Zenfist Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=424c...2454d45335f435a http://www.proline.pl/shop.php?prodid=424c...f335f435a524e41 Oczywiście dla forumowiczów zniżka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 no chłodnice fajne ale cena powala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jesli by ta cene przez 2 podzielic, to bylo by spoko... a tak to dla mnie nieoplacalne... :( Chyba, ze ta "znizka" bedzie dosc znaczna - no wlasnie jaka bedzie :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Te chłodnice to totalny Hi-End. Black Ice Extreme 3 może rozproszyć do 2855W :twisted: Dla przeciwwagi Black Ice Pro to np: 179 (dla Was oczywiście taniej). Jeśli ktoś chciałby poznać cenę - zapraszam na priv Ceny reszty tu: http://www.proline.pl/shop.php?id=shopmain...ogrupa=produkty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Ale one są piękne 8O Tylko ta cena... za te pieniądzie to można 4 odpicowane łady kupić :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Co to za jednostka W/h? Czy oznacza ona ze mozemy rozproszyc maksymalnie 0,7W (w ciagu jednej sekundy). Bo w koncu [W] = J/s... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 "]Co to za jednostka W/h? Czy oznacza ona ze mozemy rozproszyc maksymalnie 0,7W (w ciagu jednej sekundy). Bo w koncu [W] = J/s... Mój błąd - została mi godzinka z BTU/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Można wiedzieć jakie są róznice między kadetem :?: Bo za ponad 400zł można połączyć dwa kadety i jeszcze 200 na wypełnienie groźnym Voodo zostanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Można wiedzieć jakie są róznice między kadetem :?: Bo za ponad 400zł można połączyć dwa kadety i jeszcze 200 na wypełnienie groźnym Voodo zostanie :wink: A mówisz o nowych, czy regenerowanych? Bo wiadomo, że używane rzeczy będą kilkukrotnie tańsze. Poza tym masz na nią 3 lata gwarancji :wink: Co do wydajności - gdzie chcielibyście widzieć ich recenzje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Można wiedzieć jakie są róznice między kadetem :?: Bo za ponad 400zł można połączyć dwa kadety i jeszcze 200 na wypełnienie groźnym Voodo zostanie :wink: A mówisz o nowych, czy regenerowanych? Bo wiadomo, że używane rzeczy będą kilkukrotnie tańsze. Poza tym masz na nią 3 lata gwarancji :wink: Co do wydajności - gdzie chcielibyście widzieć ich recenzje? na watercooling.com.pl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jeśli chodzi o porównanie do Kadeta, to jest tu: Kadet wentyl na +5V http://www.watercooling.com.pl/images/stor...kadet/kadet.jpg Black Ice Pro II http://www.watercooling.com.pl/images/stor...04/bi/pro2w.jpg Różnica ~ 4 stopni. Jeszcze jednak recka: http://www.devilmaster.org/modules.php?nam...=article&sid=87 W przypadku Xtreme III była by znacznie większa - a jaka dokładnie przekonamy się jak będzie recka. W poniedziałek wysyłam im Pro III i Xtreme III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Mam rozumiec, ze to cacko potrafi oddac prawie 3000W... w jakich warunkach? Jaki przeplyw powietrza? Jaka roznica miedzy temp. wody a otoczenia? Bo wydaje sie to niemozliwe bez zastosowania 6xDelta 120mm i postawienia tej chlodniczki w pomieszczeniu o temperature -20*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Co do tych wykresow, to: 1. Kadett mial jeden wentylator puszczony na 5V, Pro II miala dwa, pewnie na 12V (patrzcie inny test -Pro i Pro II, gdzie jest opisana procedura testowa). 2. Kadett z dwoma wentylatorami (w kanapce) leje Pro II (bo leje Extreme II, a Pro II jest ciensza) - sprawdzone empirycznie. 3. Kadett niestety nie jest tak ladny i nie pasuje tak dobrze do obudowy komputerowej jak BIE II. BTW. Podobaja mi sie te nowe chlodniczki ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 "]Mam rozumiec, ze to cacko potrafi oddac prawie 3000W... w jakich warunkach? Jaki przeplyw powietrza? Jaka roznica miedzy temp. wody a otoczenia? Bo wydaje sie to niemozliwe bez zastosowania 6xDelta 120mm i postawienia tej chlodniczki w pomieszczeniu o temperature -20*C. Właśnie dlatego HW Labs podaje tylko wskaźniki w BTU na godzinę, oraz KCal na godzinę - są one łatwe do wyznaczenia. Przekażę pytanie w Willa w jakich warunkach są one mierzone. http://www.hwlabs.com/products/blackicepro3.html http://www.hwlabs.com/products/blackicextreme3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 No to troche obliczen: 1 cal = ok. 4,18J Pro II potrafi oddac 1732500 cal w ciagu godziny, co przeklada sie na 7241850 J w ciagu godziny. W ciagu sekundy oddaje wiec 2011,6J. A J/s to przeciez W. Wiec dalej mamy ponad 2000W :-). Troszke to dziwne... Na pewno nie jestesmy w stanie tego zrobic w temp. pokojowej i przy zastosowaniu wiatrakow, ktore nie powoduja odfruniecia naszej chlodniczki z pokoju. W sumie wynik 400W bylby juz na fajnym poziomie. Oczywiscie duze (bardzo duze) znaczenie ma tez roznica temperatury miedzy woda, a otoczeniem. Jesli woda mialaby powiedzmy 90*C a dookola panowala temperatura -10*C, to wtedy i te 2000W byloby osiagalne ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 a moim zdaniem to przerost formy nad trescia ... i dodam jeszcze ze trzeba chyba s..ć pieniedzmi zeby cos takiego kupic albo miec nie pokoleji w glowie zeby placic 5x tyle za chlodnice i miec 4C mniej ale nie koniecznie ... wyglad : 10 cena : - 7 suma = 3 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Ale sa tacy ludzie (duzo na zachodzie, coraz wiecej w Polsce), ktorzy nie beda latac po szrotach, ani kupowac kadettow na allegro i maja na tyle pieniedzy zeby takie cos sobie zafundowac. Dla nich wlasnie jest takie cos stworzone :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ja mam 2 chłodnice http://mcs.pc.pl/produkt153.html i bi extream 2 siedza na tym 3 delty skrecone na około 4v i dopóki nie krece sprzetu zanadto wszystko jest ok (dla mnie ok jest dopóki woda nie przekroczy 30c , a raczej nie bedzie cieplejsza od otocznia więcej niz 5 c bo wiadomo w pokoju tez temp sie czasem zmienia :P ) I tak jak by sobie bardzo nadwyras policzyc ze sprzęcik wydziela 400w to co mi z tego ze ona potrafi odebrac 3000w jak w sensowny sposób użytkowania przy tych 400w ona sie "dusi" .... przeciez chodzi zeby odbierac tyle ile komp wydziela i utrzymac przy tym jak najnizsza temp wody a nie liczyc na 3000w przy temp wody 90c bo przeciez nikt nie ma anie nie chce miec takiej temp wody w swoim układzie przeciez aby temp cpu była niska, nizsza od zwykłych coolerów ac trzena mieć senstownie zimną wode, posiadanie nawet najlepszego bloku na swiecie nie pozwoli uzyskac mniejszej temp niz ma woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Dokladnie. Dlatego te 2000W to abstrakcja i bajka ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Znalazłem alternatywę dla Black Ice Pro 3 :-) :-) Jej wymiary: długość - 39cm (na seme finy akurat wchodzą trzy 12-stki) szerokość - 12 grubość - 4cm Nie oceniajcie prosze jej wyglądu (pogiete finy i zbiorniczki), jeszcze nad nią pracuję ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 "]Dokladnie. Dlatego te 2000W to abstrakcja i bajka ;-). Ta wartość jest wyznaczona eksperymentalnie w tunelu powierznym (AIR FLOW: 5 m/s, WATER FLOW: 16 L/min) i ma służyć jako porównanie wydajności POMIĘDZY poszczególnymi Black Ice'ami, a nie jaka moc procesora może zostać rozproszona w komputerze... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jak wszystko pojdzie ok to na dniach bedzie tescik :) ... postaram sie sprostac wymaganiom :)... mam sporo czasu - bedzie pozadnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ta cena zabija :P wg mnie: wygląd: 9 - nie jest pozłacana, dlatego nie ma 10 :P cena: 0, a nawet -1 czy koszt wykonania takiej chłodnicy jest aż tak wielki? :/ jakoś te normalne chłodnice samochowe budową przypominają BlackIce a kosztują 3 razy mniej :/ czy ktoś tu chce na nas solidnie zarobić, czy się mylę? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Nowe, czy używane? Jeśli coś porównujemy - to porównujmy nowe rzeczy. Z gwarancją, najlepiej 3 letnią... Wszędzie Black Ice kosztuje bardzo podobnie pieniądze, do tego dochodzi nasz kochany VAT, i koszty transportu (są robione na Filipinach). Seria III nie jest tania - nie miała być tania z założenia, tak jak Ferrari - Też jest drogie, każdy się na nie ślini, ale nie każdego na to stać. Ja równiez mam teraz Black Ice Pro II. Te chłodniczki zdobywają coraz większą popularność w Europie - używa ich Asetek, Innowatek i MCS, a w Stanach Swiftech i DangerDen, same miernoty nie... :wink: Wiadomo - regenerowana chłodnica, kupiona od pana Ździcha na szrocie zawsze będzie tańsza i zawsze będą na nie chętni. Black Ice jest po prostu dla nieco innej grupy ludzi... Jeśli chodzi o tańsze Blacki tą można mieć za 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ale co ci daje gwarancja 3-letnia na chłodnicę? jeśli ma się rozszczelnić to zrobi to albo od razu albo po paru godzinach od zalania układu, a po ilku miesiącach albo latach zrobi to tylko z winy użytkownika, więc kupując chłodnicę nie bardzo zwracam uwagę na czas udzielanje gwarancji oczywiście mówimy o nowych towarach dlatego ponawiam pytanie: czy koszt wykonania takiej chłodnicy jest aż tak wielki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jeśli chodzi o rzeczywisty koszt wykonania - zna go tylko producent. Jednak powiedz mi - gdzie i za ile można kupić NOWĄ nagrzewnicę samochodą (całą z miedzi) dobrą do WC, a ma być zrobiona tak, aby mieściła się w każdej obudowie na szerokość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jak dla mnie nagrzewnica od cholera wie czego którą posiada na sprzedasz mitussm RZĄDZI !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 150 zł - nowa łada :) edit: mitussm totalny hardcore z ta chłodnicą, listki miedziane nie mosięzne, wymiary powalające, ja taką chce - sprzedam swoją łade (j0k3) :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 kupilem nowa yzn. nie uzywana nigdy ze sklepu noweczka Nysa za 118 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 na zlocie w Dziwnowie miałemw ręku tą malutką za 150 zł - i powiem jedno - to jest maleństwo :D ale jednak estetyka i wymiary najnoweszej wersji powalają :D i za to 9 punktów właśnie - jednym słowem: świetna robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...