Skocz do zawartości
YoTte

Jak "podgłośnić" słuchawki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem: chcę aby moje słuchawki podłączone do kompa głośniej grały. W systemie mam wszystko ustawione na max, ale nie da się głośno posłuchać muzyki. Zna ktoś taki program, który by przekazał więcej napięcia na kartę muzyczną żeby było głośniej? Kastę mam wbudowaną :(

Pozdrawiam, czekam na szybką odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muj sb5.1 tez nie podoła zadaniu :D... zrobiłem sobie preseta symulującego samochód inside z subwooferem :lol:... i sie krztusi...

Zastanawiałem sie nad wmacniakiem w klasie A.. czy to warto budować czy lepiej zwykłe końcówki AB.. słuchawki moze nie nwjwyszysz lotów.. ale pasmo od 18Hz..20kHz.. specjalnie szukałem z jak najniższą czestotilowsciąc.. pzrynajmniej bas jest porządny.. co prawda nie rusza oknami :D.. ale zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie przekraczasz rozsądnej granicy natęzenia dzwieku to słuchawkom wszystko jedno skąd som napędzane.

Co do TDA to 50W na słuchawki :lol: tym mozesz nagłosnić kilka mieszkań w bloku... zazwyczaj słuchawki mają moce do 1W i guess.. sam noszę sie z zamiarem zbudowania bo mi nieraz brakuje mocy od dołu... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy dodatkowy element między kartą muzyczną a wzmacniaczem będzie w jakimś stopniu zniekształcał dźwięk. Ale to dziwne, że grają za cicho - u mnie tak jest, jak masa nie styka, bo normalnie to muszę master na 1/4 i wave na 1/4 żeby nie ogłuchnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej kup sobie jakies kiczowate glosniczki z wyjsciem sluchawkowym. tam jest tez jakas biedna koncowka ale na sluchawki spokojnie starcza i po klopocie. koszt takich glosniczkow to groszowa sprawa i na pewno wyjdzie ci taniej niz budowanie jakiegos wzmacniacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi