R.i.P. Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 siemanko,mam cos bardzo dziwnego:( w 3dmark 2003-10600pkt.A w doom3 ultra 1024+aa4x+anizo 4x 39fps a na high 800x600bez aa i bez anizo mam tylko 47fps:(cos chyba nie tak,za malo na taka karte-posiadam asusa v9999gt 1639474[/snapback] moze bys tak napisal na jakich zegarach masz ja, jaki sprzet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 A ja nadal walcze z moja grafa.. wczoraj wylaczylem FW i na 350/700@380/700 bylo jakies 150pkt wiecej w 3dm05 (na default 4065 takze imho cos malo :/ ), natomiast po ustawieniu 400/700 od razu spadek w 3dm05 3600pkt :< R.I.P. --> robiles moze na swoim sprzecie w defaulcie testy (bez o/c procka i karty - procz potokow), jakie wtedy miales wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 na kartce mam zapisane ze na A64 3000 @ 2500mhz (ale to byl socket 754) przy defaultowych zegarach grafy ale 16/6 w 3dmarku 2003 mialem prawie 11k. jak bede mial czasu to zrobie taki krotki test na venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overclocker11 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) mam ja na zegarach 405/820 procek-sempron 2800@2220,ram 1280mb-2xgeil512 i 256twinmos zasilka-modecom 550w,plyta-asus a7n8x deluxe.zainstalowalem stery zamiast 62.11 to 66.81 iiii w 3d2005 z 3500pkt poszlo na 4400 a w 2003 z 10600 spadlo na 9000 i w 2001 z 17150 na 13000.Ktos napisal wyzej w poscie ze wylaczyl fast write i podnioslo mu wydajnosc?to jak w koncu jest z tym FW?ma czy nie ma wplywu na wydajnosc? Edytowane 9 Września 2005 przez overclocker11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siper Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Witam! Czy jest możliwość rozjaśnienia i podwiększenia contrastu z poziomu sterowników Nvidii w samym 3d, tak jak jest w Ati?, bo jakoś nie mogę się tej opcji doszukać. Mam Leadteka 6800LE 16/6 400x900. Z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Jest nowa wersja RivaTuner'a - 2.0 15.7, która posiada regulację prętkości obrotów wiatraczków, także dla kart z serii V9999, czyli naszych małych perełek :D Tutaj patent jest taki, ze aby w pelni z tego skorzystac musimy miec podlaczany wiatrak do pcb naszej karty, czyli posiadacze alternatywnych chlodzen (jak zalman) musimy sobie zalatwic przejsciowke zeby moc podlaczyc chlodzenie do grafy a nie do plyty/zasilki. BTW, nie orientuje sie ktos gdzie dostane taka przejscioweczke? moze jakis link, allegro? te sprawy? http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8 Edytowane 11 Września 2005 przez byru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siper Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Mam jeszcze jeden problem. Kartę mam podkręconą na 400/900, i zazwyczaj po jakimś czasie podczas gry na chwile mi przywiesza, po czym przetaktowywuje na standardowe taktowania. Sprawdzałem monitorem riva tuner i rzeczywiście przeskakuje gpu z 400 na 300 i pamięc z 900 na 700. Następnie znowu przywiesza i po chwili znowu wrzuca 400/900. Czym jest to spowodowane? Żadnych artów się nie dopatrzyłem ani w 3d markach ani w grach. Jak ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę pisać. A i proszę o odpowiedz na wcześniejsze pytanie Dzięki Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Mam jeszcze jeden problem. Kartę mam podkręconą na 400/900, i zazwyczaj po jakimś czasie podczas gry na chwile mi przywiesza, po czym przetaktowywuje na standardowe taktowania. Sprawdzałem monitorem riva tuner i rzeczywiście przeskakuje gpu z 400 na 300 i pamięc z 900 na 700. Następnie znowu przywiesza i po chwili znowu wrzuca 400/900. Czym jest to spowodowane? Żadnych artów się nie dopatrzyłem ani w 3d markach ani w grach. Jak ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę pisać. A i proszę o odpowiedz na wcześniejsze pytanie Dzięki Pozdro 1644051[/snapback] poniewaz masz plyte na nforce 3 :? zajrzyj tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=141999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siper Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 poniewaz masz plyte na nforce 3 :? zajrzyj tutaj 1644126[/snapback] Przeczytałem pobieżnie to forum i nie widze żeby ktoś sobie z tym poradził. A ty "lukk" poradziłeś sobie z tym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Przeczytałem pobieżnie to forum i nie widze żeby ktoś sobie z tym poradził. A ty "lukk" poradziłeś sobie z tym problemem? 1644696[/snapback] poczytaj ostatnią strone tamtego tematu..tam masz odpowiedź :D w skrócie: poradziłem sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 a jak radzicie sobe z mosfetami??? bo u mnie parzą jak cholera :( i to nawet na standardowych ustawieniach... nie mowie juz o biosmodzie 1,4v na gpu-to juz praktycznie nie mozna dotknąć mosfetu dluzej niz 1/2 sekundy :evil: a mial ktos przypadek ze mu sie komp resteowal po nadmiernym oc?? (tzn pewnie tak) mnie zas chodzi o to ze gpu max 375 bez artow szedl na standard vcore,a po @1,4v to spoko na 440mhz! bez artow w markach, wiec puscilem go na 450mhz i komp mi sie wyp...ł :( :( zasiłka u mnie jak widac 420W,reszta kompa niekrecona, wiec o co biega? (slabo obciazony-jak w podpisie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB King Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 WITAM! Czy ktoś wie ile powinno być obrotów wiatraczka na mojej karcie (podpis)? W starej wersji SmartDoctor'a było ponad 4000 przy ustawieniach manual na 100%. W nowej mam 3500-3700... Błąd w otczytach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 SD jest do kitu. Weź to wyrzuć a nowy RivaTuner już sobie poradzi z kontrolą obrotów Twojego wiatraczka i nie będzie powodował problemów jak badziewny SD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 @Hirotaro a czy RT musi być włączony aby kontrolować wentyla na karcie?? bo nie sprawdzałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A tego nie wiem, bo mam podłączonego pod płytę a nie do grafy ;) Ale inni piszą, że działa => tak na zdrowy rozsądek wydaje się, że musi być włączony aby działać chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) hmm...riva odblokowala potoki i niemusi byc wlączona, co do wiatraka to sie zara zobaczy, ale imho sd dzialal dobrze, przynajmniej u mnie, tym bardziej ze moglem sobie ustawic 4 (albo i 5) progów temperatur i obrotow, a w rivie to tylko 3 (a praktycznie 2) i do tego sa to progi procentowe. wolalem ustawiac na temperature, bo wiedzialem juz ile jest mniej wiecej na jakim trybie edit: ano riva NIEMUSI byc wlączona ,wystarczy zazaczyc "apply on startup..." i gotowe :-P Edytowane 13 Września 2005 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Ja tylko na samym początku posiadania karty używałem SD i przez niego miałem niebieskie ekrany. Już nawet myślałem że karta jest walnięta ale kumpel mi powiedział żeby sprawdzić bez tego programu i jak ręką odjoł. Miałem ze 3 ver. tego progsa i nigdy więcej tego g**** nie zainstaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 hmm....a jakie objawy miałes,bo ja sprawdziłem chyba WSZYSTKIE mozliwosci i karta w fill rate sypala artami jak szewc przekleństwami, a moze to to bylo....eee chyba nie bo w sklepie tez te bledy byly a wątpie zeby sd instalowali ale fakt, jak juz cos robic z kartą to jedynie w biosie pogrzebac,ew rivą odblokowac czy pstripem potestowac, bo wszelakie softshity dodawane przez producentow to...no shit i juz! Choc ja robilem flasha na moim Leadteku z winfoxa i nienarzekam,niebylo zadnych problemow,a flashowalem juz z >5x. Pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam! Czy jest możliwość rozjaśnienia i podwiększenia contrastu z poziomu sterowników Nvidii w samym 3d, tak jak jest w Ati?, bo jakoś nie mogę się tej opcji doszukać. Mam Leadteka 6800LE 16/6 400x900. Z góry dzięki za odpowiedz 1641261[/snapback] mistrzu ty na standartowym chłodzeniu te karte posciłes na 400/900 ja ASUSA LE mojego dałem na 350/800 i jest git ale moze wiecej dam odpisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 mistrzu ty na standartowym chłodzeniu te karte posciłes na 400/900 ja ASUSA LE mojego dałem na 350/800 i jest git ale moze wiecej dam odpisz?? 1649337[/snapback] pewnie normalnie....winfast zawsze daje miłe chłodzenia grafik.... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 czy ja wiem czy takie dobre chłodzenie ma winfast , raczej chipy montują na swoich kartach bardziej podatne na oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) mistrzu ty na standartowym chłodzeniu te karte posciłes na 400/900 ja ASUSA LE mojego dałem na 350/800 i jest git ale moze wiecej dam odpisz?? 1649337[/snapback] Wczoraj testowalem swojego Asusa w 3dMark03 na 400/900 i no problemo - kolo (>) 12000pkt... Cos temp. jakas niska tylko - w RT na po wyjsciu mial na wykresie max 54*C. Trocha chyba malo, nie sadzicie? (W Idle przy max obrotach wentylatora 42*C - otwarta buda caly czas). Edytowane 15 Września 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 czy ja wiem czy takie dobre chłodzenie ma winfast , raczej chipy montują na swoich kartach bardziej podatne na oc 1649372[/snapback] mysle ze winfast montuje najsenswoniejsze chłodzenia na grafiki z wszystkich producentów.... no nie licząc producentów kart ati [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 po co testujecie swoje karty w 3Dmark'u 03 skoro jest on dużo bardziej uzależniony od wydajności CPU niż 05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Greg_1 Vmoda zrobiłeś tym pamęciom, że na 960 chodzą?? Jeśli tak, z którego schematu korzystałeś (podaj link albo chociaż nazwę forum). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Nie mam żadnych Vmod'ów ani na rdzeniu ani na pamięciach jedyne co zmieniłem to chłodzenie na NV5 rev.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Mam problem otóż mam karte asus 6800le modowalną na 12p/6v i chce wgrać do niej jakiegoś biosa aby była wykrywalna jako 6800, może być nawet 6800gt :P i żeby potoków było 12 da sie to tak zrobić czy nie za bardzo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 da sie, a jak? to bylo, wystarczy poszukac bo temat byl walkowany juz chyba kilka tysiecy razy. aha wrzucenie biosa spowoduje tylko fakt ze bedzie ona wykrywalna wdg biosa ktorego wrzucisz, ale potoki bedziesz i tak musial odblokowac RT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 żeby odblokować potoki na stałe trzeba lutować ale po co to robić , jak ja wgralem bios od gt to mi temp wzrosła w idle o 10 stopni , oczywiście taktowania zrobiłem takie jak non-gt troche dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 żeby odblokować potoki na stałe trzeba lutować ale po co to robić , jak ja wgralem bios od gt to mi temp wzrosła w idle o 10 stopni , oczywiście taktowania zrobiłem takie jak non-gt troche dziwne 1650769[/snapback] hm wzrosła Ci może dlatego że po zmianie biosu napięcie sie zwiększyło na rdzeniu z tego co czytałem, ale jak ja bym zmienił na 6800 non-gt to może by nic sie nie zmieniło a ładniejszy by był napis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...