Hans15336 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Witam niedługo stane się szczęśliwym posiadaczem takiego zestawu http://www.speeze.com/v2/cpu_coolers_amd_v...v2.asp?socket=3 ponieważ nie ma w tym zestawie żadnego płynu a w sferze WC jestem zielony mam pytanko czym zalać takie cudo czy są jakieś specialne płyny ?? Czy zalać to wodą destylowaną a może jakimś płynem od auta :roll: . Myśle że starzy wyjadacze napewno mi pomogą , a słyszałem że trzeba troszke podślifować te nakretki bo tną przewody :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo.terror Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a poczytales wogole troche to forum? do wc sie wlewa destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srokus Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 a poczytales wogole troche to forum? do wc sie wlewa destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony). sam chyba niezbyt dokladnie czytales :> wlewa sie wode demineralizowana a nie destylowana, a dodatki moga byc rozne: borygo, copal, alkohol, odglaniacze z zoologicznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony). I tu sie nie moge z Tobą zgodzić kolego. Alkohol i ciepła woda sprzyja powstawaniu glonów, było to gdzies na forum, ktos pokazywał co mu sie zrobilo po tygodniu w budelce demineralka+spiryt, pływał taki wielki glut :) Lepiej zaopatrz sie w Copal albo jakis środek przeciwko glonom w akwarystycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo.terror Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony). I tu sie nie moge z Tobą zgodzić kolego. Alkohol i ciepła woda sprzyja powstawaniu glonów, było to gdzies na forum, ktos pokazywał co mu sie zrobilo po tygodniu w budelce demineralka+spiryt, pływał taki wielki glut :) Lepiej zaopatrz sie w Copal albo jakis środek przeciwko glonom w akwarystycznym. no moze :) ale kazdy wlewa wodke. ja tez mam wlana. jak narazie mam juz wc z 2 miesiace, wody jeszcze nie zmienialem i nie mam glonow (powstaje tylko bialy osad na wezach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 To co mam kupić ?? są jakieś specilane płyny jakiś firm co sprzedają WC ?? A co się stanie jak kupię i wleje sam płyn chłodzniczy od auta ?? bez żadnych dodatków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony). I tu sie nie moge z Tobą zgodzić kolego. Alkohol i ciepła woda sprzyja powstawaniu glonów, było to gdzies na forum, ktos pokazywał co mu sie zrobilo po tygodniu w budelce demineralka+spiryt, pływał taki wielki glut :) Lepiej zaopatrz sie w Copal albo jakis środek przeciwko glonom w akwarystycznym. no moze :) ale kazdy wlewa wodke. ja tez mam wlana. jak narazie mam juz wc z 2 miesiace, wody jeszcze nie zmienialem i nie mam glonow (powstaje tylko bialy osad na wezach.Wódka to też alkohol :lol: a zresztą nie każdy wlewa % do układu :wink: Zbyt duże stężenie alkoholu w układzie może powodować reakcje z wężami (będzie działać jao słaby rozpuszczalnik) albo z plexą w blokach - spowoduje jej pękanie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 a destyowana to nie to samo co demineralizowana? bo tydzien temu jak kupowalem to poprosilem o destylowana a na butelce pisze demineralizowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...