Skocz do zawartości
Mieszko I

Problem potoków -Gainward 6800 ....2100 GS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam -

moze mi ktos pomoze ... mam problem z wyzej wymienioną kartą

chodzi o to ze po odblokowaniu potokow pojawiaja sie artefakty.czytalem bardzo duzo na ten temat

ale u mnie jest inaczej gdyz artefakty czyli miganie pojawiaja sie - z tego co narazie wiem w NFS U 2

Koles ktory mi sprzedal mowil ze wszystkie 16P i 6 V dzialaja sprawnie.

Jak mam ustawione na 12P6V to wszystko jest ok.

do oblokowania uzywam Riva tuner v2.0 relase candidate 15.2

Problem w tym ze artefakty pojawiaja sie w NFS u 2 a np w medal of

honor pacific assault nie.

3d mark przechodzi bez problemu na ustawieniach 16p6v 375/850 bez artow.

Nie pisalbym tego posta gdyby np wszystkie gry chodzily z artefaktami ale gdy chodzi tylko jedna ?? ...

chce wyeliminowac problem sterownikow.uzywam obecnie nvidia_wxp_omega_16177!

pozdrawiam i dziekuje Tym co mi odpiszą

Prosze mnie nie 'rypac' za to ze post pojawi sie tam gdzie nie powinien,niedawno sie zarejestrowalem i jeszcze mam male problemy !!

Mieszko I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sprawdzaleś na innych grach i aa/anzio

no wlasnie problem w tym ze w doom III jak i w 3d marku 2003 zero problemu.Doom na aa i anizo max przy 1024x768.cholera wie- zaisnatalowalem inne sterowniki - innego riva tunera do odblokowywania potokow i to sam - nie wiem czy to moze miec wplyw ale mam agp na 1.7 volta w biosie ... sprawdzalem na 1.5 i bylo to samo..... qrrde co to moze byc ... ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze sama gra ma cos zwalone i za miesiac badz dwa wyjda stery z latka na ta gre i bedziesz mial OK . . .

standard . . .

pozatym NFS U2 jest dziwaczne jakies... engine jakis taki ze jednym na radeonie 9200 chodzi lpiej niz na 9800 ... (moze troszeczke przesadzilem ale czasami tak to sie dzieje w tej grze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi