zawada Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 To też zależy od sytuacji. Normalnie to pijam takie jakie się nawinie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Specjal czarny generalnie, tyle tego wychlałem że powinni mnie sponsorować, jest dobre i tanie :) Ogólnie polskie bro daje radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Kiedyś obiło mi się o uszy, że żubr to to samo co specjal, ze zmienioną etykietką i nową kampanią reklamową. Czy to prawda? Nie Żubr to pivko z Dojlid i jest na rynku od bardzo dawna ( moze nawet dłuzej jak specjal). Kompania piwowarska chce zrobic z Żubra swoje standardowe pivko i dlatego jest ostro reklamowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Ktoś pisał że miller to dobre piwo - a moim zdaniem to nawet nie jest piwo, tylko rozcieńczony roztwór chmielowy... kiedyś w CKM-ie było porównanie czeskiego budweisera i tego z hameryki... zgadnijcie na czyją korzyśc wypadło porówanie. Może będzie link jak znajdę to zapodam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 TT-Tylko tyskie i uwielbiam redsy pycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Polak nie wielblad pic musi!!! Zapomnialem jeszcze o Budwaizerze mniaam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 A ja lubię tylko piwo ciemne np Karmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ja popijam Tyskie i Redsy ale prosto z lodówki :P a tu DLACZEGO WARTO PIĆ PIWO: - Poprawia trawienie - Umiarkowane spożycie piwa prowadzi do zmniejszonego odkładania się tłuszczu. - Rozsądne spożycie piwa zmniejsza ryzyko zawału serca. - Po spożyciu piwa poziom cukru we krwi maleje, dzięki temu występuje zwiększone wydzielanie insuliny. - Sugestie na temat anty rakowego działania piwa wypowiadali dr Protti i dr med. Hermann. - Badania dr med. Enders'a i dr med. Hermann'a potwierdzają znaczący wpływ piwa na zahamowanie rozwoju zarazków gruźlicy. - Uspokaja - Zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych i nerkowych - Zawiera witaminy B1, B2, B6, B12, C, PP. Litr tego trunku zawiera: 20% dziennej dawki witaminy B2 [*]35% witaminy B6 [*]64% witaminy PP 20% dziennego zapotrzebowania dorosłego mężczyzny na potas, [*]40% na fosfor, [*]50% na magnez. - Spora ilość kalorii - Piwo wraz z odpowiednią dietą i odpowiednim trybem życia (wysiłek fizyczny, ćwiczenia) zapobiega: chorobom serca, układu krążenia i cukrzycy. - Wzmaga nasz apetyt. Nieprawdą jest, że od piwa rośnie nam brzuch (mięsień piwny), ewentualnie odpowiada za to właśnie apetyt wywołany trunkiem. Dla jednych to plus, dla innych minus, w zależności od naszej tuszy. - Witaminy z grupy B zawarte w piwie, obniżają napięcie mięśniowe, co pozwala odpocząć nerwom. - Wypicie piwa sprzyja psychicznemu odpoczynkowi, za czym idzie doskonała skuteczność przy walce z zaburzeniami snu. Zawdzięczamy to składnikom zawartym w chmielu: humulinie i lupulinie. PIWO - NA ZDROWIE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 OOo Dębowe, tak ... czasami bo to jest prawdziwe piwo, a nie jakas woda a'la Harnaś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Kiedys tylko tyskie ale mi sie wydaje ze sie zepsulo ostatnio - ale moze to mi sie cos zmienilo nie wiem co na to reszta forumowiczow :) Ostatnio Pilsner Urqell mniam :) Z mocniejszych to Debowe, Z sikaczy roznie ostatnio nawet lech zielony mi smakowal Ale dla mnie jest jedna wazna rzecz - kazde piwo jest dobre pod warunkiem ze ma jakies 10-12 stopni :) cieplejszych nie pijam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Frater ! Polecam Fratera :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swy Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 paulaner i franziskaner - ulubione weissbier'y pilsner urquell budweiser heineken zywiec debowe mocne - szybka bania 8) A ja pijem tyskie tak jak moi bracia wole wspierać polskie browary niż obcym kieszenie napychać, POLSKIE JEST NAJLEPSZE!!!!!!!!! heh, :lol: tyskie - wlasnosc kompanii piwowarskeij kompania piwowarska - wlasnosc South African Breweries International (teraz SABMiller) takze stary - na pewno nie napychasz "obcym kieszeni" :lol: jedyne co polskie w tych "polskich markach" to receptura - reszta jest juz w wiekszosci "obca" pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Pijam mocne piwa Warka Strong (albo pstrag) Debowe Mocne (dobre i maly kac) oraz ciemne browarki np Dublin -bardzo dobre, ma ciekawy smak niestety nie wszedzie jest> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Lechu, Carsberg i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 apropos :> http://info.onet.pl/1026698,11,item.html 12 promili :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 jak nie ma to Gdańskie :D nie ma juz gdanskiego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 hejneken, kalsberg i, i, i, SPECJAL :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 jak nie ma to Gdańskie :D nie ma juz gdanskiego :( Marka dalej zostala i uwazam ze jest dalej bardzo dobre, smakuje mi bardziej niz specjal np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 BROWAR ŁOMŻA(zna ktoś :) ?? ) i nie ma mocnych ZŁOTY KURRRR a tak na poważnie to -HEINEKEN -TYSKIE -DĘBOWE -REDDS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 zazwyczaj to Tyskie(lokalny patriotyzm no i dobre jest :) ) nigdy Zywiec :x jakos mi to piwko nie wchodzi a pil ktos taki specjał jak Śląskie mocne ?? http://www.bg.zabrze.pl/mocne.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Normalnie Żywiec, jak jest kasy w nadmiarze to Heineken, a jak nie ma to Tatra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mura Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 tylko special czyli czarny ziutek a dla odmiany leszka, żywca a ostatnio kupiłem piwo nie pamiętam nazwy za 0,88 zł /0.5l wylądowało w kiblu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Warka Jasnae Pełne - ale końiecznie w butli puszkowa jest jakas dziwna Brok Sambor - pyszne piwko które pięknie pachnie chmielem ;] ( cieżko dostać ) czasem zuberki,harnasie, tyskacze ( kiedyś bardzo bardzo czesto ), stefl-e ;], ps. No i do niedawna Książ ;] ale ostatanio sie zepsuł i już z tego jest tragedia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 taki troche ot... ale ciekawostka http://www.ultrafachschaft-biertechnologie....de/bier_5.html Goolman syf straszny... juz harnasia wole łyknąć... Ostatnio, jako ze mam pare kilometrów do granicy z domku w bieszczadach zasmakowałem w słowackich wyrobach czyli: Smadny Mnich (polecam) Zlaty Baźant, Dumenov (miejscowe jakies ale naprawde smakuje jak piwo z wysokiej polki) ... Carlsberga to mozna łyknąć tak, sobie jak pić sie chce. UPDATE: Litewski browar o nazwie UTENOS na którego piciu zostalismy z kolegami przyłapani na ywcieczce szkolnej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja tam w pubie to lubię Leszka ;) Jak się w sklepie zaopatruję to biorę np. Hevelius Kaper - znakomite mocne piwo. Z zagraniczynych dobry jest np. Amsterdam Navigator/Maximator :D No i brytyjskie piwka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAeL Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 1. Żywiec 2. Heineken 3. Lech Pils 4. Żubr 5. Warka 6. Tyskie...się popsuło! 7. Sporadycznie Carlsberg, Faxe, pamiętam jeszcze 10,5 za czasów świetności! to było piwko, chyba pierwsze które miało kampanię reklamową na tak dużą skalę, kumpel do dziś ma rower 10,5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Ja w przypadkowej kolejności : Pilsner Urqell , Żywiec , Lech , Tyskie , Harnaś , Żuberek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 generalnie Lecha , a poza tym lokalne Koźlak i Żywe Piwo z browaru Amber, ciekawe czy ktoś to jeszcze pił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Tylko to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Żywiec ofcorse :D najlepiej mi smakuje i nigdy po nim kaca niemiałem :twisted: Czasami popijam Tatre mocną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...