Paweeell Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) 75C ??? 350mhz???? Co jest Ja na standard kręce do 380, kunpel na takiej karcie wyciągnął 420mhz bez żadnych modów i podnoszenia napięcia. Pamięci poszły mu na 1000 a mi idą na standardowym chłodzeniu do 870mhz. A w stresie mam 53/51 C :) malkstons jakiego masz kompa? Edytowane 6 Maja 2006 przez Paweeell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 malkstons ale ja nie mam ASUSA tylko GIGABYTE a napisałem w tym temacie dlatego że ktoś pytał o coś co wiedziałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Jak bez OC to jest OK Ja mam tak : 3DMark Score 10415 3DMarks GT1 - Wings of Fury 249,7 FPS GT2 - Battle of Proxycon 82,4 FPS GT3 - Troll's Lair 68,5 FPS GT4 - Mother Nature 59,9 FPS Family AMD Athlon 64 Processor 2800+ Architecture 64-bit Internal Clock 2005 MHz Internal Clock Maximum 3000 MHz External Clock 286 MHz Socket Designation Socket 754 Katra jak w podpisie :D Nie nie nic nie odblokowywałem i jest 12/5 i chłodzenie takie jak na zdjęciu czyli standard :) w stresie mam na tym chłodzeniu 75C Na tej karcie co ja tyle miałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Co za tym idzie to według mojego zdania to moją kartę w tej chwili ogranicza procek co nie? Bartona sobie w tym roku zafunduje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 malkstons ale ja nie mam ASUSA tylko GIGABYTE a napisałem w tym temacie dlatego że ktoś pytał o coś co wiedziałem aaaaaaaaaaaaaaa no widzisz, to przeoczyłem, gigabyte ma rzeczywiście standard psywne. Kup sobie jakiegoś fanderka bo widzę że lubisz ciszę i zamocuj na tym radiatorze to temp. Ci spadnie o 15* Paweeell tu jest fragment mojej starej sygnatury: config: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « AMD Athlon XP 2800+ @11x210 1,725V /Pirson Pro v1.0/ Epox 8RDA3I Pro /ZALMAN GWB1 Small Type/ OCZ High Performance Dual Chanel Kit 2x256MB, Hynix B8J-D43 512MB Asus V9999LE @16/5 400/900 /ZALMAN GWB1 Large Type/ SB Audigy Player @Audigy 4 PRO WinFast TV2000XP Segate Barracuda 80/8 7200 LiteOn 16193S DVD-RW GTA Case HuntKey HK-350AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Oblivion to gra która poza innymi mankamentami ma także całkowicie niedopracowany engine; niezależnie od sprzętu nie ma mowy o w pełni płynnej grze. To nie wina karty tylko dennego silnika graficznego; szarpanie animacji wystepuje nawet na kartach z serii 7*** :wink: Na pocieszenie - u mnie (gdzie FEAR, Riddick czy inny Tomb Raider hula bez problemu) przy Oblivionie - szarpanie i skoki płynności to normalka. Poza tym np. przy sterach pozwyżej 83** wywala black skriny :wink: to że oblivion ma skopany silnik to było wiadomo od początku ale że aż tak nie to wiedziałem ostatnio grałem w Splinter cell Chaos Theory wszystko na full (hdr bez AA) 1280x1024 i gra śmiga to samo w Fear(rozdziałka 1024x768) nie mówię FC czy HL2 mam tylko nadzieję że nowy patch poprawi coś w tym względzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 jako że widzę że nikt tu dawno nie zaglądał to postanowiłem cos napisać:)). Moje pytanie brzmi: kiedy widać że karta ma już dość podkręcania? Bo tak podkręcam swoją i podkręcam, doszełem już do zegarów 400 i 920Mhz na def V i żadnych artów zwiech ip. Boje się dalej podkręcać bo znając życie to bedzie wygladało tak że będe sobie dalej podkręcał bez jakichkolwiek oznak aż tu nagle psss i karta się spali. Wiec powiedzcie jak można najskuteczniej zaobserwować skutki pokdręcania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) jako że widzę że nikt tu dawno nie zaglądał to postanowiłem cos napisać:)). Moje pytanie brzmi: kiedy widać że karta ma już dość podkręcania? Bo tak podkręcam swoją i podkręcam, doszełem już do zegarów 400 i 920Mhz na def V i żadnych artów zwiech ip. Boje się dalej podkręcać bo znając życie to bedzie wygladało tak że będe sobie dalej podkręcał bez jakichkolwiek oznak aż tu nagle psss i karta się spali. Wiec powiedzcie jak można najskuteczniej zaobserwować skutki pokdręcania Monitoring temperatury Przekłamania w 3d (kolorki, pojawiające się "dziwne obiekty" ) Kropki w filmach (u mnie się pojawiają) Załóż jakiś lepsze chłodzenie (Zalman , Pentagram) oczywiście też na pamiątkach Ja mam jeszcze standardowe chłodzenie i 400 rdzeń a pamiątki max 875 (nie mam radiatorów i więcej nie kręce-szkoda karty :) Edytowane 21 Maja 2006 przez Tank_26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 A ja z inne beczki. Zna moze ktos wymiary GPU 6800?. Moglbym sobie sam zmierzyc, ale nie che mi sie teraz sciagac coolera, bbrac ponownie pasta itp. A nuz ktos kiedy zmierzyl i zaoszczedzi mi roboty :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 wymiarów co prawda nie mam, ale mam zdjęcia, więc jeżeli nie potrzebne są Ci dokładne wymiary to możesz "na oko" wyliczyć ile ma gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dzieki. To mi w zasadzie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 bede upierdliwy ale zapytam sie jeszcze raz. Co moze byc powodem wysokich temperatur w moim asusie 6800gt. Po zalozeniu nv sl. 5 po starcie w idle jest 63 a w stresie 80. Pasta przyleganie itp wszystko oki. Czy jest jakis regulator softwerowy obrotow na tej karcie ? Nadmienie ze temperatura nic sie nie zmienila w stosunku do firmowego chlodzenia :-) Wszystko jest dobrze zamontowane, przylega do rdzenia i pamieci. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 bede upierdliwy ale zapytam sie jeszcze raz. Co moze byc powodem wysokich temperatur w moim asusie 6800gt. Po zalozeniu nv sl. 5 po starcie w idle jest 63 a w stresie 80. Pasta przyleganie itp wszystko oki. Czy jest jakis regulator softwerowy obrotow na tej karcie ? Nadmienie ze temperatura nic sie nie zmienila w stosunku do firmowego chlodzenia :-) Wszystko jest dobrze zamontowane, przylega do rdzenia i pamieci. Pzdr A powiec mi do czego podpiąłeś zasilanie tego tego silencera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 A powiec mi do czego podpiąłeś zasilanie tego tego silencera?Do zasilania na karcie. 2 pin Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Do zasilania na karcie. 2 pin Pzdr na asusie jest 3 pin przecież Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 na asusie jest 3 pin przecież6800gt pcx sli ready extreme :-) only 2 pin Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Wszystkie karty Asus z serii 6800 pod AGP mają niestandardowe wejście 3pin w postaci zminiaturyzowanej, więc nie da się silencera do niego podpiąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Wszystkie karty Asus z serii 6800 pod AGP mają niestandardowe wejście 3pin w postaci zminiaturyzowanej, więc nie da się silencera do niego podpiąćwyraznie napisalem pcx a nie agp pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Nie wiem jak wyglada wtyczka z zasialania z silencera ale ja podpiolem X1 (zciaglem plastikowa wtyczke i podpiolem pinami czarny i czerwony ) fakt ze nie ma regulacji obrotow ale dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Nie wiem jak wyglada wtyczka z zasialania z silencera ale ja podpiolem X1 (zciaglem plastikowa wtyczke i podpiolem pinami czarny i czerwony ) fakt ze nie ma regulacji obrotow ale dziala.w moim przypadku jest dziwnie wysoka temp. niezaleznie czy jest silencer czy orginalne chlodzenie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 w moim przypadku jest dziwnie wysoka temp. niezaleznie czy jest silencer czy orginalne chlodzenie. pzdr A czy na pewno pracuje pod 12v? Może zmniejszyłeś obroty jeszcze przy starym chłodzeniu i idzie teraz inny voltage niz 12v. Silencer aby osiągnąć swą wydajność pracuje standardowo na 12v a i tak jest ledwo slyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A czy na pewno pracuje pod 12v? Może zmniejszyłeś obroty jeszcze przy starym chłodzeniu i idzie teraz inny voltage niz 12v. Silencer aby osiągnąć swą wydajność pracuje standardowo na 12v a i tak jest ledwo slyszalny Nie mam pojecia jak moglem zmmniejszyc obroty w orginalnym chlodzeniu. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Nie mam pojecia jak moglem zmmniejszyc obroty w orginalnym chlodzeniu. Pzdr poprzez oprogramowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 poprzez oprogramowaniesystem byl reinstalowany i nie instalowalem orginalnego oprogramowania asusa. w slience zmienilem wtyczke i podlaczylem do plyty. Nie ma zadnych roznic. widac trafilem na goraca karte ktora juz tak ma. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ale jesli temp sa takie same na silencerze i chlodzeniu seryjnym to moze ten silencer jest jakis trefny. Może sprobuj go wymienic w ramach gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Witam mam problem z moim 6800 LE. Mianowicie mój 6800 LE @ 16P 5 Vertexow bez podkrecania po 10 minutach grania w Guild Wars jest taki freez że tylko reset pomaga. Pomóżcie!!! Chciałem wyedytować bios programem Nvidia Bios Editor lecz gdy go włącze nie mam normalnych liter (tylko krzaki) grrr... Ucieszyłbym się jeśli podesłałbym komuś plik z biosem i powiedział co jak wyedytować bo na swoim kompie nie dam rady byłbym bardzo wdzięczny... System mam nowy po formacie próbowałem wgrywać stery zmodowane, orginalne, najnowsze i ciągle to samo. Prócz odblokowanych potoków karta nie kręcona, wcześniej grałem i było OK. Temp. 50 stopni pamieci i 50 rdzeń. P.S Fastwrites OFF dalej zwiechy P.S nr 2 : Przytocze cytat z tematu o problemach z 6800 (ściny,frezze itp.): "Frezzy w 6800 ? Znalazlem rozwiazanie a przynajmniej u mnie zniknely freezy......Co nalezy zrobic ? Jezeli podkrecacie to nie spod windy a wgrywajcie podkrecony bios, dodatkowo ustawic nalezy tylko jedno napiecie i stale taktowanie tzn. zeby dla 2D i 3D bylo takie samo.....U mnie to pomoglo" Czy kogoś GF6800 wydaje piski gdy przegląda sie duże zdjęcie jadąc scrollem? Pozdrawiam i czekam na pomocne rady Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Barthezz365 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czy kogoś GF6800 wydaje piski gdy przegląda sie duże zdjęcie jadąc scrollem? tak, piski wydają cewni na pcb to narmalne na tych kartach P.S nr 2 : Przytocze cytat z tematu o problemach z 6800 (ściny,frezze itp.): "Frezzy w 6800 ? Znalazlem rozwiazanie a przynajmniej u mnie zniknely freezy......Co nalezy zrobic ? Jezeli podkrecacie to nie spod windy a wgrywajcie podkrecony bios, dodatkowo ustawic nalezy tylko jedno napiecie i stale taktowanie tzn. zeby dla 2D i 3D bylo takie samo.....U mnie to pomoglo" no tak, tylko asus nie ma modułu sterującego napięciem na rdzeniu, więc soft-vmod odpada. czy te freezy zdarzały Ci się przed odblokowaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tak przed odblokowaniem również lecz dowiedziałem się że może to być wina zasilacza który mam w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tak przed odblokowaniem również lecz dowiedziałem się że może to być wina zasilacza który mam w podpisie. No zasilacz w tym przypadku wydawał mi się pierwszą rzeczą, która mogła by powodować te freezy, ale czy ja wiem, w końcu to Chieftec 350W. Spróbuj skombinować miernik i sprawdź napięcia na liniach, byc może są jakieś spadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Dodam że larta kupiona od sprzedawcy na allero dowiedziałem się że chodziła spokojnie 16p5v 415 @880 na zasiłce 450 lub 500W firmowej. Dlatego uważam że to zasilacz. Mam 2 lata gwarancji jeszcze. Jak sprawdze miernikiem to dam znać a w najbliższym czasie skombinuje jescze drugi zasilacz i podepne pod niego MOBO i karte a pod drugi reszte i zobacze czy to karta. P.S Nikt w mojej okolocy nie ma jakiegoś mocniejszego zasilacza OMG :D Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Barthezz365 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...