Ja mam Lg4163B, hit lata 2005 :-P i bodajże najcichsza nagrwarka na rynku, na Pionku 111 nagrywałem może z 5 razy, od LG jest wyraźnie głośniejszy, ale pracuje ciszej niż np BenQ1640 (na której dość często nagrywam) więc nie jest źle. Miałem problemy z odczytem płyt (TDK 8x sztuk 3) palonych na Benq w innych napędach, nie wiem czym to było spowodowane, jedną z tych problematycznych płytek skopiowałem na świeżutkim Pioneer'ze i "sie naprawiło" <_< ta historia mogła mieć lekki wpływ na moją ocenę. Pioneer 111 jest do kupienia od ok. 3 miesięcy i jeszcze nie zaczęło o nim być głośno ale to będzie hit, gdybym miał dziś kupić DVD-RW za 160zł to zdecydowanie Pioneer 111. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Hmmm... właśnie naczytałem się dość dużo na temat Benq'a DW1655 w necie i wszyscy ją chwalą więc zdecydowałem sie na benq'a jechałem miesiąc na benq'u brata dw1650 i chulala aż miło, myśle że DW1655 jest dobrym wyborem. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Hmmm... właśnie naczytałem się dość dużo na temat Benq'a DW1655 w necie i wszyscy ją chwalą więc zdecydowałem sie na benq'a jechałem miesiąc na benq'u brata dw1650 i chulala aż miło, myśle że DW1655 jest dobrym wyborem. Mam i polecam tylko nie zrób błędu jak ja i nie ustawiaj jej na Cabel-Selekt bo wtedy są krzaczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) A ja mam takie pytanie, czy ktorys z was uzywa juz Samsunga SH-W163A SATA, interesuje mnie subiektywna ocena uzytkownika, jak czyta plytki, jak zapisuje etc. bo najwyzszy czas zaopatrzyc sie w DvD-RW i kusi mnie to Sata troche bo niezbyt przepadam za kablami pata, z tym ze nie ufam Samsugowi ... jak SH-W163 wypada w porownaniu do LG GSA 4167B czy Pioonera 111D? Ktora z tych 3 najlepiej wziac? EDIT Nvm wziolem juz sobie Benq 1650 i nie zaluje :) na Omegach czy gorszych seriach Platinium wypala bezproblemowo, jest w miare cicha i nie ma loga BENQa na klapce. Edytowane 26 Czerwca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ja tam mialem to malenstwo Lite-on co w podpisie i jechalo elegancko. Wypalalo wszystko, wszystko da sie czytac, ladny panel przedni, modowany bios mialem z LEDem w 3 kolorach, ze jak nagrywal to swiecil na czerwono, otwarta tacke wystarczylo musnac palcem i sie cicho zamykala. A jak widze dzis takiego NECa z golym panelem to sie chce plakac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Ja dzisiaj wpakowałem się w Samsunga SH-S182D (magia cyferek) ;). Nigdzie recenzji nie znalazłem, mam tylko nadzieje, że nie będzie gorszy od mojego byłego Liteona 160P6S, który był zupełnie wystarczający :) Odrazu powiem, że na plus zaliczć można głębokość- taka sama co w Liteon. Napewno nie będę miał przez najbliższe 2 lata doczynienia z żadną płytką x18, bo zawsze kupuję najtańsze minusy Omega po 70 groszy- ostatnio nawet x8 :D Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Poczytałem trochę ten temat i dalej nie wiem na co się zdecydować. Mam dylemat międzie Pioneerem 111D@L i Neckiem 4571. Jakie są wasze opinie na temat tych napędów ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1969 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) witam przestawię własne spostrzeżenia nt spawarek które posiadałem wokresie ok 2,5 nagrywam na miediastorkach dla kolesi, a na sonówkach i verbatimach dla siebie wypalonych ok 3.000 płytek nigdy ich nie sprawdzałem po wzgledem jakości zapisu 1 - litek wypalił ok 70 płyt -zepsuł się 2 litek 150 płyt padocha- wziełem zwrotnie kasę (dobrze że mam gdzieniegdzie znajomości bo pewnie do dziś leciałbym na tym szajsie ) 3 lg 1673b strzał w dziesiątkę nagranych ok 2.500 szutk płyt z tego zepsuł się ok 10 pły w czsie wypalania i to z mojej winy w marcu wziełem druga nagrywarkę pionka 110BDK po przeczytaniu wielu pozytywnych opini i testowałem razem z posiadanym lg 2 dni dośc szybko wypalała i znacznie szybszy dostęp do danych z płyt więć lg oddałem bratu (jeszcze ma 9 m-cy gwarancji ) to był moj bład dlaczego już piszę skopiować płyty zabezpieczone możne tylko niektóre w lg nie było z tym problemu DVD +R nie sa czytane przez stacjonarki z lg są zgrać ponownie materiał z +R na starym sofcie to tylko z prędkościa 1x na nowym sofcie 6x choć niektórych nie możę odczytać bo maja błędy na 200 nagranych płyt ponad 20 poszło do kosza -padły w czasie nagrywania- te słabsze choć i 2 verbatimy trafiły razem z nimi poszły do kosza bo próbowałem nagrywać z max szybkością teraz mniej pada płyt ale nagrywam max 6x wszystkie płyty z lg te po1 zł (medzistore działaja bezproblemowo całe czas niektóere były ozgrywane po kilkanaście raz (polecam tanie mediastore -R żadnych benq, hawków esperanz czy extreme ale +R -R sa ok dla lg i pionka Zawiedzony pionkiem wziełem na testy NECA 4570 i LG H10N. z Neckiem wszytko ok tak samo z lg więć mając nadzieję że bedzie tak dobrze chodziła jak wersja 1463b LG H10N bedzie moim wyborem a pionka dam synowi do jego kompa aha testowałem plexa 750 cena kosmiczna żadna rewelka Edytowane 1 Lipca 2006 przez mario1969 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ja od dluzszego czasu testuje u siebie samsona sh-w163 i ogolnie 0 problemow. Wybralem ja dlatego, ze front jest koloru czarnego ( pasuje do budy :lol2: ) ma sata (cienkie kable rox) i recki sa pozytywne. Jesli ktos ma takie wymagania jw. to tylko ten samson, polecam. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ponieważ sypie mi się Liteon 832S i oddaje go do serwisu na gwarancji to na 99% wymienią go na jakiegoś nowego i raczej dopłace,żeby wziąć coś z obsugą DVD RAM. I teraz mam pytanie: co brać z tych modeli,ew podajcie inny dobry z DVD-RAM. Moje typy to: NEC 4771A Pioneer DVR-111 bez D na końcu BENQ DW1670 BENQ DQ60 Liteton SHM-165P6S Lg GSA-H10N Najlepiej wypiszcie też ,których z ww nie warto brać,bo nie wiem czy wszystkie będą w tym sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Polecam LG GSA-H10N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) @SR-71 - odkrywczy nie bede "Polecam LG GSA-H10N" odradzam BENQ ze wzgledu na to ze sa awaryjne a serwis to smiech na sali, daja stare napedy. zaraz, zaraz... ja na liście widze BENQ DW1670 ten naped to wilka kicha, bebechy nie sa od benq tylko to OEM TEAC !!!!!!! Nawet SolidBurn nie ma, jakosc zapisu tragedia. Ogólnie Benq wypadl z gry, nad 1650 (1655) mozna sie zastanawiac, palniczek bardzo dobrze wypala. Pozdro Edytowane 20 Lipca 2006 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Pewnie wezmę Lg,skoro Benq kiepskie są. A co powiecie o Necu i Pioneerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Ja mam NEC'a 4571A. Ameryki nie odkryję mówiąc, że jedyną wadą tego napędu jest słaba korekcja. Ale poza tym napęd super. Jakość zapisu na markowych, jak i na słbych płytach wyśmienita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 hmmm, tak sie wlasnie zastanawiam i mysle, ktora to obecnie nagrywarka jest najlepsza na rynku? przedtem sprawa byla prosta - benq 1640, pozniej 1650 byly najlepsze, a teraz kiedy benq robi nowe napedy na oemach teaca to schodzi na psy. a teac z tego co wiem tez napedow nie robi na swoich bebechach ;] tak przynajmniej bylo w cd-rw kiedy to ostatni dobry naped teaca to byl ten z mojego podpisu (ostatni na bebechach teaca). teraz chyba dalej nie robia na swoich bebechach choc moge sie mylic. ludzie chwala sobie pioneera ostatnio, lg tez sie poprawil. moze H20L ? czy moze cos innego ? kurcze. kupilbym miesiac lub 2 temu wzialbym 1650 bez wachania, a teraz trza sie glowic :D mozecie cos polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...