ChomiK Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Mam nastepujacy problem: Czesto zdarza sie u mnie tak ze po wylaczeniu kompa lub w trakcie wykonywania restartu komp po prostu juz sie nie uruchamia. D-LED (mam MSI K7T Turbo) pokazuje mi 4 czerwone diody i wszystko stoi w miejscu...w tym momencie wciskam reset i komp startuje(jezeli nie znoow wciskam reset itd. az wystartuje:)) problemy sie zaczely gdy zamiast D750 wstawilem D1000 a zamiast Gf2mx wlazlo Gf3Ti200. Czy przyczyna moze lezec po stronie zasilacza?(230W to chyba za malo...) Z goory dzieki za ewentualne odpowiedzi.... pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Najprowdopodobniej zasilacz. sprawdz napiecia w czasie pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Mam nastepujacy problem: Czesto zdarza sie u mnie tak ze po wylaczeniu kompa lub w trakcie wykonywania restartu komp po prostu juz sie nie uruchamia. D-LED (mam MSI K7T Turbo)... pogadaj z kolega o nicku Rafał [CR]Gr00bY Mazur - kilka razy ludzie pisali na forum o tych plytach MSI i Rafal mowil ze to przypadlosc tych plyt glownych :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Mam nastepujacy problem: Czesto zdarza sie u mnie tak ze po wylaczeniu kompa lub w trakcie wykonywania restartu komp po prostu juz sie nie uruchamia. D-LED (mam MSI K7T Turbo)... pogadaj z kolega o nicku Rafał [CR]Gr00bY Mazur - kilka razy ludzie pisali na forum o tych plytach MSI i Rafal mowil ze to przypadlosc tych plyt glownych :( racja , ale ..................... 230W to chyba cieniutko , GF3Ti raczej "spozywa" troszke pradu 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Mam nastepujacy problem: Czesto zdarza sie u mnie tak ze po wylaczeniu kompa lub w trakcie wykonywania restartu komp po prostu juz sie nie uruchamia. D-LED (mam MSI K7T Turbo)... pogadaj z kolega o nicku Rafał [CR]Gr00bY Mazur - kilka razy ludzie pisali na forum o tych plytach MSI i Rafal mowil ze to przypadlosc tych plyt glownych :( Masz na mysli wszystkie plyty MSI ?? Posiadam od paru godzin plytke tej firmy i jak dla mnie jest bardzo spoko. Stabilna, swietna plyta. Nawet posty na FSB 166 mialem z moim starutenkim TB. Tylko ze plyta nie ma otworow wokol gniazda i nie moge zamontowac WC wiec jade na AC i 1GHz to za duzo dla mojego procka. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 IMHO to zasiłka. BTW jeśli masz możliwość zapodaj inną (mocniejszą ofkoz)i sprawdź 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 po swoich doswiadczeniach jestem pewny ze to zasilacz. NA 100% :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Oczywiście nie mówie, że wszystkich, ale ogromnej części KT133(A). Wygląda to na typowy efekt słabego zasilacza, ale to nie to. Z czasem może Ci się komp. zawieszać i nieuruchamiać do czasu kiedy płyta "ostygnie". U jednych to MOBO uruchamia się od razu (po twardym resecie), u innych po paru minutach, a w najgorszym przypadku po około godzienie 8O Z tymi MOBO MSI dało "ciała" i to bezdyskusyjnie. MSI na KT133(A) padają jak kaczki - wiem m.in. z własnych przeżyć i z serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 po swoich doswiadczeniach jestem pewny ze to zasilacz. NA 100% :) W każdym innym przypadku tak, ale nie gdy na pokładzie jest ta felerna seria MOBO od MSI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 Rafał GROOBY jaki masz NUMER GADU GADU?????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 jezeli to bylby zasilacz to komp by sie zawieszal albo restartowal a nie "umieral", gdyby zasilacz byl przegrzany (np przez nadmierne obciazenie) to zanim komp dlaby sie wlaczyc trzeba by odczekac jakis czas az ostygna radiatory (i ciagle wciskanie reset nic by niedawalo) a w najgorszym przypadku zasialcz by sie zjaral (a moze dodatkow cos jeszcze poszlo by z dymem - zalezy czy zasialcz made in garaz czy jakis markowy) - wiec prosze wszystkich co gdaja glupoty ze to na 100% zasialcz niech najperw pomysla a potem pisza a co do GF3Ti to - gdyby chodzilo o GF4Ti to bym sie zgodzil bez wachania, a tak 50/50 (bo nie wiem co jeszcze siedzi w kompie i jakiej marki ten zasilalcz) BTW czy ktos mial stycznosc np 230W Enlightem lub innym dobrym zasilaczem - jezeli tak to wie ze markowe zasialcze sa zdolne do duzego wysilku :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Dzieki za wszystkie posty! W ramach uscislenia: zasilacz chyba MADE IN GARAZ (KHE-czy cos takiego).Komp mi sie wogoole nie zawiesza w czasie pracy.Zdarza sie jednak ze musze odczekac za nim go wlacze ponownie(jak restarty nie pomagaja).Zasilacz sie grzeje niemilosiernie-obecnie nawet nie mam co proca krecic bo dookola socketu jak na karaibach... a props zasilam co nastepuje:CD-RW Lite-on'a,Gf3Ti,duren 1Ghz,SB-live,dysk Seagate'a no i to wszystko.. aha-no i nie wiem czy to wazne ale wiatrak CoolerMaster HCC-002(miedz) 7000obr/min... pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...