Linoge Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 no wlasnie zazwyczaj mozna sobie dobrac ze sklepu nowki od jakis ciezarowek albo dostawczych za odpowiedniejsze pieniadze dla mnie troche chore wydac tyle kasy na cos takiego przeciez sobie mozna spokojnie do proca dolozy i bedzie lepszy z tego pozytek to tak samo jakby dokladac do lepszego bloku 100zl i miec 1-2* roznicy naprawde wypas tylko po co :?: wole sobie browarow nakupic i sie pobawic z przyjaciolmi na jakims koncercie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 150 zł - nowa łada :) edit: mitussm totalny hardcore z ta chłodnicą, listki miedziane nie mosięzne, wymiary powalające, ja taką chce - sprzedam swoją łade (j0k3) :]] Sam mam na nią ochotę :D , zobaczę jak wyjdzie, na razie cicho :wink: Co do nowego BlacICE-a 3-go, nie wróże super popytu na niego, nie tylko ze względu na cenę, ile na wielkość. Chłodnica mieści sie w 5.25 ale tylko na szerokość, jedynie posiadacze bigtowera mogą go zamontować wewnątrz budy (nad zasilaczem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 150 zł - nowa łada :) edit: mitussm totalny hardcore z ta chłodnicą, listki miedziane nie mosięzne, wymiary powalające, ja taką chce - sprzedam swoją łade (j0k3) :]] Sam mam na nią ochotę :D , zobaczę jak wyjdzie, na razie cicho :wink: Co do nowego BlacICE-a 3-go, nie wróże super popytu na niego, nie tylko ze względu na cenę, ile na wielkość. Chłodnica mieści sie w 5.25 ale tylko na szerokość, jedynie posiadacze bigtowera mogą go zamontować wewnątrz budy (nad zasilaczem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 150 zł - nowa łada :) edit: mitussm totalny hardcore z ta chłodnicą, listki miedziane nie mosięzne, wymiary powalające, ja taką chce - sprzedam swoją łade (j0k3) :]] Sam mam na nią ochotę :D , zobaczę jak wyjdzie, na razie cicho :wink: Co do nowego BlacICE-a 3-go, nie wróże super popytu na niego, nie tylko ze względu na cenę, ile na wielkość. Chłodnica mieści sie w 5.25 ale tylko na szerokość, jedynie posiadacze bigtowera mogą go zamontować wewnątrz budy (nad zasilaczem). PROSZĘ WYWALCIE SKLONOWANE POSTY, NIE WIEM SKĄD ICH TYLE !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 kupilem nowa yzn. nie uzywana nigdy ze sklepu noweczka Nysa za 118 zł Nie masz się czym chwalić bo ja takie po 50zł nówki kupowałem :lol: A może koleś ma jeszcze kilka... aż się na dniach wybiorę i zobaczę :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 A ja za 60zł kupiłem mojego nowiutkiego żuczka. Nie ta kategoria wagowa ale co z tego :) Aha kupiłem na allegro - czasem sie ma farta - nówka w sklepie 500 - 550zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Co do nowego BlacICE-a 3-go, nie wróże super popytu na niego, nie tylko ze względu na cenę, ile na wielkość. Chłodnica mieści sie w 5.25 ale tylko na szerokość, jedynie posiadacze bigtowera mogą go zamontować wewnątrz budy (nad zasilaczem). Właśnie tego modelu sprzedaje się najwięcej :wink: Idealnie mieście się w Chieftec'ach na górze - do tego sześć wentyli 120mm na 5V i jest wypas 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pika3 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 wlasnie mam na chcacie ta chlodniczke, jutro moze zaczne skladac WC :P. wiec dam wiecej info co i jak, ale nie powiem , robi wrazenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ehhhh .... wyglad to fakt ma powalajacy jak juz powiedzialem ale porownanie BIE3 do ferrari to przynajmniej niefortunne... to firma gdzie popyt reguluje sie cena a w sumie 500 kazdy zapaleniec wyda... w koncu to nie jakas niebotyczna kwota a chodzi mi tylko o to ze zupelnie nieadekwatna do mozliwosci (w przeciwienstwie cena/mozliwosci/ferarri :E) ja za ta cene to juz bym wolal sobie kupic 2xBIPro i prawie cena ta sama a mysle ze pod wzgledem wydajnosciowym bylo by jeszcze lepiej bo mozna zamontowac 8 wentyli jak sie czlowiek uprze i jedna chlodnice nad zasilaczem a jedna na samym spodzie i do tego pompke CO (a co sie bedziemy rozdrabniac jak i tak juz wydajemy tyle kasy na sama chlodnice ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 tez uwazalem, ze BI sa drogie itp, do czasu az nie stalem sie posiadaczem BIP i teraz jakbym mial znow skladac WC to tez tylko na czyms od HW Labs, bo jakosc i estetyka byly wzorowe no i zero problemow z upchnieciem tego w srodku. jedyna wada byly stale krocce i slaba powloka lakiernicza, ale z tego co czytalem i widzialem to usuneli juz te wady ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 to za 350pln mozna kupic chlodnice do Poloneza Plusa w taim razie ile ona rozproszy ciepla ,zwlaszcza jezeli zastosuje sie dwa orginalne wiatraki od Poloneza :twisted: cena jest zbyt wysoka jak na chlodnice tej wielkosci (ice blak -ta najwieksza),powinna oscylowac w granicy 250pln jezeli porownamy ja do samochodowek no coz ,jezeli WC ma byc oplacalne to nalezy stosowac uzywane chlodnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cartmanek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Tak, a komputery Alienware powinny kosztować ze 4000 złotych a nie dolarów ;) Za markę, wygląd i projekt się płaci - czy się t komuś podoba, czy nie... Można samemu sobie zrobić chłodnice o podobnej wydajności a nawet większej - jednak to nigdy nie dorówna Black Ice! Zwłacza tej, którą G-nome użył w Orac3 Dla mnie Black Ice to jest po prostu odębna klasa chłodnic. Poza tym to nie jest kwestia tego, że są u nas drogie, a tego że Polska jeszcze jest bidny kraj co powoli sie zmienia na szczęście! A z okazji Świąt każdemu na gwiazdkę Black Ice'a! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 za te 450zl to ja mam cale wc na proca grafie i nb z pompka i chlodnica (to co w podpisie) a proc podkrecany calkiem konkretnie daje rady na kadecie .. wiec nie widze sensu. Poza wygladem to black ice to dla mnie czysta komercha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Cartmanek tak sie sklada ze za projekt Black Ice to sie nie powinno placic bo to konstrukcja stara jak swiat bo co za projekt chlodnicy do Poloneza to nie trzeba by bylo placic :lol: placisz wieksza kase za to ze jestes molem komputerowym i nie widziales nigdy chlodnicy gdzie indziej - to nie ma nic wspolnego z Polska ,biedota czy bogactwem u tego samego producenta zamawia chlodnice "dystrybutor Black Ice" ,FSO czy VW ,a wiadome ze chlodnica do Poloneza i tak bedzie 2 razy tansza niz do VW ,a Black Ice bedzie jeszcze drozsza dlatego jak ktos znajdzie nagrzewnice ktora sie miesci do 5'25" i wchodza na nia 2 wiatraki 120x120 za 100pln to juz jest do przodu z kasa niz by kupil BI tych samych rozmiarow (a bedzie to nagrzewnica 125p/Polonez) i jedyna roznica bedzie brak blaszek na sruby w samochodowce ,ale za roznice 100pln to sobie na drut te wiatraki przyczepie i bedzie to nawet ladnie wgladalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Popieram w 100% przedmówce i wszystkich innych, którzy uważają, że w Polsce rzeczy do wc także są świetne, a w tym przypadku mowa o chłodnicach :) Przy odrobinie czasu, $$ i samozaparcia uważam ze w Polsce można robić świetną chłodnicę za 2 razy mniejszą kase. Zmodyfikować lekko nagrzewnicę od fiata 125p lub zaprojektować nową. Służę pomocą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Moja chłodniczka była tańsza, jest wydajniejsza i wchodzi na nią więcej wentyli 120mm ;):) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 MAYDAY. to ja teraz tez mam taka z Poloneza - troche przecieka pod cisnieniem ,ale w WC nie ma takich cisnien :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Moja nie cieknie i pięknie pracuje biernie, ale nie mogłem jej wsadzić do budy nad zasilacz bo troszkę przeszkadzał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 mayday moze lepiej wsadz bude do chlodnicy:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 To jest dopiero cacko !! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37688415 Jakbym miał jeszcze WC to bym się nawet nie zastanawiał :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exorcist Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 A ja kupiłem u zenfista Chłodnicę Własnie Black Ice Extreme 3 i ejstem naprawde zadowlony. Robi wrażenie :) Ale nie mam zamariu ja pchać do mojego thermalrighta gamming tower tylko bedę ją montował na blasze z tyłu i będzie jej tam dobrze. Na nią 3 Akasy Amber bo nie widze sensu montowania na nia aż 6 wentyli bo zapewne wpływ na temperature bedzie znikomy. Ale narazie nie moge sie wypowiedzeć co do temperatur bo msuze resztęcześci skompletować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mayday-> Jakie masz tempy :> Ja jestem za szrotami :D Mozna za grosze znalezć świetne nagrzewnice spokojnie dorównujące konstrukcją za 300 lub więcej zł. Dla mnie BI jest albo dla bogatych albo dla leniwych ;) Można jeszcze włączyć estetów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mayday-> Jakie masz tempy :> Ja jestem za szrotami :D Mozna za grosze znalezć świetne nagrzewnice spokojnie dorównujące konstrukcją za 300 lub więcej zł. Dla mnie BI jest albo dla bogatych albo dla leniwych ;) Można jeszcze włączyć estetów ;) 1215203[/snapback] Tylko z reanimowaną chłodnicą(nagrzewnicą) to nigdy nie wiadomo, przecieki, etc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zenfist: Chcialem sie dowiedziec czy jestes w stanie sprowadzic blok DD pod socket 939/a64? Jesli tak, to jak wygladaja formalnosci? Musialbym dokonywac przedplaty? Drugie pytanie dotyczy znizek dla forumowiczow. Na jakim poziomie sa te upusty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Ech... za cenę PIE3 można się pokusić o jakieś tanie FWC - temperatura poniżej otoczenia a i poniżej zera też nie wykluczone.... Ciekaw jestem jednaj rzeczy.... kiedyś na watercooling.com był test Black Iców - no i różnice po między BI pro2 i Extreme 2 nie były znaczne.... prawie można nie zauważyć... ale co ciekawe... BI Pro2 okazała się wydajniejsza od BIE - choć dane techniczne na to nie wskazują.... wg. mnie nie ma co przepłacać i wystarczy BI Pro3 lub dołozyć trochę grosza i zabawić się w FWC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...