Agares Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 troche ci procek i pamiec obniza wydajnosc karty graficznej ;/ 1220515[/snapback] Pewnie tak ale w porownaniu do mojego gf2 i tak bedzie o niebo lepiej, a w sumie na razie nie potrzebuje wymieniac proca i plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suprboar Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Blady04 z tego co widz jest 6 koci pamieci i jednać jest zaslonieta, I tu mi kilka pomyslow przechodzi przez glowe: moze da sie odgiac lekko ta czesc zaslaniajaca ta pamiec w gore moze bedzie troche miejsca, A moze trzeba poszukac dosc niskich(płaskich) radiatorkow bo np revoltecki sa za wysokie moze na rynku sa dostepne bardziej plaskie ktore moglby wejsc pod to chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Blady04 z tego co widz jest 6 koci pamieci i jednać jest zaslonieta, I tu mi kilka pomyslow przechodzi przez glowe: moze da sie odgiac lekko ta czesc zaslaniajaca ta pamiec w gore moze bedzie troche miejsca, A moze trzeba poszukac dosc niskich(płaskich) radiatorkow bo np revoltecki sa za wysokie moze na rynku sa dostepne bardziej plaskie ktore moglby wejsc pod to chlodzenie. 1221107[/snapback] Wszystkie 6800 maja 8 kości pamięci ułożonych w taki "wachlarz". Na zdjęciu widac sześć. Ale jak się przyjrzysz to sa jeszcze dwie po lewo – pod wentylem. Pod nim jest pare szparek i chyba powietrze jest zasysane do niego również od dołu – to też powietrze przechodzi również przez nie ale ciężko jest mi powiedzieć jaka jest ich temperatura po kilkudziesięciu minutach stresu. Te pozostałe 6 grzeja się ostro. Moim zdaniem sukcesem do pełni wydajności tej karty nie jest rdzeń tylko pamięci!! Jeśli chodzi o ta trzecia pamięć to nad nia jest tylko plastik – można spokojnie go przyciąć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ma ktos moze Asusa V9999GT -pelnego z 256MB RAM? Jak Sa tam chBodzone pamieci? Zwlaszcza te pod wentylem.. Bede wdzieczny za fotki tej karty z roznych (nietypowych:) ) stron. Zalczam zdjecie rozkaladu pamieci w V9999GT/TD cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Witam. Probowal ktos odpalac Asus V9999 GT/TD na starszej plycie z AGP x4. Mam plyte Gigabyte na KT266A i nie wiem czy jak kupie ta karte bede mogl bez problemu ja uzytkowac. Pozdro 1219609[/snapback] Heh, ja kiedys ni moglem odpalic na KT266 mojego GeForce'a 3 Ti-500 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Witam. Jutro będę miał możliwość testowania(choć niezbyt długiego, jakieś 4-5godzin) ASUSa 6800LE. W związku z tym mam następujące pytania: 1. Jakimi programami najlepiej testować? W jakich ustawieniach? Czy najlepiej z powłączanymi FSAA i AA(tak jak mi się wydaje)? Proszę o jakiś niezawodny zestaw. 2. Jakich sterowników najlepiej użyć? Nie będę mieć czasu na "kombinacje" z ich doborem. 3. Czy to prawda, że by zwiększyć napięcie na rdzeniu w Asusie można tylko użyć tzw."pencil-moda", czy może NiBiTor działa również(ale o ile wiem, to nie)? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade04 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 No.. watek zaczyna obumierac... Ludzie! Posiadacze ASUS'ów i innych kart z serii 6800 wypowiadajcie sie! Mowcie o swoich spostrzezeniach itp... sprawach.. Ja mam np. od chwili gdy zainstalowalem do mojego asusa dodatkowo AsusEnhancedDriver114 komp restartuje mi sie przy odpalaniu oraz czesto wiesza jak plikne prawym przyciskiem myszy na pulpicie. Mam system po catalyst'ach 4.11 i nie podoba mi sie to! Nie mam czasu na reinstalke! Czesto zdarz mi sie ze czuje w grze ze fps'y ostro spdaja w pewnych momentach.. najczesciej w NFS:U2 a Doom3 przycina sie na 'medium' detalach... B) Moze ktos wie cos jest? Czy to te pozostalosci po ATI... czy duch ATI straszy mojego GeForce'a? Cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zawsze po zmianie karty graficznej robi sie formata aby uzyskać najlepszą wydajnosć.. Co do gier to z underground-em 2 to normalka, wiec sie niełam :) Doom na medium ci skacze? dziwne....na max detalach targa gra z dysku , ale to tez normalka :) cza mieć 1024 ramu...Zainstaluj sobie sterowniki asusa 66.97 i nic pozatym...Pamieci nie kręc powyzej 830 mhz bez chlodzenia, rdzeń podkręć jeszcze o 5Mhz czyli 385 :) Pomyśl nad zmianą chlodzenia ...No i cóz jeszcze moge napisac ?....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 A...zapomnialem. ukazały sie nowe stery http://downloads.guru3d.com/download.php?det=961 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Hmmmm.... Strasznie dużo tu tych stron... A ja chcę zapytać: Czym różnie się PCB w ASUS V9999GT (i podobnych niebieskich) od V9999Ultra (zielonego). Właśnie zamierzam zaopatrzyć swojego pupilka w V9999GT 256DDR3 ale zastanwiam się jak będzie z kręceniem. Swojego V8420TD (GF4Ti 4200 revision A3) wykręciłem na ponad 4600+ jądro 350 a pamięci na 620 (mam niestety TSOPy i na dodatek wersję z żóltego PCB... a nie z Fioletowego i z BGA od wersji Deluxe...) Wyniku w 3DM2k1 chyba nie muszę przedstawiać, bo każdy sam sobie wyliczy, że to wydajność Radeona 9800 :D Ale wracając do V9999GT 256DDR3 czy to 100MHz na pamiątkach wyciągnę bez problemu??? I ile na jądrze - czy REVISION jądra jest ważny??? Które najlepsze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dantex76 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Witam wszystkich. W poniedziałek ma pojawić się mój upragniony Asus v9999gt 128MB. i mam 2 pytania. Jakie chłodzenie najlepiej założyć, aby pamięci wykręcić na max? Może ktoś podać ile na maxa poszły mu rdzeń/pamięć? Edytowane 19 Stycznia 2005 przez Dantex76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Mam pytanko o pamieci na karcie V9999GT. Ktos tu napisal ze ma 2.2 czy to jednostkowy przypadek czy ma to cos wspolnego z revision karty. w topicu ogolnym o 6800 ludzie pisza ze ta karta ma pamieci 2.8 wiec prosze o info bo chyba bede zmuszony do kupna nowej karty bo moja padla podczas zakladania silencera z niewyjasnionych przyczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 z tego co mi wiadomo zdarzają się karty z pamiątkami 2.2 ns ja mam 2,8 nie wiem od czego to zależy ale też o tym czytałem może w jakims zaprzyjaźnionym sklepie wyszukaja taka karte dla ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 U mnie pisze ze mam pamięci 2,8 ale z 700Mhz standardowo na 900Mhz kręci sie bezproblemowo tylko chłodzenie trzeba zalozyć... -- Aby to uczynić trzeba zmienić Standartowe chłodzonko na coś innego :) zobaczcie co ja mam pare stron wczesniej :) Najlepsze chłodzenie na pamięci jakie udało mi sie upolowac to jest .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 z tego co mi wiadomo zdarzają się karty z pamiątkami 2.2 ns ja mam 2,8 nie wiem od czego to zależy ale też o tym czytałem może w jakims zaprzyjaźnionym sklepie wyszukaja taka karte dla ciebie 1224106[/snapback] Jesli masz 2.8 to calkiem niezle sie kreca bo 940 to super wynik. Ja na mojej 6800 mam hynix 2.2 i na tyle nie poszly wiec troche to dziwne. Zastanawia mnie tez czy osoby ktore maja w podpisie pamieci na 800 to wiecej nie krecily czy to jest max jaki mogli wyciagnac. aha robiles pencil moda na pamieciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 nie widziałem pencil moda na pamięci tylko na core nie wiem jak z innymi ale moje bez problemu idą na tyle na wyżej właśnie jakim mod by sie przydał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Czym różnie się PCB w ASUS V9999GT (i podobnych niebieskich) od V9999Ultra (zielonego). Właśnie zamierzam zaopatrzyć swojego pupilka w V9999GT 256DDR3 ale zastanwiam się jak będzie z kręceniem. Swojego V8420TD (GF4Ti 4200 revision A3) wykręciłem na ponad 4600+ jądro 350 a pamięci na 620 (mam niestety TSOPy i na dodatek wersję z żóltego PCB... a nie z Fioletowego i z BGA od wersji Deluxe...) Ale wracając do V9999GT 256DDR3 czy to 100MHz na pamiątkach wyciągnę bez problemu??? I ile na jądrze - czy REVISION jądra jest ważny??? Które najlepsze??? 1224259[/snapback] :google: :rulez: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) @ cyganos king Właśnie poto piszę na forum, żeby zaoszczędzić czasu którego nie mam. Tu zamieściłem prośbę o wyjaśnienie, bo pytanie dotyczy tejże właśnie karty... Nie mam czasu na szukanie setek stron w googlach... I znam RULES się nie bój... Do czego to forum??? Każdy może zadać po raz 1001 to pytanie a ja nie??? Nie chce Ci się pisać, to podaj mi sznurki sam - powtarzam => piszę na forum, by uzyskać odpowiedź, gdybym miał czas nie wchodziłbym na forum. Edytowane 19 Stycznia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korean Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Mam problem : GeForce 6800GT Asus V9999GT Asus 256MB Vs GeForce 6800GT Leadtek A400GT-TDH256 256MB Tylko szybkoo :P kompa chciał bym miec jutro juz i wacham sie przy wyborze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 ledatek ma lepsze chłodzenie więcej miedzi za to asus lepiej wygląda poza tym cena miała by dla mnie znaczenie a reszta nieważna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Hmmm... u Leadteka ma pewność, że RAM mam 2.0ns. A u ASUSa są różne serie... i trzeba popatrzeć jakie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korean Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 o 50 zł jest drozszy asus.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 No droższy tylko włąśnie ja też się chcę dowiedzieć jak z wydajnością i O/C i jakie są możliwości i czym różni się PCB od tego z wersji Ultra, ale nie chcą mi odpowiedzieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Witam w najblizszym czasie mam dostac asusa v9999gt 128mb i mam pytanie piszecie ze sa dwa typy pamiecie jedne to hynixy 2.2 a drugie to kosci 2.8 ale jeszcze nikt nie napisał jakie to kosci? na karcie ktora mam dostac sa kosci hynixa ale nie wiem jakie bo w porownaniu z tym co piszecie cos mi sie niezgadza chciałbym wiedziec jak sie oznacza kosci hynixa (jakie maja byc oznaczenia na kostkach bo wiem ze niektorzy producenci roznie to pisza np samsung na kosciach 2,8 ) pozdro Edytowane 19 Stycznia 2005 przez Blackshmith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Witam, moje wyniki w 3dsmarkach - Standartowe sterowniki, swiezy system - 10218 ( 385/800 ) na 350/700 mialem okolo 9500 niedawno instalnalem sterowniki 66.97 i puscilem 3dsmark05 350/700 - 3893 400/800 - 4372 Teraz pytanko, czy krecenie pamieci ponad 800 mhz daje jakies widoczne rezultaty? bo ten smart doctor ogranicza do 800 a nie chce narazie instalowac riva tunera czy power stripa do wiekszego krecenia..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 @ Pwael A ten pierwszy wynik to z 3DMark03??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korean Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Mam problem: Mam do wybrania Aussa 9999 gt 256mega + amd64 3000+(754) albo Asusa 128mega + amd64 3000+(939) Co lepiej wybrac ???? Pod kątem gier oczywiscie. Edytowane 19 Stycznia 2005 przez Korean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja bym poczekał 39 dni na nowe A64 z SSE3 i obsługą dwustronnych pamięci. I wybrał 939 oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korean Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Czekac moge w nieskonczonosc... Ja mam tylko te dwie opcje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 No to bierz tego 256 - masz lepsze pamięci i wyżesze taktowanie i sprawa jasna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...