gmail Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 od liteona trzymaj sie z daleka, wszyscy z moich kumpli co to kupili kiedy gwara sie skonczyla, zrypal im sie naped i musieli wymienic a pioneery i asusy znowu tak rewelacyjnie nie wypadają ogolnie anie w pclabie anie w chipie ..... podajcie jakies konkretne modele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 od liteona trzymaj sie z daleka, wszyscy z moich kumpli co to kupili kiedy gwara sie skonczyla, zrypal im sie naped i musieli wymienic a pioneery i asusy znowu tak rewelacyjnie nie wypadają ogolnie anie w pclabie anie w chipie ..... podajcie jakies konkretne modele Ja też mam Lite-On'a ale nie jest najlepszy. W przyszłym tygodniu kupuję nową. Co do konkretnych modeli to (jeżeli nie brać pod uwagę lite-on): LG GSA-H12N Samsung SH-S182D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) aSUS Napęd DVD-/+RW z techn. Lightscribe 18x8x/48x32x40x/8xDL takie cos kupuje ma ktos juz ?? Edytowane 29 Stycznia 2007 przez yogurcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Bierz konkretnie Asusa DRW-1608P3S OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dobra kupiłem tego Asusa co polecasz... Mam nadzieje, że będzie OK. Czy flashowanie do tego Pioneera 111 wiąże się z jakimś niebezpieczeństwem czy proces wygląda podobnie jak w przypadku flashowania BIOSu na mobo? Przy okazji może chce ktoś kupić Plextora 716AL (slot-in)? Sprzedam okazyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) A ja mam nagrywareczkę hp 840i i też mogę ją polecić. Narazie tzn już z 2 miesiące wypala płytki bez problemowo. Głównie podoba mi się w niej to , że jest cichutka. Może ktoś coś więcej o niej wie ?? Jakieś bardziej cennne info na jej temat , wady zalety?? Chodzi mi o pewną właściwość dotyczącą robienia np : backapów x360 , ale nie wiem czy będzie dobra. Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Asus/Pioneer, LiteOn LiteOn to strasny szrot. Szybko padają napędy tej firmy, wiem bo miałem 4. od liteona trzymaj sie z daleka, wszyscy z moich kumpli co to kupili kiedy gwara sie skonczyla, zrypal im sie naped i musieli wymienic a pioneery i asusy znowu tak rewelacyjnie nie wypadają ogolnie anie w pclabie anie w chipie ..... podajcie jakies konkretne modele Te testy można sobie pomiędzy bajki włożyć ;). Chip IMHO nie jest czasopismem godnym uwagi/zainteresowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Chip IMHO nie jest czasopismem godnym uwagi/zainteresowania. A jakie czasopismo jest godne uwagi? Bo na pewno nie PC World i Komputer Świat. Co najwyżej porównywalnym do Chip'a jest enter. Ja jestem czytelnikiem CHIP'a i nie narzekam. Chociaż co do testów się zgadzam, czasami to shit, na przykład w mp3player'ach. Na pierwszych miejscach są jakieś badziewia zamiast iriver'a/iaudio. Co do nagrywarek: to raczej najlepszy jest Pioneer/Asus/LG Edytowane 30 Stycznia 2007 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Generalnie żadne testy w czasopisamch nie są zbyt dobre. Raczej opierał bym się o opinie na forum, i ew. testach w na stronach internetowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) IMHO ważna jest opinia większości ludzi, testy pojedynczych osób, zestawienia. Należy pamiętać o tym, że testy w gazetach mogą być delikatnie mówiąc artykuły "sponsorowane" przez inne firmy. Dlatego czasopism komputerowych nie kupuję, bo nic nowego w nich nie ma, wszystko jest w internecie ;). Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Pioneer zapowiadał jakiś czas temu ciekawy napęd, bodajże 212C, na sata i z LS. Orientuje się ktoś kiedy toto w sprzedaży się ma pojawić? Bo na tą chwilę nie widzę żadnego konkretnego wyboru wśród nagrywarek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) No więc ja się pochwalę, że kupiłem HP DVD-940i Dopiero mam od 2 godzin więc za dużo nie moge powiedzieć, tylko tyle, że: -cicha a nawet bardzo -szybko i cicho ripuje -cicho się wysuwa :) Więcej jutro, przetestuję lightscribe i wypalanie normalnych danych EDIT: przetestowałem lightscribe i jest dobrze. logo windows'a xp średniej wielkości wypalałem przez 22min (w najlepszej jakości), więc nawet szybko, jeszcze nie testowałem wypalania danych więc nie mogę nic narazie napisać, ale już niedługo Edytowane 3 Lutego 2007 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No i co arthurr LiteON taki zły jak ludzie piszą ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No i co arthurr LiteON taki zły jak ludzie piszą ? ;) No przez ten czas co miałem nie był aż taki zły, ale czasami zdarzało się, że wypalał słabej jakości dane (np. windows xp, po nagraniu były błędy), no i w porównaniu z tą HP 940i co kupiłem liteon jest głośniejszy. Ogólnie chyba lepiej kupić HP/LG/Pioneer (asus nie bo jest głośny) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Asus = Pioneer, więc są tak samo głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel99 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Co sadzicie o nagrywarkach LG z serii H22? W miejscu, gdzie skladam komputer nie maja Asusa DRW-1608P3S OEM, na ktorego bylem zdecydowany. Polecili mi tego LG i nie wiem czy brac, czy sie decydowac na cos innego, a jesli tak to co? Plyty nagrywam dosc rzadko, zalezy mi na dobrym odczycie porysowanych plytek. Edytowane 4 Lutego 2007 przez Pawel99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 LG jest niezły, aczkolwiek wolał bym kupić jednak tego Asusa, nawet jezeli musiał byś go gdzie indziej zamawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel99 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) A jakie napedy sa jeszcze dobre? Moze Samsung SH S-182M lub Samsung DVD+/-RW SH-S182D? Edytowane 4 Lutego 2007 przez Pawel99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Od Samsungów raczej bym się z daleka trzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Yogi, że Ci się tak chce ludziom wbijać na siłę tego Asusa przez ostatnie parę stron tego tematu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel99 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Jesli nie samsungi i asus to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Proponuje zamknąć ten wątek, bo jest zupełnie bezsensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel99 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Proponuje zamknąć ten wątek, bo jest zupełnie bezsensu. Moim zdaniem zamykanie tego watku bedzie troche bezsensu, poniewaz wtedy pojawi sie wiele tematow: "Pomocy, jaka nagrywarke wybrac.", a tak wiekszosc pytan znajdzie sie tutaj. Oczywiscie to tylko moje zdanie. Ja juz naped wybralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Jesli nie samsungi i asus to co? Pioneer albo HP albo LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Musze sobie kupić nagrywarke Dvd (wszystkie formaty zapisu i odczytu w tym dvd-ram). Co polecacie do 150zł ? Najlepiej jak byście mnie poczęstowali linkiem ;). Narazie mam na oku tego benq: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25465 Ma dobre parametry i niskie czasy dostepu tylko nie wiem jak z ciszą (nie musi być ultra cichy). Czekam na propozycie (ale z argumentami dlaczego ta a nie inna nagrywarka :P). Edytowane 5 Lutego 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Czekam na propozycie (ale z argumentami dlaczego ta a nie inna nagrywarka :P). Pioneer 111D - nie wiem czy obsługuje DVD-RAM, ale jest to polecana nagrywarka przez większość osób za to że ma bardzo dobrą jakość zapisu, ale nie jest najcichsza (białe też są) HP DVD-940i - ja mam tą i sobie chwale, jest cicha, szybko i dobrze czyta jak również zapisuje no i ma bajerancki lightscribe :) btw. ja parę postów wcześniej się też pytałem więc mogłeś przeczytać tą stronę Edytowane 5 Lutego 2007 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 a co sądzicie o NEC AD-7173A lub wogóle o NEC'ach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Z tego co mi wiadomo mają kiepską korekcję błędów. No i ciężko je dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Pioneer 111D - nie wiem czy obsługuje DVD-RAM, ale jest to polecana nagrywarka przez większość osób za to że ma bardzo dobrą jakość zapisu, ale nie jest najcichsza (białe też są) HP DVD-940i - ja mam tą i sobie chwale, jest cicha, szybko i dobrze czyta jak również zapisuje no i ma bajerancki lightscribe :) btw. ja parę postów wcześniej się też pytałem więc mogłeś przeczytać tą stronę Dzieki za odp :). Brał bym Hp ale nie zapisuje dvd-ramu no i ma srednie czasy dostepu. A co sądzicie o asusach ? I ktory z tych: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2788 był by najlepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Asus DRW-1608P3S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...