Skocz do zawartości
nadmundo

ASUS V9999 (GT,GE,LE)

Rekomendowane odpowiedzi

Taa :unsure: niedawno wymieniłem płytkę na nforce3 z mysla o lepszym graniu, o akozuje sie ze te karta sie nie lubi z płytka-masakra :mur: .Zaraz zainstaluje w takiej kolejności jak podales leborg i sprawdze,czy działa. Co to jest FW??Dziekuje Wam za pomoc.

Edytowane przez lukasz_zn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa :unsure: niedawno wymieniłem płytkę na nforce3 z mysla o lepszym graniu, o akozuje sie ze te karta sie nie lubi z płytka-masakra :mur: .Zaraz zainstaluje w takiej kolejności jak podales leborg i sprawdze,czy działa. Co to jest FW??Dziekuje Wam za pomoc.

prawdopodobnie chodzi o fastwrite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie poradzisz na freezy ja zmieniłem nf3 na via i zero problemów moge kręcić do oporu , wyłączenie fast write nie wiele pomoże , bez oc grafy powinno być ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak nadal przy podkrecaniu restartuja sie zegary, mi ta kolejność nie działa niestety.

Może jeszcze macie jakieś pomysły, bo wymian płyty to niewiem.

- ile mogbym dostać za tą płytke (około miesiąca mam ją- gwarancja-procesor ładnie się kręci-do 2600 na podwyszony napięciu i dalej by poszedł, chociąż długo testów nie robiłem w Prime)

- a może grafe spróbować sprzedać i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakiegość Sapphire Radeona X800 GTO (miałbym klienta-za 600 by wzioł)

- i czy z tym GTO nie bedzie to samo co z tym Asusem, czy bedzie się kręcił ten Radeon iczy duża różnica będzie?

Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Podczas gry padla mi karta, na jednym z 2 identycznych (nie wiem co to) znalazlem "burchelek" :D, jak by sie ugotowalo i mocno smierdzi spalenizna z tego miejsca.

ftp://ftp.proleague.org/misc/200597162716345.jpg

To najlepsze zdjecie jakie moglem znalesc + opis, co to moze byc? Mozna to gdzies dostac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak nadal przy podkrecaniu restartuja sie zegary, mi ta kolejność nie działa niestety.

Może jeszcze macie jakieś pomysły, bo wymian płyty to niewiem.

- ile mogbym dostać za tą płytke (około miesiąca mam ją- gwarancja-procesor ładnie się kręci-do 2600 na podwyszony napięciu i dalej by poszedł, chociąż długo testów nie robiłem w Prime)

- a może grafe spróbować sprzedać i ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakiegość Sapphire Radeona X800 GTO (miałbym klienta-za 600 by wzioł)

- i czy z tym GTO nie bedzie to samo co z tym Asusem, czy bedzie się kręcił ten Radeon iczy duża różnica będzie?

Co o tym myślicie?

z gto nie powinno być problemów ale głowy niedaje

Witam

Podczas gry padla mi karta, na jednym z 2 identycznych (nie wiem co to) znalazlem "burchelek" :D, jak by sie ugotowalo i mocno smierdzi spalenizna z tego miejsca.

ftp://ftp.proleague.org/misc/200597162716345.jpg

To najlepsze zdjecie jakie moglem znalesc + opis, co to moze byc? Mozna to gdzies dostac?

to jest mosfet zasilający gpu , nie dziwię się że go szlak trafił , obok niego jest też taki drugi pracują na przemian , 1.4v dawałeś na gpu i brak radiatorów na mosfety i 440mhz na gpu to musiało się tak skończyć , nie wiem czy to dostaniesz ten element ale wątpie musisz skontaktować się z jakimś serwisem zajmującym się karta graficznymi być może oni będą mogli załatwić ten element(obydwa mosfety trzeba wymienić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co komu SD... Przecież przez ten programik tylko same problemy są...

Chyba jak ktoś nieumiejętnie z niego korzysta :D U mnie spisuję się świetnie ;) Potrzebny mi jest do kontrolowania rpm na chłodzeniu tylko nie mogę nigdzie znaleźć, widocznie nie ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie poradzisz na freezy ja zmieniłem nf3 na via i zero problemów moge kręcić do oporu , wyłączenie fast write nie wiele pomoże

A jednak grafy nie sprzedałem i raczej nie sprzedaje.

Myśle nad sprzedażą płyty i mam pytania:

Kupiłbym Abit AV8 lub AV8-3rd Eye(ciekawy dodatek):

1) Czy ona jest dobra i czy napewno na Via bedę mógł kręcić grafę bez problemów.

2) Czy uda mi sie podkręcić w podobnym stopniu procesor (na DFI przy podniesionym napięciu idzie do 10*260, normalnie używam 10*250, jakbym miał lepsze chlodzeni to byłoby lepiej :) )

Warto zmieniać płytę??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry - pomyliłem się :oops: , bo zadużo oglądałem na ncie i szukałm i jakoś przypadkiem podałem na 939, a ja mam procka 754-sorry :oops: . Myślałem o tej płycie: Abit KV8-Pro lub z 3-RD EYE. Dzięki za pomoc.

Co o tej sodzicie? - Bedzie dobrze działać z grafą i czy wyciągne procesor podobnie do DFI ( z 260 lub 270 HTT by sie przydało)? Jeszcze raz sorry za gape i prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc :) , te 270 to by stykneło, bo raczej i tak wiecej nie wycisne niz 10*270 :)(rozumiem, że bedzie dało się podkręcić tak procesor?), czy możejest lepsza jakaś płytka na 754 i z Via. Troche mi szkoda DFI, ale tródno trzeba będzie ją sprzedać (ktoś chce kupić :D ). Sideband a ta Twoja płyta to dobra? Dobrze się kręci procek na niej? Rozumiem, że z grafa wzystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko ok , tylko moja płyta nie blokady pci/agp , więc odpada niby normalnie pracuje na 250mhz ale jest już wysokie pci i można uwalić dysk , lepszej od tej abita nie kupisz na via , grafika na nforce 3 szła 410/750 a teraz 415/920 więc różnica duża i brak freezów innych cudów

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!!

Jestem po raz pierwszy na tego typu forum,wiec jeśli pisze coś nie tak to proszę o wyrozumiałość z góry dziękuję.Problem dotyczy karty Asus v9999LE zrobiłem test w 3Dmark05 uzyskałem wynik 2748 pzry odblokowanych potokach i vertexach i jestem z niego bardzo nie zadowolony dodam jescze, że wydajność w grze np: "Bitwa o Śródziemie" też mnie rozczarowała przy automatycznej konfiguracji gra się cieła :cry:Jescze jedno zobrazowanie sytuacji w Need for speed most wanted gram w rozdzielczości 1280x1024 przy prawie max detal i gra tez niemiłosiernie się tnie czy to nie za dużo jak na ten sprzęt? .Wydaje mi się, że kartę stać na więcej czy się mylę?i stąd moja prośba czy mógł by mi ktoś powiedzieć w jaki sposób optymalnie tą kartę można skonfigurować?i wczym tkwi problem moich słabych wyników?

Posiadam intel865Pe Neo2-P ,intel pentium4 3.00 ghz ,1024 ddr

Pozdrawiam

Edytowane przez raf123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sideband dzięki za pomoc, w przyszłym tygodni bedę działał z wymianą płyty, pewnie na allegro ją wystawie, a jeszcze jedno-czy warto zmienić procesor i płytkę na 939-bo jakbym wziął jakąś tanią na 939 i dobrze mi by się udało sprzedać(ładna płytka do kręcenia procka i ładnie kręcocy procek i prawie nowe te moje) to dużo bym nie dołożył(chociaż mógbym trafić na słabo kręcony venice, a ten mój przy lepszym zasilaczu i chłodzeniu na 2,6 pójdzie i słyszłem, że venice jest słabszy do gier od athlona na 754).Czy warto robić wymiane płytki i procka,czy wystarczy jak wezmne tego Abita na 754(i tak z rok nie zamierzam nic wymieniać,najwyżej zmienię Ram,a pewnie za rok będą nowe płytki)?

A moze grafe sprzedac i do tego Radeona GTO dołożyć, tylko dużo bym nie dostal za grafe, chociaz z 1,5 roku ma gwarancje i dosyć ładnie się kręci(na sock A,bo wczesniej miałem).Co myslisz?

Raf123 napewno odblokowałeś potoki?-bo ja np. kiedyś myślałem,że odblokowałm, a czegoś nie wcisnełem i nie odblokowałem, jak wchodzisz do rivatuner to jest napisane na ilu działa potokach,vertexach, lub w everest,bo mi się zdaje przy tych wynikach w marku to nie odblokowałeś. A może jakieś sterowniki nędzne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasz_zn w riva tunerze pod kartą graficzną widnieje napis:A1,12x1,6vp czyli karta ma odblokowane 4 dodatkowe potoki i 2 vertexy pozostałe 4 potoki muszą byc chyba uszkodzone bo w grach i 3D Marku05 pojawiaja sie nieznaczne arty :cry: Więc może to wina sterów?Ja używam oryginalnych Nvidia tych których dostałem z płytą tj. 6.6.7.2 i do Asusa 3DVice 1.0.0.0 Jak możesz to podaj mi swoje stery. Z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne z tymi wynikami, ja używam 8-02-040515a-015958c,i są najlepsze jak do tej pory miałem, raf123 ściągnij z strony nvidi jakieś najnowsze, bo ponoć są nowsze od moich, a jeszcze coś-zaisntaluj AsusEnhancedDriver (na stronie asusa powino być, bo niby dzięki temu lepiej karta działa) ja mam wersje 115. A tak to niewiem-AGP włączone masz na 8x i może directx. Zobacz czy w everescie napewno masz odblokowane potoki(tak na wszelki wypadek). Bo powinieneś mieć więcej w Marku. Ale pierw zrób tak(teraz mi sie przypomniało-ten sposób powinien pomóc): przy instalowaniu sterowników orginalnych weź niestandardowe i pojawią się do zaznaczone elementy co ma się instalować. Zaznacz dodatkowo VGART i instaluj i mi to pomogło kiedyś, bo jak pożyczyłem karte kumplowi to na lepszym kompie miał gorsze wyniki, a jak zaznaczył to było lepiej(zapomniałem o tym).Może to pomoże, jak nie pomogą te sposoby to niewiem.Ja mam na niepodkręconej i na 12po i 6ver około 3500 w 3DMark05, a podkrecenie dużo daje, szczególnie procesora kary graficznej.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sideband dzięki za pomoc, w przyszłym tygodni bedę działał z wymianą płyty, pewnie na allegro ją wystawie, a jeszcze jedno-czy warto zmienić procesor i płytkę na 939-bo jakbym wziął jakąś tanią na 939 i dobrze mi by się udało sprzedać(ładna płytka do kręcenia procka i ładnie kręcocy procek i prawie nowe te moje) to dużo bym nie dołożył(chociaż mógbym trafić na słabo kręcony venice, a ten mój przy lepszym zasilaczu i chłodzeniu na 2,6 pójdzie i słyszłem, że venice jest słabszy do gier od athlona na 754).Czy warto robić wymiane płytki i procka,czy wystarczy jak wezmne tego Abita na 754(i tak z rok nie zamierzam nic wymieniać,najwyżej zmienię Ram,a pewnie za rok będą nowe płytki)?

A moze grafe sprzedac i do tego Radeona GTO dołożyć, tylko dużo bym nie dostal za grafe, chociaz z 1,5 roku ma gwarancje i dosyć ładnie się kręci(na sock A,bo wczesniej miałem).Co myslisz?

Raf123 napewno odblokowałeś potoki?-bo ja np. kiedyś myślałem,że odblokowałm, a czegoś nie wcisnełem i nie odblokowałem, jak wchodzisz do rivatuner to jest napisane na ilu działa potokach,vertexach, lub w everest,bo mi się zdaje przy tych wynikach w marku to nie odblokowałeś. A może jakieś sterowniki nędzne.

najmniej będzie cie kosztowało chyba sprzedanie tej płyty i kupno na via , ale jak chcesz przejść na 939 to już nie warto na agp tylko już pci-express , sprzedajesz płyte+ procesor i grafike , kupujesz 6800gs + płyte i procesor(nawet semprona na 939)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne z tymi wynikami, ja używam 8-02-040515a-015958c,i są najlepsze jak do tej pory miałem, raf123 ściągnij z strony nvidi jakieś najnowsze, bo ponoć są nowsze od moich, a jeszcze coś-zaisntaluj AsusEnhancedDriver (na stronie asusa powino być, bo niby dzięki temu lepiej karta działa) ja mam wersje 115. A tak to niewiem-AGP włączone masz na 8x i może directx. Zobacz czy w everescie napewno masz odblokowane potoki(tak na wszelki wypadek). Bo powinieneś mieć więcej w Marku. Ale pierw zrób tak(teraz mi sie przypomniało-ten sposób powinien pomóc): przy instalowaniu sterowników orginalnych weź niestandardowe i pojawią się do zaznaczone elementy co ma się instalować. Zaznacz dodatkowo VGART i instaluj i mi to pomogło kiedyś, bo jak pożyczyłem karte kumplowi to na lepszym kompie miał gorsze wyniki, a jak zaznaczył to było lepiej(zapomniałem o tym).Może to pomoże, jak nie pomogą te sposoby to niewiem.Ja mam na niepodkręconej i na 12po i 6ver około 3500 w 3DMark05, a podkrecenie dużo daje, szczególnie procesora kary graficznej.Pozdrawiam

Witam ponownie dzięki lulasz_zn za rady,ale niestety nie pomogly :cry: Po zainstalowaniu AsusEnhancedDriver 115 przestał działać mi smartdetector też tak miałes?szukałem tych sterów co ty masz,ale nie mogłem ich znaleść czy mógłbyś mi wysłać instalki ich na pocztę?VGART tez zainstałowalem prawda wynik sie poprawił do 3075 ale to i tak nędza.Mowiłeś coś o everescie gdzie to jest?i jak mam to sprawdzić?mam jescze jedno pytanko czy wiesz jak podkręcić kartę w RivaTunerze?Pozdrawiam!!

Edytowane przez raf123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie dzięki lulasz_zn za rady,ale niestety nie pomogly :cry: Po zainstalowaniu AsusEnhancedDriver 115 przestał działać mi smartdetector też tak miałes?szukałem tych sterów co ty masz,ale nie mogłem ich znaleść czy mógłbyś mi wysłać instalki ich na pocztę?VGART tez zainstałowalem prawda wynik sie poprawił do 3075 ale to i tak nędza.Mowiłeś coś o everescie gdzie to jest?i jak mam to sprawdzić?mam jescze jedno pytanko czy wiesz jak podkręcić kartę w RivaTunerze?Pozdrawiam!!

Ja bym na twoim miejscu na nowo postawił winde i nie uzywal bym zadnych programow asusa tylko dobre sterowniki do grafy np. XG 76.50 lub XG81.94 v2. Według mnie najlepsze. Powinno byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na twoim miejscu na nowo postawił winde i nie uzywal bym zadnych programow asusa tylko dobre sterowniki do grafy np. XG 76.50 lub XG81.94 v2. Według mnie najlepsze. Powinno byc ok.

Dzięki za info, a możesz mi powiedzieć gdzie te sterowniki można znaleść?i myślisz że to tylko od tego zależy?ppozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, a możesz mi powiedzieć gdzie te sterowniki można znaleść?i myślisz że to tylko od tego zależy?ppozdro

Mysle ze masz troche zapchany system i sama zmiana sterow nic nie da. Raczej trzeba na nowo wina instalowac. I te smieci od asusa w rzeczywistysci nic nie daja, a nawet jesli to nie tyle co dobre stery. Znajdziesz je tutaj XG .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze masz troche zapchany system i sama zmiana sterow nic nie da. Raczej trzeba na nowo wina instalowac. I te smieci od asusa w rzeczywistysci nic nie daja, a nawet jesli to nie tyle co dobre stery. Znajdziesz je tutaj XG .

Wiesz co chyba nie jest to wina systemu bo robilem go 2 dni temu też tak myślalem a może dlatego ,że mam XP home edition?zainstalowałem je i nic to nie pomogło w most wanted odnotowałem jescze wieksze skoki i cos nie tak było z grafa jakbu arty sie pojawiły w czołówce dzieki za pomoc. Ale juz sam nie wiem co zrobić próbowałem już chyba wszystkiego:(

Edytowane przez raf123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ty masz takie jakies wyniki jakbyś potoków nie miał odblokowanych.1) Uruchom everest (wpisz w google to napewno gdzieś będzie do sciągnięcia). 2)Naciśnij ekran 3) Procesor graficzny i dodałem rysunek na którym pokzane są potki i verteksy(tak na wszelki wypadek możesz sprawdzić). Mówisz,że jakby arty występowały-może grafa się posypała-Raf123 masz gwarancje(tak na wszelki wypadek)?

Stery to ściągnij te co jarek_pr Ci podał, też bym te grał ale przez płytkę nie mogę zbytnio.

(podkręcasz grafike na własne ryzyko, uważaj z tym, ja swoja podkręciłem na Nf7 395 i 860,przy pamięciach miałem przetaktowanie, lepiej było na 834, cale to wszystko przy dodaniu ołówka)

Sideband dzięki za pomoc.Jednak pozostane przy 754(fundusze, bo jednak za dużo wszystko sprzedać i kupić nowe), tylko w przyszłym tygodniu postaram płytke zmienić na tego Abita.

post-109770-1136592205_thumb.jpg

post-109770-1136592898_thumb.jpg

post-109770-1136593186_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi