Skocz do zawartości
Hans15336

WC AtlanticWave ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedługo stane się szczęśliwym posiadaczem takiego zestawu http://www.speeze.com/v2/cpu_coolers_amd_v...v2.asp?socket=3 ponieważ nie ma w tym zestawie żadnego płynu a w sferze WC jestem zielony mam pytanko czym zalać takie cudo czy są jakieś specialne płyny ?? Czy zalać to wodą destylowaną a może jakimś płynem od auta :roll: .

Myśle że starzy wyjadacze napewno mi pomogą , a słyszałem że trzeba troszke podślifować te nakretki bo tną przewody :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poczytales wogole troche to forum?

do wc sie wlewa destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony).

sam chyba niezbyt dokladnie czytales :> wlewa sie wode demineralizowana a nie destylowana, a dodatki moga byc rozne: borygo, copal, alkohol, odglaniacze z zoologicznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

destylke (lub deminealke) + okolo 100 ml wodki (zeby nie powstaly glony).

I tu sie nie moge z Tobą zgodzić kolego. Alkohol i ciepła woda sprzyja powstawaniu glonów, było to gdzies na forum, ktos pokazywał co mu sie zrobilo po tygodniu w budelce demineralka+spiryt, pływał taki wielki glut :)

Lepiej zaopatrz sie w Copal albo jakis środek przeciwko glonom w akwarystycznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu sie nie moge z Tobą zgodzić kolego. Alkohol i ciepła woda sprzyja powstawaniu glonów, było to gdzies na forum, ktos pokazywał co mu sie zrobilo po tygodniu w budelce demineralka+spiryt, pływał taki wielki glut :)

Lepiej zaopatrz sie w Copal albo jakis środek przeciwko glonom w akwarystycznym.

no moze :) ale kazdy wlewa wodke. ja tez mam wlana. jak narazie mam juz wc z 2 miesiace, wody jeszcze nie zmienialem i nie mam glonow (powstaje tylko bialy osad na wezach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moze :) ale kazdy wlewa wodke. ja tez mam wlana. jak narazie mam juz wc z 2 miesiace, wody jeszcze nie zmienialem i nie mam glonow (powstaje tylko bialy osad na wezach.
Wódka to też alkohol :lol: a zresztą nie każdy wlewa % do układu :wink: Zbyt duże stężenie alkoholu w układzie może powodować reakcje z wężami (będzie działać jao słaby rozpuszczalnik) albo z plexą w blokach - spowoduje jej pękanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi