R.i.P. Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Ja osobiście polecam Silencera bo cieple powietrze jest wyrzucane na zewnatrz budy no i chlodzi on lepiej pamiatki. Zalman za to podnosi powietrze w budzie no i z pamieciami to radzi sobie gorzej bo daje tylko pasywne radiatorki, a na dodatek malutkie. (Mogli dac takie jak robi TermalTake Ram Freezer BGA. :D) Ale co wybierzesz to już twoja decyzja. 1504554[/snapback] dokladnie, jeszcze zalman jest drozszy (ja nv5 kupilem za 50zeta) :) a powietrze jest wyrzucane na zewnatrz obudowy a nie pozostaje w niej (tzn nie kisi sie :)) tylko ze nv5 jest ten problem z montazem (molex) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) jakies namiary na taki sklep z wybranymi kartami? i ile drozsza jest taka karta? 1501960[/snapback] Polecam poszukac na allegro takich kart z gwarancja odblokowania, lub w sklepach internetowych - pracownicy czesto zgadzaja sie na wyszukanie perelki za dodatkowa oplata. Ja swoja kupilem w sklepie Quatron we Wroclawiu (http://www.quatron.pl/) - napisz do nich e-mail i spytaj czy jest szansa zeby Ci wyszukali takiej perelki, i jesli tak to ile by to kosztowalo wiecej. Chlopaki sa bardzo w porzadku. Oczywiscie moga wyslac karte poczta - sprzedaja tez rzeczy na allegro czasem, maja kilkanascie pozytywow, miedzy innymi za te karty wlasnie. Edytowane 19 Czerwca 2005 przez byru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy71 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 heh byru moja karta pochodzi z tego samego źródła:) gorąco polecam sklep Quatron:) wybrali mi karte która moduje się na 16pp i 6vs i jeszcze nieźle się kręci:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Ja swojego z gwar. na 16 potoków i 6 vertex'ów kupiłem za 799zł, znalazłem go na Allegro.pl - sklep sie ogłaszał PC-Serwis bodajrze. A jak kupowałem to cena i tak była dobra nawet jak na takiego bez gwarancji na odblokowanie B) A chłodzonko AC NV 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 ile chcieli za wybor karty w tym Quatronie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139278 Mam nadzieję, że kogoś z Was to zainteresuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) zamowilem tego asusa z nowym chlodzeniem za 1000zl :/ ale mam gwarnacje ze 16 potokow i 6 vertexow no niestety ja mam szczescie do sprzetu ze zawsze lewe trafiam wiec nie ryzykuje chlodzenie to NV5 bedzie lepszy niz podstawowy jak widac :] lapki grzeją jutro z rana ma dojść xD edit co musze sciagac zeby odblokowac te potoki Riva Tuner to wiem ale skad to sciagnac czy w sterach jest nie znam sie bo nigdy kart Nvidi nie mialem :) i jak to sie robi Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Kyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 zamowilem tego asusa z nowym chlodzeniem za 1000zl :/ ale mam gwarnacje ze 16 potokow i 6 vertexow no niestety ja mam szczescie do sprzetu ze zawsze lewe trafiam wiec nie ryzykuje chlodzenie to NV5 bedzie lepszy niz podstawowy jak widac :] lapki grzeją jutro z rana ma dojść xD edit co musze sciagac zeby odblokowac te potoki Riva Tuner to wiem ale skad to sciagnac czy w sterach jest nie znam sie bo nigdy kart Nvidi nie mialem :) i jak to sie robi 1506196[/snapback] http://www.majorgeeks.com/download737.html tu masz riva tuner 2.0 Ten link jest do opisu odblokowania potoków Riva Tunerem. Dziś nie działa ale może jutro będzie. Ja z niego korzystałem : http://beta.activecom.pl/allegro/asus_v999...A%20TESTOWA.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 No dobrze, zamówiłem i ja (www.icomp.pl)! :-P Cena 778 + paczka + przebranie i karta będzie modowalna 16/6 :D Nie wiem tylko ile ta selekcja zajmie ale w tym tygodniu na pewno do mnie dojdzie :) Ale się będzie działo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 nie chce sie sciagac ten poradnik jak wlonczyc potoki i vertexty :/ moze mi ktos tu walnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AssAssin Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Mam prosbe ..czy moglby ktos krok po kroku dokladnie podac metodę flashowania biosu dla mojego Asusa le? Chodzi mi o taki przepis dla kompletnego laika!(full) Sorry ale za bardzo sie boje ,zeby wziac sie za to nie wiedząc wszystkiego :cry: . Powiedzcie jeszcze jak duze są zagrozenia wiazace sie z tym.. i czy strace na mur beton gwarancje. P.S Prosze o wyrozumiełosc i opis oczywiscie.. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 dajcie mi jakas instrukcje do riva tuner szuklaem w tym forum nic jakos znalesc mi nie moze szukanie jakies dziwne jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 dajcie mi jakas instrukcje do riva tuner szuklaem w tym forum nic jakos znalesc mi nie moze szukanie jakies dziwne jest 1506981[/snapback] eh bylo bylo bylo, tylko sie szukac nie chce lenie! >> LINK << Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wczorajszego wieczoru trochę mi sie nudziło. Postanowilem więc że przeprowadzę taki mały test sterowników. Wśród testowanych były: -66.93 -71.20 -XG 76.50 -DNA 76.50 -77.13 -77.50 -XG 77.62 Type 2 A niżej są gry na których te stery były testowane i które miały najlepszą wydajność: Doom 3 - 71.20 Half-Life 2 - 71.20 MOH Wojna na Pacyfiku - 71.20 Kroniki Riddicka - 71.20 NFS Underground 2 - XG 76.50 SWAT 4 - 71.20 _____________________ Benchmarki: 3DMark2001 - 71.20 3DMark2003 - 71.20 3DMark2005 - 71.20 Aquqmark03 - XG 77.62 Type 2 (Wszystkie testy były robione na standardowych ustawienieach karty graficznej) Z tego co otrzymałem widać które sterowniki są najwydajniejsze. Jeżeli chodzi o jakość obrazu to nie widze między nimi różnicy. Mam nadzieję że komuś ten teścik się przyda. No i jak możecie to potestujcie też 71.20 (można pobrać na Guru3D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Fajnie ale żeby cienie w BF2 nie były kwadratowe trzeba zainstalować jedne z najnowszych sterów :cry: które nie są najwydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Wczorajszego wieczoru trochę mi sie nudziło. Postanowilem więc że przeprowadzę taki mały test sterowników. Wśród testowanych były: -66.93 -71.20 -XG 76.50 -DNA 76.50 -77.13 -77.50 -XG 77.62 Type 2 A niżej są gry na których te stery były testowane i które miały najlepszą wydajność: Doom 3 - 71.20 Half-Life 2 - 71.20 MOH Wojna na Pacyfiku - 71.20 Kroniki Riddicka - 71.20 NFS Underground 2 - XG 76.50 SWAT 4 - 71.20 _____________________ Benchmarki: 3DMark2001 - 71.20 3DMark2003 - 71.20 3DMark2005 - 71.20 Aquqmark03 - XG 77.62 Type 2 (Wszystkie testy były robione na standardowych ustawienieach karty graficznej) Z tego co otrzymałem widać które sterowniki są najwydajniejsze. Jeżeli chodzi o jakość obrazu to nie widze między nimi różnicy. Mam nadzieję że komuś ten teścik się przyda. No i jak możecie to potestujcie też 71.20 (można pobrać na Guru3D) 1507120[/snapback] podaj szczegoly, tzn wyniki ile fps srednio w grach i ile pkt w benchmarkach, bo takie "suche" zestawienie to kazdy moze sobie zrobic, szczegoly, szczegoly prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 podaj szczegoly, tzn wyniki ile fps srednio w grach i ile pkt w benchmarkach, bo takie "suche" zestawienie to kazdy moze sobie zrobic, szczegoly, szczegoly prosze :) 1507219[/snapback] Zrobiłem teraz testy na karcie kreconej na 400/900(czyli tak jak zazwyczaj na niej pracuję). Doom 3 - 81 fps (ustawienia standardowe do testów w "timedemo demo1") Half-life 2 - 80,9 fps (max detail bez AA i AF w teście d1) 3dm01 - 20289 3dm03 - 11772 3dm05 - 4992 Aquamark03 - 63985 To wszystko na Force Ware 71.20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 mam ta karte wreszcie 1 raz mam nVidie sciagnolem jakies stery 71.89_win2kxp_english do niej nie wiem czy dobre jakmacie inne dajcie mi pliz :]. Podciagnolem ja do 16 p i 6v i nie mam artyfaktow w Enemy Territory GTA San Andreas ale jak mam od kolegi starsza gre SpellForce to mam artyfakty takie miganie na ziemi nie wiem co to moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Podciagnolem ja do 16 p i 6v i nie mam artyfaktow w Enemy Territory GTA San Andreas ale jak mam od kolegi starsza gre SpellForce to mam artyfakty takie miganie na ziemi nie wiem co to moze byc. 1508007[/snapback] uruchom jakas gre ktora korzysta z dobrodziejstw dx9.0c (doom3, hl2), jakies 3dmakri i wtedy zobacz czy sa arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 walbolem 2003 testach mam 8618 punktow jedynie artefakty pojawily sie na tescie CPU z trolami oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 walbolem 2003 testach mam 8618 punktow jedynie artefakty pojawily sie na tescie CPU z trolami oO 1508366[/snapback] Test CPU to test procesora, wiec jak mogły sie w nim znalezc artefakty wygenerowane przez karte graficzna? Moze to ja czegos nie rozumiem :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) dlatego sie pytam kurde :/ nie mialem ich wczesniej i nadodatek temperatura procka o 5 stopni wzrosla jutro wymieniam ramy i chlodzenie ciekawe jak to pujdzie:] podajcie mi nazwy sojich sterów Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Kyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 na 90% to wina ramu. ja mam tak jak ram przetaktuje, z tym ze u mnie wtedy bledy sa nawet w 3D i nie wiem z czego to wynika bo system jest stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) dzieki zobacze jutro bo dostane 2x256mb ramu kingstona ciekawe czy zniknie potem spyle swoje doloze troche i kupie jakis lepszy wentyl do procka bo 55 bez stresu ma po wymianie karty 5 wiecej niz przed wymiana edit. sprawdzalem 12 potokow i 6 vertexow i 0 artyfaktów ale sie bym sie wkurzył jak by mi sprzedali model z gwarancja 16 potokow a jest 12 :( hmm dajcie mi program do sprawdzania temp w karcie grafiki bo bez kitu w sterownikach tego nie mam ;/ Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Kyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 hmm dajcie mi program do sprawdzania temp w karcie grafiki bo bez kitu w sterownikach tego nie mam ;/ 1509276[/snapback] Smart Doctor Everest Ultimate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Darmowy Everest Home Edition też ma monit temp. grafy. A Ultimate jest trial'owy - 15dni chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Smart Doctor Everest Ultimate 1509633[/snapback] Everest Home Edition (Freeware) / nie tylko Ultimate SpeedFan (Freeware) Speedfan bardziej się nada bo można go skonfugurować żeby wyświetlal te temperaturke w trayu + malowal wykresik Stronka SpeedFan'a Edytowane 23 Czerwca 2005 przez byru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico26 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Może kogoś zainteresuje: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=55511988 Za ile max może pójść? Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Nico26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Ja bym obstawiał tak do 850 albo nawet 900. Tego typu aukcje kończą sie wysoko. Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Eeeee, 900 zl to za duzo :). Ja swoją nówkę z gwarancją na 3 latka i modowalnoscią 16/6 wziąlem za 850zl B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...