Skocz do zawartości
nadmundo

ASUS V9999 (GT,GE,LE)

Rekomendowane odpowiedzi

...przy sterach 9.1.3.1 jest o.k., przy czym na starcie pojawia się komunikat (pasek powiadamiania) o możliwości kooperacji w SLI; jak to wyłaczyć? Skądinąd jakie stery polecacie? Z góry dziękuje za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...przy sterach 9.1.3.1 jest o.k., przy czym na starcie pojawia się komunikat (pasek powiadamiania) o możliwości kooperacji w SLI; jak to wyłaczyć? Skądinąd jakie stery polecacie? Z góry dziękuje za informacje.

wyłaczyć? nie da się..

Wersja 91,33 już podobno będzie bez twego buga.

91.33 na razie egzystuje jako beta.

pozdrawiam

k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu rozwiązanie Klik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nad nim myslałem ale to: ... Accelero X1 to model adresowany do posiadaczy kart GeForce 6800 i 7800 (wersji PCI-E) !!!! A moja karta jest AGP

Chłodzenie pasuje tylko trzeba podłączyc zasilanie coolerka przez przejsciówke na molexa (asus na agp ma inna wtyczke)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...małe pytanko - mam obudowę Chieftec, z wiatrakiem, na bocznym panelu, na wysokości karty; czy nawiew powietrza na kartę może prowadzić do nierównomiernego rozłożenia temperatury na pamięciach (obecnie na karcie zamontowane są witrak Zalmana i takież radiatory)?? - a jeżeli tak to jakie ma to znaczenie? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...małe pytanko - mam obudowę Chieftec, z wiatrakiem, na bocznym panelu, na wysokości karty; czy nawiew powietrza na kartę może prowadzić do nierównomiernego rozłożenia temperatury na pamięciach (obecnie na karcie zamontowane są witrak Zalmana i takież radiatory)?? - a jeżeli tak to jakie ma to znaczenie? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

u mnie podobna sytuacja, ten wentyl z boku na 12v powodowal WYZSZA TEMP! na grafie, wylaczenie go z koleji nie wchodzilo w gre, dopiero na 5v jest optimum. Sprawzdaj kombinuj no i mierz temperature na grafie a sam zobaczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj dostalem PoV 6800GX czyli asus 6800TD o podwyzszonych zegarach ;)

jak na razie to mam 12/5 390/970Mhz i w 3dMarku 2003 mam 10500 (chyba dobrze jak na moj proc ;P ) na 'starym' systemie.

karta moduje sie na 16/6 wiec za chwile zabieram sie za testy ;)

instalowac najnowsze stery czy sa jakies starsze lepsze pod ta karte.

to moja piersza nvidia od kilku lat wiec sie nie orientuje;)

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mi ktoś powie co to może być, włączam kompa i jest jedno wielkie piszczenie głośniczka na karcie , ale system wchodzi ale juz po 3 minutach się wyłącza. Nie wiem co sie dzieje , czy to może być wina zasilaczaże tak nagle zaczęło piszczceć. Nie chciałbym się pozbywać tej karty bo na prawde nie jest jeszcze taka zła, więc pomóżcie w diagnozie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to prawda ze na nf3 nie moge wlozyc gf6800? w moim przypadku byłby to LE od asusa.

Możesz (ja jestem tego dowodem :wink:) ale znane są problemy ze współpracą takiego tandemu. Nie są one tego regułą (ja jestem tego dowodem :wink:), ale są - jest forum duzy topic o tym problemie.

Osobiście mam odczucie, że to może się pojawiać przy kręceniu odblokowanych 6800/6800LE...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Asusie czesto sie zdarza daremne OC ale jest wieksza pewnosc na odblokowanie potokow (16/6). Za to WinFast ma calkiem niezle OC lecz czesto juz na 16/5 nie chce wstawac.

Hmmm a jak to sie przekłada na wydajność tzn. co będzie bardziej wydajne 16p/6v z gorszymi taktowaniami czy lepsze taktowania z np. 12p/5v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy ile taktów wyciśniesz, ale przy tych samych zegarach więcej potoków->więcej klatek. Ja bym wolał jednak mieć więcej potoków i troche niższe takty. Miałem Asusa9999LE16/5 i z małym OC wyciskał 11233 w 3Dmarku03 żaden tam super wynik, ale jednak odblokowanie potoków jest mniej obciążające od OC, asusik padł po Voltmodzie, za miękki ołówek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej norma. Wiele kart typu 6600/6800 ma tę bolączkę. Niby można polakierować cewki, wtedy przestaną piszczeć ale w razie reklamacji karty mogą być problemy. A jeżeli to Asus no to już 100% norma :)

Edytowane przez cykor79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mam to rozumiec?

$ffffffffff NVIDIA VGA BIOS information

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$1100000000 Title : POV GF 6800 GX

$1100000002 Version : 5.40.02.12.01

$1100000001 BMP version : 5.28

$1100000100 BIT version : 1.00

$1100000200 Core clock : 200MHz

$1100000201 Memory clock : 400MHz