gilong Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 hej . wylanczam kompa i po ok 20 minutach sam mi sie zalancza:/ martwi mnie to ze niewylanczają sie diody z k. sieciowej po wylonczeniu kompa. pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 diody z karty sieciowej palą sie zawsze w obudowie ATX. Oczywiście zawsze o ile karta jest w sieci i "widzi" urządzenie po drugiej stronie. Cały czas w takim kompie pracuje zasilacz, cały czas pracuje płyta główna i jest monitorowany stan guzika "power", monitorowany jest port klawiatury, sterownik myszki.. w zasadzie nie pracuje proc i nie kręcą sie dyski. Ale ATX "pracuje" cały czas. tyle że wyłączony pobiera poniżej 3 Watów. Włączać "sam" sie może z kilku powodów. - zwarcie przełącznika w obudowie albo zwarcie jego obwodu - głupie ustawienia w BIOS To drugie jest bardziej skomplikowane. Możesz sobie włączyć w bios budzenie kartą sieciową (Wake ON LAN) , modemem (Wake On Ring) , ruchem myszki, lub kliknięciem klawisza myszki, klawiaturą, aktywnością portu drukarki lub włączeniem czegokolwiek podpiętego do USB i kilkoma innymi rzeczami. Sprawdź w BIOS grupe "PowerUp Events" albo Boot - bo nazywać sie może różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilong Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 tylko ze mi sie zalancza nawet jak mnie niema w domu albo jak śpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilong Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 thx mialem wlonczone wake on lan/modem narqa ide spać spokojnie:D, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...