VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @Hirotaro Ale czy to że karta piszczy i nie wstaje jak wepne tylko zasilanie do gniazdka secondary to jest ok?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie wiem bo nie próbowałem. Po to są 2 gniazda żeby z nich korzystać. Ktoś kiedyś już o tym pisał i chyba było to normalne. Bez drugiej wtyczki wywalało chyba na 3D dopiero. Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @Hirotaro A jakie masz temperatury w defaultowych ustawieniach?? U mnie w idle po około godzince jest 55core/53 mem. Czy SD może wywalać głupkowate komunikaty o napięciu?? czasem w 2D mi wyskoczy że np. vcc mam 0.3V albo Fb 0.7 i od razu wraca do normy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Druga wtyczka jest po to żeby wrazie gdy pierwsza nie mogłaby wystarczająco dowoltować karty to by zniej miała dodatkowe zasilanie. Jeżeli bedzi teka sytuacja że jest potpięta jedna główna wtyczka to w pewnym momencie może nastąpić zwis kompa albo poprostu karta ci zwolni i będzie tak jak przy przetaktowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @jarek_pr ok ale czy to normalne że karta niewstaje jak jest podpięte tylko gniazdko secondary...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @jarek_pr ok ale czy to normalne że karta niewstaje jak jest podpięte tylko gniazdko secondary...?? 1584666[/snapback] Ale po to jest wprowadzone nazewnictwo prawda, że secondary podpina się jako drugie (dodatkowe) a nie jako główne. Co do tych nowych "bajerów" (SD i Enhanced Driver) to problemów póki co brak a w SD doszło chyba kilka opcji w zakładce "monitor". Napisze później wrażenia po dłuższym użytkowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja na nowym SD i ench.drivers1.18 + nvidia 77.76 mam lekkie szarpnięcia jak SD sprawdza czujniki tzn. np. co 5s. Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez VANT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Czyli SD jest do d... pupy :) A temki mam 51 Jądro i 48 Mem. Po godzinie grania na 425/1200 53 jądro i 58 Mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @Hirotaro A poprawiałeś coś chłodzenie?? np. dokręcałeś radiatorki?? U mnie wentyl na auto i mam 55/53 a w stresie ponad 60... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam Jestem posiadaczem asusa od 3 miechow i powiem to ze sterowniki do tej kart sa do [gluteus maximus]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciagle problemy z obrazem jakies makabryczne powiekszenia i pomaga tylko reset Przy odtwarzaniu filmow kom strasznie sie muli ------zawiesza Instalowalem wszystkie nowinki stery 77.76 itp Coraz bardziej zaluje ze nie kupilem ATI :( Wiem ze wiele osob ma poobne problemy , moze jest jakies lekarstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 kasztelan72 -- hm...u mnie wszystko chasa pieknie i nie zaluje pod zadnym wzgledem ze kupilem nvidie a nie ati... Moze ten epox daje ci po garach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) U mnie odtwarzanie filmów bez problemowe..... stery to nVidia 77.76 + ench.driver 1.18 = ok Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez VANT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Tak: EnhancedDriver 1.16 SUCKS!!! => Spowalnia Filmy poprzez Nową Funkcję Video Color Enhancement... SmartDoctor 4.70/4.71 SUCKS!!! => wywala gry typu OpenGL Kolejnych już nie testowałem... Poprostu ich nie mam. Sterownik 77.76 jest OK, tylko dla NFS:U2 trzeba poprawić Profil za pomocą nHancer'a. Tak zmieniałem chłodzenie na takie coś: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @Hirotaro niezłe chłodzonko ma teraz twój GF..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Na tamtym Oryginalnym było za gorąco i za GŁOŚNO. A ponieważ komputerek chodzi po nocach to ważne dla mnie było go wygłuszyć nieco. Gdy skończę budkę to w ogóle będzie tylko mruczał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam Jestem posiadaczem asusa od 3 miechow i powiem to ze sterowniki do tej kart sa do [gluteus maximus]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciagle problemy z obrazem jakies makabryczne powiekszenia i pomaga tylko reset Przy odtwarzaniu filmow kom strasznie sie muli ------zawiesza Instalowalem wszystkie nowinki stery 77.76 itp Coraz bardziej zaluje ze nie kupilem ATI :( Wiem ze wiele osob ma poobne problemy , moze jest jakies lekarstwo 1584973[/snapback] odkrec cpu i sprawdz czy problem wystepuje i jakie masz stery do mobo bo umnie garty sie gryzly od nforce5.1 z asusem i jade na asusowych i w wlasciwosciach ekranu masz tam jakas zakladke z vrb (o ile sie nie myle) wez to zaznacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ale sobie narobilem Chcialem odinstalowac nforce i kszka nie moglem uruvhomic wina A wiec format i zobacze co i jak Stery 77.76 Nforce 4.21 Zobacze czy problem bedzie sie powtarzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 @ kasztelan Trzeba było najpierw Usunąć IDE SW i zainstalować Standardowy Kontroler Dysków IDE/ATAPI i wtedy byłoby OK. A tak jak wywaliłeś kontroler to XP już nie wstaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 No coz czlowiek uczy sie na bledach <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Wykręciłem 4930 marków w 05 karta 400/920 ale to nie kres jej mozliwości bo jest tylko ciepła ani mem ani gpu nie przekracza 55 stopni:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 :) to fajnie Ciekawe ile możesz dać na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 GRRRRRRRRRRRR Znowu to samo juz nie mam sil :( Chyba sprzedam ta grafe i kupie ATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Ale chłopie po co Ty wywalasz całe stery chipsetowe??? Przecież możesz wywalić tylko od Grafy!!! A poza tym nie instaluj IDE SW bo to najczęściej sprawia problemy a nie pomaga!!! I używaj sterów 5.10 lub Mix'a z serii 6.XY a nie starych jakichś... Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Działa komuś Hyper Drive w SD?? U mnie nie ma takiej zakładki w ustawieniach SD .... ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 @ DarkB - tylko jej nie spal ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Zastanawiam się nad zmodyfikowaniem biosu tak aby w 2D napięcie i taktowanie było obniżone.....Robił już ktoś takie experymenty?? btw. ładował ktoś już bios ultry do GT?? Ultra ma dwa tryby 2D-400MHz i 3D-425MHz. Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez VANT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Wykręciłem 4930 marków w 05 karta 400/920 ale to nie kres jej mozliwości bo jest tylko ciepła ani mem ani gpu nie przekracza 55 stopni:) 1585867[/snapback] Nie radze ci bardziej podkręcać pamięci bo możesz je uszkodzić nieodwracalnie. No a wydajność i tak by zbytnio nie wzrosła. Zato jak dobrze schłodzisz rdzeń to pujdzie ci na 440 może 450 (ale przy dovoltowaniu). U mnie stabilnie na 440, rdzeń 1.5V, założony silencer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Hirotaro-->dzieki Zauwazylem pewna dziwna sprawe A mianowicie podczas grania (zejscie do paska) lub uzywania programow p2p uruchamiam filmy i mam ten problem co opisalem Ale jezeli wyjde z w/w programow moge ogladac i robic co chce i wszystko jest ok DZiwna sprawa?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 @kasztelan72 to normalne....przecierz gry wykożystują procka na max, a ty się dziwisz że ci się filmy tną i komp muli............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Mulic sie moze ale zeby od razu obraz mi sie kaszanil (robil sie podluzny itp) a co z programi p2p one wykorzystuja 10% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...