|nara| Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Witam mam płytę MSI KT3 Ultra VIA KT333 Chipset Based (nie wiem czy coś jeszcze pisać, jeśli tak to mam instrukcję). W tej chwili w biosie mam ustawione CPU FSB Clock na 133 Mhz a CPU Ratio na Auto (czyli 11). Przy próbie podniesienia na 166 mhz komputer nie odpala się i trzeba restartować BIOS. Gdy powiększe mnożnik np. na 12 to nic się nie zmienia. Komputer się włącza ale mhz procesora pozostają bez zmian. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Aha i jeszcze jedno, nie jestem 100% pewien czy to na pewno 1700XP. Jak można to sprawdzić nie demontując wiatraczka? Dziękuję z góry za każdą pomoc lub wyjaśnienie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Juz to sprawdziles,poniewaz masz zablokowany mnoznik na 11 i proc chodzi na 133,czyli wynikiem jest 1700XP. Moj chodzi na 166 bez problemow,ale ja mam Tbreda,co w twoim wypadku moze nie byc oczywiste,jesli nie zdejmiesz radiatora i nie zerkniesz na jadro(palomonio mialy bardziej pod kwadrat i sie troszke bardziej grzaly). Jaka masz temperature? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|nara| Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 45 stopni po paru benchmarkach z rzędu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 jaka seria ? czy to jest palomino czy t-bred ? bo mi wyglda na palomino a jego to se zabardzo nie podkrecisz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|nara| Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Jest jakiś sposób na odblokowanie tego? Może jakiś program? Czy będę musiał robić to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=7952 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...