andy71 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 chyba inne GT mają inne pamieci GDDR3? i nie wiem czy to jest dobry pomysł wgrywac cos takiego do v9999gt z zwykłymi pamięciami GDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Omni jest za stary i pokazuje błędne dane. Jedynie Nibitor 2.0A jest w stanie pokazać prawdziwe ustawienia. Można wgrywać inne BIOSy => jednak trzeba zwrócić uwagę na Timmingi => złe/zbyt ostre mogą powodować występowanie artefaktów. Oczywiście trzeba pamiętać, że wersja 128 ma inne pamięci => trzeba wgrywać BIOSy od modeli z takimi samymi pamięciami. Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Omni jest za stary i pokazuje błędne dane. Jedynie Nibitor 2.0A jest w stanie pokazać prawdziwe ustawienia. Można wgrywać inne BIOSy => jednak trzeba zwrócić uwagę na Timmingi => złe/zbyt ostre mogą powodować występowanie artefaktów. Oczywiście trzeba pamiętać, że wersja 128 ma inne pamięci => trzeba wgrywać BIOSy od modeli z takimi samymi pamięciami. 1366142[/snapback] Faktycznie w Nibitor nie pokazuje napiecia dla trybu 2d, ale sa za to timingi i pare innych rzeczy. W Omni pokazuje napiecia 2d ale nie ma timingow, moja zmiana ograniczala sie do modyfikacji biosu z karty, wiec poprstu zgrywalem bios z karty i wyrownalem napiecie 2d do wartosci 3d wiec nie martwilem sie o timingi pamieci. Pamieci na karcie mam 2.2ns wiec powinny spokojnie zniesc ustawienia timingow dla pamieci innej karty 6800 gt 128Mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ale to napięcie pokazywane przez Omin dla 2D jest nieprawdziwe... Kiedy je zmienisz okazuje się, że zmieniasz VID a nie napięcie dla trybu 2D... To może bardzo poprsuć sprawę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Dovoltowanie pamięci daje więcej mhz?ile?Hirotaro podało by mi link do biosu i potrzebnego softu?Czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Dovoltowanie ukladu przeważnie daje lepsze wyniki O/C jak to zwykle bywa i przy RAM i przy Procku czy NB :) Część modeli GT (chyba np. Leadtek) ma standartowo napięcie 1.3V a Asus ma 1.4V Sofcik znajdziesz tu: http://www.mvktech.net UWAGA!!! NVIDIA UPRZEDZA, ŻE W ZWIĄZKU Z POJAWIANIEM SIĘ NA RYNKU (SECONDHAND) KART ZE ZMIENIONYM ID CZYLI PRZEMIANOWANYCH Z GT NA ULTRA ITP. BĘDZIE ŚCIGAŁA WSZYSTKICH (ŁĄCZNIE Z MODDERAMI...) KTÓRZY PUBLICZNIE MÓWIĄ O TAKICH ZABIEGACH Tego dowiedziałem się od Administratorów forum MVKTech... Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Fenx Nie no to to wiem,raczej chciałem się dowiedzieć konkretnie o twoją kartę[i moją].Ile jej to pomogło,i moze jeszcze ile jej dałes i jak się grzeje?Doktor mi powiedział ze nawet 1.46v dla gpu. A co to znaczy?Ze jak se zrobię z gt ultrę to jestem be? Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Jedrek71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Chodzi o to żebyś nie sprzedawał tego jako Ultra i żebyś nie mówił że to Ultra tylko Modowane GT => chyba tak to ma brzmieć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik2000 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Helo :) Mam pytanie: Przeglądając sobie stronke http://www.mvktech.net/ natknełem się na BIOS do V9999LE. I teraz pytanko: co on może wnieść i czy opłaca się go wrzucać :?: Czy jest to może po prostu jeden i ten sam BIOS :?: Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Laik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Raczej ten sam A sprawdzić możesz nibitorem 2.0a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mam pytanie dla wszystkich posiadaczy V9999GT 128MB, jak wam chodza demka Nalu i Timbury? Super płynnie czy tak jak u mnie pokaz slajdów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mam pytanie dla wszystkich posiadaczy V9999GT 128MB, jak wam chodza demka Nalu i Timbury? Super płynnie czy tak jak u mnie pokaz slajdów? 1369467[/snapback] z tego co pamietam musisz miec w biosie AGP size na 256MB..wtedy nie bedzie nic cielo..albo odpal nalu ale dla kart gf6600 (bez zmiany w biosie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Hirotaro Aha wszystko jasne!A wiecie co, ta moja karta to jest wzasadzie ultra,tak nawet napewno!!TO ULTRA!! Hirotaro?Jak te geile?Warto za pewien czas jak ddr będzie w cenie kiełbasy,wymienic hynixy na geile?Jesli tak to jaki model geil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 To są Ultra X z timingami 2-2-2-5 PC3200 seria Dual Channel To Ty sam nie wiesz jaką masz grafę??? Skad pomysł, że to Ultra albo GT albo coś innego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Wszystko pięknie! Tak? hmm a ja myslałem ze jak napisane ze GT to znaczy ze Ultra? Czasami zdaza mi się zartować,i bywa ze .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kay22 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 witam mam asusa v9999le odblokowalem potoki i vertexy , ale nie moge w riva tuner zmienic zegarow taktowania. zaznaczam enable driver hardware overclocing i potem naciskam na detect i nic. co sie moglo stac??? :cry: dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 witam mam asusa v9999le odblokowalem potoki i vertexy , ale nie moge w riva tuner zmienic zegarow taktowania. zaznaczam enable driver hardware overclocing i potem naciskam na detect i nic. co sie moglo stac??? :cry: dzieki za info 1373283[/snapback] Hmmm dziwne :unsure: A robiłeś pełen format po przesiadce ? Jeśli będzie nadal nie tak to zostanie Ci Smart Doctor Najnowsza versja: http://www.asus.com.tw/support/download/se...468.zip~zaqwedc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam Dwa pytania: moze ktos bedzie znał na nie jakąś odpowiedź... 1 - zna ktos jakis inny niz smartdoctor program ktory bedzie widział sensory temperatury na karcie ASUS v9999 GT (kastrat na DDR I)?? moze jest jakis patch do rivatunera?? 2 - gral ktos / lub gra / na tej karcie w KoTORa 2? mam kolorowe artefakty w menu po wlaczeniu jakiegokolwiek antyaliasingu, a jakikolwiek sposob (czy to z gry, czy to ze sterownikow) probowalem rozne wersje driverow, a patch mam najnowszego. No To do dzieła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Ja mam KotOR2 i nie mam żadnych artefaktów. Jedyna niezgodność występuje gdy włączę to OSD ze sterowników przez CTRL-ALT-O => jeśli mam w opcjach włączony ten skrót jako aktywny to gra miga jak w starym kinie. Ustawienia jasności gry kłócą się z tymi ze sterów i jest Ciemno-Jasno-Ciemno. Gdy w sterach wyłączę to OSD już wszystko gra pięknie na 1280 z pełnym AA i AF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k-of Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam Pozdrowienia i pytanie: Przewiną sie tu wątek usunięcia "szmatek" z pamięci i zamiana (?) na jakąś uczciwą termopastę . Czy ktoś to zrobił i jaki to dało efekt? Chodzi mi o temperatury. Asus V9999GE 350/1000@420/1200, ale wtedy wentylator hałasuje! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam. Moich bojów z Asusem V9999Gt 128MB ciąg dalszy. Otóż otrzymałem właśnie nowa kartę z serwisu Komputronika, bo poprzednie 2 reklamowałem, bo sypały artami w Painkilerze nawet po dograniu patchy z bajerami pod GF6800. Niestety z tą kartą jest podobna historia. Wynika z tego, że raczej grafa jest w porządku. Ona po prostu - albo cienko biega na takim starym sprzęcie jak mój, albo się gryzie z pamięciami lub płyta główną. Inne gry spoko. Choć oczekiwałem większej mocy. Ma może ktoś przerobiony bios do tego modelu z napięciami pod 2D takimi jak dla 3D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Ale GT ma tylko 1 tryb voltage i zegarów dla 3D i 2D taki sam. Jedyne co można zrobić to napięcie z 1.2V podnieść do 1.4V To Ultry mają Dual Settings Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam. Moich bojów z Asusem V9999Gt 128MB ciąg dalszy. Otóż otrzymałem właśnie nowa kartę z serwisu Komputronika, bo poprzednie 2 reklamowałem, bo sypały artami w Painkilerze nawet po dograniu patchy z bajerami pod GF6800. Niestety z tą kartą jest podobna historia. Wynika z tego, że raczej grafa jest w porządku. Ona po prostu - albo cienko biega na takim starym sprzęcie jak mój, albo się gryzie z pamięciami lub płyta główną. Inne gry spoko. Choć oczekiwałem większej mocy. Ma może ktoś przerobiony bios do tego modelu z napięciami pod 2D takimi jak dla 3D? 1374309[/snapback] Mialem podobny problem, a w zasadzie mam do tej pory. Gra chodzi ladnie, ale dopiero po wgraniu wszystkich dostepnych patchy po kolei! Jednak nie zmienia to faktu, ze sa przeklamania w grafice w menu gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kay22 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Hmmm dziwne :unsure: A robiłeś pełen format po przesiadce ? Jeśli będzie nadal nie tak to zostanie Ci Smart Doctor Najnowsza versja: 1373301[/snapback] nie robilem formatu bo mi sie troche nie chcialo. tamten problemik zalatwilem ale.. pojawil sie kolejny jak odpalam jakiegokolwiek 3dmarka wyskakuje mi napis ze nie moze uruchomic akceleratora 3d czemu???? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam mam pytanie jaka wersja strowników jest w tej chwili nalepsza głownie chodzi mi o wydajność w grach? Czy słaby zasilacz (350W) może wpływać na wydajność karty? Posiadam V9999GT 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witam mam pytanie jaka wersja strowników jest w tej chwili nalepsza głownie chodzi mi o wydajność w grach? Czy słaby zasilacz (350W) może wpływać na wydajność karty? Posiadam V9999GT 256MB 1375495[/snapback] To zalezy ile masz urządzeń. Jak masz 2HD i ze napędy CD lub DVD albo więcej to bardzo. Przy moim konfigu czy śmieszny Gigabajt 350W czy Chieftec 420W nie odczułem różnicy. Generalnie jednak zalecałbym dla bezpieczeństwa kompa i komfortu ( cicha praca markowych zasiłek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 nie robilem formatu bo mi sie troche nie chcialo. tamten problemik zalatwilem ale.. pojawil sie kolejny jak odpalam jakiegokolwiek 3dmarka wyskakuje mi napis ze nie moze uruchomic akceleratora 3d czemu???? :blink: 1374963[/snapback] To ja jednak bym Ci zalecił zrobienie pełnego formatu i od razu uaktualnij wszystkie stery. Raczej jak się przesiadasz z jakiejś grafy to dla świętego spokoju lepiej zrób format :) POZDRO i napisz co wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDuży Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam, dawno mnie tu nie było ale kupiłem Asusa V9999LE i wątek przeczytałem od deski do deski ale do rzeczy :) Zmieniłem bios na wersję Asusa GT 128MB - ze strony http://www.mvktech.net/ i wszystko wydaje się że poszło OK - GPU ma 1,34V a nie 1,24V, pamięci nadal 2,67V, taktowanie mam 350/700 a nie 300/700. Tylko nie mogę podkręcić rdzenia - cały czas mam 350MHz - mogę tylko podkręcać pamięć a i to też chyba tylko SmartDoc Asusa. Wersja biosu: Name : ASUS V9999GT VGA BIOS Version 5.40.02.15.AS02 Version : 5.40.02.15.00 Ultra : No Spotkał się ktoś z takim problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDuży Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam, odpowiem sam sobie - problemem podkręcania były sterowniki - wróciłem do starego biosu i nadal nie mogłem zmienić taktowania. Wywaliłem, wrzuciłem od nowa i działa. A teraz kolejne pytanie - jest jakiś program zmieniający zegary na GF 6800 niezależnie od sterowników? RivaTuner korzysta z możliwości sterownika (opcji low-level na tych kartach nie ma), Asus SmartDoc to już w ogóle cuda robi i pokazuje. PS. Dla statystyki - kupiłem kartę jako sprawdzoną na 16/6 a co do podkręcania to trafił mi się jakiś ładny egzemplarz - na razie sprawdzone mam 420/930 i nadal bez problemów - nie licząc powoli wymiękającego zasilacza (Hiper 350W) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam, odpowiem sam sobie - problemem podkręcania były sterowniki - wróciłem do starego biosu i nadal nie mogłem zmienić taktowania. Wywaliłem, wrzuciłem od nowa i działa. A teraz kolejne pytanie - jest jakiś program zmieniający zegary na GF 6800 niezależnie od sterowników? RivaTuner korzysta z możliwości sterownika (opcji low-level na tych kartach nie ma), Asus SmartDoc to już w ogóle cuda robi i pokazuje. PS. Dla statystyki - kupiłem kartę jako sprawdzoną na 16/6 a co do podkręcania to trafił mi się jakiś ładny egzemplarz - na razie sprawdzone mam 420/930 i nadal bez problemów - nie licząc powoli wymiękającego zasilacza (Hiper 350W) ;) 1379464[/snapback] Zapewne chodzi Ci o mozliwosc taktowania karty wyzej niz pozwalaja na to stery? Jesli tak, to temat byl poruszany i 3eba zaznaczyc odpowiednia opcje w rivatuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...