pfirlej Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Czesc, zastanawiam sie nad zakupem plyty, przymierzalem sie do zakupu 8RDA3+, a tu taki psikus - 8RDA3+ PRO :lol: , i co tu zrobic? Specjalnej roznicy - poza: 8rda3+ || 8rda3+pro 2 sieciowki 10/100 || 1 siecowka 10/100/1000 5 PCI || 6 PCI Nie widzie... czy sa jakies inne roznice?? Pozdrawiam i dziekuje! Piotrek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirlej Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 8rda3+ 6 kanalowa karta dzwiekowa | PRO 8 kanalowa + coaxial wejscie/wyjscie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max_ad Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 wersja PRO posiada jedna karte sieciowa - za to 1Gbit :) twoj wybor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 nie kupuj epoxa - ja mam 8rda+ i zaluje ze kupilem ten badziew - wyzej mi plyta niz na 220 fsb isc nie chce.... grrr kup se abita NF7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 parę osób na forum co ma rda pro się skarzyło na jakieś piski trzeszczące ćwierkające cewki zresztą nawet w komentarzach na komputroniku i w temacie o rda więc odradzam jak niue chcesz ćwierkania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 nie kupuj epoxa - ja mam 8rda+ i zaluje ze kupilem ten badziew - wyzej mi plyta niz na 220 fsb isc nie chce.... grrr kup se abita NF7 Jakie rev. masz? Ja mam 1.0, zrobilem Vdd moda na 1,87V i 220 nie chce (nie bootuje sie nawet) - na razie testuje sie na 215 :( Wczesniej bez moda szla na 205 SC, 200 DC. Na swieta musze sprawdzic DC Co do swierszczenia, to 8rda3+ rev 3.3 tez to ma :P A co do tematu, to bierz 8RDA+ rev. 2.2 (albo 2.1), jesli nie potrzebujesz SATA. Masz mostek MCP-T ("SoundStorm") i ladnie sie kreci (z tego co ludzie pisza). Ja tam ze swojej starej rev 1.0 jestem zadowolony :D Maiaem zmienic za free na 8rda3+ rev 3.3, ale sie rozmyslilem po testach - nie byla do konca stabilna. Zdarzalo sie, ze sie po prostu wywalala nagle, gdzie moja stara byla stable (nawet na lightowym 12,5x166) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 mam rev 2.2 i sie kijowo kreci uwierz mi ;( powyzej 220 nie chce isc - myslalem ze wina proca to wiozlem z pracy inny - pozniej myslalem ze ramow to kupilem hynixy i wielka jedna duza smierdzaca KUPA ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 1. jest sobie taki topic "Wszystko o Epox...." - tam powinieneś szukać - szczególnie od strony 19 2. pisałem tam - napiszę i tu: miałem 8RDA3+ a teraz po testach mam 8RDA3+pro i zamiany nie żałuję, tym bardziej że była "łeb za łeb". - w wersji pro (rev.1.2) świszczą kondensatory, w 3+ (rev.3.3) też tylko może troszkę ciszej - ważne jest to że słychać je troszkę pod dużym obciążeniem (Prime, czasami 3dMarki), poza tym jeśli płytę będziesz trzymał w obudowie a nie koło ucha to nawet nie usłyszysz (nie będziesz wiedział czemu masz się przysłuchiwać) - wersja pro przekłamuje napięcia - soft Epox pokazuje 1,664 a w biosie mam 1,625 (w 3+ miałem to samo w sofcie a w biosie 1,700), poza tym pro nie pokazuje napięcia +12 i -5 - wersja pro przekłamuje tempreaturę procka - względem 3+ temperatura jest niższa o ok. 6-8 stopni (w 3+ była taka fajna dioda dotykająca od tyłu procka, przez co temp bardziej realna) - pro ma rzeczywiście 1x sieć - wsadziłem karte PCI i jest git - zarówno 3+ (rev.3.3) jak i pro (rev.1.2) mają wejście/wyjście optical i coaxial - pro ma 8 USB - pro ma dźwięk 8ch - pro ma "lepszy" bios - szybszy, wydajniejszy - zintegrowane SATA bez dodatkowego biosu przyspieszyło start systemu i poza tym ma dodatkowe opcje RAID - GŁÓWNA ZALETA PRO - wyższa wydajność - począwszy od szybszego startu systemu, po zwykłe używanie uffffff - wybór należy do Ciebie....................................... FSB do 230 spoko chodzi ale mi pamięci nie chcą tyle chodzić - strasznie dużo błędów mam powyżej 220 (Memtest86, Goldmemory 6.64) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bokos Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 hmmmm.... ja też jestem, posiadaczem Epox'a i niezły jest. Hehe właśnie zawsze się zastanawiałem co mi tak piszczy czasami wur***ło mnie to strasznie, ale od jakiegos czasu cisza. Z tym, że mam inny problem nie wiem czy to wina płytki, ale nie moge nic kręcić :? Pod biosem jak coś zmienie to idzie wszystko do momentu jak XP się ładuje znika logo i zwiecha :sad: Jak wracam do poprzednich ustawień to wszystko idzie gitara. Nie mam pojęcia co jest! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...