Jacek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Jestem teraz bardzo leniwy wiec nie bedzie mi sie chciało szukac.. ale jest jakis model pioneera ktory jest warty polecenia. Chyba ten Pioneer DVD+/-RW DVR-110 bulk ale pewnosci nie mam, przejrzyj ostatatnie strony, w tej firmie wiele sie raczej nie zmieniło wiec wciaz sa to dobre czytniki... ps. mam benq1650 i zaskoczyłęs mnie ta informacja, oby nie padł :? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 no niestety ostatni naped BenQ DW1670 to padaka, biorac pod uwage ze liteon wykupil jeden z oddzialow benq przez co ten stracil mozliwosc wykorzystywania technologii philipsa bodajze najlepszy naped benq ostatnich czasow to 1650 i 1655 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Po pierwsze Witam wszystkich :-P Mam pytanie dotyczace pioneera DVR-111 (chyba) czym sie rózni wersja D od wersji bez D?? Bo jakos nie znalazłem odpowiedzi dotyczacej tej roznicy :? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D2mian Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 zapisem dvd-ram. Bierz 111 bez D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Dzieki za odpowiedz ;) a dlaczego bez D??? z D maja jakies problemy?? Bardziej awaryjne, gorsze czy cos? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Powiem tak mam rw Lite-Ona jak w podpisie od jakichś 2 lat (prawie) nagrała juz chyba około 1000płyt dvd i ani jednej nie spaliła :wink: .Co do jakości nagrań to jest dobrze skoro czuły laser konsoli nie zgłasza sprzeciwów wszystko chodzi jak należy. Według mnie więcej zależy od płyty niz samej nagrywarki . Ale Lite_on nagrywa nawet jak inne niechcą nagrać (przykład kumpel nie mógł nagrać płyt TDK 8x :blink: na LG 12/4/8/4 a ja nagrałem. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Dzieki za odpowiedz ;) a dlaczego bez D??? z D maja jakies problemy?? Bardziej awaryjne, gorsze czy cos? Pozdrawiam. Jak napisał D2mian 111D nie zapisuje DVD-RAM, potrafi tylko odczytać. Różnice poszczególnych wersji wg. CDRLab: * DVR-111: zapis i odczyt DVD-RAM, kolor biały * DVR-111BK: zapis i odczyt DVD-RAM, kolor czarny * DVR-111D: odczyt DVD-RAM, kolor biały * DVR-111DBK: odczyt DVD-RAM, kolor czarny * DVR-111DSV: odczyt DVD-RAM, kolor srebrny Również polecam Pioneer'a 111. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ok wielki dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pintek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Bierz 111D mozna do niej wgrac bezproblemowo bios od 111 dzieki czemu zyska obsługe DVD-Ram a nawet od 111L i masz naped z DVD-Ram i LabelFlash :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) WitamMuszę kupić nagrywarę DVD. Proszę polećcie mi coś konktetnego, bo już się kompletnie pogubiłem (czytałem ten wątek cały). Nagrywara musi wypalać pięknie zabezpieczone płytki i dobrze odczytywać zarysowane. P.S Myślałem nad NEC ND-4571A i Benq 1650. Doradźcie szybko proszę Jako, że ta nagrywaka będzie dla sąsiadki to chyba jednak wezmę LG H10N, ponieważ ja posiadam 4163B i nie zawiodłem się na razie na LG. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Bardzo polecam H10N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 taką wziąlem dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 mam zamiar w nast. tygodniu kupic nagrywarke na sata, samsung sh-w163a i teraz pytanie, jest jakas alternatywa na sata? alternatywa, ktora jest lepsza i nie przekracza 160zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) równiez nabylem niedawno pionnera 111 no i jestem baardzzooo zadowolony. Według mnie to w tej chwili nr. 1 Nad którymi jeszcze można jeszcze pomyśleć to BQ 1655 i LG H20L również bdb. napedy Który Pionek 111D czy bez D to jest bez różnicy bo sprzet jest ten sam tylko inne mają biosy Ja do swojego wgrałem od 111L także mam dvd-ram i labelflasha ;] Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Siemka. Potrzebuje dobrej nagrywarki która przegra każdą płyte jak i odczyta tak jak moje stare lg( nagrywarka lg pierwsze wypusty 52x) A i jak to jest z nagrywarkami na sata czy ma to jakieś znaczenie. Cena tak to 250 może troche więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 ze zwykłych nagrywarek polecam 1. Pioneer 111 lub 111L (jak kupisz tą pierwszą wersje spokojnie możesz przerobić na to z L) 2. BenQ 1655 3. Lg H20L wszystkie kupisz spokojnie w tych pieniądzach .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja polecam LG H10A Tutaj test, wypaldla bardzo dobrze. http://www.cdfreaks.com/article/272 Na komputroniku za ~150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A za 5zl wiecej masz lepszego H10N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A co sądzicie o jakimś plextorze wyszło by to z 30zł wiecej niż przewidziałem, było by warto :blink: Pleźtora jeszcze nie miałm a słyszałem że marka jest solidna A i jeszcze jedno jakajest korzyś z nagrywarki na sata czy można połączyć ja jak dwa dyski( raidem) tak rzeby był szybszy przekaz danych czy to poprostu taki bajer Naprzykład taka klik właściwie to to samo co to klik A propo lg to jak z kultrą pracy czy jest cicha i podczas eksploatacji itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Plextor dawniej robiel najlepsze napedy na rynku. Ale odkad podpisal umowe z jakas firma (nawet nie pamietam jaka) ich naped zeszly na psy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Kórcze mógł by ktoś napisać jak to jest z tą nagrywarką Lg i jaka jest różnica między N a A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Kórcze mógł by ktoś napisać jak to jest z tą nagrywarką Lg i jaka jest różnica między N a A W testach lepiej wyszedl A A wolniej wypala DVD-ram od N Wiem za A jest na chipie Resonans czy jakos tak (nie pamietam jak) a N nie mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 H10N to zdaje się nowszy model, z nowszą, lepszą elektroniką. Jesli pytasz czy lepszy jest A czy N odpowiedz brzmi N :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 LG H20L też dość dobry napęd. Troszke "mułowaty" (strasznie długo myśli :/) ale dość przyzwoicie wypala krążki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 No witam. Tak was czytalem i kupilem LGka H20L. Fakt, mulowaty, niewiele szybkosci wypalania, a ja jakos zawsze wole o te pare X ustawic mniej. Nawet update biosu nie pomoglo. Dosc glosny. Mialem go ze 2 tygodnie i jakos nie mialem zadnego DVD do wypalenia. Jak w koncu mialem ISO do zrobienia to........ LG wywalal sie po 5% i pupa. 5DVD spalilem. Poszedlem do sklepu i tu problem. Pionieera 111D czy jakiegos NECa czy BenQ ? Dali mi na pare dni starego NECa z przed roku bo nie mieli nic na stanie i NEC byl calkiem fajny. Ale wybralem BenQ 1655 ........... i jestem w niebo wziety !!!!!! Cichy, co najwyzej wydaje ciekawe gwizdy niz szumy, ale przewaznie szybko milknie. Rewelacja. Wypala normalnie, nie wdaje sie w szczegoly. Nie zauwazylem tez zeby bufor opadal z powodu tego mechanizmu co to niby testuje jakosc CD/DVD w trakcie wypalania. Gdzie w ogole to sie wlancza/wylancza bo po dodaniu SP2 moj XP wyglada zalosnie, cofnal sie w rozwoju jesli chodzi o opcje. Acha, jade na firmware jaki byl w napedzie (february 2006) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Być może Benq technologicznie jest lepszą nagrywarką od LG jednak natrafienie na egzemplarz który na dwóch tygodniach nie pojedzie "do Benq" to prawdziwe szczęście. Mnie H20L jeszcze żadnej DVD±R nie spaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czyli krótko pionier 111 czy lg H10N ?? mam 150zł i nie wiem co lepiej <_< pomożecie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polandmet*2 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Czyli krótko pionier 111 czy lg H10N ?? mam 150zł i nie wiem co lepiej <_< pomożecie? :) W TAKIM razie tylko NEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Pioneer 111D i robisz z niego Pioneer 111L (z labelflashem i DISCt@2 oraz bitsettingiem) Ten 111L jest dostepny tylko w azji. A dlatego pioneer poniewwaz ma najlepsza jakosc wypalania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Pioneer 111D i robisz z niego Pioneer 111L (z labelflashem i DISCt@2 oraz bitsettingiem) Ten 111L jest dostepny tylko w azji. A dlatego pioneer poniewwaz ma najlepsza jakosc wypalania.no taki zamiar właśnie miałem dzięki za odp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...