SR-71 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Kilka postów wyżej było napisane,że z pioneera 111D można zrobić 111 z obsługą RAM,ale coś mi w tym nie gra,bo nigdzie nie mogłem w necie znaleźć info na ten temat.Wie ktoś o tym coś dokładniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Kilka postów wyżej było napisane,że z pioneera 111D można zrobić 111 z obsługą RAM,ale coś mi w tym nie gra,bo nigdzie nie mogłem w necie znaleźć info na ten temat.Wie ktoś o tym coś dokładniej? Proszę bardzo klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 To w końcu jaka nagrywarka będzie cicho nagrywałą płyty i do tego solidnie ( nie chce żądnej modować) bo się już pogubiłem. I co do lg wszyscy mówią żę N jest nowszy a jest tańszy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 To w końcu jaka nagrywarka będzie cicho nagrywałą płyty i do tego solidnie ( nie chce żądnej modować) bo się już pogubiłem. I co do lg wszyscy mówią żę N jest nowszy a jest tańszy :blink: NEC 4571A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Popieram!!! NEC 4571 Do tego fajna funkcja LabelFlash i DiscT@2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam. Stałem się posiadaczem Nagrywarki Pioneer 111D, zgodnie ze wskazówkami jednego z linków "przerobiłem" sobie ją na model 111L. Niestety nie siedze wcale w temacie nagrywarek i nie wiem skąd ściągnąć najnowszy firmware do tego modelu?? Co prawda znalazłem jakieś wersje do tej nagrywarki ale byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś podesłał mi linka do najnowszej wersji. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanko. Czy nagrywaka Lite-On SHM 165P6 (bez LightScribe) za 106 zeta (nówka z gwarą) jest tego warta? Wiem że Lite-On święcił triumfy przy wypalarkach CD a przy DVD coś im nie szło ale może w tej cenie to by się nawet opylało? Na LightScribe mi nie zależy tylko żeby dobrze wypalała (na nośnikach specjalnie bym nie oszczędzał, nie w tym rzecz prawda ;) ). Chcę się zapytać "siedzących w temacie" forumowiczów. Pozdro. Info o tej wypalarce: Klik Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrogPL Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 I jako kolejny, ktory nie wie czego chce poprosze Was o zrobienie statystyki do 3 modeli dvdrw, ktore byscie polecili n00bowi, mog abyc z LS moga byc bez, ale zeby byly bezawaryjne i nie bylo koniecznosci latania do sklepu i czekania az wroci z serwisu za 2 tyg. Ci co 'obrobili' juz kilka modeli roznych firm i maj aporownania, bardzo bym prosil i pomoc. Dziekuje z gory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 LG GSA-H series. Nagrywarki b.dobre. Ja osobiscie uzywm H10N i jestem z niej bardzo zadowolony. Wypalilem na niej juz ponad 1000 plyt roznego typu i nic jej nie dolega. Moj qumpel kupil ostatnio H20L (z LightScribe) i tez jest zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 I jako kolejny, ktory nie wie czego chce poprosze Was o zrobienie statystyki do 3 modeli dvdrw, ktore byscie polecili n00bowi, mog abyc z LS moga byc bez, ale zeby byly bezawaryjne i nie bylo koniecznosci latania do sklepu i czekania az wroci z serwisu za 2 tyg. Ci co 'obrobili' juz kilka modeli roznych firm i maj aporownania, bardzo bym prosil i pomoc. Dziekuje z gory :) Myślę że dla ciebie idealna bedzie LG GSA H10N. Sam mam i chodzi swietnie. 130 zl w większości sklepów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 NEC 4571A.Co do tej nagrywarki to kolega ze sklepu komputerowego mi ją odradził powiedział że ma problemy z wypalaniem płyt, a mianowicie to że inne napędy ich pużniej nie czytają. Koleś ma taką w domu i mówi że załuje tego zakupu. Powiedział że nie polecają tego zakupu i że jest dużo zwrotów właśnie tego modelu. A jak to jest z tym pioneerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Chcę kupić nagrywarke DVD do 120zł nie musi być lihght scrible , ważne by dobrze nagrywała Płyty DVD-R i DVD+R bo mam pudło płyt CZystych dvd różnych firm. PRoszę o Pomoc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Co do tej nagrywarki to kolega ze sklepu komputerowego mi ją odradził powiedział że ma problemy z wypalaniem płyt, a mianowicie to że inne napędy ich pużniej nie czytają. Koleś ma taką w domu i mówi że załuje tego zakupu. Powiedział że nie polecają tego zakupu i że jest dużo zwrotów właśnie tego modelu. A jak to jest z tym pioneerem Pioneera mam i jestem zadowolony.Nie Spalił jeszcze żadnej płytki,a te które nagrał inne napędy czytaja bez problemu(na moim stacjonarnym DVD nie bylo problemów z żadną płytka jeszcze).Teraz wady wg. mnie ma dwie, po pierwsze jest za głośny, a po drógie za wolno rozpoznaje płytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Chcę kupić nagrywarke DVD do 120zł nie musi być lihght scrible , ważne by dobrze nagrywała Płyty DVD-R i DVD+R bo mam pudło płyt CZystych dvd różnych firm. PRoszę o Pomoc, Od 3 mcy mam Benq 1650 i jest to naprawdę pożądna nagrywara, z dvd-r i dvd+r nie mam żadnych problemów a w sumie nagrywam tylko w tych standardach, za około 12-130 powinnaś ją bez problemu kupić :wink: Co do Lg to siorka ma LG GSA-4167B i jest raczej średnia, powoli czyta płytky i jest zajebi**** głosna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Chcę kupić nagrywarke DVD do 120zł nie musi być lihght scrible , ważne by dobrze nagrywała Płyty DVD-R i DVD+R bo mam pudło płyt CZystych dvd różnych firm. PRoszę o Pomoc,Dorzuć dychę i za 130 zl kup LG GSA H10N. Trudno znaleźć jakąś wadę tej nagrywarki, same zalety :) Edit: 4167B to nie H10N :P To tak jak porównywać GF 5800 i 6800 :) Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Daamain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Edit: 4167B to nie H10N :P To tak jak porównywać GF 5800 i 6800 :)Porównuje to co mam a nie to co mówią na "miescie" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a czy BENQ 1655 szybko rozpoznaje płytki (zarówno CD, jak i DVD)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Też się zastanawiam nad LG GSA-H10N i BenQ 1650 która lepsza ?? Ostatnia decyzja ! . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mój Beneq 1650 czyta dvd z 4,5 gigowym obrazem w jakies 12s, zapisane CDRW w jakieś 5-7 s, CDR podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 moja stara nagrywara NEC 2500A czyta płytę DVD+R, nagraną 4,2 GB w 15 sekund, CDR w 8 sekund. Głównie chciałbym ją zmienić z powodu wg mnie wolnego czytania płytek, bo nagrywa OK. Czy dobrze robię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 zmienilo sie cos w kwestii nagrywarek na sata? czy dalej samsung sh-w163a jest najlepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Też się zastanawiam nad LG GSA-H10N i BenQ 1650 która lepsza ?? Ostatnia decyzja ! . PozdrawiamBenq test LG test Dezyzja nalezy do Ciebie. Obie nagrywarki sa dobre i obie maja swoje charakterystyczne wady. W wiekszosci przypadkow Benq wystarczy zgrac nowy firmware i nowego Nero, co pozwala na wyeliminowanie odstrzalu plyt :) Co do LG to nie wiem. Oczywiscie przy nagrwaniu na dvd duza role w obu nagrywarkach odgrywa jakosc plyt. Nie liczylbym na rewelacje przy plytach firm typu hawk. Ja jakos osobisice jestem na Benq. Poniewaz aktualnie jest nowy model 1670 (padaka jakby nie patrzec) i moga byc problemy z dostaniem 1650, alternatywa jest 1655. To to samo co 1650 tyle ze posiada LS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 A Ten Liteon ?? http://cdrlab.pl/article_strona_2496_15_Li...dsumowanie.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Z tego co się orientuje to nagrywary DvD od LiteOna są średnie i często padają - zdecydowanie lepiej rozejrzeć się za Pioonerem, Lg czy Benqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Z tego co się orientuje to nagrywary DvD od LiteOna są średnie i często padają - zdecydowanie lepiej rozejrzeć się za Pioonerem, Lg czy Benqu Dzięki , wybieram teraz między LG h10n a BenQ 1650 , mam czas jeszcze do piątku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dzięki , wybieram teraz między LG h10n a BenQ 1650 , mam czas jeszcze do piątku ;) BENQ 1650 czesto pada, niestety potem naprawiaja na sile lub daja nowy "stary naped", a LG pada zadziej a jak cos to wymieniaja odrazu na nnowy. A ja i tak jestem za pionnerem 111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 BENQ 1650 czesto pada, niestety potem naprawiaja na sile lub daja nowy "stary naped", a LG pada zadziej a jak cos to wymieniaja odrazu na nnowy.A skąd takie informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja już mam kilka dni tego BenQ DW1650 i szczerze polecam, za taką kwote warto. Przegrałem już ponad 10 płyt verbatimów, wszystkie działają, kilka tdk - też ok, wczoraj kupiłem 3 płytki specjalnie innych firm -> 1 esperanza, 2 hawk i 3 extreme, nie musze mowic, ze wszystkie 3 sie dobrze przegraly? :D Wszystkie 3 przegrałem na 8x, przegrywało je troszke dłużej niż verby i tdk, bo ok. 13 min. Co do odczytu to jak narazie nie zdarzyło mi się, żeby czegoś nie odczytało i odczytuje zdecydowanie szybciej niż mój stary dvd-rom samsunga (no ale ten napędzik ma już swoje lata). Co do ciszy.. hmm, nie jest bardzo głośny, ale go słychać (w sumie to jakiego napędu nie słychać?:>). Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal, a co do tacek to polecam tą z wersji oem ładniejsza wg. mnie i zaoszczedzić mozna ok. 12 zł :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zdecydowałem się w końcu na tego benka 1655 pomimo tego że w komputroniku miała nędzne opinie( ma być wadliwa) jak ją dostane do domu to się przekonam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aligator Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Miałem NECa 3540 i chodził świetnie. Po roku trafiłem klienta, sprzedałem i praktycznie po kosztach kupiłem najnowszego NEC 4571A już z LabelFlash i tez śmiga bez problemów. Używam tylko Verbatimów "-" x16. Mam ją 2 miesiace i wypalam ok 8 do 15 płytek dvd tygodniowo (czasami pare wiecej) i jak narazie tylko ok 3 płytki poleciały do kosza, wiec moge spokojnie polecić. W Proline sa za 139, chyba 2 lata gwarancji, sam tam kupowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...