°°° Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam szukam dobrej nagrywarki dvd ze złączem sata ! Która dobrze nagrywa , wytrzymuje dużo nagrywania, szczególnie backup:P, filmy, FOTKI:), Może być z Label Flash , ale nie musi . Co możecie polecić ?? :) Witam szukam dobrej nagrywarki dvd ze złączem sata ! Która dobrze nagrywa , wytrzymuje dużo nagrywania, szczególnie backup:P, filmy, FOTKI:), Może być z Label Flash , ale nie musi . Co możecie polecić ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 W sumie to nic. Są tylko Samsungi i LiteOny, które nie mają najlepszej opinii. BTW po co 2 razy napisałeś to samo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Napisze Wam tak: Pale w pracy archiwum serwera codziennie 3 plytki. Uzywalem liteonow, necow, lg itp. Plyty sie nagrywaly ale dosc czesto weryfikacja konczyla sie bledem crc. Zmienilem nagrywarki na plextora i dziala wszystko bez problemu na tych samych nosnikach - tdk printalble matt lub verbatim printable. W domu tez przerabialem wynalazki do czasu jak rok temu kupilem tdk nagrywarke. Byla duzo drozsza od innch ale kupilem. Dziala na niej idealnie kazda nagrana plyta rok temu. Nie ma zadnych problemow z niczym. Plyty nagrane na tdk czy plextorze zrzucaja sie na dysk duzo szybciej niz nagrane na np. lg czy necu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja stawiam na Pioneera i jutro po niego jade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 ok krotkie pytanie (moze pojawilo sie w tym 50 stronicowym watku ;) ) Czym sie rozni spalarka samsunga ver.M od ver. H (chyba H nie pamietam dokladnie) ver M to chyba lightscribe ale nie jestem pewien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 LG GSA H12L czy LG GSA H22L ta pierwsza jest nowsza :mur:_G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja stawiam na Pioneera i jutro po niego jade. ZNajomy w sklepie powiedział, że naszczęscie nie mają już pionków 111. Podobno w ogóle nie palą CDRW. Kupiłem za to OptiArc(NEC/Sony) 7173A no i z tego co wyczytałem na cdrlabie to to kupa a nie nagrywarka jest. Jedno jest pewne - jest cicha, nie wibruje, krótka no i dobrze radzi sobie z AudioCD. Tyle zdążyłem oblookać po prau godzinkach użytkowania. Czekam na new BIOSes Ja stawiam na Pioneera i jutro po niego jade. ZNajomy w sklepie powiedział, że naszczęscie nie mają już pionków 111. Podobno w ogóle nie palą CDRW. Kupiłem za to OptiArc(NEC/Sony) 7173A no i z tego co wyczytałem na cdrlabie to to kupa a nie nagrywarka jest. Jedno jest pewne - jest cicha, nie wibruje, krótka no i dobrze radzi sobie z AudioCD. Tyle zdążyłem oblookać po prau godzinkach użytkowania. Czekam na new BIOSes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Podobno w ogóle nie palą CDRW.Kto ci takich bzdur naopowiadał?? Czekam na new BIOSesCiekawe czy się doczekasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ten u którego kupowałem(nie mysl sobie, że wciskał - znam gościa - musiał mieć powody) Mówisz, że się nie doczekam? No to trudno - poczekam na nową serię pionka. ma wyjść po nowym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie mysl sobie, że wciskał - znam gościa - musiał mieć powodyNo to mam dla ciebie złe wiadomości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 osobiscie mysle nad zakupem takiej nagrywareczki BenQ DVD+/-RW DW1670 bulk black + soft (zapis DVD-RAM), sadzicie ze to dobry wybor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 prawdziwe benq skończyły się na 1650/1655-te nowssze to już litki czyli złom.. obecnie jest problem- benq to już nie to samo, nec wypuścił bubla, litka i lg nie komentuje..poza pionkiem nie ma za bardzo wyboru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 LG GSA H12L czy LG GSA H22L ta pierwsza jest nowsza :mur: _G Witam! H12 jest najnowsza :) Ma większą prędkośc wypalania - 18x zamiast 16x. Inny chipset. Zresztą na stronie LG ją reklamują jako nowość. Sam chcę kupić tą nagrywarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 to panowie co radzicie kupic tak do 170zł, w gre wchodza sklepy internetowe... prosze o pomoc bo jestem w kropce, z gory dziekuje, bardzo zalezy mi na czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 to panowie co radzicie kupic tak do 170zł, w gre wchodza sklepy internetowe... prosze o pomoc bo jestem w kropce, z gory dziekuje, bardzo zalezy mi na czasie Bierz LG H12L. Ma bardzo dobre parametry i opinie. Sam się na nią namierzam po przejrzeniu modeli. Myślałem o Lite-on ale teraz to podobno szajs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 a H12N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 a co polecacie do w cenie do 130zł - nie chce przekraczać tej ceny bo pewnie nie poczuje różnicy dodam że dvd narywam rzadko głównie cd na dobrych jakościowo nośnikach (verbatim lub TDK) zastanawiam sie miedzy LG lub samsungiem aha i kolorek tylko i wyłącznie czarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Asus DRW-1608P3S OEM i przerobić na Pionnera (opis przeróbki) Edytowane 2 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Asus DRW-1608P3S OEM i przerobić na Pionnera (opis przeróbki)powiedz jeszcze czy jest cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tego nie wiem. Ale napewno dobrze wypala płyty. Zresztą masz coś takiego jak Nero DriveSpeed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 a H12N To jest to samo co H12L tylko bez funkcji lightscribe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 kupilem h22l mam nadzieje ze niezly wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, szukam dobrej nagrywarki DVD, zaproponujcie coś z apollo.pl <_< coś do 130zł ma mi służyć długo.... :-P ma byc wytrwała :lol: co wy na to? Edytowane 3 Stycznia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, szukam dobrej nagrywarki DVD, zaproponujcie coś z apollo.pl <_< coś do 130zł ma mi służyć długo.... :-P ma byc wytrwała :lol: co wy na to? No czytałem,że NEC sa dobre :) Jak do 130zł to świetny wybór. W tej cenie jest jeszcze LITE-ON ,ale podobno się sypią. Jest jeszcze LG H12L ,ale to już grubo ponad 130zł :) http://www.allegro.pl/search.php?string=h1...3&country=1 Jest jedna za 119zł http://www.allegro.pl/item154780931_okazja...ck_nowy_gw.html Ale do źródła to nie jestem pewien ;) kupilem h22l mam nadzieje ze niezly wybor Czemu akurat tę? :) Ja właśnei zamówiłem H12L :P Mam nadzieję,że będize się trzymać :D Edytowane 3 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 a mi padl zarabany 1653s.... liteon... wszyscy mi go polecali, niedosc ze glosny jak ch.... to jeszce wcale niekatowany - wypalone przez niego jakies 20 plyt max... o ile wogole tyle.... ma 2 lata... I teraz tak LightScribe Czy LabelFlash? http://www.micheldeboer.nl/flash-light/ I jaki model? :) myslalem nad tym pionieerkiem 111 @ nowy fw z labelflashem, ale ponoc light scribe robi wyrazne etykietki a plyty sa tansze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) @Che: LightScribe jest popularniejszy, łatwiej dorwać płyty LS. Bierz tego Pionnera. @SAVER, teat: W NECach są problemy z korekcją błędów. Do 130 zł bierz Asusa DRW-1608P3S OEM i przerób go na Pionnera. Od LiteOna trzymaj się z daleka. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 :D najpierw piszesz o LS a pozniej proponujesz jednak tego pioneera z LF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 @Che: LightScribe jest popularniejszy, łatwiej dorwać płyty LS. Bierz tego Pionnera. @SAVER, teat: W NECach są problemy z korekcją błędów. Do 130 zł bierz Asusa DRW-1608P3S OEM i przerób go na Pionnera. Od LiteOna trzymaj się z daleka. bo?? proszę o konkrety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Asus DRW-1608P3S OEM i przerobić na Pionnera (opis przeróbki)co sie zyskuje przerabiajac go na pioneera ? czy oplaca sie kupowac bez zmaiaru przerabiania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Oplaca sie... ale kazdy chce miec jak najlepsyz sprzet :) wiec ja przerabiam wszystko jak sie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...