Skocz do zawartości
nadmundo

ASUS V9999 (GT,GE,LE)

Rekomendowane odpowiedzi

To logiczne, że napięcie jest regulowane poprzez scalak bo jak że inaczej, chodziło mi o to, że u mnie przestawienie w Nvidia Bios Modifier w tabeli Performance Table z 1.20 V na 1.40 V i wgraniu biosa dalej jest 1.25 V, jakbym nie kombinował z tym Nvidia Bios Modifier zawsze mam 1.25 V być może jest jakaś różnica między moją kartą a twoją (oprócz oczywiście zalet wersji GT, chodzi mi o PCB grafy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurna nie da rady odblokowac 16/6 :(

leci tylko 12/6, ale i tak cos jest nie tak,bo w 3dm2k5 w Fill Rate-Single texturing to widac arty, pozatym wszystko ok.

To niewiem czy mam ja oddac (bo sie dogadalem ze moge oddac jakby cos sie chrzanilo)?

Tylko ze gosc juz niema tych asusow ,jedynie moge wymienic na Leadteka-wymieniac czy nie?

edit. :mur: przy 12/6 i oc 320/720 (czyli nic) komp zaliczyl zwieche i restart na tym tesci co wyzej :mur: :evil:

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mastertab

a po przestawieniu napiecia dajesz "Apply Changes"??

1631552[/snapback]

Oczywiście że tak zawsze po zapisaniu bios-a zamykam program poczym jeszcze raz wczytuje biosa i sprawdzam czy się zapisało i za każdym razem Nvidia Bios Modifier pokazuje że ustawione jest 1.40 V, a po wgraniu biosa do karty (bios napewno sie wgrywa bo specjalnie zmieniam zegary żeby zobaczyć czy aktualny bios sie wgrał) dalej mam 1.25 V.

Jurek911 a sprawdzałeś kombinacje 12/5 bo gdybyś miał walnięte potoki to by ci się w całym 3dm2k5 chrzaniło. U mnie na tym teście nie ma żadnych artów w kombinacji 12/6 i przy ustawieniach rdzeń 350 MHz i pamiątki 900 MHz.

Może postaw świeży system i załaduj najnowsze stery np. 77.77.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, kupowal z was ktos 6800LE 12/6 od Arche na allegro za 700zl :?: Tu macie linka http://allegro.pl/show_item.php?item=62817382 Mozna zaufac :?: ma same pozytywy. Kurde zastanawiam sie czy brac tego asusa czy moze winfasta 6800 16/6 za 840zl tez od arche. Przerazaja mnie troche te problemy jakie macie z tymi kartami. No i nigdy nie robilem tak drogich zakupow na allegro wiec sie troche boje :( a i jeszcze sprawa zasilki, mam chiefefa 360W 302DF do tego jeden dysk, nagrywarka i proc 220MHz x 10 Vcore 1.85V i jeszcze 2x512ram, napiecia w stresie w normie. prosze o odp.

Edytowane przez alienth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano ja kupilem w quatronie i choc gosc dal gware na mod to sie przejechalem,tyle ze "moge" oddac.

sprawdzilem 12/4 i tez sie wiesza/restartuje :(

co do sterow to mam 71.89(2630 w 2k5), bo na 77.76 to gorsze wyniki -2500,

ale zara zobacze jeszcze

gdzies czytalem ze mozna np 10 odblokowac- tylko jak???

bo w rivie to po cale 4 potoki,cos trzeba na bitach poprzestawiac,ale nie mam pojecia gdzie- HELP

Co do wymiany, to czy ktos mial do czynienia z tym Leadtekiem ??

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, kupowal z was ktos 6800LE 12/6 od Arche na allegro za 700zl :?: Tu macie linka 1631846[/snapback]

Ja kupiłem w Arche tego ASUS-a jak były jeszcze tańsze tzn. kupiłem go za cene LE, ale miałem gwarancje moda teraz chłopaki się kapnęły że coraz więcej modeli jest niemodowalnych więc wrzucili za wyższą kwotę modowalne, ale jeśli chcesz u nich kupić to polecam ja zamówiłem, kase przelałem popołudniu, a rano następnego dnia karta była już u mnie (brałem kurierem 16zł). Zasiłka ci styknie zobacz na mojego konfiga napięcia w stresie mierzone multimetrem to przy 12V mam 11.98V, a na 5V jest 5.15V.

Jurek911:

Nie da się odblokować 10 czy 9 możesz tylko odblokować 12 lub 16, a sprawdziłeś wszystkie bity przy odblokowywaniu ?? czy odblokowałeś pierwszy wolny bo możesz mieć walnięty np. bit 02, a dobry bit 03 ja pamiętam że jak odblokowałem bit 02 to mi Windows dziwne rzeczy wyprawiał czyli potok walnięty a jak odblokowałem bit 03 to wszystko chodzi elegancko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przetestowalem wszystki pojedynczo i POJEDYNCZO dzialaja ok,ale w polączeniu z innymi to kicha-nawet na DOMYSLNYCH ustawieniach 8x1 sa krzaki i komp mi sie zresetowal-moze to nie wina karty???Ale komp u mnie niekrecony,zasilka 420W Neotec-to o co biega??

Kurcze,niezauwazylem czy te karzaki na defoult to byly po zamontowaniu karty-bo musialem odejsc od kompa jak test lecial.

Byc moze sie to dopiero pozniej zchranilo jak dolozylem te dodatkowe potoki...???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przetestowalem wszystki pojedynczo i POJEDYNCZO dzialaja ok,ale w polączeniu z innymi to kicha-nawet na DOMYSLNYCH ustawieniach 8x1 sa krzaki i komp mi sie zresetowal-moze to nie wina karty???Ale komp u mnie niekrecony,zasilka 420W Neotec-to o co biega??

Kurcze,niezauwazylem czy te karzaki na defoult to byly po zamontowaniu karty-bo musialem odejsc od kompa jak test lecial.

Byc moze sie to dopiero pozniej zchranilo jak dolozylem te dodatkowe potoki...???

1632039[/snapback]

Karta raczej się nie zepsuła od odblokowanych potoków jeśli masz na default krzaki to polecam formata, świeżego wina, najnowsze stery i jeszcze raz test na default może sprawdź też napięcia w stresie jak dalej bedą krzaki to biegiem do sklepu niech ci wymienią karte bo pewnie jest uwalona. Co znaczy pojedynczo przetestowałem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qurcze nie moge wgrać biosu do karty próbowałem komend:

nvflash -f filename.bin

A:\>nvflash -f a:\nazwaplikuzbiosem.bin

I nic włącza sie nvflash dusze kilka razy enter i nic się nie dzieje.

Wgrać bios próbowałem z dysku tzn odpalałem DOS'a z bootowalnej płytki z WIN98SE i wskazywałem partycje na której leży nvflash i bios.

P.S. komenty wpisywane jak najbardziej poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qurcze nie moge wgrać biosu do karty próbowałem komend:

nvflash -f filename.bin

A:\>nvflash -f a:\nazwaplikuzbiosem.bin

I nic włącza sie nvflash dusze kilka razy enter i nic się nie dzieje.

Wgrać bios próbowałem z dysku tzn odpalałem DOS'a z bootowalnej płytki z WIN98SE i wskazywałem partycje na której leży nvflash i bios.

P.S. komenty wpisywane jak najbardziej poprawnie.

1632193[/snapback]

Zapisz plik biosu z rozszerzeniem .rom i wtedy go wrzuć u mnie pomogło.

Jurek911

To arty masz na 8x1 a na 4x1 nie masz ?? Coś dziwnego skoro ta karta jest w default 8x1, a próbowałeś 8x1 w różncych kombinacjach bitów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w Arche tego ASUS-a jak były jeszcze tańsze tzn. kupiłem go za cene LE, ale miałem gwarancje moda teraz chłopaki się kapnęły że coraz więcej modeli jest niemodowalnych więc wrzucili za wyższą kwotę modowalne, ale jeśli chcesz u nich kupić to polecam ja zamówiłem, kase przelałem popołudniu, a rano następnego dnia karta była już u mnie (brałem kurierem 16zł). Zasiłka ci styknie zobacz na mojego konfiga napięcia w stresie mierzone multimetrem to przy 12V mam 11.98V, a na 5V jest 5.15V.

1631981[/snapback]

no to fajnie, jednak troche mnie ciagnie w strone tego winfasta 6800 mod na 16/6, nawet jakby cos nie tak bylo z tymi "dodatkowymi" potokami to i tak mam fabryczne 12/5..... kasy cos kolo 900 zl bede mial....no i chlodzenie chyba ma lepsze ten winfast, chyba ze sie myle :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ta metoda jest dobra ale co z tego skoro po flashu nadal napięcie wynosi 1.25V :mur:

1632505[/snapback]

No właśnie o tym pisałem wcześniej, że wgranie zmodowanego biosa nic nie daje, że napięcie dalej jest 1.25V i chyba tylko ten GPU Vmod pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jurek911

To arty masz na 8x1 a na 4x1 nie masz ?? Coś dziwnego skoro ta karta jest w default 8x1, a próbowałeś 8x1 w różncych kombinacjach bitów ??

1632246[/snapback]

ano to jest dziwne,wiec jeszcze raz :

karta sprawdzana pokolei kazdy bit z osobna czyli 4x1 (chcialem znalezc ktory bit==grupa potokow, jest uszkodzony najbardziej/najmniej) ,ale na kazdym test przychodzilo bez zadnych problemow!!!

Wiec zacząłem pokoleji dokladac kolejne bity tak aby bylo 8x1 i tak do 0-ego bitu dokladalem 1,pozniej wylanczalem 1 i wlanczalem 2 itd...

Ale karta w kazdej konfiguracji 8x1 walila grubymi artami w fill rate-nawet trzeba bylo szczescia aby sie komp niewywalił ! A niewywalał sie tylko przy standardowych ustawieniach potokow ktore nie byly zablokowane, pozatym to konczylo sie resetem kompa(samoistnym!).

przetestowalem tez 4 sterowniki, w tym orginalne z kata 66.xx, polecane tutaj 71.89 , kolejne 77.76 i najnowsze jakie udalo mi sie znalezc 78.01.wszystko na nic.

Smart doktor wywala mi tez ze nie mam asus enhance driver, ale to chyba nie ma nic wspolnego z artami i resetami...czy tak???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mieliście takie coś ze za kazdym razem kiedy skończe grać w jakąś gierke to system uruchamia openGL'a w wersji 1.10 (software'owy sterownik windy) przez co nie moge odpalić jakiejś innej gierki dopiero restart kompa przywraca openGL w wersji 2.0 czyli tak jak powinno byc co to może być.

Z góry wielkie THX

P.S. próbowalem różnych wersji sterów i nic :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vant nie blysz iq na asusie nie da sie zmienic napiecia softmodami a to ze ci pisze ze masz 1.4v to nich pisze jak w grasz do le bios od gt to pisze 1.35 i nic wiecej bo napiecia nie kotroluje bios tylko maly ukladzi ktory jest opisany na xtrem i metoda jego przerobienia zreszt jak zrobisz test czy gpu po w graniu biosu idzie bez artow w gore to wychodzi czarne na bialym to samo jak wezmiesz miernik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@watow

co do błyszczenia to raczej tobie nie wyszło.....a twierdzenie że napięcia nie kontroluje bios to już totalny lol....pomyśl zanim napiszesz-każda karta ma odpowiednie regulatory napięcia które są kontrolowane przez bios.U mnie mod biosu jaknajbardziej działa. Zarówno rivatuner jaki i SD pokazują zmiany i układ na mniejszym napięciu soę mniej grzeje.....Tak więc jeszcze raz napiszę jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz. Może w le ustawienia napięcia są pod innymi adresami niż w innych asusach ale to nie zanczy że napięć nie kontroluje bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano ja kupilem w quatronie i choc gosc dal gware na mod to sie przejechalem,tyle ze "moge" oddac.

sprawdzilem 12/4 i tez sie wiesza/restartuje :(

co do sterow to mam 71.89(2630 w 2k5), bo na 77.76 to gorsze wyniki -2500,

ale zara zobacze jeszcze

gdzies czytalem ze mozna np 10 odblokowac- tylko jak???

bo w rivie to po cale 4 potoki,cos trzeba na bitach poprzestawiac,ale nie mam pojecia gdzie- HELP

Co do wymiany, to czy ktos mial do czynienia z tym Leadtekiem ??

1631886[/snapback]

Ja takzke kupiłem w quatronie dali mi gwarancję modowalności i mam 16/6 karta@ na 410/920 napeawno jeszcze wiecej pojdzie.. I narszcie mam ponad 10k w3dmarku 03 dokładniej 11289pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi