SonGoace Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Jest taka sprawa, cos sie stało z dyskiem i po resecie dysk stracił system plików. Dotychczas był fat a teraz nie ma zadnego, nie da sie wejść na dysk, nie da sie nic z nim zrobić. Nic poza formatem. Niestety chciał bym tego uniknąć poniewaz mam na nim wazne zeczy. Po wejści do własciwosci dysku pisze ze dysk posiada typ plików RAW. Co to znaczy, jak przywrucić NTFS ? Ozłoce kazdego kto mi pomoze ! Tak tytuluj tematy na przyszlosc / x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 wrzuć wyszukiwanie na forum utrata danych.np.ale dajmy na to użyj programu easyrecovery pro ...... pozdr powinien odzyskać dane na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonGoace Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Teraz 2 sprawa. Okazało sie ze dysk złapał uszkodzone sektory. Zacznę od począdku, uruchodzimłem program E-mule i cos sie zaczeło dziac, dysk zaczoł skrobac i windows zaczoł mulic ! nic sie nie dało zrobić, po kilku min nie miałem wyjścia i walnołem reset. Teraz po odzysku danych, formacie okazało sie ze ma 200 Mb bad sektorów. Czy gwarancja to obejmie ? w sumie to nie było uszkodzenie mechaniczne ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 a gdzie to złoto :>;) ? no dobra nie ważne ...... jeśli masz gware to obejmą ci ją go ;] nie ma problemu pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...