Galek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 eh, nie wiem co jest grane, mam ustawienia jak ponizej( a raczej mialem ) kiedy mialem pamieci hynix 512 na jednej kosci wszystko chodzilo na takich ustawieniach: CPU 12,5x184 1,7V; RAM 2,5-3-3-8 2,65V i wszystko bylo gites 3dmarki chodzily bez problemu, prime95 ST, zdecydowalem sie na zmiane na duala 2x256 hynix, i od tego mometu zrobily sie schody, przy tych samych ustawieniach zaczelo wywalac 3dmarki, zmniejszanie fsb i zwiekasznie Vcoru nic nie dawalo, operowanie timeingami tez nic, wiec stwierdzilem ze to pamieci skoro wczesniej chodzilo wszystko, dzis zmienilem na 2x256 Geil i dzieje sie to samo co przy hynixach, tylko na auto wszystko gra. Tak wiec kto wie co moze byc nie tak ?? ODP: Juz chyba wiem, jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi, niektore amd nie daja sie krecic w trybie dual, cholara wie czemu, ( moze w moim przypadku to wina biosu ) ale jezeli chodzi o tryb duall jest on wydajniejszy od pojedynczego o zaledwie 3-4% wiec czy warto inwestowac w duala?? Moj problem sprawdzilem tak, wyciagnalem 1 kosc i zostala 1 256MB, wtedy dalem ustawienia co mialem wczesniej na jednej kosci 512hynix czyli 12,5x184 i wszystko dziala poprawnie prime95 stabilny, 3dmarki stabilne W 3Dmarku2003 wynik byl leprzy przy jednej kosci 256 podkreconej o 34MHz niz na dualu 512 nie podkreconym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 u mnie dało to wzrost o jakies 10% ten dual.. widoczne w everescie.. to chyba tez zalezy od mobo, a raczej jedynie od mobo. edit: Jednak co musze zrobic.. to zalatwic sobie radiatorki na moje kostki, bo mam 2.9 voltazu, i strasznie są gorące.. Jakie możecie mi polecić za odpowiednio-niedrogą cene? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 mysle ze kazde beda dobre, zobacz tutaj: http://www.4max.pl/pgrupa.asp?gg=19&g=25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 mam teraz 2x512hynix, i nadal nie jest tak stabilny jak bym chcial, czyli: majac jedna kosc hynixa 512 ustawiam fsb na 184x12,5=2300, Vc dla proca 1,76V, timeingi 2,5-3-3-8 napiecie dla pamiatek 2,65V i przy takiich ustawieniach prime95 stabilny, wszystko gra, natomiast po dolozeniu jeszcze jednej 512hynixa identycznej, zaczynaja sie schody, prime95 nie stabilny, co robie , zwiekszam napiecia dla proca i pamieci, efekt bledy systemy, prime95 nie stabilny( mam wrazenie ze zwiekszajac napiecia system staje sie coraz bardziej niestabilny ) szukajac napiec jak na razie w zakresie fsb184 proc od auto do 1,8V pamiatki od auto do 2,75 w roznych kombinacjach( fsb takie samo ) lipa kompletna, ustawienia unST, a czego przy wyzszych napieciach bardziej niestabilny system niz przy nizszych. Ale nic postanawiam ustawic timeingi by SPD i zostawic napiecia 1,6V provc i 2,65V, prime ST stabilny przez 30min dalej nie sprawdzalem, interesujace w badaniu tych ustawien byly wachania napiecia na procu 1,76 a 1,74V, i teraz ( odrazu mowie ze mam 5wiatrakow w obudowie + proc, grafa i kieszen na dyski 2x ) dedukuje ze moze zasilacz nie wyrabiac i nie trzymac napiec, badz 2, plyta moze byc skopsana i nie da sie na niej krecic. I teraz co wy o tym sadzicie, i jak zliczyc pobor pradu(W) od zasilacza przez urzadzenia, [aktualnie mam ustawione tak jak w opisie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...