Hans15336 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ASUS N6800XT 300/700MHz AGP NV40/A1 podkręcona 380/800MHz oraz 12x1 6vp stery 81.95 WHQL 3DMark 05 4330pkt , GT1 17,0 , GT2 13,1 , GT3 23,3 3DMark 03 10422pkt , GT1 248,7 , GT2 82,9 , GT3 68,4 , GT4 59,9 AA,AF OFF Vsync OFF Zmiana częstotliwości przez ASUS SMARTDOCTOR Oblokowanie karty przez RIVĘ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sathorn Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ja mam problem. Mam karcioszekę odblokowaną RivaTunerem na 16/6. Jak robiłem wcześniej test 3dMark 2005 na taktowaniu 365/790, to uzyskałem 3995 pkt (nowe stery nVidii 81.95 bodajże). Następnie zainstaloałem stare sterowniki ASUS-a, bo mi nie działał Smart Doctor. Potem bawiłem się jeszcze EnhancedDriverami, ale dalej nie działał. Dałem więc sobie spokój i odinstalowałem stery ASUS-a i zainstalowałem z powotem nowe. Podkręciłem karcioszkę na 380/810 (czy -/+ 5MHz) i co? 300 3dMarków mniej! teraz uzyskałem 3658. Ktoś może wie jaka jest tego przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 A jak odinstalowywałeś sterowniki, to całą procedurę stosowałeś??? Driver Cleaner Pro 1.3 i Tryb Awaryjny itd. przed instalacją ponownie sterowników??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lsiwy1 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam. Mam tą kartę: http://allegro.pl/show_item.php?item=79760404 I pytanko do kogoś kto ma może taką samą. Jak Wam podkręcają się pamięci? Mi słabiutko 20-30 MHz i już są arty na 'nature'. Tak wogle to byłem pewien, że w tej karcie nie można odblokować potokow i vertexa, bo sprzedawca "arche.net" ma te same karty sprawdzone pod względem modowalności na innej aukcji - 100zł drożej. Jaka była moja radość, gdy z ciekawości spróbowałem odblokować potoki :). wynik w 3DM03: 11265 na standardowych zegarach http://service.futuremark.com/orb/projectd...ojectId=4592084 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84445572 co sądzicie o tej grafie to jest jakiś 6800XT czyli 0,11 mikrona. Dobrze bedzie sie kręcić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 @Pure to nie jest 0.11u tylko 0.13 bo to nv40......btw 16/6 to całkiem ok jak za te kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84445572 co sądzicie o tej grafie to jest jakiś 6800XT czyli 0,11 mikrona. Dobrze bedzie sie kręcić?? Odpowiedź jest pare postów wyżej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Witam mam pytanie everest pokazuje mi napiecie procesora graficznego 1,49V czy to nzaczy ze ktos majstrował przy nim?? Jakie jest normalne napiecie. Pozdrawiam i posiadam V9999LE Edytowane 3 Lutego 2006 przez Cin66666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) Witam mam pytanie everest pokazuje mi napiecie procesora graficznego 1,49V czy to nzaczy ze ktos majstrował przy nim?? Jakie jest normalne napiecie. Pozdrawiam i posiadam V9999LE W sumie dziwne bo ja mam Everesta 2006 w wersji 2.5.480 i napięcie pokazuje 1.40V (RT też pokazuje 1.40V) czyli takie jakie mam. W standardowym V9999LE jest 1.25V Edytowane 3 Lutego 2006 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 W sumie dziwne bo ja mam Everesta 2006 w wersji 2.5.480 i napięcie pokazuje 1.40V (RT też pokazuje 1.40V) czyli takie jakie mam. W standardowym V9999LE jest 1.25V SMART DOCTOR pokazuje napięcie na GPU :mur: i ja mam 1,22 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam wszystkich, Ostatnio testowałem Radeona 9550 XT i po zmianie karty nie do końca wsadziłem GF 6800, niby był wsadzony a jednak nie był, nagle zobaczyłem dymek, po czym szybko odłączyłem zasilanie. Teraz obraz jest w straszne paski kreski i kropeczki itd. Upaliło się coś na karcie Jak myślicie jest ryzyko, że spaliło się jeszcze coś oprócz tego czarnego "cypka"? Karta jest na gwarancji ale jak ją oddam to znając życie będzie to trwało kupę czasu. Powinni ją uznać? Mam lutownicę, sklep elektorniczny niedaleko i mogę sam wlutować nowy podzespół. Tylko czy po takim zabiegu GF będzie sprawny? Czekam na wasze opinie i rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 spróbować możesz ale bedziesz potrzebował dmuchawki na gorące powietrze bo zwykłą lutownica możesz narobić więcej szkód niż pożytku.... co do scalaka to jest to prawdopodobnie jakiś regulator napięcia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 widze , że asusy palą się bardzo często i te same elementy , ten upalony element to mosfet od gpu , musisz znać symbol , ale w Polsce wątpie że go dostaniesz , no chyba że ktoś sprowadzi z zagranicy , cena elementu raczej niewielka ok 10-20zł , ale trzeba dodać przesyłke jeżeli będzie sprowadzany z zagranicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ten element to konwerter dc-dc dla gpu lub pamięci prawdopodobnie o symbolu APM7313 lub IRF7811AV....ciekawe jak z dostępnością....bo mam kartę w której prawdopodobnie padł właśnie ten element Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Odeślę jednak kartę na gwarancję, jak myślicie powinni uznać co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 widze , że asusy palą się bardzo często i te same elementy , ten upalony element to mosfet od gpu , musisz znać symbol , ale w Polsce wątpie że go dostaniesz , no chyba że ktoś sprowadzi z zagranicy , cena elementu raczej niewielka ok 10-20zł , ale trzeba dodać przesyłke jeżeli będzie sprowadzany z zagranicy Ja bym dał na gwarancji do serwisu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Ja bym dał na gwarancji do serwisu :DPytanie czy mu uznają gwarancję mogą powiedzieć że padło z winy użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashall Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Mam problem z wydajnością kompa. Posiadam Athlona XP2500+, 1GB ram, GeForce'a 6800 128 mb od Asusa (odblokowanie potoków i kręcenie niewiele daje) i niektóre gry chodzą dziwnie wolno. W testach 3d mark mam całkiem dobre osiągi (ok 10000 pkt w 2003 i 3600 pkt w 2005) ale np w NFS MW musze grać 800*600 i detale na low/mid bo na wyższych strasznie zwalnia. W Doomie 3 przy 1024*768 high wyciąga średnio 40 fps, a bywa ze zwalnia do kilkunastu, Quake 4 podobnie. Demo technologiczne Nvidii Nalu (to z syrenką) wyciąga ok 9 fps, czyli nie ma mowy o płynności. Próbowałem róznych sterów. Mam najnowszego Directa, zasilacz Chieftec 350 Wat, format i nowy system nie pomagają. Jak mogę zwiększyć wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Prponuję AGP size zwiększyć na 256MB u mnie pomagało w demkach od nvidii. Napisz dokładnie jaki masz procesor, jaką płytę itd. Imo jak dla mnie procesor jest wąskim gardłem, sam mam Semprona 2500+ 1.4Ghz@2.1Ghz i pod podkręceniu w niektórych grach mam 2x więcej FSPów. Nie wiem jak w innych grach, ale w AAO włączenie S.M.A.R.T sprawia, że nie mam takich przycięć. Dużo może być przyczyn, jakiś podzespół się przegrzewa, zasilacz nie wyrabia itd. Musisz sprawdzić napięcia i temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) @Maks! co ty opowiadasz......SMART??? co ma smart wspólnego z grafiką i przycięciami....SMART to system monitoringu dysków twardych (Self Monitoring and Reporting Technology)..jego włączenie powoduje tylko że płyta gł/system sprawdzają czy któraś z wartości nie przekroczyła wartości dopuszczalnej....nic więcej. Edytowane 4 Lutego 2006 przez VANT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 @Maks! co ty opowiadasz......SMART??? co ma smart wspólnego z grafiką i przycięciami....SMART to system monitoringu dysków twardych (Self Monitoring and Reporting Technology)..jego włączenie powoduje tylko że płyta gł/system sprawdzają czy któraś z wartości nie przekroczyła wartości dopuszczalnej....nic więcej. TAK HDD SMART, w innych grach różnicy nie zauważyłem, dzieje się tak tylko w AAO ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Witam ASUS V9999 LE 16/6 Mobo NF7 ver 2.0 2400 XP 3d mark 2006 77.50 1280x1024 bez OC 1633 1280x1024 400/900 2100 MHz 1734 1024x768 400/900 2100 MHz 2161 Oczywiście wszystkie testy. Jak będę miał czas to na innych sterach zrobię. Edytowane 6 Lutego 2006 przez Tank_26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Hmmm... Coś mam nie tak. Mam drugą kartę 6800GT (teraz na PCI-E) Założyłem Zalmana VF700-Cu i w ogóle mi nie spadła tempka. Za to RAM dziwnie zimny... Coś jakby odwrócone odczyty... Temperatura jądra waha mi się od 51 do 62 stopni przy Full Speed Zalmanie i do 70 stopni przy Low Speed Zalmanie. Karta na AGP nigdy takich temperatur nie osiągała... Miała 51-54 stopnie - no chyba, że to tam czujnik padł. Na AGP było tak, że to temperatura RAM mocno wzrastała (40 do 63) a nie GPU. Czyżby błąd na tamtej karcie??? Ram mam na poziomie 38-44 stopni - to jest spoko temperatura. Ale dlaczego tak mało się zmienia podczas grania/benchowania??? Jakaś mała amplituda jak na pasywne ich chłodzenie (tylko z nawiewem zalmana i z Revoltec RS006 Aluminium na nich). Chociaż czujnik z panelu pokazuje też około 42 stopni. Ale na jądrze wykrywa tylko 54-56 a nie 62... Jakoś nie wiem o co chodzi z tą kartą... Podajcie Swoje temperatury, taktowania i rodzaj chłodzenia oraz AGP/PCI-E. No i jeszcze jedno - jest na karcie zielona dioda koło kondesatora na brzegu karty. Do czego ona?? Jak się świeci to dobrze??? Bo na AGP nie było zielonej diody... Edytowane 7 Lutego 2006 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coexist Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Cześć mam pytanie co domojego ASUSA V9999/TD 128MB AGP. A mianowicie nie mogę jej bardziej podkrecic tzn z 325 Mhz na np 350Mhz, ponieważ karta mi natychmiast koszmarnie zwalnia albo mam tzw 3-5 sek.zamrozenia ekranu :sad: dodam ze mam badziewny zasilacz Megabajt 350 Watt ktory ciagnie to wszystko razem z Athlonem 64 3000+ i wiem ze to poroniony pomysł, ale chodzi mi o to czy to raczej wina karty ze nie daje sie rdzen podkrecic? (pamiec kreci sie spoko) czy (wolałbym) tego tandetnego zasilacza?? aha napięcie rdzenie procesora wynosi 1,26V - tak mi pokazuje everest i smart doctor :mur: za pomoc i odpowiedzi bardzo wam dziękuje!!!!! Edytowane 7 Lutego 2006 przez Coexist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Cześć mam pytanie co domojego ASUSA V9999/TD 128MB AGP. A mianowicie nie mogę jej bardziej podkrecic tzn z 325 Mhz na np 350Mhz, ponieważ karta mi natychmiast koszmarnie zwalnia albo mam tzw 3-5 sek.zamrozenia ekranu :sad: dodam ze mam badziewny zasilacz Megabajt 350 Watt ktory ciagnie to wszystko razem z Athlonem 64 3000+ i wiem ze to poroniony pomysł, ale chodzi mi o to czy to raczej wina karty ze nie daje sie rdzen podkrecic? (pamiec kreci sie spoko) czy (wolałbym) tego tandetnego zasilacza?? aha napięcie rdzenie procesora wynosi 1,26V - tak mi pokazuje everest i smart doctor :mur: za pomoc i odpowiedzi bardzo wam dziękuje!!!!!Moim zdaniem zasilacz ci nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich Sorki ze o to zapytam bo pewnie juz to bylo tutaj o tym pisane ale cos nie moge znalezc :( Chcialem sie zapytac ile potokow ma zwykły ASUS V9999 czyli gf 6800 W niektórych sklepach internetowych pisze ze 12 w innych 8 a tu nie moge sie doszukac:( I jak cos czy duza jest szansa na odblokowanie potoków. Z góry dzieki i sorki za kłopot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coexist Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Witam wszystkich Sorki ze o to zapytam bo pewnie juz to bylo tutaj o tym pisane ale cos nie moge znalezc :( Chcialem sie zapytac ile potokow ma zwykły ASUS V9999 czyli gf 6800 W niektórych sklepach internetowych pisze ze 12 w innych 8 a tu nie moge sie doszukac:( I jak cos czy duza jest szansa na odblokowanie potoków. Z góry dzieki i sorki za kłopot No ja właśnie takowego posiadam i ten model ma 12 potoków i 5 vertexów, ale niestety jedyne co mi się udało bez artefaktów to 12p i 6 vertexów. Edytowane 7 Lutego 2006 przez Coexist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) No ja właśnie takowego posiadam i ten model ma 12 potoków i 5 vertexów, ale niestety jedyne co mi się udało bez artefaktów to 12p i 6 vertexów.A ile masz pkt w 3D Mark 2003 i 2005 po odblokowaniu tylko tego vertexu bez O/C ? I czy ktoś wie gdzie można to cacko kupić na AGP? Jakieś namiary na sklepy internetowe gdzie dostepna jest ta karta:) Cześć mam pytanie co domojego ASUSA V9999/TD 128MB AGP. A mianowicie nie mogę jej bardziej podkrecic tzn z 325 Mhz na np 350Mhz, ponieważ karta mi natychmiast koszmarnie zwalnia albo mam tzw 3-5 sek.zamrozenia ekranu dodam ze mam badziewny zasilacz Megabajt 350 Watt ktory ciagnie to wszystko razem z Athlonem 64 3000+ i wiem ze to poroniony pomysł, ale chodzi mi o to czy to raczej wina karty ze nie daje sie rdzen podkrecic? (pamiec kreci sie spoko) czy (wolałbym) tego tandetnego zasilacza?? aha napięcie rdzenie procesora wynosi 1,26V - tak mi pokazuje everest i smart doctor za pomoc i odpowiedzi bardzo wam dziękuje!!!!!Ja mialem podobnie na radeonie 9550 jak zasilacz był nowka to ładnie sie kreciła karta ale z czasem coraz to bardziej słabła pojawialy sie artefakty i zwalniala grafa wiec obnizalem taktowanie az doszedlem prawie do standardowych zegarów, mysalem ze karta dostala po [gluteus maximus] i nie chce sie juz krecic ale powodem byl zasilacz megabajt 350W, zmienilem na Huntkey i karta znowu sie swietnie kreci:) Tak wiec mysle ze u Ciebie jest podobnie ... A to ze masz dobre napiecie na rdzeniu to po pierwsze program zle moze wskazywac a po drugie moze akurat na procku karty jest dobre napiecie ale pamieci nie wyrabiaja albo powod jest gdzies indziej np. zle zasilacznie portu AGP itp. Edytowane 7 Lutego 2006 przez wizner5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ktoś się wypowie??? Zależy mi choćby na 1 porównaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coexist Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) A ile masz pkt w 3D Mark 2003 i 2005 po odblokowaniu tylko tego vertexu bez O/C ? I czy ktoś wie gdzie można to cacko kupić na AGP? Jakieś namiary na sklepy internetowe gdzie dostepna jest ta karta:) Ja mialem podobnie na radeonie 9550 jak zasilacz był nowka to ładnie sie kreciła karta ale z czasem coraz to bardziej słabła pojawialy sie artefakty i zwalniala grafa wiec obnizalem taktowanie az doszedlem prawie do standardowych zegarów, mysalem ze karta dostala po [gluteus maximus] i nie chce sie juz krecic ale powodem byl zasilacz megabajt 350W, zmienilem na Huntkey i karta znowu sie swietnie kreci:) Tak wiec mysle ze u Ciebie jest podobnie ... A to ze masz dobre napiecie na rdzeniu to po pierwsze program zle moze wskazywac a po drugie moze akurat na procku karty jest dobre napiecie ale pamieci nie wyrabiaja albo powod jest gdzies indziej np. zle zasilacznie portu AGP itp. W 3d marku 2003 na obecym konfingu (procek 2100Mhz) było coś prawie 10 tyś. Karte kupisz juz chyba tylko na Allegro :(, a z tymn zasilaczem to mnie pocieszyłes bo w tym tygodniu go wywalam, ale artefakty z pwoodu zasilacza to nie wiedziałęm :) dzięki Edytowane 7 Lutego 2006 przez Coexist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...