Bazyl123 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 To nie wina chba konkretnej grafiki, bo na Winsascie 5900XT też coś takiego jak rozciągnięcie obrazu miałem. A teraz mam Asusa 6800LE i raz mi się obraz rozciągnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Niedoświadczony_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Hmmm tylko dziwne bo mi się to zdarza nadwyraz często (w porównaniu do Was) :/ Tzn tak mniej/więcej raz w ciągu dnia choć bywa tak że nawet z 4 razy jednego dzionka się zaliczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 To bardzo dziwne. U mnie jak mam zgaszony SD to 0 problemow, a jak wlacze SD to raz na 2 dni albo czesciej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) A u mnie jak pisałem cały czas SD włączony i nigdy problemu takiego nie miałem... Czyli to nie wina SD => niektórzy w ogóle ze względu na inną markę karty SD nie mają a problem mają. Zatem SD nie ma nic do rzeczy. Edytowane 23 Maja 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 u mnie tez czasem jest a co do sd to gorszego gowna nie widzialem u zadnego producenta kart ale widze ze u mniektorych dziala ok wiec pewno ma jakies niezgodznosci sprzetowe:)ja przy wlaczonym sd np w call of duty niepogram w necie robi mi takie lagi ze glowa boli jak przelacze na 1min tez to samo wystarczy ze go zamkne to juz jest ok aaa czasem przy wlanczaniu sd pisk z glosnikow i zwic albo blue screen naprawde programisci asusa sie spisali z sd na medal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 A może poprostu coś masz nie tak z kompem albo windą... Ja go już stawiałem na 3 kompach i 5 systemach i było OK za każdym razem... Zatem wina leży znów gdzieś indziej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) HEH 3 RAZY WINDA STAWIANA I DALEJ TO SAMO TZN TO MI SIE DZIEJE TYLKO W CALL OF DUTY ZRESZTA JEST NA TYM I INNYCH FORACH B.DUZO LUDZI CO IM SD ROBI TAKIE KLOCKI COZ CHYBA NIENAPISZESZ ZE WSZYSCY MAJA WINDE ALBO SPRZET NAWALONY? Edytowane 23 Maja 2005 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Niedoświadczony_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 HEH 3 RAZY WINDA STAWIANA I DALEJ TO SAMO TZN TO MI SIE DZIEJE TYLKO W CALL OF DUTY ZRESZTA JEST NA TYM I INNYCH FORACH B.DUZO LUDZI CO IM SD ROBI TAKIE KLOCKI COZ CHYBA NIENAPISZESZ ZE WSZYSCY MAJA WINDE ALBO SPRZET NAWALONY? 1460663[/snapback] Po pierwsze nie krzycz [CAPS OFF] Po drugie to masz racje. Nie sądze aby tyle osób stawiało źle system. Pozatym jak już zostało to zauważone to nie wina SD, tylko pytanie czego :?: Rozwiązał w ogóle ktoś ten problem ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 No jak Niedoświadczony napisał: To nie wina SD => i ja to też powtarzam cały czas... Ja mam SD i mówię, że w sumie 3 kompy i 5 systemów i na żadnym nie sprawia problemów. Dlatego problem jest Gdzieś Indziej!!! O tym mówię!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Tak jak zapowiadalem w niedziele bylem dzis (tzn juz wtorek jest :)) poniedzialek w proline w k-cach i zaqpilem VGA Silencera NVidia 5 R.2 za 49zl :) Popoludniu przystapilem do montazu, ktory byl jeszcze bardziej ciekawszy i wciagnal mnie bardziej niz kiedys montaz zalmana6500alcu czy zalmana zm80a-hp. Pierwszy problem pojawil sie juz przy odkrecaniu coolera asusa, otoz zrobili takie male srubki ze za cholere nie mialem ich czym odrecic, ba! co wiecej jak juz znalazlem odpowiednie oprzyrzadowanie to nie moglem ich odrecic - bo byly tak mocno przytwierdzone do swych nalezytych dziur. Po demolce z coolerem defaultowym, zaczalem myslec nad tym jeb***m molexem :rolleyes: znalazlem w "archiwum" jakas rozlaczke...i do roboty.Pierw "posmyralem" molexa nagrzanym nozem a potem docialem juz odpowiedni ksztalt (ogolnie wyglada to tak ze jest 1/2 molexa, do ktorego sa wsadzone wszystkie 4 kabelki na dodatek wygiete pod katem 90 stopni :blink: ) Kiedy sie juz uporalem z zasilaniem karty przyszedl czas na moding wtyczki od wentyla :lol: pierw myslalem jak to zrobic zeby 2pinowy kabel z NV5 zmiescil sie w tym 3pin na karcie...tiaaa :ph34r: przypomnialem sobie ze mam jeszcze jedna przedluzke 2pin <-> 3pin z mojego kontrolera sunbeam...i do dziela, z koncowki 2pin zdjalem plastik (zarowno przedluzki jak i nv5) i poprostu druciki skrecilem ze soba (czarny-czarny, czerwony-czerwony) :) i tym sposobem wentyla z nv5 mam wpietego do kontrolera i moge sobie spokojnie regulowac lub nawet wylaczyc (ale jest tak cichy ze poprostu jestem zdziwniony). Jutro zainstaluje SD i zlookam tempy jakie sa na gpu i ramie. Mam nadzieje ze bedzie to kolejny przyklad montazu NV5 na 6800le dla osob ktore beda sie kiedys tam chciec zaopatrzyc w to chlodzenie. POzDRO :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) Najlepiej zrób fotę i walnij tu i w temacie o 6800 (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...9entry1458349) Edytowane 23 Maja 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 hehe kurde gnebicie mnie za capps lock ale coz u mnie rto nie krzyk tylko jak mi sie wlaczy to tak juz zostaje i zapominam o tym :)niewiem dlaczego ten sd jest taki przykry na czesci kompow dziala ok na innej nie tyle chyba testerzy zawodza w asusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 No ale skoro objawy rozjazdu mają też osoby bez SD i na dodatek na Leadtekach to znaczy, że ASUS ani SD nie ma tu nic do rzeczy => cały czas tego nie widzisz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Skoro u innychtakie kwiatki sa nawet z SD lub bez niego (inne karty) wystepuja to dziwne conajmniej jest ze jak ja go zgasze to jeszcze ani razu od pol roku nic takiego mi sie nie przytrafilo bo wynika, ze powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 może ktoś by się poświęcił i wysłał maila do asusa z zapytaniem o te kwiatki któe się niektórym przydażają, ja szczerze mówiąc nigdy nie miałem żadnych problemów z kartą ani z SD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 może ktoś by się poświęcił i wysłał maila do asusa z zapytaniem o te kwiatki któe się niektórym przydażają, ja szczerze mówiąc nigdy nie miałem żadnych problemów z kartą ani z SD 1460873[/snapback] a moze lepiej do NVIDII??? a wogole to jak tego w google szukac wg Was...kurcze nie mam pomyslu jak to po angielsku nazwac..bo moze gdzie sie z tym uporali na zachodzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ja znalazłem taki temat o problemach z asusem i SD czytajcie4 może coś wam się rozjaśni :D ps. próbowaliście nowego SD ja mam już drugi tydzień i narazie wsio hula :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 "The problem is POWER" :) ..... LOL Jak pozycze aparat od kumpla to zrobie fotki jak wylgada mod nv5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Skoro u innychtakie kwiatki sa nawet z SD lub bez niego (inne karty) wystepuja to dziwne conajmniej jest ze jak ja go zgasze to jeszcze ani razu od pol roku nic takiego mi sie nie przytrafilo bo wynika, ze powinno 1460858[/snapback] zgadzam sie :) W moim wypadku jest tak samo. Bonusowo przy dluzszym dzialaniu kompa 2-3 dni SD gubil wskazniki temp i napiec i wygladal tak samo jak na wczesniejszym moim 5700 asusa (jedynie mozliwa zmiana taktowania) P.S. Kiedys mejlowalem z gosciem z asusa i byl wielce zdumiony takim przypadkiem i twierdzil ze nigdy nie slyszal o poodbnych zwisach i ze SD jest "de besciak" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) nie wiem czy to coś wniesie.Posiadam płytę asusa do której jest dołączony probe (prog.monit) gdy uruchomię dodatkowo np.spidfan probe głupieje pokazuje np. na napięciu 12v 35v.mam też kartę 6800 gigabyte wsio chodzi git do momentu uruchomienia v-tunera gdy jest uruchomiony gry się tną mimo wysokiego fps Edytowane 24 Maja 2005 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ja znalazłem 1460936[/snapback] U mnie SD 4.68 wyczynia to samo :blink: Jeden gosciu na tamtym forum sugerowal zmiane w biosie agp z 8 na 4, niby mu pomoglo (o dziwo twierdzil ze 3DM05 poszlo mu w gore). Wieczorem sprobuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 :/ to znaczy że ja jestem jakiś dziwoląg, że nie mam problemu z SD, a każdy kto ma coś innego (Leadtek) też jest dziwoląg, że ma problem nie mając SD. Może SD jest po prostu czynnikiem wzmagającym ten problem a nie powodującym??? Mi SD nie gubi ustawień, a mam kompa włączonego 7/7 i restartuję go raz w tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotul15 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) :/ to znaczy że ja jestem jakiś dziwoląg, że nie mam problemu z SD, a każdy kto ma coś innego (Leadtek) też jest dziwoląg, że ma problem nie mając SD. Może SD jest po prostu czynnikiem wzmagającym ten problem a nie powodującym??? Mi SD nie gubi ustawień, a mam kompa włączonego 7/7 i restartuję go raz w tygodniu. 1461273[/snapback] Jak widac co egzemplarz to troche inne zachowanie :/ U niektorych SD nie pamietal ustawien po restarcie, co mi sie nigdy nie przydazylo, wiec trudno jednoznacznie rozstrzygnac kwestie tego problemu. Zgadzam sie ze SD moze jedynie wzbogacac te anomalie, ja jednak bym sie ukierunkowal w konflikt 6800 z jakimis innymi podzespolami. Heh na podstaiwe chociazby tego watku trudno tez to zdiagnozowac bo dotyczy to zarowno intela i amd i roznych chipsetow. Jedyne co moge polecic to przypisanie skrotow do obrotu ekranu w sterach. Pomaga od reki i dziala zawsze (w gierkach i windzie) P.S. No i nie musisz sie tak goraczkowac a propos tych dziwolagow :) Ztego co mi wiadomo zdecydowanie najwieksza ilosc takich anomalii dotyczy asusa niestety. A na twoim miejscu bym sie tylko cieszyl ze akurat wszystko ze soba w budzie wspolgra. Pozdro! Edytowane 24 Maja 2005 przez Kotul15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Pytanie do wszystkich posiadaczy AC NV 5 Jakie macie maksymalne temp w stressie? (tylko nie po 3d markach - tylko np. po godzinnym rthdribl 'u :D) I na jakich napięciach na silencerze? Zastanawiam sie czy u mnie nie jest troche za ciepło :/ taktowania 420/950 i temperatury odpowiednio: 57/59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 no juz po konkretniejszych testach jestem i zapodalem pierwsze wyniki, dostepne w sygnaturce. (w 2003 dziwnie wyszlo ze gpu 299 a jest caly czas ustawione na 400, robilem 3 testy i to nie jest zaden blad wynikajacy ze zresetowania gpu (tak jak mialem kiedys z radkiem 9800pro)). tak czy siak jestem zajedwabiscie zadowolony z grafy B) co nie oznacza ze jako prawdziwy owerkloker zaprzestane swych zmagan z osiagami...to dopiero poczatek... :blurp: @ qba_dx - u mnie po w idle przy tych ustawieniach 400/810 -> ~ 49/48 narazie takich torture tests nie robilem, ale przyjdzie na wszystko czas...jak tylko znajdzie sie ten czas. aha ktos tam wczesniej pytal ale nie dostal odpowiedzi a mi to przyszlo teraz do glowy: jakie sa max temp dla GPU/RAM przy 6800LE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 GPU - cos koło 120 :| - Poważnie :D RAM- ciężko powiedzieć. Wiele zależy od tego gdzie tak naprawde umieszczony jest termistor :/ Z tego co mi wiadomo NIE MA na rynku kosci pamieci z wbudowaną diodą termiczną - a szkoda :P Po prostu nie ma co potrzyc na temperatury - jak sypie artami to pewnie od temperatury Zwłaszcza ze jesli termistor umieścili gdzie kolo kosci pamieci (np 3 mm od niej) to w przypadku silencera odczyt powinien byc mniej wiecej OK. Ale jesli bysmy zamontowali zamiast silencera jakies duze radiatory i nawiew - to najprawdopodobniej to juz zakłamałoby temperatury pamieci :/ Najlepiej temp pamieci sprawdzac organoleptycznie :D paluszkami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 120 C to wytrzymuje może przez krótką chwilę na pewno pcb karty nie wytrzyma takiej temp. tak samo z pamięciami, myśle że max to 100 C, ja kiedyś się zagalopowałem przy podnoszeniu vcore na gpu i dałem ?? V jedyne co zobaczyłem ekran startowy windowsa a potem przez pół godzinki nie chciała się odpalic dopiero jak się schłodziła :D od tamtej pory zaczeła się lepiej kręcić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no juz po konkretniejszych testach jestem i zapodalem pierwsze wyniki, dostepne w sygnaturce. (w 2003 dziwnie wyszlo ze gpu 299 a jest caly czas ustawione na 400, robilem 3 testy i to nie jest zaden blad wynikajacy ze zresetowania gpu (tak jak mialem kiedys z radkiem 9800pro)). tak czy siak jestem zajedwabiscie zadowolony z grafy B) co nie oznacza ze jako prawdziwy owerkloker zaprzestane swych zmagan z osiagami...to dopiero poczatek... :blurp: @ qba_dx - u mnie po w idle przy tych ustawieniach 400/810 -> ~ 49/48 narazie takich torture tests nie robilem, ale przyjdzie na wszystko czas...jak tylko znajdzie sie ten czas. aha ktos tam wczesniej pytal ale nie dostal odpowiedzi a mi to przyszlo teraz do glowy: jakie sa max temp dla GPU/RAM przy 6800LE? 1462468[/snapback] hmmm..w 2005 masz cos malutko...stery 71.89?? ustawione na "najlepsza wydajnosc" w sterach (do testowania 3dmarka)?? ja mialem 4300 na 71.89 przy 365/850.. co max temperatur..hmm..ja mam podczas stressu nawet 74C na GPU i to mnie juz niepokoi..dlatego wmontowuje sobie wiatraki 120mm z boku budy aby schlodzic m.in. grafike..imho jak sie juz ma pow. ok 75C to przy dalszym podkrecaniu pojawiaja sie arty:/ ja tak prtzynajmniej mam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 hmmm..w 2005 masz cos malutko...stery 71.89?? ustawione na "najlepsza wydajnosc" w sterach (do testowania 3dmarka)?? ja mialem 4300 na 71.89 przy 365/850.. co max temperatur..hmm..ja mam podczas stressu nawet 74C na GPU i to mnie juz niepokoi..dlatego wmontowuje sobie wiatraki 120mm z boku budy aby schlodzic m.in. grafike..imho jak sie juz ma pow. ok 75C to przy dalszym podkrecaniu pojawiaja sie arty:/ ja tak prtzynajmniej mam... 1462670[/snapback] hmm racja ja teraz na 6800le mam gpu 350 i memory 720 i mam 42xxpk w 3dmarku2005. :) ustawione na "najlepsza wydajnosc" nie mam .. ale jest dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 stery to ja mam narazie asusowskie 66.97 i ustawione mialem na "najlepsza wydajnosc", ale rzeczywiscie powinno byc wiecej chyba..wieczorem stestuje te 71.89_win2kxp_international.exe bo one mi toze dobrze dzialaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...