Dzidaziom Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam pytanko. Postawiłem Everesta, pokazuje dobrze temperature CPU, mobo, dysku, ale zauważyłem, ze pokazuje złą temperaturę GPU i pamięci na grafice. Rozkminiłem, że pokazuje dobrą temperaturę (sprawdzone) gdy zainstalujemy Asus Smart Doctor. Da się zrobić COŚ, żeby odczyt był poprawny bez tego programu? :) Miałbym jeden zbędny śmieć w systemie mniej :) Asusik V9999LE, stery 78.01 z www.asus.com. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Asus v9999LE. 16\6 420\900 Po reinstalacji systemu XP zainstalowałem stery do mobo Abita NF-7 ver 2.0 z płytką która była dodana do mobo. Audio driver 3.48 (WHQL) Audio utilities 3.48 Ethernet driver 3.13 (WHQL) + TOT.nvu GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) + TOT.nvu SMBus driver 3.38 (WHQL) + TOT.nvu Installer 3.56 IDE In-the-box 2.70 USB driver Przy tych sterach pamiątki mam na 900 bez żadnych artefaktów (dotyczy filmów). Wcześniej miałem nowsze stery i pamiątki maksymalnie 826 bez kropek (pojawiały się czerwone niebieskie i białe) w filmach . W marku 05 4900 pkt Amd Athlon 2400xp@2300 MHz Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Tank_26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam Ostanio mam problem z odblokowaniem potokow w asusie 6800le. Zawsze odblokowywalem i 0 problemu. 2 miesiace temu zrobilem formata, odblokowalem potoki i wszystko bylo si, pozniej juz nic nie sprawdzalem. Dzisiaj jakos mnie wzielo zeby zapuscic 3dmarka i mialem cos niskie wyniki, wchodze do RivaTuner a tam karta wykryta z 8/4 to wchodze w odpowiednia zakladke i tam w custom niby sa odblokowane. Przeinstalowalem sterowniki i pozniej rive odblokowuje i nadal to samo. Wiecie moze co sie stalo ? Jedyny program od podkrecania w systemie to riva tak nic wiecej nie mam. STeronik to najnowszy 93.71 a wczesniej przed przeinstalowaniem 91.xx Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 U mnie sterowniki 93.71 obniżają częstotliwość pamięci o połowę np mam ustawione na 900 a po restarcie wracają na 450 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanko: Czy jest taka możliwosc zeby ustawic smartdoctora tak aby w 2D wiatrak obracał się na np: na 10% a przy przejsciu w 3D obroty poskoczyly by na 20%? Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Mam pytanko: Czy jest taka możliwosc zeby ustawic smartdoctora tak aby w 2D wiatrak obracał się na np: na 10% a przy przejsciu w 3D obroty poskoczyly by na 20%?Uch, ale wygrzebałeś temat :D już prawie zapomniałem że takowy na PurePC istniał... A co do pytania, SmartDoc (jak również używany przeze mnie do tego celu SpeedFan) reagują wyłącznie na temperaturę (i w zależności od niej regulują obroty wiatraczka), a nie na fakt odpalenia trybu 3D. Inna sprawa, że przejście w ten tryb automatycznie podbija temperaturę, więc w sumie zależność jest spełniona - chyba że Tobie chodzi o coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 E tam .Wymienić na coś dużego i cichego :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam. Mój komp (Asus P4P800, P IV 2,4 GHZ Northwood HT, GF 6800 LE asus, WD 160 GB, 3x 512 goodram, Chieftec 360 wat) zalicza ostatnio dziwaczne zwiechy. Rzecz wygląda tak, że w chwilę po uruchomieniu windy (XPhome pl) pojawiają się na ekranie drobne, nieregularne zniekształcenia obrazu ("jakby ktoś piaskiem sypnął"), po czym komp się wyłącza i próbuje zrestartować co jednak się nie udaje (=> kolejna zwiecha jeszcze przed uruchomieniem windy). Pomaga reset twardy. Obecnie sprzęt działa tylko w trybie awaryjnym;-//. Anomalie wystąpiły "ni z tąd ni z owąd", bez wyraźnego powodu. Sprzęt ma 4 lata (karta grafiki 2 lata). BARDZO PROSZĘ O POMOC. Co może być przyczyną tych "akcji"? p.s. może jest jakiś wypróbowany program do testowania sprzętu, który pozwoliłby ustalić, który podzespół nawala? Podejrzewam kartę grafiki (w końcu to obraz szwankuje), stąd tutaj zamieszczam post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPI Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam. Mój komp (Asus P4P800, P IV 2,4 GHZ Northwood HT, GF 6800 LE asus, WD 160 GB, 3x 512 goodram, Chieftec 360 wat) zalicza ostatnio dziwaczne zwiechy. Rzecz wygląda tak, że w chwilę po uruchomieniu windy (XPhome pl) pojawiają się na ekranie drobne, nieregularne zniekształcenia obrazu ("jakby ktoś piaskiem sypnął"), po czym komp się wyłącza i próbuje zrestartować co jednak się nie udaje (=> kolejna zwiecha jeszcze przed uruchomieniem windy). Pomaga reset twardy. Obecnie sprzęt działa tylko w trybie awaryjnym;-//. Anomalie wystąpiły "ni z tąd ni z owąd", bez wyraźnego powodu. Sprzęt ma 4 lata (karta grafiki 2 lata). To może być kurz na grafice który ostro grzeje GPU albo siadło zasilanie z tego molexa dodatkowego. Stawiam na kurz Ja za tp mam problem z tym, iż nie dziala mi wyjcie LCD tzn dzialalo a potem samo wysiadlo, mam samsunga 770P z magictune premium - program go nie wykrywa w większości odpaleń. :mur: jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alef Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 to ja troche odkopie temat poczciwych 6800...jakie stery polecacie? po 3 latach (to moj rekord - sic!) przymierzam sie do reinstalki windy. teraz asus leci na 77.76 od tweaksRUs a ze ostatnie to 169.21 to stwierdzilem ze lekko nie na czasie jestem ;-) kiedys widzialem jakis post ze 93.71 byly polecane...a kilka postow wyzej Tank_26 napisal ze te stery "obniżają częstotliwość pamięci o połowę"...pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba87 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Witam, skoro istnieje temat o tych kartach to nie bede zakładał nowego. Mam pewien problem jestem posiadaczem karty Asus 9999 TD 325/700 czytałem w tym temacie ze niektórzy podkręcali ją do poziomu 425/930 a praktycznie każdy wyciągał 380/ 850 natomiast ja nie mogę podkręcić ani rdzenia ani pamięci o choćby 10 mhz bo zaraz wali artami? w czym problem? czy to jakas blokada podkręcania? Proszę o pomoc. Do podkręcania używałem riva tuner a stery to 81.84, dodam ze próbowałem różnych wersji sterów i zawsze to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...