YoTte Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Witam! Mam taki problem: chcę aby moje słuchawki podłączone do kompa głośniej grały. W systemie mam wszystko ustawione na max, ale nie da się głośno posłuchać muzyki. Zna ktoś taki program, który by przekazał więcej napięcia na kartę muzyczną żeby było głośniej? Kastę mam wbudowaną :( Pozdrawiam, czekam na szybką odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 muj sb5.1 tez nie podoła zadaniu :D... zrobiłem sobie preseta symulującego samochód inside z subwooferem :lol:... i sie krztusi... Zastanawiałem sie nad wmacniakiem w klasie A.. czy to warto budować czy lepiej zwykłe końcówki AB.. słuchawki moze nie nwjwyszysz lotów.. ale pasmo od 18Hz..20kHz.. specjalnie szukałem z jak najniższą czestotilowsciąc.. pzrynajmniej bas jest porządny.. co prawda nie rusza oknami :D.. ale zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 mam na zbyciu TDA, ale nei wiem jakie 2x 25W, dalo by sie z jedenj koncowki zrobic wzmacniacz do sluchawek? wyjscie z kompa do wejscia koncowki i wyjscie koncowki do sluchawek, nie spali sluchawek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 od biedy mozna zrobic na zwyklym opampie :) np. taki CMOY z headwize'a :) (www.headwize.com) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 To ja podczepie sie do tematu . Czy jak podłaczyłem słuchawki do wzmacha podłaczonego do kompa zamiast bezpośrednio do k.muzycznej to nie ma różnicy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek247 Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 ty sorry a jakie masz sluchawki.wg mnie to priorytet.potem mozna dalej.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 jesli nie przekraczasz rozsądnej granicy natęzenia dzwieku to słuchawkom wszystko jedno skąd som napędzane. Co do TDA to 50W na słuchawki :lol: tym mozesz nagłosnić kilka mieszkań w bloku... zazwyczaj słuchawki mają moce do 1W i guess.. sam noszę sie z zamiarem zbudowania bo mi nieraz brakuje mocy od dołu... :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ale jak to dokladnie podlaczyc...? Trzeba by bylo przedwzmacniacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Każdy dodatkowy element między kartą muzyczną a wzmacniaczem będzie w jakimś stopniu zniekształcał dźwięk. Ale to dziwne, że grają za cicho - u mnie tak jest, jak masa nie styka, bo normalnie to muszę master na 1/4 i wave na 1/4 żeby nie ogłuchnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 najlepiej kup sobie jakies kiczowate glosniczki z wyjsciem sluchawkowym. tam jest tez jakas biedna koncowka ale na sluchawki spokojnie starcza i po klopocie. koszt takich glosniczkow to groszowa sprawa i na pewno wyjdzie ci taniej niz budowanie jakiegos wzmacniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...