VANT Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 SD jak SD....narazie używam bo jade na referencyjnym chłodzeniu i coś musi kontrolować wiatraczki...;) EnchDrv. uzywam bo przydaje mi się funkcja Asus Splendid czy cuś fajnie podbija kolorki na TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Powiedzcie mi czy wynik w 3d marq 05, 3850 to nie jest trochę za mało ?? 12 potoków 6 vertexów 380 mhz core Edytowane 10 Października 2005 przez Labe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 chyba nie ja na moim 16 potokowcu mam kolo 4000 w zaleznosci od sterow, chcesz wiecej zainstaluj 71.24 sa najlepsze do 3dmarkow :) ale w grach jakos slabiej wypadają nic seria 66.xx takie jest moje odczucie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Czyli taktowanie pamieci nie ma żadnego znaczenia przy grach i markach u mnie gdy zainstalowałem 4x512 taktowanie pamieci spadło do 125 mhz ddr 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 moim zdaniem dobre do marków są też 78.05....84.84 też ie są złe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 A ja jestem troche zalamny po tym jak sie przesiadlem pare dni temu z ati9800pro na 6800le w pelni modowalną. Owszem wydajność nieporownywalnie wyzsza niz na ati ale za to jakie problemy ze sterownikami!!! Na radku nie ma zadnego problemu, wydajnosc podobna na kazdych praktycznie, gry wszsytkie smigaja bez problemu i dlatego od dawna nie bylem zmuszony zmieniac sterow. A Nvidia co oni wymyslaja sterownikow od cholery i jeszcze wiecej wersji, jak juz po wielu bojach z roznymi wersjami uwierzylem ze 66.97 (oficjalne od asusa ze stronki) chodzi ladnie i w markach i grach to fifa06 wywala bledy biore chwalone 71.24 i rzeczywiscie dziwny przyrost pkt. w marku05, gry jakby gorzej z plynnoscia ale mowie sobie moze byc fifa i inne gry dzialaja zadowolony wlaczam film a ty [gluteus maximus] czarny obraz :) I znow kombinacje kolejna wersja laduje u mnie w systemie, juz nie patrze na gry czy marki wogole jakos dziala filmy o dziwo tez pewnie zostane przy tym :) Ale zeby mnie dobic komp przygotowal mi niespodzianke z gra SniperElite wlaczam a tu czarny obraz, zmieniam stery znow kolejna wersja chyba z 10 juz zassana - szok dziala okazalo sie ze musi byc wlaczona opcja v-synch wiec pewnie bedize chodzic na innej wersji tez !!! Karte mam 4 dni sterownikow nasciaganych ponad 300mb!!! Na ATI tego nie bylo - powaznie zastanawiam sie czy jest ses zostawic sobie ta karte pomimo jak juz wspomnialem swietnej wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 ja tam nie mam problemów z grami najlepsze stery to 78.01 , 78.03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Tak mnie też dziwią opisane wyżej problemy ze sterami używałem 77.77 później jakichś 78.01 (napewno 78, ale co do 01 to nie jestem pewien), a teraz mam 81.84 i ani w grach ani w 3dmarkach, a tym bardziej podczas oglądania filmów nigdy NIE MIAŁEM ŻADNYCH PROBLEMÓW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 81.84 mniej wydajne są np w fear na 81.84 1024*768 wszystko max , textury medium , soft shadows właczone średnie 25 fps a na 78.03 30fps karta nie podkrecona , wszystko mierzone frapsem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 81.84 mniej wydajne są np w fear na 81.84 1024*768 wszystko max , textury medium , soft shadows właczone średnie 25 fps a na 78.03 30fps karta nie podkrecona , wszystko mierzone frapsem 1694286[/snapback] Ja w F.E.A.R.ze na tych miałem kompletną zwałkę obrazu o_O Tak jakby efekt artefaktów przez zwalenie potoków. Teraz wróciłem do XG, ale do wersji 78.05-HD i powiem że jest zajefajnie. Zero zwisów, marki ok, gry jeszcze lepiej - czeg chcieć więcej. Zapewne wszystko się zmieni gdy wyjdzie pare nowych gierek (Q 4 :E) i znów trzeba będzie szukać odpowiednich sterów - takie uroki NV :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) To dziwne bo ja w F.E.A.R. na tych sterach nie mam artów, a to jest to co wypluł test grafy w demie MP: FPS: Minimum: 17 Average: 49 Maximum: 121 FPS Distribution: 5% below 25 FPS 44% between 25 an 40 FPS 51% above 40 FPS I moje ustawienia: Advanced computer options Physics Single Player Physics - Maximum Paricle Bouncing - Maximum Shell Casings - On World Details - Maximum Corpse Details - Maximum Advanced video card options Effects Effects Detail - Maximum Model Decals - Maximum Water Resolution - Maximum Reflections and Display - Maximum Volumeric Lights - On Volumeric Lights Density - Maximum Graphics FSAA - OFF Light Detail - Maximum Enable Shadows - On Shadow Detail - Maximum Soft Shadows - OFF Texture Filtering - Anisotropic 4x TEXTURE RESOLUTION - MEDIUM Videos - Maximum Pixel Doubling - OFF DX8 Shader - OFF Screen Resolution - 1024x768 Shaders - Maximum Edytowane 11 Października 2005 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) 81.84 mają lepsze IQ w standardzie i to powoduje spadek FPS w FEAR. Co do braku obrazu czy dziwnych kolorów w filmach to już było setki razy... Niektóre sterowniki miały BUG'a ale łatwego do naprawienia. Wystarczy poszukać... nVTweak i Enable VMR... Mi FIFA06 na 78.05XG działa tak samo dobrze jak na innych ale... Ale ogólnie dziwnie wygląda sama tafla boiska podczas gwałtownego przesuwania obrazu. Jakby było wyłączone V-Sync => a specjalnie zrobiłem profil żeby włączyć jednak z On czy Off nie ma różnicy... Poza tym wszystko jest super. I nie można mówić, że z ATI nie ma problemów, bo są identyczne. Jak NWN chodzi dobrze, to Baldur's Gate miał problemy, jak coś innego chodziło pięknie to w NWN było wszystko w kolorach Sepia... A przykładów znam więcej (i dokładniej mógłbym podać, ale nie chce mi się teraz przewalać mojego archiwum "Dziwactw Sterowników") Edytowane 11 Października 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ja tam nie zauważyłem żeby na sterach 81.84 była lepsza jakość obrazu , włacz sobie 3dmarka 2005 drugi test ten najbardziej zależny tylko wyłacznie od mocy gpu na 81.84 wychodzi gożej , tylko ostatni test na 81.84 chula lepiej , ale 1 i 2 gożej dlatego w fear 81.84 gożej wypadają bo fear jest tylko i wyłacznie zależny od mocy gpu ani cpu lub krecenie pamieci na grafice nic nie daje , przecież nvidia pisała , że te stery są zrobione specjalnie pod black&white 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Powiedzcie mi czym ta karta http://www.idg.pl/news/83515/100.html rozni sie od 6800LE oprocz nazwy ? Znowu jakies kombinowanie z "druga mlodoscia" karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Powiedzcie mi czym ta karta 1695568[/snapback]Niom już troszkę było o tej karcie na serwisach (nie wiem jak tutaj na forum) i póki co nic nie wiadomo, choć tak jak napisałeś różni tylko nazwa te 2 modele. Różnica może się pojawić na tle modowalności i jak coś to tylko w tą złą stronę (tzn gorzej z modowalnością). Nie sądze aby nVidia dała kartę wyselekcjonowaną do modów, choć bardzo mnie zastanawia po jaką cholerę w ogóle ją wprowadza o_O? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 6800xt jest niemodowalne w ogóle bo ma tylko 8x4 potoki....zadnego blokowania, po prostu reszty nie ma w chipie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 6800xt jest niemodowalne w ogóle bo ma tylko 8x4 potoki....zadnego blokowania, po prostu reszty nie ma w chipie 1695633[/snapback] Czyli jednym słowem troszkę lipqa :/ Jeśli ktoś by brał tą kartę to jedynie do O/C bo w tej cenie zjada go 6600GT :E Jednak po O/C już raczej będzie dużo lepiej niż młodszy braciszek z 128 szyną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 @ sideband Jeśli nie wierzysz mi, to pogadaj ze specjalistami od moddingu sterów. Wg wszystkich (XG/DNA/P0intZer0/bla bla bla) wersja 81.84 ma wyższe ustawienia Jakości Obrazu. Ludzie od moddingu postarali się, by pozostawiając tą jakość jakoś poprawić wydajność. I tak w wielu benchmarkach i grach sterowniki te wypadają najlepiej spośród wszystkich 8X.ZY i części 7X.ZY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 tylko przy sterach 81.84 miałem kłopoty z TV-OUT'em....musiałem restartować aby włączyć telewizor...pozatym po wejściu w ustawienia lekko ściemniał mi się obraz, a jak weszedłem do "Direct Acces" monitora to już działy się cuda...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Pytanie odnosnie ustawien sterownikow Jak ustawic optymalnie ustawienia globalne w sterownikach zeby bylo ok. W szczegolnosci chodzi mi o opcje: - wymus mipmapy........brak/dwuliniowy/trzyliniowy - prawidlowe ujecie faORT: ORT: ORT: ktury.......wylacz/wlacz - granica rozszerzenia.......wylacz/wlacz - ujemna kompensacja poziomu szczegolow.......naklejka/zezwol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 A ja jestem troche zalamny po tym jak sie przesiadlem pare dni temu z ati9800pro na 6800le w pelni modowalną. Owszem wydajność nieporownywalnie wyzsza niz na ati ale za to jakie problemy ze sterownikami!!! Ciach ... A czy reinstalowałeś system czy tylko wymieniłeś karty graficzne ??? Bo u mnie bez reinstalki była masakra , nawet nie pomagały te rózne programiki do czyszczenia rejestru dopiero od reinstalki wszystko mi hula :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeed Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Chciałem się zapytać, czy po zmianie napięcia z 1.2V na 1.4V w przypadku układu GF6800LE należałoby założyć radiatorki na jakieś układy scalone na powierzchni karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Siemanejro, dzisiaj stałem się posiadaczem karty Leadtek 6800 (przez pomyłkę, sklep miał przysłać 6800le @ 6800 :) ), i takie moje wrażenia: po odblokowaniu potoków (@16x1) niektóre tekstury w markach migają troszkę, więc wnioskuję, że potoki uszkodzone, po odblokowaniu 6go vertexa arty- więc też raczej kicha. lekko zniechęcony wziąłem się za O/C, i teraz, jako że z tą kartą moje doświadczenie małe pytam, czy wyniki i o/c w normie- Karta @ 12x1, 5v 3d mark 2003 325/700: 8300 420/850: 10060 3d mark 2005 325/700: 3500 420/850: 4300 Więcej kręcić nie próbowałem, z braku czasu po prostu. Czyli teraz pytanie, czy ten v-core mod przez biosa zwiększy o/c (jest sens?). Sprzęt jak z podpisu, tylko grafa inna (6800), system nowiutki postawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Siemanejro, dzisiaj stałem się posiadaczem karty Leadtek 6800 (przez pomyłkę, sklep miał przysłać 6800le @ 6800 :) ), i takie moje wrażenia: po odblokowaniu potoków (@16x1) niektóre tekstury w markach migają troszkę, więc wnioskuję, że potoki uszkodzone, po odblokowaniu 6go vertexa arty- więc też raczej kicha. lekko zniechęcony wziąłem się za O/C, i teraz, jako że z tą kartą moje doświadczenie małe pytam, czy wyniki i o/c w normie- Karta @ 12x1, 5v 3d mark 2003 325/700: 8300 420/850: 10060 3d mark 2005 325/700: 3500 420/850: 4300 Więcej kręcić nie próbowałem, z braku czasu po prostu. Czyli teraz pytanie, czy ten v-core mod przez biosa zwiększy o/c (jest sens?). Sprzęt jak z podpisu, tylko grafa inna (6800), system nowiutki postawiony. 1697357[/snapback] Wyniki w 3damrkach chyba nie take złe, ja na wpełmni modowalnej w marku03 miałem troszke ponad 12 tys i karta wykręcona jak w podpisie, procka może jeszcze podkręć:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Yo, potestowalem jeszcze troszke i wychodzi ze 430/885 to szczyt tej karty -tak twierdzi riva tuner, tylko dziwi mnie ze nie pozwoli mi pamieci na 890 ustawic- przy 885 ani jednego arta nie ma- czy ten jego tescik jest w jakis sposob miarodajny? czy probowac krecic innym programem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico26 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Miał ktoś problemy na tej grafie z tv-out? Chodzi o to, że mam czarno-biały obraz (korzystam z tv-tool) na 2-letnim telewizorze Philips. Kabel oryginalny + przedłużacz na chinch. A właśnie: ile pinów ma mieć wtyczka od kabelka - może sprzedali mi z kablem od innej karty (różnie to bywa). Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeed Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wyniki w 3damrkach chyba nie take złe, ja na wpełmni modowalnej w marku03 miałem troszke ponad 12 tys i karta wykręcona jak w podpisie, procka może jeszcze podkręć:P 1697455[/snapback] W/g mnie wyniki jak najbarzdiej sa ok. U mnie przy 16/6 300/700Mhz mam 3900pkt w 3DMark05 i cos kolo 8900pkt w Marku03, a po o/c na 370/920Mhz (max jak na razie) mam: 3DMark05 - 4750 3DMrk03 - 10720 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 No dobra, w 3d markach mi tez pasuje, ale jak do diabla zmusic tego riva tunera zeby sie dalo ustawic mem wyzej, pieron jeden twierdzi ze nie przechodzi testu :( a ja bym chcial na wlasne oczy zobaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Już było wałkowane n razy. Poszukaj na poprzednich stronach :evil: Edytowane 13 Października 2005 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeed Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Hmm, RivaTuner>PowerUser>Overclocking>DisableInternalClockTest --->przestaw na "1". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...