axl2000 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Masz pamiatki 2.2ns :) firmy Hynix. Juz nie musisz sie obawiac :) Napisz jeszcze jakiej rev.'isji masz karte... moze uda sie ustalic ktora ma te 2.2 :) Jest to napisane na karcie - u mnie na takiej bialej naklejce na krawedzi :D Cze 1249985[/snapback] Ok napisze jutro bo dzisiaj już nie moge rozkręcić kompa (powody niech zostaną znane mi :P ) Hmh Hynixy 2.2ns...to chyba dobrze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel154 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Witam tez mam pamieci 2,2ns (HY5DU2832330A F-22 332A) rev 1.01lecz na rev 1.01 tez sa pamieci 2,8ns to raczej nie regula z tym rev wyniki w 2k5 = 5081 m stery 7.1.2.2 2k3 = 11500 m stery 7.1.2.2 2k3 = 11693 m stery 7.1.2.4 2k1 = 17776 m stery 7.1.2.2 Edytowane 1 Lutego 2005 przez daniel154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam takie pytanko czy poradzil sobie juz ktos z tym rozciagajacym sie ekranem na naszych asuskach????i moze wkoncu ktos odpowie ile mam tej pasty nalozyc na rdzen mojego asuska bo zmieniam chlodznie na arctic silencera 5.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwaczorek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ej da mi ktos szybko linka do sterow 71.24 ? Pozdro ! [karta zmodowala mi sie piknie :) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam takie pytanko czy poradzil sobie juz ktos z tym rozciagajacym sie ekranem na naszych asuskach???? 1250330[/snapback] Wyglada na to ze wina tego jest Smart Doctor :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 a czy jest jakis inny program ktory pokaze mi napiecie procka i jeszcze moze do tego bedzie w nim mozna zmienic predkosc wiatraczkow???? i moze wkoncu mi odpowiecie na pytanie ile mam dac tej pasty miedzy rdzen a cooler karty graficznej bo jutro przychodzi mi Arctic Cooling VGA Silencer NV5...moze jakies linki z tym z fotkami albo cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Tyle wystarczy: Ja stosuje najprostsza metode nakladania - palcem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Tyle wystarczy: Ja stosuje najprostsza metode nakladania - palcem. 1250603[/snapback] czyli co palcem nalozyc???? i na caly rdzen rozsmarowac tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Dokladnie tak. Tylko najpierw dokladnie usun stara paste zmywaczem do paznokci, a przed nakladaniem nowej pasty umyj palce (zeby nie byly tluste). TUTAJ masz opisane krok po kroku jak to wszystko wyglada, tyle ze dla X800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 dzienx za fachowa odpowiedz...a propo tego programiku masz moze juz jakies wiesci???? bo ten moj asusek bez smart doctora troche glosny:( i jeszcze jedno zakladal juz ktos Arctic Cooling VGA Silencer NV5 na asuska V9999GT???? bo nie wiem czy zmieszcza mi sie te radiatorki miedziane revolteca co teraz mam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 zakladal juz ktos Arctic Cooling VGA Silencer NV5 na asuska V9999GT???? bo nie wiem czy zmieszcza mi sie te radiatorki miedziane revolteca co teraz mam.... 1250683[/snapback] Przeciez Silencer bedzie Ci chlodzil takze pamieci. Wiec jesli masz na nich radiatory, to tak czy owak musisz je sciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Przeciez Silencer bedzie Ci chlodzil takze pamieci. Wiec jesli masz na nich radiatory, to tak czy owak musisz je sciagnac. 1250691[/snapback] ano racja...a propo ciekawe jak sobie poradzi czy moze lepiej zalozyc jakis cooler w stylu "booxowy z p4" i te radiatorki co ja mam miedziane chyba ze ten silencer5 sobie poradzi jak myslisz????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Napisales, ze jutro do Ciebie przychodzi Silencer, wiec sam sprawdzisz. Poza tym, widzialem ze ktos na tym forum juz zakladal NV5 Silencera i byl zadowolony. Zdaje sie, ze do Asusa bedziesz musial zastosowac specjalny molex dodatkowego zasilania (lamany), bo jesli dobrze pamietam, to wejscie zasilania na tej karcie jest prostopadle do plytki pcb. Aczkolwiek moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 no wlansie cos slyszalem o tym molexie tylko nie wiem o co z tym chodzi...moze dasz jakies linki i jakies porady co musze zrobic ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Niestety ja Ci nie pomoge. Znajdz kogos kto ma Silencera na Asusie i zapytaj jak to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Probowalem ExpertToola od Gainwarda zamiast Smart Doctora ale wiatrak nie zwalnia, sam program nie ma mozliwosci kontroli obrotow :/ Poki co trzeba w sluchawkach siedziec i czekac moze na dobra wersje doktorka Ciao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Apropo kontroli wentylatora, to przeciez RivaTuner ma taka opcje, wiec dlaczego z niej nie sprobujecie skorzystac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja stosuje najprostsza metode nakladania - palcem. 1250603[/snapback] palcem to wiesz gdzie mozesz sobie pogrzebac??? :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: w zadnym wypadku palcem!! NIGDY nie odtluscisz palucha wystarczajaco po pierwsze wyczyscic dokladnie spirytusem radiatory i GPU potem nalozyc troche pasty i rozsmarowac cieniutka warstwe karta do bankomatu/telefoniczna/zyletka itp (przedtem bok ktorym bedziemy smarowac tez spirytusem wyczyscic!!!) i zalozyc radiator wazne tez aby sie nie dostaly sie zadne male wlosy/kurze itp na paste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 palcem to wiesz gdzie mozesz sobie pogrzebac??? :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: w zadnym wypadku palcem!! NIGDY nie odtluscisz palucha wystarczajaco po pierwsze wyczyscic dokladnie spirytusem radiatory i GPU potem nalozyc troche pasty i rozsmarowac cieniutka warstwe karta do bankomatu/telefoniczna/zyletka itp (przedtem bok ktorym bedziemy smarowac tez spirytusem wyczyscic!!!) i zalozyc radiator wazne tez aby sie nie dostaly sie zadne male wlosy/kurze itp na paste 1251171[/snapback] I tak naprawde to nic nie daje, czy rozsmarujesz paste palcem, czy czymkolwiek innym. Ja probowalem juz kilka sposobow (min. karte telefoniczna, rekawiczki chirurgiczne) i co sie okazalo? Temparatura zawsze taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Apropo kontroli wentylatora, to przeciez RivaTuner ma taka opcje, wiec dlaczego z niej nie sprobujecie skorzystac. 1251142[/snapback] U mnie prynajmniej nie ma opcji regulacji wentyla, ani w low-level system tweaks ani w samych system tweaks :/ A Tunera mam najnowszego jaki byl na guru3d Edytowane 1 Lutego 2005 przez Kotul15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Masz pamiatki 2.2ns :) firmy Hynix. Juz nie musisz sie obawiac :) Napisz jeszcze jakiej rev.'isji masz karte... moze uda sie ustalic ktora ma te 2.2 :) Jest to napisane na karcie - u mnie na takiej bialej naklejce na krawedzi :D Cze 1249985[/snapback] Jesli po ciemaku dobrze patrzylem to rev. 1.01 mam i pamiatki z nimi wlasnie Hynixy 2.2ns I PYTANIE, SmartDoctor co byl razem ze stareami pokazuje mi w IDLE temp pamięci @800Mhz na 49-50C czy to dobrze czy zle i o ile moga sie te wartosci mijac z prawdą oraz czy wartość realna powiedzmy 60-65C ni ejest dla pamięci karty zabojcza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Jesli po ciemaku dobrze patrzylem to rev. 1.01 mam i pamiatki z nimi wlasnie Hynixy 2.2ns I PYTANIE, SmartDoctor co byl razem ze stareami pokazuje mi w IDLE temp pamięci @800Mhz na 49-50C czy to dobrze czy zle i o ile moga sie te wartosci mijac z prawdą oraz czy wartość realna powiedzmy 60-65C ni ejest dla pamięci karty zabojcza ?? 1251810[/snapback] Ciezko powiedziec jaka moze byc ta temperaturka na prawde. Kiedys zwiekszylem obroty wentyla z 30 do 100% bo chcialem zaobsterwowac o ile zmaleje temeraturka i co.. po 30 sek. wzrosly odczyty w smart doctor'ze o jakies 2-3 stopnie.. temp. pamiatek spodala o jakies 1-2 stopnie.. po czym temperatura VPU zaczela mi skakac - nawet o 20 stopni!! (zazwyczaj w gore!). Uwazam ze ASUS to b. dobra firma ale ten smart doctor to porazka!! Wczoraj probowalem wieczorem odpalic kompa i.. restrtowal mi sie 7 razy!!! Za kazdym razem w momecie gdy probowal odpalic Smart Doctora i zaciagnac te Enhanced driver'y.. pier...e to!!! Bym zapomnial.. Mi pamiatki tez sa na poziomie 45-50.. Ale czasem potrafia sie naprawde nagrzac.. Nie wiem kiedy.. ale smart tego nie wyswietla.. Pozdro Edytowane 2 Lutego 2005 przez Blade04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ciezko powiedziec jaka moze byc ta temperaturka na prawde. Kiedys zwiekszylem obroty wentyla z 30 do 100% bo chcialem zaobsterwowac o ile zmaleje temeraturka i co.. po 30 sek. wzrosly odczyty w smart doctor'ze o jakies 2-3 stopnie.. temp. pamiatek spodala o jakies 1-2 stopnie.. po czym temperatura VPU zaczela mi skakac - nawet o 20 stopni!! (zazwyczaj w gore!). Uwazam ze ASUS to b. dobra firma ale ten smart doctor to porazka!! Wczoraj probowalem wieczorem odpalic kompa i.. restrtowal mi sie 7 razy!!! Za kazdym razem w momecie gdy probowal odpalic Smart Doctora i zaciagnac te Enhanced driver'y.. pier...e to!!! Bym zapomnial.. Mi pamiatki tez sa na poziomie 45-50.. Ale czasem potrafia sie naprawde nagrzac.. Nie wiem kiedy.. ale smart tego nie wyswietla.. Pozdro 1251940[/snapback] A jaki inny program bys polecal do mierzenia temperatur? Riva Tuner co ja ja mam najnnowsza to nigdzie nie moge znalezc zadnych miernikow tem. ani kontroli obrotow heh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 A jaki inny program bys polecal do mierzenia temperatur? Riva Tuner co ja ja mam najnnowsza to nigdzie nie moge znalezc zadnych miernikow tem. ani kontroli obrotow heh :) 1252063[/snapback] heh, taki jeden.. organiczny.. Przykladasz palucha do kosci - najlepiej tych tuz przy krawedzi i "odczytujesz" czy sa gorace czy jedynie cieple.. ja ma zazwyczaj ustawione na 700MHz ale czasem jak w cos gram potrafia sie ostro nagrzac! Np. przepuszcze kompa przez 3D Marka pare razy i sa cieple a zagram w jakas malo wymagajaca gierke i sa gorace - ale to sie dzieje losowo.. Mysle ze do 800-820 MHz mozna je puscic bez dodatkowego chlodzenia ale trzeba miec przyjamniej dobra wentylacje w obudowie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_selfdestr Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) ..kupilem dzisiaj stara giere Industry Giant II..ani rusz nie chce sie uruchomic..wyskakuje ze karta niekompatybilna..czy ktos gral w ta giere na asusku v9999gt? gdzies znalazlem info ze pojdzie na sterach 65.73..zobaczymy.. ..i g..nie dziala..znow nic nie wnoszace porady na forach... Edytowane 2 Lutego 2005 przez mr_selfdestr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcew26 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mam pytanie do tych posiadaczy V9999Gt z 128MB. W Halfie 2 w 1024*768 aa*4 anizo*8 mam czasami 2-3 sekundową przycinke poprzez doczytywanie w obszernych planszach. Troche mnie te doczytywanie wkurza. Wina 128 ramu na grafie czy trzeba Bartonka podkręcić na 3200+? Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Asusa V9999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mam pytanie do tych posiadaczy V9999Gt z 128MB. W Halfie 2 w 1024*768 aa*4 anizo*8 mam czasami 2-3 sekundową przycinke poprzez doczytywanie w obszernych planszach. Troche mnie te doczytywanie wkurza. Wina 128 ramu na grafie czy trzeba Bartonka podkręcić na 3200+? Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Asusa V9999 1253543[/snapback] no własnie tez oto miałem zapytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 no własnie tez oto miałem zapytać 1253572[/snapback] Panowie ja mam pelnego Asusa GT, nie spotkalem sie z przycinaniem w halfie 2 ustawiajac sysko na maxa w rozdzialce 1280. lecz takie przycinanie to raczej nie wina samej karty... Zamontowalem swoja bestie u kumpla z bartonem 2500+ z 512 ramu i doom3 okazal sie skakac na 1024 bez aniso itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jezusicku... :) Ile razy mozna pisać ze Half 2 ,doom3 ,far cry ,najnowszy medal wymagają 1024 ramu do max detali...a co do halfa to stery z wersji 71.. powodują takie skoki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 A co sadzicie o modelu V9999GE ? Prosilbym o informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...