DomanR Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Mam problem z ustawieniem BIOS'u w płycie Microstar 6163 na chipsecie BX'a. Mam ostatni z dostępnych BIOS'ów ze strony producenta. Nie mogę wyłączyć w BIOS'ie przeliczania RAM'u po uruchomieniu komputera. Nieważne czy opcja "Quick Power On Self Test" jest włączona czy wyłączona, komputer i tak zawsze dokonuje przeliczania pamięci. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Proszę o pomoc! Z góry dziękuję i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 To zależy ile razy przelicza, jeśli raz, znaczy ze jest okey? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Rzeczywiście jest mała różnica. Przy włączonej opcji przelicza tylko raz, a nie 3 razy tak jak przy wyłączonej. Ale to przeliczanie jest niemołosiernie wolne, tak jak ta opcja była mimo wszystko wyłączona. Poprzednio miałem inną płytę główną i test pamięci przy włączonej opcji trwał ok. 1 sekundy. Nie da się jakoś tego przyspieszyć? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Zawsze tak liczy ale przy moich niemilosiernie szybkich MTecach trwa to 2s:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 da sie przyspieszyc :)) wciskajac escape u mnie tez dlugo liczy na dfi i815 ale mi to akurat nie przeszkadza - monitor sie zdazy rozgrzac :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...