mlodass Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Ktoś zadał pytanie czy ten pioneer jest cichy - nie za bardzo. Podczas czytania płyty jest straszny szum, nie wiem jak przy nagrywaniu ale zapewne też równie wietrznie, ale nie jest to uciążliwe. @Nierealny Mimo, że ta firma jest już swoje lata na rynku to nadal nie robi dobrych napędów. Często się psują, płyt też nie oszczędzają.. Zresztą jak zapewne zauważyłeś nikt nie poleca Benq'ów od kiedy LiteOn przejął tą firme. Chyba jest jakiś powód dla którego wszyscy odradzają nowe Benqi/LiteONy. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez mlodass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/item155081626_nagryw...tylko_89zl.html nadawa się czy to ma jakieś dyskwalifikujące wady ? @mlodass Dzięki - zanim coś napisałem przejrzałem 2 ost. str. tego tematu i widziałem to info w poście Yogicka ;) Edytowane 4 Stycznia 2007 przez 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Sorry, że nie odpowiadam na pytanie, ale sam o tym pioneerze niewiele wiem, jeżeli jednak chcesz kupić nagrywarke dvd w niskiej cenie to weź tego asusa, to pioneer 111 w obudowie asusa. Przerobisz go na Pioneera 111, link Edytowane 4 Stycznia 2007 przez mlodass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Potrzebuje nagrywarke do 170 zl :) ma ktos jakies propozycje z allegro? (dobrze jesli cena bedzie zawierala wysylke). zalezy mi na szybkosci i na ciszy, dobrze bedzie gdy by byla awaryjnosc nie za durza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ta LG jest całkiem fajna :) http://www.allegro.pl/item154757278_nowisc...soft_gw_2l.html Sam ją zamówiłem i czekam na przesyłkę. Zobaczymy jak będzie. Użytkownicy ją chwalą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 http://www.allegro.pl/item152691908_czarna..._fvat_raty.html http://www.allegro.pl/item152691907_czarna..._fvat_raty.html A takie cos? co o nich myslicie ktora lepsza? ma byc ona na dlugo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian89 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam Przeszukiwałem neta w poszukiwaniu jakichś artykułów na temat nagrywarki LG h12L Co do firmy jestem zdecydowany, ponieważ od wielu lat korzystam tylko z nagrywarek tej firmy i chwalę je... Nie jestem natomiast zdecydowany co do wybory pomiędzy h22l a h12l ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć jakichś poważnych różnic miedzy tymi nagrywarkami (tylko prędkość co nie jest dla mnie aż taką różnicą). Miałem już w domu i testowałem h22l- byłem z niej zadowolony, jednakże h12l jest nowsza i mnie kusi :) Tu zwracam się z prośbą aby ktoś powiedział mi jaka jest ta różnica oraz czy nagrywarka h12L sprawuje się dobrze? W szczególności zwracam się do kogoś kto ma lub miał okazje testować taką nagrywarkę, bo jeśli są z nią jakieś problemy, to wole sprawdzoną h22L. Z góry dziękuje za odpowiedzi POZDRAWIAM P.S Zauważyłem że SAVER kupił sobie taka nagrywarkę, także proszę o opinie, oraz oczywiście o opinie innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 @Nierealny Mimo, że ta firma jest już swoje lata na rynku to nadal nie robi dobrych napędów. Często się psują, płyt też nie oszczędzają.. Zresztą jak zapewne zauważyłeś nikt nie poleca Benq'ów od kiedy LiteOn przejął tą firme. Chyba jest jakiś powód dla którego wszyscy odradzają nowe Benqi/LiteONy. Dokładnie. Psują się. Zresztą z nagrywarkami CD-RW tej firmy jest to samo. Sprawdzone empirycznie. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Bardzo przepraszam za off top ale naprawde nie moglem sie powstrzymac. Do kolesia o nicku "Che": Czy Ty wiesz co to byl za człowiek ktory masz w avatarze i jeszcze obrales sobie super nick po nim? Myslisz ze jestes cool ? Radze poczytac troche o nim. Jeszcze raz przepraszam ale jestem bardzo wyczulony na to :angry: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Popieram to rbtck1 ! Sam miałem zwrócić na to uwagę. Również jestem wyczulony na takie rzeczy :) Che Guevara - romantyk? Zwykły morderca! :angry: Pozdrawiam! I przepraszam za O/T ale naprawdę nie można się powstrzymać. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 zwyklym morderca powiadasz... hmmm czytalem wiele pamietnikow i ogladalem sporo filmow mam na ten temat zupelnie inne zdanie, zreszta nie tylko ja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 zwyklym morderca powiadasz... hmmm czytalem wiele pamietnikow i ogladalem sporo filmow mam na ten temat zupelnie inne zdanie, zreszta nie tylko ja ;] Czy wiesz tylko o nim to co wyczytales w tych pamietnikach i filmach o nim (chore)? A jak tak bardzo go lubisz to chyba zalujesz ze jestes Polakiem i chcialbys urodzic sie np. na Kubie? Czy wlasnie o takich ludzi jak Ty walczyli nasi rodacy :? Moze poczytaj troche o rzeczywistosci bede tak uprzejmy ze zarzuce Ci pare linkow: Prosze bardzo: Ernesto_Guevara Kult_Che Jakby ktos mial nick Hitler i swastyke w avatarze to odrazu by zostal zlinczowany. Che byl takim samym morderca jak Hitler, to samo tyczy sie ludzikow chodzacych w koszulkach C.C.C.P czy z sierpiem i mlotem normlanie czasami nie wytrzymuje... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) zaloz topic... zdodlo wikipedia... daleko siegasz :P chodz nie tyle interesuje mnie jego zycie... to cos innego... to jak dal rade sie wszytskim przeciwstawic.... przyzcym porownanie do hitlera jest calkiem nie na miejscu. Jego przeciwnicy uważają go za terrorystę, który starał się zaprowadzić metodami partyzanckimi komunizm w kilku krajach Południowej Ameryki, nie licząc się z ofiarami swoich działań. Zwracają uwagę na prowadzone przez niego liczne egzekucje przeciwników politycznych, warto jednak zaznaczyć, że wszystkich jeńców wojennych wypuszczał wolno (co według niektórych było przyczyną jego klęski w Boliwii - jeden z wypuszczonych jeńców zdradził żołnierzom boliwijskim położenie oddziałów Che). Jego przeciwnicy podkreślają fakt, iż Che Guevara zachwalał "skuteczną nienawiść, która czyni z człowieka efektywną, działającą szybko, selektywnie i bezwzględnie maszynę do zabijania"[2] Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Che Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 pozdrawiam was wszystkich, ale takie dysksuje nie tutaj bo tylko wprowadzacie nieporzadek w temacie co napewno nie pomoże potencjalnemu przyszłemu posiadaczowi napedu DVD ;] czesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) dosyć tago dobrego, jeszcze jeden OFF topic a komuś podskoczy oprocentowanie :wink: abstraciach!ąc od dokonań Pana Ernesta Guevara o zmarłych należy pisać dobrze albo wcale, a oceną niech zajmują się znawcy tematu a takich tu nie widzę odnośnie Avatar-u jeżeli czyimś idolem jest np: Mao Zedong czy Juzaf Wissarionowicz Dżugaszwili, to niech sobie jego portret umieści, Polska to jak na razie wolny kraj przedrostek CHE nie jest nazwą własna ale częścią mowy, można sobie używać jak kiedy i ile się chce Czy wlasnie o takich ludzi jak Ty walczyli nasi rodacynasi rodacy walczyli o wolność, w wyrażaniu poglądów również Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 odnośnie Avatar-u jeżeli czyimś idolem jest np: Mao Zedong czy Juzaf Wissarionowicz Dżugaszwili, to niech sobie jego portret umieści, Polska to jak na razie wolny kraj Witam! Mam nadzieję,ze nie naraze isę na oprocentowanie ;) No dobra załóżmy,że umieszczam obrazek adolfa , czy rudolfa hessa. Nie zostanę zbanowany? :) przedrostek CHE nie jest nazwą własna ale częścią mowy, można sobie używać jak kiedy i ile się chce A jakbym użył nicka Hitler to też byłby przedrostek? ;) Jak Polska to wolny kraj... Generalnie chodzi mi o równe rozliczanie komunizmu i faszyzmu. Oba to systemy totalitarne. Dlatego należy tępić "ideały" w rodzaju CHE. Na tym forum jeden koleś ma avatara z czerwoną gwiazdą i napisem C.C.C.P. :mur: :angry: To normalne? Dobra ,żeby nie było offtopu: Zainstalowałem dziś sobie nagrywarkę LG H12L. Wypaliłem płytkę DVD poszło bardzo sprawnie. Etykiety lightscribe też wypala świetnie. Nie można się przyczepić. Ogólnie nie zawiodłem się póki co B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) umieszczanie symboli lub propagowanie ideologii nazistowskiej, a za taki można uważać portret A. H. jest nie zgodnie z polskim prawem po drugie CHE to przedrostek ktory jest częscą mowy a nie nazwą własną trzeci raz nie bede powtarzał po trzecie jak byś napisał ze kochasz hitlera to, znaczyło by ze masz problemy z osobowością i postrzeganiem rzeczywistości ale nic poza tym Na tym forum jeden koleś ma avatara z czerwoną gwiazdą i napisem C.C.C.P. To normalne?ustrój prawny w którym zdaje się że żyjemy aktualnie, zakłada ze wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone a umieszczanie czerwonej gwiazdy z napisem zabronione nie jest, a czy jest normalne to juz inna sprawa Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 umieszczanie symboli lub propagowanie ideologii nazistowskiej, a za taki można uważać portret A. H. jest nie zgodnie z polskim prawem Umieszczanie symboli sierpa i młota czy obrazka Che Guevary, Czy Wisarionowicza Stalina lub Mao jest propagowaniem ideologii komunistycznej! I tak samo jest niezgodne z polskim prawem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Umieszczanie symboli sierpa i młota czy obrazka Che Guevary, Czy Wisarionowicza Stalina lub Mao jest propagowaniem ideologii komunistycznej! I tak samo jest niezgodne z polskim prawem :) „Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2” niczego takiego nie znajduje, a sierp i młot z imienia nie są wymione ani nawet czerwona gwiazda święta inkwizycja tez mordowała bez opamiętania a mimo tego propagowania symboli, religii katolickiej nikt nie zakazał a o Panu Torquemada można swobodnie pisać Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 „Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2” niczego takiego nie znajduje, a sierp i młot z imienia nie są wymione ani nawet czerwona gwiazda Nie? "Faszystkowski lub inny totalitarny ustrój" - ten fragment odnosi się do komunizmu :) To dlaczego umieszczanie obrazka "Che" , Stalina lub innego zbrodniarza uchodzi tutaj płazem? A umieszczenie kogokolwiek z "drugiej strony" skutkuje natychmiastową reakcją? Stalin czy Hitler w tym zapisie też nie występuje i co z tego? Paragraf mówi ogólnie i wyraźnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) Paragraf mówi ogólnie i wyraźnie. jest jeszcze coś takiego jak wykładnia prawa :wink: Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Panowie, przenieście się na oślą bo polecą komuś punkty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian89 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ciesze się że macie o czym gadać, ale to chyba pomyłka.... Co ma wspólnego to o czym gadacie z napędami DVD? Zadałem pytanie i zostałem zignorowany. Zamiast pomóc gadacie o bzdurach....Bardzo miłe...Dziękuje !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 zamowilem asusa- odpowiednik pioneera 111 z ladniejszym panelem. Pozatym moj avatar nie nawiazuje do totalitaryzmu w jakimkolwiek wydaniu. Nie chodzi mi tez o walke o komunizm czy zabijanie ludzi... chodzi o cos zupelnie innego czego przedmowcy nie potrafia zrozumiec, ktorzy mogli by raz spojrzec na swoj sprzet i czytac co im potrzebne a nie interesowac sie avatarmi. Taka jest polska, jakbym slyszal sasiadke - ci koledzy twoi to zbiry jeden kiedys palil papierosa przed moim domem... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Ciesze się że macie o czym gadać, ale to chyba pomyłka.... Co ma wspólnego to o czym gadacie z napędami DVD? Zadałem pytanie i zostałem zignorowany. Zamiast pomóc gadacie o bzdurach....Bardzo miłe...Dziękuje !!!!!! No sorry , wywiązała się mała dyskusja :D Zainstalowałem wczoraj sobie nagrywarkę LG H12L. Zainstalowałem wszystkie niezbędne programy. Wypaliłem płytkę DVD poszło bardzo sprawnie.Około 4 minut pnad 1,5 Gb danych. DVD +R 8x firmy Memorex. Etykiety lightscribe też wypala świetnie. Nie można się przyczepić. Ogólnie nie zawiodłem się póki co B-) Edytowane 11 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Kupiłem dzisiaj LG GSA-H12N i jak na razie mam mieszane uczucia. Napęd chodzi strasznie głośno, dopiero po chwili robi się ciszej. Nagrałem na razie 1 płytke na (TDK DVD+) z 3 filmami divx (około 700mb każdy). Nero pokazał że zajmie to około 3 minut, a tak naprawde nagrywało ponad 11. Czyli coś jest nie tak i dlatego zwracam się o pomoc :) We właściwosciach mam tak: a w biosie na auto: transfer mode: UDMA 2 Jeszcze jedna sprawa, kiedy włącze jakiś film na dvd czy w divx to po kilku minutach, albo nawet sekundach obraz się zatrzymuje, komp wiesza... zwis trwa chwile, a później odtwarza dalej :-| Edytowane 11 Stycznia 2007 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Kupiłem dzisiaj LG GSA-H12N i jak na razie mam mieszane uczucia. Napęd chodzi strasznie głośno, dopiero po chwili robi się ciszej. Nagrałem na razie 1 płytke na (TDK DVD+) z 3 filmami divx (około 700mb każdy). Nero pokazał że zajmie to około 3 minut, a tak naprawde nagrywało ponad 11. Czyli coś jest nie tak i dlatego zwracam się o pomoc :) We właściwosciach mam tak: a w biosie na auto. Coś w konfiguracji skopane. A Nero zaktualizowany? Zworki w napędach dobrze ustawione? Jeśli masz dwa napędy oczywiście ;) Raz miałme problem z restartami - ale nie w tym napędzie tylko ogólnie w DVD-RAM. Po pierwsze jak wchodziłem do właściwości napędów CD/DVD w menedzerze urządzeń. A po drugie jak otwierałem katalog 0Compressed na płycie DVD NFS Most Wanted. Myśłałem że napęd padnięty a zawinił... mały sterownik z oprogramowania Intervideo. Zainstalowałem bo myślałem,że w tym pakiecie będzie odtwarzacz DVD... Odinstalowałem ten szajs i wszystko wróciło do normy :) Jeszcze jedna sprawa, kiedy włącze jakiś film na dvd czy w divx to po kilku minutach, albo nawet sekundach obraz się zatrzymuje, komp wiesza... zwis trwa to chwile, a później odtwarza dalej Hmm... spróbuj zainstalować programik o nazwie divx antifreeze. Nieraz nierozkodowuje dokładnie a ten programik temu zapobiega. Edytowane 11 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nero 6.6.0.16 Mam 2 napędy pod 1 taśmą, LG jest master, a TEAC slave. Zworki OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Nero 6.6.0.16 Mam 2 napędy pod 1 taśmą, LG jest master, a TEAC slave. Zworki OK Sprawdź taśmę, w razie czego wymień na nową. I sprawdź mimo wszystko czy napędy mają włączony tryb DMA, mimo że w menedzerze jest. Np. programem Nero info tool. Odsyłam do tego tematu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=221841 Edytowane 11 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 najlepszym sposobem na sprawdzenie czy DMA jest to zrobić test zużycia czasu procesora podczas odczytu, może to zrobić np: program Nero CD-DVD Speed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...