domin_g Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Witam. Posiadam płyte DFI AD77Pro na KT400, Radeona 9200 64MB 128bit, 256MB ramu winXP. Poroblem polega na tym ze częśc gier poprostu sie zwiesza - albo krzaczą sie kolory i obraz i włacza sie vpu recover albo komp nie raeaguje. Wszystko chodzi swietnie tak jak call of duty, NFSU2. Ostatnio zainstalowałem Half life 2 i znowy problemy. Przejzałem forum popróbowałem troche i: - wyłaczenie fast write nie pomaga, - pomaga zmniejszenie agp na x4 z pod windowsa w sterownikach (mozna grac w HL2 ale to nie jest rozwiązanie), - w biosie jest tylko dostępne agp x8, - ktos na forum wspominał ze miał problem z KT400 i ze mu nawet system sie nie właczał przy agp x8 ale u mnie system chodzi i czesc gier tez chodzi. - próbowałem rózne stery obecnie (cat 4.12) - nie pomaga W czym tkwi problem?? Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 No to moze omegi cos pomoga ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 omega tez nie pomaga :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 A nowe drivery do plyty glownej (Via Hyperion sie to nazywa czy jakos tak)? Ew. aktualizacja biosu plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Bios mam najnowszy z mozliwych choc za nowy to on nie jest. Spróbuje ze steremi do płyty o ile istnieja nowsze (zainstalowane ma te które były na CD razem z płytą g). Jescze sie odezwe jaki wynik... a tym czasem czekam na dalsze sugestje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Nadal stoję w mniejscu - Via Hyperion nie pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Dalej zagłębiając sie w ten problem zauważyłem, ze w programie PowerStrip w informacjach o karcie napisane jest ze dostępna pamięć wynosi 59,1MB a karta ma miec 64MB. Czy jest to normalne i moze to miec wpływ na niepoprawną obsługę AGP x8:?: Chciałem tez sprawdzic jak sobie radzi 3dmark 2001SE ale nie chce chodzic - sapie o DirectX8.1 a w kompie jest nowszy 9 Generalnie chodzi mi o to ze chce byc pewien ze walnięta jest karta. Nie chcialłbym sie niepotrzebnie pozbywac karty na ponad 2 tyg reklamując ją w komputroniku i zeby ją zwrócili jako sprawna. A z solidnymi argumentami muszą reklmację uznac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 co do 3dmarka to musisz miec patcha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 THX patch juz mam i 3dmark chodzi... A co z pamięcią w powerStrip - różnica między 59,1MB a 64MB jest normalna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 A co z pamięcią w powerStrip - różnica między 59,1MB a 64MB jest normalna ? U mnie power strip pokazuje iz karta ma 60,9mb wiec mysle ze to normalne :) Sprobuj pozmieniac ustawienia w biosie plyty dot. karty moze cos pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Tak sie zastanawiam czy powestrip nie pokazuje w tym miejscu wolną pamiec z przydzielonego ramu dla AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...