Skocz do zawartości
Gość wortigern

4Ti powraca

Rekomendowane odpowiedzi

Do 20 FPS bardzo męcząco się gra :(

20 - 25 FPS Da się grać, ale czuć brak mocy... :?

25 - 30 Gra się ! 8O

30 - 35 Gra się płynnie :oops:

35 - 60 Nie zwraca się uwagi na FPS :D

60 i powyżej = Prawdziwa rozpusta 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 20 FPS bardzo męcząco się gra  :(  

25 - 30 Gra się !  8O  

30 - 35 Gra się płynnie  :oops:  

35 - 60 Nie zwraca się uwagi na FPS  :D  

60 i powyżej = Prawdziwa rozpusta  8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stary zagraj w Q3 przy 35 fps - wg ciebie plynna gra

zreszta nie ma widze sensu ci tłumaczyć..

:idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 20 FPS bardzo męcząco się gra  :(  

25 - 30 Gra się !  8O  

30 - 35 Gra się płynnie  :oops:  

35 - 60 Nie zwraca się uwagi na FPS  :D  

60 i powyżej = Prawdziwa rozpusta  8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stary zagraj w Q3 przy 35 fps - wg ciebie plynna gra

zreszta nie ma widze sensu ci tłumaczyć..

chyba wiadomo ze płynna w SP. bo nie spada poniżej 30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary zagraj w Q3 przy 35 fps   - wg ciebie plynna gra

zreszta  nie ma widze  sensu ci tłumaczyć..

Grałem na i740 i miałem właśnie taki frame rate i jakoś nieźle sobie radziłem .... nie rozumiem aluzji

Ta podziałka to FPS minimalny a nie średni lub maksymalny ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skala pionowa to chyba jakas nieliniowa jest, w dodatku nie uwzglednia wielu rzeczy, jak np. obslugiwane technologie (R8500 i R9550 na tym samym poziomie).

Poza tym benchmark jest jak dla mnie nieobiektywny - juz pare razy zauwazylem u nich dzialanie zgodnie z filozofia "jesli fakty nie pasuja do tezy, tym gorzej dla faktow" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezsensowna kłutnia dla jednego tyle Fps jest płynnie a dla drugiego tyle i niech tak zostanie zachowajcie to dla siebie :wink:

UPDATE:

Albo proponuje zrobić osobny topic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega ma gf4mx i w nfsu2 podobno gra mu sie dobrze na 1024x768 i max ustawieniach

sprzet jak w podpisie (mam na nim jakies 13k pkt w 3dmark2001) i w q3 1024x768 nawet nie da sie pograc z anizo i aa plynnie a co dopiero w hl2 wiec wniosek prosty ktos tu ewidentnie klamie bo nie wierze ze hl2 ma mniejsze wymagania niz q3

jak dla mnie: nfsu2 plynnie od 10fps (z tym ze 3 razy wolniej), q3 minimum 100fps, doom3 min30fps, w hl2 ? bo nie gralem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega ma gf4mx i w nfsu2 podobno gra mu sie dobrze na 1024x768 i max ustawieniach  

sprzet jak w podpisie (mam na nim jakies 13k pkt w 3dmark2001) i w q3 1024x768 nawet nie da sie pograc z anizo i aa plynnie a co dopiero w hl2 wiec wniosek prosty ktos tu ewidentnie klamie bo nie wierze ze hl2 ma mniejsze wymagania niz q3

jak dla mnie: nfsu2 plynnie od 10fps (z tym ze 3 razy wolniej), q3 minimum 100fps, doom3 min30fps, w hl2 ? bo nie gralem

pewnie ze koledze sie gra płynnie w max ustawieniach bo to tylko dx7.

nfs lepiej chodził u mnie na 4mx niz na 4ti :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kumpel ma racjie ja na Gf256ddr@160/330 mozna odpalic HL2 w 1024x768 max bez aa i anzio i ogolnie trzyma sie miedzy 30-60fps są miejsca gdzie potrafi czasami zwolnic do 20fps ale i tak niezle.

W NFS wmiare plynnie chodzi w 800x600 med.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na barwkomp powróciły stare dobre GF4ti Gainward'a co o tym myślicie? Wznowili produkcje czy to wyprzedaż jakiś znalezisk archeologicznych ?? Kurde cena atrakcyjna i pamieci 3.5 ns. Jak myślicie długo sie utrzymaja w tym sklepie?

Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ale te pamięci 3,5 ns to Eltrontechy (mam nadzieję iż nazwy nie przekręciłem) znacznie gorsze od Hynixów 3,6ns , a często nawet 4,0 ns. POdkręcalność tych pamięci - co najmniej średniawa - zwykle max. ok. 285-290 (570-580).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co panowie powiecie na takie pytank??

Lepszy Gf3 ti 450 od gainwarda (na chipsecie gf 3ti 200 kreci sie na 270/565) 128mb niestety o ile sie nie myle 4ns.

Czy Gf4 ti 4200 (firmy i tu zonk - Manli o ile sie nie myle made in Rosja http://www.manli.ru/m-gf4208.html ) takze z 128mb ramu takiego samego zreszta (4ns) trudno powiedziec jak sie kreci - w kazdym razie brak chlodzenia na ramie (trzeba bedzie zalozyc)....

Na trojeczce nie udalo mi sie przebic 10k w 3d marku (na Bartonku 2500m @3200 - tak skromnie, 512 ramu, df lp u2, i takimi tam roznymi) a teraz mam mozliwosc zamienic go na czworeczke bez dokladania ani zlotowki - (jeden gosciu kupi trojke a ja kupie z hurtowni czworke)... Co o tym sadzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Na trojeczce nie udalo mi sie przebic 10k w 3d marku...

To troche cienko ja mialem leadteka 3ti wykreconego 240/530 i 10kola robilem bez problemu na tym co w podpisie :roll: Jak dla mnie to 4ti to taki 3ti z podniesionymi taktowaniami i dolozona druga jednostka VS :wink: A czy bym zamienil chyba tak :roll: Bo ten 4ti na starcie bedzie mial porownywalna wydajnosc z tym podkreconym 3ti a po o/c troche go wyprzedzi :wink: Tak wiec jak bez doplaty to zmieniaj :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok sorry za drugi post pod rząd. Kupilem ta czworeczke. I moje wrazenai sa takie:

Karta kosztowala 250zl. Jest nowa, ma gwarancje oczywiscie, jest to wersja z 128mb ramu Hynixa 4ns. Standardowe ustawienia to 250/513mhz Mozliwosci oc dosc bidne - kiepskie chlodzenie i brak radiatorkow na pamieciach. Ale wydajnosc jest bardzo dobra w 3d marku 2001 bez podkrecania mam 11600 (na gf3ti 9870 po max oc). Jak na karte z rosji ktora 2 lata przelezala w magazynach to nie jest zle ;). (kupiona w jednym z Lubelskich sklepow mojacym odcial takze w krakowie ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem tego Gainwarda GF4Ti 4200 z Barwkomp.pl Karta śmiga nieźle. Przesiadłem sie z Radeona 9000. Podkręca sie nawet nieźle, z tym ze później nie ma lepszych wyników w 3dMark 2001. Pokazuje do 9300(Athlo Xp 1700+, 256ddr) Wyniki rosną przy taktowaniu 250/513@285/550 . Moja karta działa stabilnie na taktowaniu 315@587. Czego to moze być przyczyna ? Pozdrawiam ! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem tego Gainwarda GF4Ti 4200 z Barwkomp.pl Karta śmiga nieźle. Przesiadłem sie z Radeona 9000. Podkręca sie nawet nieźle, z tym ze później nie ma lepszych wyników w 3dMark 2001. Pokazuje do 9300(Athlo Xp 1700+, 256ddr) Wyniki rosną przy taktowaniu 250/513@285/550 . Moja karta działa stabilnie na taktowaniu 315@587. Czego to moze być przyczyna ? Pozdrawiam !  :wink:

slaby proc :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi