Skocz do zawartości
ENIGMA

nf7s/barton 3200 na A64 3000+ i płyta - pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

mam narazie nf7s i bartona 2500@3200 mogę to sprzedać w dość dobrej cenie bo mam zamiar przejśc na Antka 64. no i tu pojawia się problemo co do płyty. na PCI-E nie mam co czekać bo mam Radka 9800pro@xt i szkoda mi tej karty bo dopiero co nowa :) więc agp musi zostać. Zawsze jechałem na abicie ale tu pojawia się problemo. abit nie robi płyty pod A64(939) n NForcem a ma tylko Via a ja jakoś przywykłem do NF'a. poza tym z tego co widze na focie płyty AV8 3rd Eye ma ona zasilanie 2u fazowe? (a może się myle http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...EYE&kat=&pkat=) więc spodobała mi sie płyta "Microstar K8N Neo2 Platinum MS-7025" (http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu_prod&id3=sek_opis&kod_p=PLMSIK8N27025&kat=&pkat=) i tu pytanie ktoś miał stycznośc z tym płyciakiem - jak kręcenie, jak stabilność (blokada pci/agp jest?)- może macie jakieś doświadczenie z nim. Abit czy MSI - jakieś podpowiedzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też czytałem wiele pozytywnego o MSI NEO, czeka mnie przesiadka na nowy rok i chyba to będzie dobry wybór.

Ja za to mam pytanie z innej beczki - czy MSI NEO-2 Platinum posiada otwory w płycie głównej na zamocowanie WC ? (konkretnie mam na myśli posiadany blok Uriel).

Ewentualnie może być jakaś inna płyta s939, niekoniecznie na nForce ... ale koniecznie z AGP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi