filipk Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nie wiem co robić...Mam jeden dysk (master) podłączony i komputer chodzi ,ale gdy podłączam drugi (slave) to komputer niechce ruszyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie chce ruszyc? czy rusza ale nie wczytuje systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipk Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nie rusza...ma jakiś błysk ale odrazu siada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 zworki wsadzone? W pierwszym dysku zmieniles ustawienia z single drive na master ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipk Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 w pierwszym dysku jest zworka na ... Master/Single a drugi na Slave... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 może ten drugi dysk jest walnięty... bo nie wiem co to może być... może taśma uszkodzona, może wlasnie z tymi zworkami namieszane.. spróbuj tak.. Pierwszy MASTER, drugi włóż bez zworki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor_Belial Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 hm, master to WD ? one chyba maja jeszcze ustawienie Master w/ Slave Present... wiec nie moze byc ustawione na Master/Single... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 A w jakiej kolejności są podpięte? powinno być na kablu tak [płyta główna]------------[slave]----------[master] Mozliwe tez ze ten drugi dysk jest zepsuty i robi zwarcie, dlatego komp gaśnie zaraz po wlaczeniu. Lub mozliwe ze zasilacz pracuje juz na granicy swojej mocy i dodatkowy dysk powoduje przeciązenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 powinno być na kablu tak [płyta główna]------------[slave]----------[master] U mnie na przyklad jest to bez różnicy :) właśnie sprawdzalem:) Mam jeden WD'ka JB a drugi SAMSUNGA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 powinno być na kablu tak [płyta główna]------------[slave]----------[master] U mnie na przyklad jest to bez różnicy :) właśnie sprawdzalem:) Mam jeden WD'ka JB a drugi SAMSUNGA.. U mnie tez... Ale niekiedy inne rozmieszczenie urzadzeń na kablu moze powodować problemy, więc niech to tez sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Może napisz co to za dysk i jaki zasilacz. Tak będzie łatwiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...