overcloacker Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 mam pytanie:obecnie mam thermaltake volcano 11+ i temperatura w stanie jalowym to 41,43 stopnie a pod czas granie w nfs underground2 siega do 53. I teraz nie wiem ktory byl by lepszy do mojego procka,bo musze zbic temperature ponizej 49-tak mi sie wydaje.Ato dlatego ze po wlaczeniu kompa w 3dmark 2003 mam 3600 :lol: ,a jak komp troche pochodzi i wlacze to mam 3125punktow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 dlaczego mi tak zwalnia po nagrzaniu i mam tyle markow mniej?z tego co wiem to pentiumy zwalniaj a po nagrzaniu ale zeby athlon xp?a moze karta-gf 5700 256mb-425/600@495/650 powoduje zmniejszenie wyniku po nagrzaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreq Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 komp jak w podpisie, temperaturki: 36/41 st (spoczynek/stres), wentyl na procku kręci sie 2000rpm (=cisza), procek przetaktowany jak u Ciebie, ale w dachu budy mam dwa wentyle 120x120mm wyciągające powietrze z obudowy i tunel powietrzny do radiatora na procku. Taki QC-92 Cu w zupełności Ci wystarczy..., większy- jeszcze lepiej... o ile masz miejsce na większy..:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 dzieki za odpowiedz,ale denerwuje mnie jeszcze dlaczego mi tak spada wydajnosc,przeciez to nie p4,ktorym spada po nagrzaniu :lol: ,a tu w 3dmark 2003 po wlaczeniu kompa 3650,a po polgodzinnym sluchaniu winampa i pozniejszym wlaczeniu 3dmarka mam jakies 3100.Rowniez w nfs:underground 2,raz mi smiga w 1024 +aa4x +anizo4x,a raz znowu trasa mi skacze lekko w 800x600 nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 a jak zrobiles ten tunel powietrzny?masz moze gdzies fotke swego projektu?jakie masz napiecie ustawione dla swego proca po tym przetaktowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreq Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 1,7V, w podpisie jest zamieszczone również... :wink: Dremel posłużył do wycięcia dziur w budzie... ..a tu masz fotki moich przeróbek: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=102975[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ja mam 1.725 ustawione i ostatnio cos bardziej mi sie grzeje na tym napieciu,moze wentyl sie zakurzyl albo cos,jak chyba wspominalem aktualnie posiadam thermaltake volcano 11+,i pod czas sluchania muzy w winampie mam 46stopni,a pod czas grania 53,54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ja mam 1.725 ustawione i ostatnio cos bardziej mi sie grzeje na tym napieciu,moze wentyl sie zakurzyl albo cos,jak chyba wspominalem aktualnie posiadam thermaltake volcano 11+,i pod czas sluchania muzy w winampie mam 46stopni,a pod czas grania 53,54. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 overcloacker piszez ze wyniki spadają po penym czasie, niby jak sie proc nagrzeje :wink: ale czy odpalasz ponownie kompa? Jesli nie to normalne bo programy ktore uzywales od wlaczenia kompa zasmiecają ram itd. i juz wynik moze sie pogorszyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ale zdarze mi sie tak ze odpalam 3dmarka mam 3650,skonczy sie i odpalam od razu jeszcze raz i mam 3100,a to juz mysle normalne nie jest skoro nic poza nim nie wlaczalem...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 overcloacker - powod moze byc calkiem inny niz spadek mocy procesora - uklady Nvidii 5700 i 5900 maja diody termiczne - ograniczaja wydajnosc ukladu gdy ten sie nagrzeje. U mnie na 5900 jak ustawisz za wysoka czestotliwosc to zwalnia ... Jak masz chodzona ta 5700 i czy jest ona podkrecona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 podkrecana-rdzen z 425/490,pamiec z 600/650.chlodzona 2dodatkowymi wentylatorami od dolu,ktore nawiewaja na nia chlodne powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 a wie ktos moze...bo aktualnie posiadam thermaltake volcano 11+,co jest wydajniejsze od tego,by miec nizsza temp. w stress?alw za razem dosc ciche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...